Acjom1
|
Hej! Joj, danes sem spet tako utrujena. Jaz samo še čakam, da se začne, ker mi je prava muka. Vse me boli, skoz mam ene krče, pa trd trebuh, ponoči se skoz zbujam (hvala bogu vsaj kaj spim, ker sem mela obdobje kak teden nazaj, ko nisem nič)... Tako da zdaj veselo odštevam in resnično upam, da se bo naš fant odločil kaj prej priti na svet. Danes je še točno dva tedna do PDP! laknerš - res držim pesti zate, da čimprej rodiš. Tudi jaz bi na tvojem mestu šla zvečer tja in si magari kaj zmislila, tako kot so ti že predlagale. safira - tudi zate držim pesti, da se čim prej začne in čim hitreje konča Ena je pisala glede shranjevanja popkovnične krvi. Jaz sem zmenjena za javno banko. Postopek je takšen, da greš na zavod za transfuzijo krvi v Ljubljani (jaz sem jih najprej poklicala po telefonu, pa so mi rekli, naj kar pridem tja). Tam ti vse razložijo in dajo ene papirje za izpolnit, ki jih potem pošlješ tja, oziroma jih prineseš. Potem dobiš domov eno potrdilo in nekaj dni pred PDP, oziroma na dan poroda gre tvoj iskat tiste zadeve, ki jih potrebujejo v porodnišnici za odvzem. Meni se zdi, da naj bi to urejali nekak do 36. tedna, sicer pa je v Sloveniji to še vse čisto na sveže in po moje ni panike, tudi če si že malo čez... Kar se tiče torbe za porodnišnico imam jaz eno mini potovalko, glih tolko, da sem dala not nujne stvari (copati, kozmetika, fotoaparat, revija). Za dojenčka pa imam že pripravljeno v enem nahrbtniku. Zdaj moram samo še pripravit kaj naj mi zandji dan prinese za oblečt, da ne bo kakšne polomije. Glede te lupinice in ležalnika sem pa prebrala in slišala tolko nasprotnih mnenj, da sama ne vem kako in kaj! Še v materinski nam ni jasno povedala kako je treba. Problem je, da eni pravijo, da lahko dojenček (mislim da je to bolj mišljeno res za prve tedne) v tej lupinici neha dihat in ga zato ni dobro puščati v njej več kot eno uro skupaj. Jaz se bom tega preventivno držala, saj za voziček imam itak še košaro, vozili pa se tudi prvi mesec ne bomo nekam eno uro. Imam tudi ležalnik, pa bom malo pazila na začetku, da ne bom pretiravala z uporabo. sončnica24 - res sočustvujem s tabo glede tašče, pa upam, da te bo tvoj razumel in se on pogovoril z njo, ker bo tako res najlažje. Moja je zaenkrat vredu, včasih ima sicer kak komentar, ampak ga preslišim. Najbolj mi gre na živce, ko mi ona govori eno, na materinski pa so nam rekli drugače. Ampak ok, zaenkrat je še v mejah normale vse in upam, da bo tako ostalo. freha - jaz nosim fantka (tako so potrdili trije ginekologi, tako da na kakšno presenečenje ne računam ) in nisem čisto nič zatečena. Nosim pa precej nizko.
|