|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
17.9.2008 20:33:43   
laknerš
Hodim h g dr.Renati Toff Jovan v Šentvid-Lj je super in je ne morem prehvalit, rodila pa bom v Ljubljanski porodnišnici. Mi je plodovnica počasi odtekala že v prvi nosečnosti sam potem ni blo težav sem rodila 16 dni prehmal pa ni blo nič narobe.

Ja mene tud zanima pranje s kisom. a to učinkuje kot razkužilo ali kot prašek. a cunje nič ne smrdijo potem?

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4651
17.9.2008 21:59:37   
timnala
Heja!

Da se pridruzim debati o pranju..tudi jaz ze nekaj casa perem s kisom pa je super. Smrdi definitivno ne, lahko pa se da tudi veliko manj praska, mehcalca pa sploh ne, pa so cotke mehke in disijo po prasku - preverjeno.
Sama pa uporabljam samo bio in eko cistila ter bio in eko kozmetiko (tako za naju, kot bom za bebija). Za bejbija sem kupila vse od avalon kozmetike, ki je specializirana izkljucno za dojencke, otrocicke in mamice.
Te stvari se dobijo npr. v biosi, biotopicu, pa na www.ekolife.si pa na http://www.tm-shop.si/si/; www.alpoja.si itd. velik je tega. Za dojencke je npr. naravna kozmetika z bdih certifikatom tudi Lavera in Logona, ki imata tudi od revije öko test zelo dobre rezultate. Tudi weleda je dokaj naravna, samo nima vseh stvari certificiranih s tem strogim certifikatom.
Ni pa tudi ne taksna razlika v cenah - je kak euro drazje, ampak sama pri sebi si mislim, da ce lahk s tistim evrom prisparam kaj naravi za predelat pa tudi prav. Pa sm dalec od tega, da mam veliko placo (tudi prej, ko sem bla studentka sem tak kupovala predvsem iz eko razlogov). Kemije ze tako dobimo veliko v telo preko drugih snovi in stvari in mi res ni, da bi jo se namerno vnasala v telo (kozmetika, oblacila...).
To je moje mnenje, vsak pa tako sam najboljse ve, kaj je dobro zanj in kaj bo uporabljal.

Pozdravcek,
D.

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 4652
18.9.2008 0:04:49   
Kaštrun
pranje jaz nisem nič komplicirala. sem oprala cunje sicer posebej, ampak s praškom (ariel) in z mehčalcem. dala sem le na dvojno izpiranje, bom pa polikala, ker pač nimam sušilca in so nekatere cunjice zmečkane. cunje od dojenčka bom nekaj časa prala posebej (tam cca. 1 mes), sploh zato, ker jih dam ponavadi zaradi bruhanja in polivanja prati na 95C, potem pa ne več. pa saj kmalu vidiš, kaj paše otroku. naša Lučka je dobila pikice na telesu pri drugem mesecu, tako da sem takrat prala s pralnimi oreščki, ampak ni bila alergija na prašek, ampak na jajca, tako da sem potem prala normalno naprej (prašek in mehčalec).

kozmetika tudi jaz zadnje čase uporabljam kozmetiko Alverde (naravna, dobi se jo v DM-u). za otročka bom šla pa tudi kupiti naravno, se pravi tudi po moje Avalon. mislim pa, da se ga dobi tudi v Müllerju. pri Lučki sem uporabljala Mustelo, ki ima dobre zlasti kreme, na osnovi medu.

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 4653
18.9.2008 6:55:18   
sarcy21
IZVIRNO SPOROČILO: laknerš

Hodim h g dr.Renati Toff Jovan v Šentvid-Lj je super in je ne morem prehvalit, rodila pa bom v Ljubljanski porodnišnici. Mi je plodovnica počasi odtekala že v prvi nosečnosti sam potem ni blo težav sem rodila 16 dni prehmal pa ni blo nič narobe.

Ja mene tud zanima pranje s kisom. a to učinkuje kot razkužilo ali kot prašek. a cunje nič ne smrdijo potem?

O še ena ki pohvali toffovo me je res the best ona

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 4654
18.9.2008 6:59:28   
sarcy21
No pa kot sem prebrala imaš danes pregled, se mogoče še srečave pri Toffovi user posted image  kdaj ga pa maš?

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4655
18.9.2008 7:00:41   
sarcy21
Glede kremic za dojenčka in zame pa prisegam na Mustelo (no za Marka še ne vem če mu bo odgovarjal sam sem pa kupla kar mustelo, nekaj imam pa še tistih bubchen al neki tazga)

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4656
18.9.2008 9:01:46   
sončnica24
Dobro jutro upam da za vse predvsem pa za tiste, ki imate kakršnekoli težave. Jaz še tudi vse dobro prenašam in upam da bom do konca. Imam pa tudi jaz občutek da bom rodila po roku, predvsem zaradi mojih ciklusov in tega da je bil dojenček na UZ vedno za en teden manjši, no mogoče pa me preseneti.

Ene pišete da se vam zdi da dojenček manj giba ali da vam odteka plodovnica. Nam je babica v MŠ zabičala da moramo v takšnih primerih obvezno takoj priti v porodnišnico. Tako da jaz s tem ne bi preveč odlašala saj za to so oni tam. Pa napotnic še nimate vsi. Jaz sem jih dobila že full hitro se mi zdi da na 3. ali 4. pregledu. Napotnico za CTG in porodnišnico, je G rekla če bo karkoli narobe naj grem kr tja.

Danes pa grem v bolnico dat kri pa res res upam da ne bo gužve ker mi je full muka dolgo sedet. No to je do sedaj edina tegoba ki jo imamuser posted image

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4657
18.9.2008 9:07:11   
Dajadada
Evo se še jaz pridružujem tistim, ki jih že malo matra tale nosečnost. Čeprav rodila pa še ne bi, vsaj kakšen teden še ne, ker imam še en kup opravkov.
Pa moj možek tudi rad preveč dela. Sem upala, da bo šel v petek z mano v vrtec na roditeljski, da vsaj vzgojiteljice spozna in vidi kje je najin mali, pa je "pozabil" in se takrat zmenil za delatuser posted image .
V pon. sem imela pregled in je bilo vse o.k., naslednjega imam 29.9.

A je katera slučajno Buzza 4 kupila? Mi smo še zmer brez vozičkauser posted image . Meni je tako težko zbrat...bi mogla kar ene tri kupituser posted image (pa dve mareli imamo že doma). Se bo zgleda kar v zappu z lupinco voziluser posted image ...ne ne to je samo šoping in hitra kofetarska varianta, moramo še nekaj za mal težje terene nabavit.

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4658
18.9.2008 9:08:43   
Dajadada
Pa napotnic še nimate vsi. Jaz sem jih dobila že full hitro se mi zdi da na 3. ali 4. pregledu. Napotnico za CTG in porodnišnico, je G rekla če bo karkoli narobe naj grem kr tja.

Jaz sem šele sedaj dobila napotnico za prevoz in porodnišnico...3 tedne pred rokom.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 4659
18.9.2008 9:16:54   
PikicaStonoga
Hattud napotnico dobim naslednič, torej tri tedne pred rokom. Sicer pa , če si se res zgodilo, da bi mogla it prej, mislim, da ne bi komlicirali,mpa me pustili na cesti ;)

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 4660
18.9.2008 9:18:20   
maserati
Cau,

jaz sem imela pregled včeraj, vse OK. Samo železo mi je ful padlo in naj bi začela dodatke jemat, predlagali so kaj naravnega. Bomo videli... Drugače pa je počutje precej "nosečniško" user posted image Od tega, da jokam za vsako figo do tega, da sem zelo dobre volje in polna energije. Zdaj še zadnje stvari v stanovanju rihtam, naslednji teden pa začnem prat za dojenčka in si pripravit za porodnišnico. Sem glede tega precej bolj pozna, kot večina med vami. Samo mi res ni, da bi cunjice bile oprane in pripravljene dva meseca prej... Saj itak ne bomo prej rodileuser posted image to so samo pobožne željeuser posted image Je pa res, da bi mi kakšen teden pred rokom kar pasal... Jaz uradno začnem s porodniško šele v petek, samo sem že kar doma in mi pošteno paše, ker sem kar utrujena. Spim pa itak ne nič že kar nekaj časauser posted image

Glede pranja: jaz uporabljam samo prašek, mehčalca ne dam niti za svoje cunje, sušim pa vse v sušilcu. Za ta prvo sem vse likala, razen pliškotov še kar dolgo časa, plenice pa sploh. Jaz mislim še kar široko povijat, čeprav naredijo UZ kolkov že v porodnišnici in, če je vse v redu, naj potem to ne bi bilo potrebno... Meni se zdi vseeno bolje, tista majhna rita tako dobi vsaj nekaj obloge... Kaj pa ve mislite o širokem povijanju?

Aja, še to me zanima: a ste kaj razmišljale o shranjevanju popkovnične krvi, pa o javni banki pa to.... Sem mogoče malo pozna, ne vem??? Kakšne izkušnje?

Naslednji pregled imam 1. 10, CTG mi še niso delali.

Lepo se imejte!

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 4661
18.9.2008 9:29:38   
jana84
Dobro jutro!Sicer vidim, da nisem nič pri zgodnjih, čeprav sem se zbudila že ob 7.15...Hja, no! Saj se ne bi, pa sem imela pregled!!!

Na pregledu je blo vse v redu. Me je priklopla na CTG za enih 10 minutk, srček veselo in močno razbija, popadkov ali česa podobnega pa ni ne blizu ne daleč...Se nič ne sekiram! user posted image  
Tudi kilogramčki so tam kot so bili en teden nazaj in še en teden, se pravi 14 dni nazaj...Se kar držimo na +7... Nimam nič proti. Pritisk je tak kot po navadi 120/60 se mi zdi...Ker današnjega pregleda mi ni pisala v knjižico, ker mi bo drugače počasi zmanjkalo prostora...user posted image  Saj je delala itak samo CTG... No, noseši smo 37t+4d...Še malo pa bo!
Moje počutje je odlično, nobenih problemov ali nevšečnosti... Ponoči spim kot polh, zjutraj pa bi kar spala in spala, kljub temu, da grem že ob 10h zvečer spat...Sem pač bolj zaspanček...
Naš user posted image  se pomoje tudi počuti odlično, ker tako lepo telovadi in preteguje nogice in rokice, pa da ne omenjam njegovega slavnega ritanja tja pod rebra...Pač, aktiven otroček...

Naslednji pregle imam že v ponedeljek, ker gre potem moja G za en teden na dopust. Tako da za seznam imam naslednji pregled, ko mi bo tudi delala CTG, 22.9.2008. Sej zdaj jih bom itak imela na en teden, mogoče še kaj bolj pogosto! kdo bi vedel kako to poteka? Ali so pregledi proti koncu nosečnosti (se pravi čisto proti PDP-ju) kaj bolj pogosti kot na en teden? A to pri G ali greš v porodnišnico?

Hja no! Jaz se pa ne pridružujem vašim klubom, ne tistim, ki ne morete spati ponoči, ne tistim, ki vas dajejo nevšečnosti, ne tistim, pri katerih je soprog prezaposlen z delom...Se mi pa res godi, kaj ne!!! Ah, malo ste mi pa res lahko foušne...Moj user posted image  pride ob 15.30 domov, potem pa je več ali manj doma, pri meni...Zvečer ko je ura 20h pa odloži vse kar slučajno dela in se skupaj vleževa na kavč pred TV in se cartava...Prav fajn.

Zdaj pa moram poklicat na T2, kako in kaj je treba porihtat, da bi nam priklopili še televizijo, ker tako kt pri nas lovimo programe...Katastrofa. In konec koncev, tudi če bi jih lovili ni kaj pametnega za pogledat!!!

Tako, da vas za nekaj časa lepo pozdravljam...bodite fajn, pa čim manj nevšečnosti!

P.S. tiste, ki se vam zdi, da vam voda odteka...nič čakat, hitro srečko (vozovnico do porodnišnice) kupit,  da vas pregledajo kako in kaj! Kajti ko se odlušči čep in ko začne voda odtekati, otroček ni več "hermetično zaprt" v maternici in lahko pride do kakšnih infekcij, česar pa si ne želimo, kaj ne?

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 4662
18.9.2008 9:33:06   
jana84
aha, to sem pozabla napisat...napotnico za porodnišnico mi je dala že prejšnji teden...Ampak mislim, da bi nas sprejeli v porodnišnici tudi brez napotnice...Če bi prišli urgentno seveda!!! Bi že pol urejali papirologijo, ker otroček mislim, da ne bi čakal, da najprej piprje zrihtamo. Glavno je, da imamo potrjeno zdravstveno kartico, kajti brez tega pam mislim, da ti niti orditi ne pustijo user posted image ...

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4663
18.9.2008 9:41:44   
maserati
v ljubljanski porodnišnici je aparat za potrdit kartice... mislim...user posted image user posted image user posted image Če ne, bo pa noter počakal....user posted image user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4664
18.9.2008 9:41:50   
maserati
IZVIRNO SPOROČILO: jana_k

aha, to sem pozabla napisat...napotnico za porodnišnico mi je dala že prejšnji teden...Ampak mislim, da bi nas sprejeli v porodnišnici tudi brez napotnice...Če bi prišli urgentno seveda!!! Bi že pol urejali papirologijo, ker otroček mislim, da ne bi čakal, da najprej piprje zrihtamo. Glavno je, da imamo potrjeno zdravstveno kartico, kajti brez tega pam mislim, da ti niti orditi ne pustijo user posted image ...

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4665
18.9.2008 10:38:50   
PikicaStonoga
Ah ja dekleta kako ste? Jaz sem se super naspala, zdej nekaj popakiram, pa mal polenarim, potem pa grem na teren ...nisem bla do doma že dolgo in sem zdaj tolk spočita da spet lahko malo grem :) Drugače se vredu počutim, če sem doma, ko pa takole kot danes kam grem me patakooooooooooo utrudi, da potem nekaj dni k sebi prihajam! No, saj ne grem daleč, do tašče in tasta pogledat, pozdravt na obisk, pa e to se mi ne da z avtom peljat, bmo šla kr na trolo. Potem ppoldne mor pa mal it našo hiško gleda, ker je menda že streha gor, pa me fl zanima, ker nisem zadnje čase bla nč tam! Bpdite pridne pa velik počivajte¨!

(odgovor članu maserati)
Neposredna povezava do sporočila: 4666
18.9.2008 10:49:04   
levinjaa
Dobro jutro tudi od mene. Jaz sem 100 % boljše volje kot včeraj, predvsem zato ker sem se po dolgem času dobro naspala. Spala sem celo noč, še lulat nisem šla. Sicer zadnje čase spim izredno slabo, ob vsakem najmanjšem šumu sem popolnoma budna. Tudi noge mi zatekajo manj, odkar se je vreme shladilo. Mogoče bom pa le preživela še kaka dva tedna ? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4667
18.9.2008 11:07:14   
TinaV*
DAN,DAN

Uh boge revice kaj vse prenasate...user posted image  Mene pa razen spanja zadnji teden nic kaj ne muci....HB...no ja pa razpolozenje je enkrat tal drugic tak user posted image  kar je pa itak normalno ...

(odgovor članu levinjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4668
18.9.2008 11:40:01   
laknerš
evo mene s pregleda. sej to sploh ne moreš verjet sem še en centimeter več odprta torej 4 pa me sploh ne spustijo rodit. kaj zauser posted image  se tle dogaja. pa pritiska mam too much popadkov pa od nikoder. ja taka je ta stvar je pa rekla da če pritisk ne pade pod 150/90 moram it v porodnišnico rodit. mogoče bom pa kar danes zvečer šla pa če ne bojo meli gužve me bodo pa kar tako vzeli. bomo vidli.

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 4669
18.9.2008 11:44:51   
PikicaStonoga
Laknerš, želim ti, da se čim oprej vse izteče in daspoznaš svjo štručko!
Dejte mi nekaj povedat: ko pripravljate zase pa za dojenčka torbo ane, kam to pripravite, a ste uporabile zadojenčka tisto torbo od vozička, zase pa kak ruzak al kako? :) mogočeneumno vprašanje, ampka zato pa je tema čvekanje vpričakovanu a ne ;)

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 4670
18.9.2008 11:53:31   
laknerš
jest sem si pripravla zase en tak ruzak malo manjši za otroka sem pa doma naštimala kar v vrečko pa bo moj prinesel na dan odhoda iz porodnišnice zraven z lupinco zato ker sem pri prvi pripravla vse v eno miceno potovalkico zase in za dojenčka pa je bilo potem v porodnišnici problem s tistimi  omaricami k so ble tako majhne da ni šlo not pa še ogromno stvari ti prinesejo pa se ne izide s prostorom. tako da zame in za bebiko bo oblačila za domov prinesel mož. meni ni tako napačno samo prej vse pripravi saj veš kakšni so moški.

Neposredna povezava do sporočila: 4671
18.9.2008 12:03:08   
PikicaStonoga
hehe ja ja vem, kakšn so, po eni strani zlati, po drugi pa kot majhni otroci! :)

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 4672
18.9.2008 12:03:26   
TinaV*
PikicaStonoga ...jaz mam zase eno malo potovalkico,toliko da spravim to kar rabim not,za otrocka pa bom kar pripravila v torbo od vozicka,ker itak ne mislim nekaj dost nest pac kar potrebujem pa se nama bo ati prineso po porodu...

Sicer sta obe torbi se prazni,ker mam se cas...upam user posted image  uradno se komaj drugi mesec...sicer pa ce bi sila bla pa mi lahko moj prinese ker mam 5 min do porodnisnice

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 4673
18.9.2008 12:06:03   
TinaV*
ooo na kosarico sem pa pozabila,je fajn kam user posted image  dat ....sicer mam vse (lupinico,kosarico) ampak pravijo da zaradi hrbtenice je najboljse prve mesece otrocka met na ravnem pa zato sma kosarico tudi kupila polek

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 4674
18.9.2008 12:07:18   
laknerš
ja je res. enkrat bi tiv porodnišnico prinesel cunje ki si jih nosila pred nosečnostjo ki jih res še ne moreš oblečt, drugič pa neko veliko majico in razvlečene hlače. ja takšni pač so. no verjetno ne vsi kaj pa jest vem sem samo enkrat poročena.

Neposredna povezava do sporočila: 4675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?