mojčca
|
Vidim, da sem bila med pogrešanimi in se vam pokorno javljam. Za vidend sem res čisto zanemarila računalnik, pa danes tudi. Dopoldan sem bila tako utrujena, da sem komaj gledala, potem pa sva se po telefonu slišali s prijateljico in sem se prav po hitrem postopku vsedla v avto in odpeljala k njej na obisk (ja Piškotek, sem bila pri Greti, pa sva se tako zaklepetali, da se mi je potem prav mudilo domov ). No, ta prijateljica ima dvojčka (fantek in punčka, rojena 16.3) in lahko rečem samo, to je noro. Ja, pri dveh živcih se ti pa res lahko zmeša. No, punčka je drugače pridna, pa čez dan kar veliko spi, fant pa se zjutraj zbudi okoli pol osmih, prvič pa gre spati ob 3 popoldan Sva si pa včeraj zvečer z mojim in prijatelji privoščila en čvek, smo šli na pijačo in je bilo super. Ko pa sva bila doma, pa je bila čisto druga pesem. Je bil moj že včeraj zjutraj ful jezen in mi je prepovedal dati Matica spati k nama v posteljo. Zakaj??? Na začetku se je prišel k nama pocrkljati zjutraj, potem je prestavil na 5 uro, pa na 3, sedaj se je jokal že ob 1 in če bi spal, bi bilo še v redu. Ko pa se je jokal še v najini postelji, pa je mojemu počil film (ja itak, če se mu je pa Matic jokal direktno na ušesa). No, včeraj ponoči pa je bilo ne pestro, ampak noro. Je malo po polnoči začel z jokom in jokal, jokal, ne jokal, tulil. Pa ni bil tisti njegov bogi jok, kot takrat, če ga mučijo zobki, ampak je jokal iz trme. To ne moreš vereti, smo bili vsi pokonci, ker je bil tako glasen (se pravi jaz, moj in moji starši, ki so v istem nadstropju). No, pokonci smo bili skoraj vsi. Ne boste verjeli, ampak Manca je kljub kričanju lepo spala Kako ji je to uspelo, mi ni čisto nič jasno, ampak je spala. Po skoraj eni uri kričanja je potem gospodič malo zaspal, potem pa se je jok nadaljeval. NO, ampak je vse skupaj malo skrajšal. Tako da me prav zanima, kakšna bo današnja noč. No, pa še eno odločitev sva sprejela z mojim in to je, da mu ponoči ne bova dajala piti. Manca ni nikoli čez noč pila, gospodič Matic pa bi pil vsakič, ko se zbudi (pa ne sme biti mrzel čaj, ampak topel, tako da sem ga ponoči mogla še greti). Ko pravijo, da se zarečenega kruha največ poje, je to čisto res. Sem rekla, da otroci nikoli ne bodo spali ponoči pri meni in kje je Matic spal zadnji mesec (no, ne celo noč, ampak recimo od 3 ali pa 5 zjutraj naprej). Saj bi ga že prej pustila jokati, pa me je skrbelo, kako bo vse skupaj sprejela Manca. Povšter: mi ga nimamo niti pri Manci, niti pri Maticu. Manca ga je imela edino, ko je bila prehlajena, pa še to je na njem ležala pol noči, ostalo pa ne. Srečanje: jaz sem za Zbilje, v Ljubljano me ne vleče kaj preveč (pa itak bom še preveč v Ljubljani, ker moram tja voziti očeta, ali pa bom hodila na obiske, tako da imam do Ljubljane kar nekakšen odpor). Nič, se Matic nekaj pritožuje. Kaj več napišem proti večeru, če bodo otroci pridni, obljubim. Pa vsem, ki praznujete obmesečnice, vse naj.