Katina
|
Estrella*, Aurora28, barbaw, špelin@, hvala za podporo! Aurora28, žal gestacijski diabetes še kako lahko vpliva na , kajti če imaš povišan sladkor, ki ni nadzorovan, lahko po rojstvu pade v komo in ne vedo zakaj, skrajna oblika je mrtvorojeni otrok. Žal se ne zmišljujem, ampak mi je to zadnjič rekla tudi G, pa tudi na netu sem prebrala te zgodbe. Barbaw, pa še kako res je, da vse živo vpliva na cuker. Npr. dopoldan sploh ne smem sladkega sadja, šele popoldan si lahko privoščim eno rezino svežega ananasa. Pa tudi stres grozno vpliva, saj imam zdaj že dva dni rahlo povišan sladkor po zajtrku - predvidevam, da zaradi tega, ker imam v sredo izpit in sem malo nervozna. Glede tvoje mami ti lahko pomagam le z mojo izkušnjo, ko se je moj zakon začel podirati, sem tudi sama mislila, da bom znorela (v 1 mesecu sem shujšala za 9kg, no, to je bilo edinokrat, da mi je sres odvzel kile), pa sem v časopisu najdla en članeg od psihiatra, ko sem hotla prit k njemu, je rekel, da me takoj ne more vzet, da me mora naročit, da pa grem lahko na urgenco. Res sem šla na urgenco na polikliniko v LJ in verjetno je v MB tudi kaj podobnega. Tam mi sicer niso kaj prida pomagali (dobila sem le prozac- lahke antidepresive, ki so po 14 dneh jemanja prijeli, tako, da sem lahko vsaj normalno živela. Uporabljala sem jih nekaj mesecev), pa tudi zdravnik h kateremu sem prišla na seanso je rekel, da z mano ni nič narobe in da bi morala hodit skupaj z b.možem. Če mama neprestano išče pozornos je lahko tudi samomorilsko naravnana, kajti večina samomorilcev si dobro izpeljanega samomora sploh ne želi, ampak želi, da bi jh rešili in želi poslušanje in pozornost. Zato mamo le napoti k psihiatru, sama nisi strokovnjak, zato pa so oni tam, da ji bodo skušali pomagati. Vem, da ni luštno poslušat težav svojih staršev. Če ne moreš sprejemat povedanega se pa samo delaj da poslušaš in ji bo tudi lažje. Jaz sem pa v soboto dobila odločbo ZZZS in imam odobreno bolniško do nastopa porodniške . Mene tud zanima kako greš pol na CSD, če imam izhode samo do zdravnika. Jaz bom verjetno šla tja na dan, ko bom imela tudi GP, torej je to samo en postanek več. SIcer pa če lahko v čakalnicah presedim cele ure in letam od dohtarja do dohtarja, bom tudi na CSD-ju lahko opravila. Sem se pa odločila, da jutri prosim zdravnico diabetologinjo, naj bmi napiše priporočilo za sprehode za mojo G, tej pa bom rekla, da bi rada potrdilo - tako za vsak slučaj. Upam, da tudi ti prejmeš odločbo s katero boš zadovoljna. špelin@, če boš rabla kakšen nasvet (no, upam, da ga ne boš) v zvezi z dietno prehrano, sem se ekspresno že veliko naučila. če bi me videle kaj delam cel dan, bi se mi od srca nasmejale. Študiram knjižico z živili, kaj lahko pojem in koliko, v mislih pripravljam jedilnike ki so v teh okvirih, letam na WC merit ketone, nastavljam alarm, da pravočasno po obroku merim KS in sem po pravici povedano cel dan zaposlena s tem. Tolažim se, da bom pridobila na izkušnjah in s tem tudi na času. Vse je za nekaj dobro. Tudi mi smo zadnjič naročili avto (menjamo 2 avto, ker je Twingo star že 10let in me je malo strah zaradi varnosti), prodajalcu so po mojem kar lasje stali pokonci, ko sem z njim barantala za opremo. Nazadnje sem ga pa na podlagi tvoje zgodbe, ki sem jo nekje mimogrede prebrala vprašala še koliko navadno zamujajo z dostavo, pa je rekel, da načeloma nič, da se mogoče 1x do 2x na leto zgodi, potem je pa "dobrohotno" rekel, da bomo dobili nadomestni avto. Jaz pa: "Saj to tudi pričakujem, ker bomo drugače brez." Me je malo debelo pogledal, ampak je videl, da mislim resno. No, na koncu je pa rekel, a ne gospa, tak nadomestni avto mora bit kot ste ga naročili, pa sem odvrnila: zaradi mene je lahko tudi Vectra, ne bom nič huda. Je kar zafarbal . Sem se pti tokratnem nakupu res pripravila in oboročila z vsemi ceniki opreme, tako, da me niso mogli okol prinašati, pa še na več koncev sva šla in si za isto ceno kot pri prvem prodajalcu prislužila kar zajeten kupček dodatne opreme . Moj je kar gledal in na koncu, ko sva šla iz salona ven rekel, da bo šel z mano pa še avto kupovat. Upam, da bom naslednjič menjala mojega in to tudi tako ugodno (važno je, da sem bila jaz zadvoljna, saj na besede prodajalca, da sem rd pogajalec ne dam ravno veliko). Ker vem, da ste se z vašim prodajalcem že veliko bongali, ne bom pametna v smislu: kar nazaj peljite nadomestni avto, pa naj vam dajo bolj normalnega, ker vem, da so včasih živci polj pomembni od pravice. Upam pa, da kmalu dobite svoj avto. Sončnica Sandra***, najbolj pomembno je, da tvoj ostane na stanovanju čim dlje. Za srečanja bo še čas kasneje. Drži se! ****, moja je stara 10 let, tako, da je bilo to takrat. Tudi tokrat bom verjetno kar hitro dala delat potni list, ker ga bomo rabili že za it na morje. Najbolje, da se pozanimaš na UE, pa boš imela najbolj sveže info. Če je ščitnica, se bo po nekaj mesecih jemanja zdravil kar pomirilo. No, eni nimajo nobenih problemov z jemanjem zdravil, jaz pa sem rabla kar nekaj mesecev, da sem prišla k sebi. Kar se tiče depresije je pa tudi lahko stranski učinek, maš prav. Pa tudi strahovi - jaz sem imela nekaj časa težave s tem, da so me izredno motili preleti avionov mimo spalničnega okna in sem večkrat ponoči skočila iz postelje misleč, da bo padel skozi okno. Zdaj je veliko bolje, čisto ignorirati pa jih preden zaspim še ne morem. Se pa strinjam, da je povečanje teže tudi stvar prevelikega vnosa kalorij in premalo gibanja, logično. Tudi sama si večkrat rečem, da v taborišču nihče ni bil debel, pa je imel lahko težave s ščitnico. To je žal kruta resnica, zato si ne zatiskam oči. Upam, da bom nekoč zopet prišla med "normalne", do takrat pa ... - Kaja08 (GP) - hijenca (GP) - MARTINA25 (GP) - Suzy85 (GP) - Špelin@ (3D) - Aria81 (GP) - edinaos(GP) Naj vam čas do pregleda čimprej mine in javite se z dobrimi novičkami! Se pridružujem dobrim željam Estrelle edinaos, vaša Anja-TIja bo pa prava princeska. Ko gledam tele cort oblekce mi je na trenutke kar malo žal, da bomo imeli fanta.( saj ne čist zares, ampak se mi zdi, da s fantom ne bom znala, ker imam od prej ).Če je pa še kot redkost, si pa še toliko bolj zasluži biti princeska. BOJANC, to je pa telepatija. Zadnje dni toliko mislim nate. Upam, da si v redu. Še bolj pa upam in želim da se ti v kratkem nasmehne sreča. Hvala za lepe želje in oglasi se še kaj. ANITKA: Aja še to bi vas vprašala, če se še kateri to dogaja. Namreč proti večeru sem začela rahlo otekati v gležnjih in najbolj zanimivo je to, da v desnem gležnju skorajda ni za opaziti, v levem pa kar precej. A je to nomalno? Meni se zdi malce nenavadno, kaj pa vem? Anitka, če te kaj potolaži imam jaz točno tak problem. Desna noga je rahlo zatečena, leva je pa zvečer kot hlod. Tako, da tudi zjutraj ni čisto taprava. So me spraševali, če imam mogoče krčne žile. Vidnih nimam, za notranje pa ne vem. barbaw in tally, meni se tudi dogaja, da me tako brca, včasih pa hkrati brcne desno zgoraj in levo spodaj, verjetno se preteguje. Če bosta kaj zvedeli pri G prosim objavita na RRju, ker tudi mene zanima. Jaz se s tem do zdaj nisem obremenjevala, ker sem vesela, da ga več čutim, ker je bil navadno kar mirne sorte. Zdaj se grem pa končno mal učit. Zaenkrat načrtujem priti na srečanje, če bo šlo vse po planu, seveda če obljubite, da lahko s sabo prinesem vso sladkorno "mašinerijo".
|