|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
18.9.2008 12:13:47   
laknerš
bodočamami drugače pa peditri svetujejo ravno lupinico saj naj bi otrok bil v zvitem položaju tako kot v maternici, zato tudi priporočajo kengurujčka(tisto rutico za okrog vratu) saj naj bi otrok v njej ležal nekako zvit v skodelico. saj tako so nam rekli pediatri za mojo pikico ki je star tri leta. pa smo morali še v razvojno ambulanto hodit ker je bila nedonošenček tako da naj bi oni vedeli.recimo.

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 4676
18.9.2008 12:18:59   
SAFIRA
Dan!

Javljam se z današnjega pregleda. Odstranili so mi cerklažo in že sem odprta za en prst, tako da zdaj pa gre zares. Spustili so me domov in sedaj je na vrsti čakanje ... čakanje ...  Upam, da bo čimprej!

Tako, zdaj pa grem počivati....

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 4677
18.9.2008 12:38:35   
coccinella
Hey!

Ja jaz imam tudi zase eno takoo torbo (ne preveč veliko) pripravljeno. Medtem ko pa za user posted image bom pa verjetno tudi jaz dala kar v torbo od vozička. Se mi zdii da tako najmanj kompliciram.

Zanima me pa: Za nas je potrebno vzeti v porodnišnico spodnje hlačke. Ali boste vzele te navadne, bombažne, ali se kje da kupit takšne za enkratno uporabo? (Zaradi krvavenja, pa vsega)

Drugače pa je z mano kar vredu, user posted image se premika 100/h in tudi jaz že komaj čakam da bo vsega konec. user posted image

Lep dan želim vsem user posted image , pa čom manj "nosečniških" bolečin user posted image .

(odgovor članu SAFIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4678
18.9.2008 12:43:11   
laknerš
vzameš lahko svoje, lahko kupiš take za enkratno uporabo v lekarni al pa dm-u, drugač pa take za enkratno uporabo dobiš tud v porodnišnici saj jaz sem jih v lj

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 4679
18.9.2008 12:43:37   
sončnica24
laknerš jaz bi na tvojem mestu res šla zvečer v porodnišnico, pa bi jim rekla da sem 4 cm odprta, pa magari si zmisli, da se danes malo manj giba, ali pa da se ti zdi da ti je malo vode odteklo pa te bodo pogledali in mogoče res porod sprožili, ker 4 cm pa je že kar veliko, tako da upam da pride user posted image čim prej na svet.

Jaz pa sem danes JEZNA, me je prej mama klicala, je bila baje včeraj tašča pri nas in je vse kar sem dobila od svoje sestrične katastrofalno kritizirala, pa imela neke svoje pripombe, pa da na jogi pač ne smem dat nepremočljive prevleke (je od dormea pa lahko se prekuhava in je full lepa) - gor pa še tako pride jogi rjuha, ker ona ne bo pustila da user posted image spi na foliji. pa dobila sva še full lepo malo posteljico, tako cartig in da je baje to samo v napoto in da imava pervelki voziček da je boljše da si enega rabljenega malega nabaviva za avto (pa mava karavana) in da spalna vreča ne pride v poštev ker tako user posted image ne bo noter spal. Tako da sem sedaj tako jezna da bi ji najraje vrat zavila. Zdaj pa mi povejte kako ve rešujete težave, se same kregate s taščami ali vaši moži oz. parterji. Ker jaz sem tip človeka ki se full nerada kregam, čeprav bom moj danes dobil slonja ušesa ker mu mislim to vse povedat, samo pričakujem da se bo potem z njo zmeno, ker če se bom mogla jaz potem je več k sebi ne spustim. Je namreč tip človeka ki vse ve in ima samo ona vse prav. In zaradi nje od njene nečakinje 4 leta star fantek ne je drugega kot pudinke in juheuser posted image , da o njenem drugem sinu ne bi ker živi od sendivečev in pudingov. ker pač druge hrane nima rad.

Vem da me čakajo full hude borbe ker sem po svoje tudi trmasta in predvsem zato ker je otrok najin in ne njen, ampak njej kaj dopovedati je tako kot da bi govoril steni.

Zdaj sem sicer napisala cel roman samo sem mogla ven povedat ker drugače me bo razneslo.

(odgovor članu SAFIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4680
18.9.2008 12:51:02   
janja 27
o safira si še 2 v 1 user posted image user posted image user posted image sem misnla da si že rodila k si imela cirklažo no sej zdej pa bo kmalu a ne čeprav to čakamnje kr ubijauser posted image user posted image

jaz sem manco imela kr v lupinci doma je tud meni p rekla da je ok, pa seveda tud v ležalniku no tko mal smo prekladali pa na kavču pa balzino za dojit okoli....bom verjetno sedaj tud vse sorte položajev probalauser posted image user posted image
danes pa jaz nisem mogla spat od pol tre do štririh sem igirco nabijala na računalnikuuser posted image kriza....me je tolk zgaga matrala sem milsa znoret potem k sem sedela tle za računalnikom je blo good....no drugače sem good otrjevanje trebuha me nilč ne daje večuser posted image user posted image kdo bi vedel kaj in kako ma itak so to po moje lažji popadki

lakrneš a ti pa 4 cm odprta in ne še rodit mene je z 2 cm poslal v porodno s tem da mi ctg ni kazal popadkov pa sem potem rodila po 3 urah k mije mehur predel z mojimi in umetnimi......mogoče bo pa danes potem kajuser posted image user posted image

pikicastonoga user posted image user posted image user posted image za steho k boš imela grande vselitev pridemo na žuruser posted image user posted image user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu SAFIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4681
18.9.2008 12:59:06   
janja 27
sem pozabila napisat jaz sem stvar za user posted image dala v nahbtnik od niveje ga mam še od mance, zase pa navaden nahrbtnik tak kot šolska torba s tem da mam še darilo zraven za manco pa kozmetiko pa ene vložke za svak slučaj, pa eno revijo, pa copate, ma sej ne vem vse kar je noteruser posted image user posted image no v galvnem to je to

sončnica žal mi je da maš probleme s taščo saj jih ima večina ljudi čeprav je prav da si trmasta rajš prva zamera kot zadnja pa itak je to tvoj user posted image in delaj kot je tebi prav ene user posted image user posted image user posted image da boš močna tvoj pa te bo tud poslušal sej verjetno mu bo hudo sam tak je životuser posted image user posted image jaz mam srečo k mam zlato taščo sploh se ne vmešava v nič...kot da bi najdla iglo v senuuser posted image user posted image je res da je že strejša ( drugo leto70 user posted image user posted image ) ma se sploh nič ne sekira če ji bom dala user posted image v naročje ga bo imela če ne pa tud ok , glede cunjic in stavri pa se spoh ne vtika edino kaj komentira da danes je res vsega preveč za kar ji dam pravuser posted image user posted image ona je tri fante gor spravla s tem da  je med najstarejšim in najmlajšim 4 leta razlike in na kmetijiuser posted image user posted image user posted image ne vem zlata ženska.....sej mogoče jo je to naredilo bolj flegmatično ..kdo ve.....da pa ne omenjam moje mama k se mi žena od brata mal smili ( še nima otrok ) mogoče bo ista pesem kot pri tebi sončnicauser posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4682
18.9.2008 12:59:56   
laknerš
sončnica se mi zdi kot da bi poslušala svojo taščo ona je ista. nič ne naredim prav, vse je narobe sej ne vem več kaj naj. pri meni gre skozi eno uho not skozi drugo ven bom pa enega lepega dne ponorela pa ji zmetala za vsa leta nazaj v glavo pa bo pol mogoče utihnla. ti naredi kakor se tebi zdi da je prav saj je tvoj otrok in ti najbolje veš kaj je zanj prav saj ga najbolje poznaš. moram rečt da imajo včasih tudi kaj prav ampak jest največkrat kar uživam če naredim drugače kot mi ona pravi. sem pač trmasta pa mene ne bodo učili kaj je bolje zame in mojega otroka pa čeprav sem ˝mlada in neumna˝. včasih so delali tako zdaj pa drugače. pa še to tričetrt otrok spi na plastiki pa so še zdaj zdravi.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 4683
18.9.2008 13:05:31   
janja 27

user posted image

1. oktober

user posted image    Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image   user posted image
user posted image    sonček75 (5user posted image 1user posted image )pr.? (posvet o CR 24.09.08)

user posted image 33 let user posted image user posted image
user posted image    nineva (3user posted image 2user posted image )  pr. user posted image MB 30 let user posted image user posted image

2. oktober

user posted image      blanka1 (2user posted image ?user posted image )pr.  user posted image user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image     levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr 29.9.08  user posted image LJ user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image     nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image user posted image   LJ user posted image
user posted image     Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.24.09.08 user posted image 23 let
        LJ
 user posted image   user posted image
user posted image     valla(2user posted image 2user posted image )pruser posted image LJ 28 let user posted image  user posted image
user posted image      laknerš(2user posted image 2user posted imageuser posted image v porodno user posted image user posted image user posted image

4. oktober

user posted image    coccinella (1user posted image 1user posted image ) UZ + CTG 22.09.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 
user posted image     B.M. (1user posted image 1user posted image ) bolnica user posted image MB
         user posted image  
- Matic user posted image

5. oktober

user posted image    tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.24.09.08 user posted image   user posted image - Manca

29 let user posted image
user posted image     kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image

6.oktober

user posted image    jana_k (2 1 ) .pr. 22.09.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image     cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image     freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image user posted image

7. oktober

user posted image     Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) .pruser posted image user posted image user posted image  

Trbovlje 29 let   
user posted image      Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.19.09.08  user posted image user posted image user posted image
         Idrija 25 let

8. oktober

user posted image     Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image

9. oktober

user posted image     timnala (1user posted image 1user posted image ) pr.26.09.08 user posted image user posted image Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.user posted image LJ user posted image

31 let user posted image (user posted image - Nik ali user posted image - Lara )

user posted image      dajadada (2user posted imageuser posted image ) pr. 29.09.08user posted image user posted image user posted image  

10 oktober

user posted image     jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image    KR  27 let user posted image user posted image
user posted image     barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image user posted image user posted image   KR 23 let
user posted image     SAFIRA (2user posted image 1user posted image ) user posted image user posted image user posted image
user posted image      M_mojca (1user posted image 1user posted image ) pr.  user posted image Trbovlje
          24 let user posted image user posted image

12. oktober

user posted image      sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr.
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image      zeko (1user posted image 2user posted image user posted imageuser posted image user posted image   user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image    Rendi (1user posted image 1user posted image ) pr+ CTG 25.09.08  user posted image   KP 29 let
       user posted image   user posted image - Eneja
user posted image     mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.22.09.08 user posted image   CE user posted image 35 let    user posted image
user posted image     janja27 (5user posted image 2user posted image )pr.22.09.08 user posted image PO user posted image 30 let user posted image
user posted image     klavdija27 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image user posted image

14.oktober

user posted image     corti (1user posted image 1user posted image ) pr. 30.09.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let user posted image - Hanna
user posted image     maserati (3user posted image 2user posted image )pr. 01.10.08 user posted image user posted image user posted image

15.oktober

user posted image    "talcy" (2user posted image 1user posted image ) UZ + CTG 19.09.08 user posted image  user posted image 24 let user posted image
user posted image     ajetam (1user posted imageuser posted image )   user posted image user posted image   user posted image 22 let
user posted image      Mandek (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image 25 let  CE user posted image   user posted image

16. oktober

user posted image      Kaštrun (2user posted image 2user posted image )pr.+CTG19.09.08 user posted image 27 let user posted image  user posted image
user posted image      ZalaTM (2user posted imageuser posted image )  user posted image user posted image user posted image  

17. oktober

user posted image     vianne (2user posted image 1user posted image )   user posted image  
         Pivka user posted image   31 let user posted image
user posted image     billa (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image obala 33 let user posted image user posted image
user posted image     tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 23.09.08 user posted image CEuser posted image user posted image

18.oktober

user posted image     Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image  user posted image

19 oktober

user posted image      Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.23.09.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image      afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.+ CTG 22.09.08 user posted image   LJ user posted image  

20.oktober

user posted image      bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image      škorpion (2 2 ) pr. ? user posted image user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image      sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image
user posted image      sean (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image Nova Gorica 20 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image      barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   32 let
          user posted image - ZALA user posted image
user posted image       Bodočamami(1user posted image 1user posted image )pr.? user posted image Ptuj user posted image user posted image

22.oktober 

user posted image      Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr. 22.09.08 user posted image   33 let
         user posted image KR user posted image
user posted image      jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 25.09.08
         user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image      PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. + CTG 07.10.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image PDP 02.11.08
user posted image       sončnica24 (1 user posted imageuser posted image )pr.26.09.08: 10.10.08
          CTG - 17.10.08: 24.10.08; 1.11.08  user posted image user posted image user posted image 25 let

25.oktober

user posted image     "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 22.09.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image      jolie (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image NM user posted image 29 let user posted image
user posted image      Urška// (2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image   MB

29 let user posted image
user posted image     stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr.01.10.08 user posted image Vransko (INDIJA) 
         35 let  user posted image - Abhay (abaj)user posted image  
user posted image      minca_n (1user posted image 2user posted image   user posted image )  user posted image user posted image   21 let
          user posted image - 
user posted image - Zoja   user posted image   -  user posted image -Nia
user posted image      Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr.24.09.08 user posted image
           LJ  user posted image 30 let
 user posted image

30.oktober

user posted image    wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. 22.09.08  user posted image  user posted image   user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image     Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. ?  user posted image   user posted image  user posted image
user posted image      Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image user posted image Jesenice
user posted image      lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.02.10.08 user posted image user posted image   user posted image

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  67 user posted image user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 69 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    22
                user posted image    19
                user posted image   28

user posted image      gibi
user posted image        presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico
plavalni obroč ( šlauf)

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate

spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje (2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

KAJ POTREBUJEMO ZA NOVOROJENČKA:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2302780&mpage=154&key=

user posted image
user posted image
user posted image
11.07.08  mamici SNESKA  ( 32 let, LJ ) user posted image   VITA  790 g in 35 cm

user posted image
25.08.08  mamici LANA34  (35 let, ) user posted image MATIC 980 g in ? cm

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4684
18.9.2008 13:05:34   
laknerš
hvala janja27 za podporo pa spodbudo.mam namen zvečer kar it v porodnišnico pa se nekaj zmislit da me bojo vsaj pregledal. bomo vidli kaj bojo rekli mogoče pa se me usmiljo

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 4685
18.9.2008 13:10:16   
sončnica24
Hvala punci, saj verjetno bo jutri že bolje samo me to full ubija. No Janja, saj moja je tudi s kmetije pa se mi zdi da še bolj komplicira, je zadnjič enkrat začela kaj bomo s psom naredli. Ja kaj nič tako bo kot je do sedaj, ker namreč pustimo zvečer verando odprto da lahko noter spi pa ma vrata odprta, pa je rekla da to pa zdaj menda ne bomo več delali ko bo user posted image pri hiši? Ne vem no saj ne hodi po stanovanju pa ne spi v postelji, potem bi jo verjetno tako kap če bi v stanovanju spal.

No bomo že probali nekako porihtat, čeprav se mi zdi da se bom potem ko bom rodila in ko bo ona kak dan doma, začela noter zaklepat pa rolete dol vlečt ker se mi včasih zdi da bo kar pri meni čepela al pa bo naredla kot je ena kolegica ko je svoji tašči ki je bila nonstop pri njej rekla da jo bo od zdaj naprej klicala kdaj lako k njej pride, ker je ne misli cele dneve gledat.

Bomo vidli bo pa verjetno še zelo zelo pestro.

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 4686
18.9.2008 13:44:33   
janja 27
joj sončnica to je res en user posted image da maš take probleme sej jaz ne vem kaj bi nardila če bi bila sm moja mam meni tašča ji vrat zavila ker itak je pametna...sam sej veš mami pač poveš kar ji gre tašči pa spet ne moreš lih tko...čeprav al pa lih tkosam  da maš mir user posted image user posted image
a pes jo moti..kriza midva sva tud mela kužeka k se je manca rodila sicer je bil zunaj v pesjaku sam je pa tud prišel spodaj v kurilnico...pa kaj nekatei imajo kužeka v stanovanju al  pa muco pa ravno tako majhne user posted image privlečejo domov pa so še vsi preživeli...
je pa res da ti potem še tašča soli pamet k še ti ne veš kaj in kako bo z dojenčkom doma..no comment upam da saj tvoj drži s tabo user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4687
18.9.2008 13:53:13   
jana84
Jao, problemi s taščo...hvala bogu tega ne poznam! Moja tašča je en zlat človek. Vse prej vpraša kaj se komu zdi, šele potem kaj naredi...Je pa res da je tast malo bolj poseben tip in ga lahko zeloooo kmalu po prihodu domov pričakujemo na obisku alla ko smo imeli mi otroke, je bilo tako in tako... ampak take stavri se človek hitro navadi "preslišati"... Sicer se mi zdi, da k nam ne bo kar tako hodil (že sedaj ne), medtem ko k svojim hčerkam pa kar uleti...brez kakršnega koli obvestila...
Kako se bo pa moja mama obnašala pa sam bog ve...Verjetno bo kar fajn, še predvsem ker je zdravnica in se mi zdi fino da jo lahko mariskaj vprašam, ne da bi za vsak kihec pihec letela k zdravnikom...Pa tudi glede dojenčkov ne komplicira...
Sicer pa sva midva z user posted image  večino stavri naredila kot sva si sama zamislila (od stanovanja, poroke in tko naprej)...Tdui glede user posted image  mislim da bova. Recimo, posteljico sva kupila, čeprav so nama vsi govorili naj si jo sposodiva, pa voziček sva tud kupla tak ko nama je pasala in kadar, pa previjalno mizo tudi...V glavnem vse...

Glede torbe za v porodnišnico: svoje stvari sem spokala v eno majhno potovalko (od blazinic za dojenje, vložkov, copatov, enega kompleta spodnjega perila, nogavic...), za user posted image  pa v torbo od vozička, je ravno prav velika. To bo pa možiček prinesu ko bomo šli iz porodnišnice domov...
V svojo torbo moram dat samo še kakšno revijo ali križanke, pa kakšen prigrizek. No to lahko tudi user posted image  prnese en dan kasneje...Pa še sestra mi je predlagala, da naj si vzamem malo kakava s sabo, ker njej so dali en liter mleka na dan za spit (je pa res, da je bila s hčerkico en teden na pediatriji)... In jaz samega mleka ne prenašam, tako da mislim, da bom kar kakavček spakirala, da mi ga moj dragi prinese... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4688
18.9.2008 13:58:08   
jana84
janja27, eno "pripombico" imam...Pri meni so na seznamu smeškoti izginli... user posted image  

No, malo se moram še pohvalit: sem danes kar delavna. Imam veliko energije, pa malo pospravljam po stanovanju...Končno sem v omare spravla en ogromen kup čistih cunj...pa malo pospravla po kuhinji...Sicer sem imela namen še hladilnik in skrinjo odklopit, da se staja led v skrinji in da jo spucam, pa je mama rekla, da naj počakam da bo moj zlati možiček doma, da mi bo pomagal vse spraznit in popucat...In se kar strinjam z njo...Ker imam hladilnik s tremi predalčki skrinje pod njim, pa bi morala na kolena in brisat noter...Bom res počakala mojega možička...torej to pomeni da pride šele jutri na vrsto, ker danes imajo spet v planu razbijanje na vikendu...

Nič grem še kaj postorit po bajti, se mi ne da sedet pri miru. Ležat pa tud ne (verjetno zato, ker toliko spim ponoči?)

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4689
18.9.2008 13:58:34   
freha
Čao! Pozdravček od nosečke, ki končno uživa na dopustu in zdej mam cajta mal več za tuhtanje, po glavi mi itak roji vse mogoče, poleg tega bi pa kr spala.
Sem ravno s kosila in sem po poti srečala eno kolegico, ki mi je na pogled rekla da nosim pučko. To bi se naj videlo ker sem v obraz bolj okrogla kot sem bila prej. A druge, ki nosite fantke nimate zatečenga obraza?
Sama še vedno ne bom povsem sprijaznjena s spolom, dokler ne rodim in se prepričam na lstne oči. Pravijo, da se ginekologi radi zmotijo, pa še toliko ljudi mi je reklo, da bo fantek po obliki trebuha (bolj nizko nosim), da sem bila nekaj časa v to prepričana. Oboje bom pa vesela, samo sem si pa za prvega otroka bolj predstavljala fantka, ker imam sama starejšega brata in sem se navadila tega vzorca. Pupa bo pa itak samo moja.
Drugače smo pa zelo živahni in mami skačemo po trebuhu!
Ne vem več katera me je spraševala zakaj sem plačala 65 Eur, in ker mam privat ginekologa mi je zaračunal tretji UZ 33 Eur in bris za streptokok B 32 Eur.
Še lahko katera napiše mere iz zadnjega UZ, da bi malo primerjale, ker moja bi naj bila bolj suhcena. Tu so še naše mere v 33tednu in 4 dni HC 302, AC 286, BPD 86,2 teža ocenjena na 1950g. Res bi vam bila zelo hvaležna, če bi mi katera napisala vaše mere. Hvala
Lepo se mejte!

Neposredna povezava do sporočila: 4690
18.9.2008 14:26:08   
Dajadada
danes pa jaz nisem mogla spat od pol tre do štririh

jaz sem bila tudi pokonci, ampak ne po svoji volji. Je sinkota tako kašelj matral, da se je ves čas zbujal, pa sem mu čajček kuhala in polg njega sedela/ležala, ker drugače je bil takoj jok.

Freha, jaz ima baje 100% fantka, pa nisem nič bolj okrogla v obraz, pa vsi pravijo, da visoko nosim. Se prav, da tole ne drži glih. Aja, pa tud zgaga me ne peče in me tudi prvič ni pa je imel mali fuuuullll laskovuser posted image . Tako da tele vraže čisto nič ne držijo...no ja pri enih je tako, pri drugih drugače. 

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4691
18.9.2008 14:42:02   
Tejčika29
Laknerš - veliko sreče, če ti bo danes uspelo v porodnišnico pridet, sicer ne vem zakaj te niso vsaj na oddelek dali glede na odprtost, da bi te spremljali, je pa res bolje, da začneš porod s svojimi kot z umetnimi popadki.

Vianne - medve sva pa danes štartali v zadnji mesec ane??

Problemov s taščo nimam, je zlata vredna, od kuhanja do pogovorov, še bolj kot mama se mi zdi, se pa veseli user posted image  da kar verjeti ne morem! V najino nabavo za dojenčka se ne spušča nobeden, ker zaenkrat nobeden ni nič zraven dal.

Danes je bilo na sporedu spet pranje in likanje (Persil sensitive, mehčalec Frosch, ločeno za dojenčka perem), čeprav so nam rekli na MŠ, da mehčalca naj ne bi uporabljali. Bom o videli če bo dete na kaj alergično in bomo sproti prilagajali zadeve.

Sicer me je pa vročina oblila pri likanju tako, da sem bila še dve uri čisto vročična. Se to vam tudi dogaja (poleg ostalega sprašujem)???

Jaz bom imela za sebe bolj malo stvari za v porodnišnico, ker so mi kolegice rekle, da skoraj vse tam dobiš (lanolin, vložke, sp. hlačke...), tudi spalne srajce menjaš vsakič ko greš pod tuš, ker se bolj potiš... Imela bom dokumente, nekaj kozmetike, svoje natikače, kaj za prebrat in to je to.
Za dojenčka in mene za domov bo pa ati prinesel in mu bom seveda vse pripravila! Ah moški, čeprav moj kar ve zakaj se gre user posted image ...

Kupila sem tisto vrečo za dojenčke v H & M v Grazu in je ista cena kot pri nas 25 EUR. Je pa tudi bež barve, mislim, da je to edina barva. V CE sem videla isto, res pa da gre hitro po njih, ker niso drage.

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 4692
18.9.2008 15:16:30   
jana84
Sej tudi moj mož bi čisto vse za dojenčka prinesel v porodnišnico, točno ve kje je kaj spravljeno, drugače bi pa malo pobrskal po omarah...Je zelo praktičen človek, tako da se čisto nič ne bojim...
Edino kar on pravi, da se boji, da ga, če me ponoči prime za it rodit, ne bom mogla zbudit...Pa se malo hecam, pa pravim, da bom kar center za reševanje poklicala, naj vržejo poziv na pozivnike (je namreč gasilec), pa da se bo gvišno zbudil. Samo potem je problem da bo oddrvel v gasilski dom, ker nikoli ne pogleda kaj piše na pozivniku, tako da ne vem kako bi blo s tem...Ah, pomoje ko mu bom rekla, da bi šli rodit, bo v sekundi buden in ready steady to go....

zdaj pa mislim, da bo počasi prišel iz službe, mu grem kosilčka pripravit...da ga malo pocrtam...

papa

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 4693
18.9.2008 15:58:13   
mbd0411
Sončnica24!

Ti tašči ne smeš pustiti,da te takole jezi.Sploh se ne obremenjuj z njo.Ona si naj misli svoje ti pa delaj kot ti paše in se ti zdi najbolj prav.Ali skupaj živite?? Upam,da ne.
Če pa že ji povej lepo,da imata svoje življenje in ga po svoje urejata.Tudi pri hrani ne dovoli ,da je pametna.Sicer pa naj tvoj uredi z njo.

Laknerš,pojdi že rodit.user posted image To ni več res kaj delajo ej.Povej jim,da se je mali umiril ali pa nekaj pač in konec.
Freha,jaz nosim fantka in nisem otečena v obraz.
Tejčika tudi jaz sem videla isto vrečo in je nisem kupila.Zdaj mi bo pa žal,ker jih bo zmanjkalo.user posted image

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

Neposredna povezava do sporočila: 4694
18.9.2008 16:04:50   
janja 27
jana_k ti bom jutri smeškote dodala ne vem kaj ga s....ta ringaraja, sem cel sant molila da bo seznam preneslo da en bo spet en error kot un dan pol pa sem mogla vs smeškote še enkrat poklikatuser posted image user posted image user posted image user posted image ej da ne bo tvoj šel gasit ogenj namesto tebi pomagat dihat v porodno od panikeuser posted image user posted image user posted image

dajadada o revica upam da je s tvojim škratkom ok, da ne kašlja več jaz sem naši danes zamenjala sirup pa se mi zdi da je boljšuser posted image user posted image ma sej niti ne vem kaj in kako s tem kašljem danes sem srečala vzgojiteljco na banki pa je rekla da v sredo ni nič kašljala sam tisto kar sem jo jaz slišalauser posted image user posted image ah boljš da je doma potem bi mi še kaj privlekla domov, jo bom v ponedeljek nazaj peljalauser posted image user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4695
18.9.2008 16:21:44   
*tedy*
Jest mam za sebe kar v neseserju za v porodnišnico (ščetko, pasto, kremo, modrc, kremo...) sp. hlače, spalno srajco in vložke pa v Lj. ni problem, ker imajo tam. Še copate bom nekam dala in mislim da drugega ne rabim.
Sem bila danes v H&M in sem kupila vrečo oz. pajc 62-68, Tejčika kolk si pa ti vzela, men se tdi ful velik???

freha še mere za tebe 33 2/7 HC 265, AC 280, BPD 77 (teža 2000 g)

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4696
18.9.2008 17:26:10   
Acjom1
Hej!
Joj, danes sem spet tako utrujena. Jaz samo še čakam, da se začne, ker mi je prava muka. Vse me boli, skoz mam ene krče, pa trd trebuh, ponoči se skoz zbujam (hvala bogu vsaj kaj spim, ker sem mela obdobje kak teden nazaj, ko nisem nič)... Tako da zdaj veselo odštevam in resnično upam, da se bo naš fant odločil kaj prej priti na svet. Danes je še točno dva tedna do PDP! user posted image

laknerš - res držim pesti zate, da čimprej rodiš. Tudi jaz bi na tvojem mestu šla zvečer tja in si magari kaj zmislila, tako kot so ti že predlagale.
safira - tudi zate držim pesti, da se čim prej začne in čim hitreje konča user posted image

Ena je pisala glede shranjevanja popkovnične krvi. Jaz sem zmenjena za javno banko. Postopek je takšen, da greš na zavod za transfuzijo krvi v Ljubljani (jaz sem jih najprej poklicala po telefonu, pa so mi rekli, naj kar pridem tja). Tam ti vse razložijo in dajo ene papirje za izpolnit, ki jih potem pošlješ tja, oziroma jih prineseš. Potem dobiš domov eno potrdilo in nekaj dni pred PDP, oziroma na dan poroda gre tvoj iskat tiste zadeve, ki jih potrebujejo v porodnišnici za odvzem. Meni se zdi, da naj bi to urejali nekak do 36. tedna, sicer pa je v Sloveniji to še vse čisto na sveže in po moje ni panike, tudi če si že malo čez...

Kar se tiče torbe za porodnišnico imam jaz eno mini potovalko, glih tolko, da sem dala not nujne stvari (copati, kozmetika, fotoaparat, revija). Za dojenčka pa imam že pripravljeno v enem nahrbtniku. Zdaj moram samo še pripravit kaj naj mi zandji dan user posted image prinese za oblečt, da ne bo kakšne polomije. user posted image

Glede te lupinice in ležalnika sem pa prebrala in slišala tolko nasprotnih mnenj, da sama ne vem kako in kaj! Še v materinski nam ni jasno povedala kako je treba. Problem je, da eni pravijo, da lahko dojenček (mislim da je to bolj mišljeno res za prve tedne) v tej lupinici neha dihat in ga zato ni dobro puščati v njej več kot eno uro skupaj.  Jaz se bom tega preventivno držala, saj za voziček imam itak še košaro, vozili pa se tudi prvi mesec ne bomo nekam eno uro. Imam tudi ležalnik, pa bom malo pazila na začetku, da ne bom pretiravala z uporabo.

sončnica24 - res sočustvujem s tabo glede tašče, pa upam, da te bo tvoj razumel in se on pogovoril z njo, ker bo tako res najlažje. Moja je zaenkrat vredu, včasih ima sicer kak komentar, ampak ga preslišim. Najbolj mi gre na živce, ko mi ona govori eno, na materinski pa so nam rekli drugače. Ampak ok, zaenkrat je še v mejah normale vse in upam, da bo tako ostalo.

freha - jaz nosim fantka (tako so potrdili trije ginekologi, tako da na kakšno presenečenje ne računam user posted image ) in nisem čisto nič zatečena. Nosim pa precej nizko.

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 4697
18.9.2008 18:55:09   
jana84
freha, moji sestri sta nosili zelooo nizko in imata obe veseli nadebudni hčerkici...Tako, da ne verjemi vsemu kar ti ljudje porečejo...Meni gre počasi že na živce ker vsi sprašujejo kaj bomo imeli...Pa kaj pri vragu vas to zanima...Ko bomo rodili boste zvedeli, nič prej...Sicer mi ni težko ne povedati, ker tudi sama ne vem kaj bo, ampak vseeno...Potem se dobi kakšen, ki vpraša: a to misliš resno, al samo tako govorš, da mi ne bi vedeli...HALO!?

No, zdej pa sem se jaz malce narisala...Sem iskala namreč po internetu kakšen vzorček angelčka, da bi ga sklekljala za našega dojenčka, pa nisem nikjer našla. No, in potem sem malo posleparila in prerisala čipko kar preko ekrana, potem vse lepo pobarvala in še malce bolj poudarila, pa skenirala, malo popravila akr je bilo za popravit in sprintala in se moram pohvalit da je kar fajn ratalo!!! Tako, da sedaj imam delo...Ker sem se danes prav smilila sama sebi, ker cel božji dan nisem imela kaj početi, razen kosilo skuhat! Sem si šla že prav sama sebi na živce...Pol pa stalno pred računalnikom...

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 4698
18.9.2008 21:31:18   
Kaštrun
če katero zanima odvzem izvornih celic - odgovor dr. Pušenjaka

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4699
18.9.2008 21:42:55   
janja 27
jutri imajo pregelde in  user posted image :

user posted image    Zvezda17
  user posted image    "talcy"
  user posted image    Kaštrun

user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 4700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?