|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Celjanke (z okolico)
27.12.2008 21:21:32   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: martka

hoj!
...
 bethany- naša čebela skoraj vedno poliva. včasih kar vmes. smo morali posteljo dvigniti za 30 stopinj, pa ji moramo rit podlagat, da ne leze dol. pa seveda OBVEZNO kupčke podirat- je rekla dr. kozorog, da mora rignit, kot star dedec!
pa še previjalno moramo imeti dvignjeno. tako da vem, kako je to, ko jo oblečeš in potem vse znova.

aja, ali kaj pazite pri hrani zaradi dojenja?
...
veliko vsega lepega!

m.

ajaaaa, Martka, povej mi, s čim ste dvignili previjalno?? jaz svoje glih ne morem zaradi predalov, se bojo kr odpirali... bi mogla neki pogrutat da se sam previjalna površina nekak podloži, s kakim pouštrom, mogoče??

js nič več ne pazim na prehrano zaradi dojenja, vsega po malem. edino ne jem stvari, ki mene ful napenjajo. bom pa po novem letu spet malo ločevanja živil uvedla - po Montignacu, da spravim še preostanek kil dol.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
27.12.2008 21:35:56   
katja_p
Ojla mamice in nosečke!

Da se še js malo javim. Smo vredu, spimo, bedimo, jemo, kričimo ... user posted image  vsega po malem.

Hrana: js sicer ne pazim, se je pa zgodilo, da je tamalo totalno napenjalo in šraufalo dva dni nazaj, ko smo jedli pečenko pa kislo zelje. Je eno uro skup kričala, moj se je odloču, da ji ne bomo dali kapljic, ker se bo čist razvadla s tem sladkim ... in pol smo pač kričali, dokler nismo omagalo user posted image  js sm se kr jokala zraven user posted image

Celulit: s zdaj se že lahk mažemo s temi anticelulitnimi kremami? Sicer nisem dobila kaj dodatnega, a bi vseen spet kaj začela.

Kile: dans pa ne vem. Nisem stopla na vago, ker so prazniki in sploh ne upam. Doma imamo skoz kekse pa potico in milijon čokolad ... user posted image

Bethany, martka: a vidve vajine user posted image  kaj budita čez dan? Na kolk časa se hranite? Naša po novem spi med 3,5 in 4 urami. Jo včasih kr zbudim čez dan v upanju, da bo ponoč več spala.
Pa naša ima ful problem zaspat po tem nočnem dojenju (okol 3,4). Sm lahk celo uro pokonc al pa še kaj zraven. In je ful budna. Ko jo pa čez dan hočemo met pokonc, jo pa takoj zmanjka.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3552
27.12.2008 23:30:07   
m a j c i k a
Pozdravljene punce!
Da se vam še jaz malo javim po dolgem času, sej preberem vas še nekako sam za kako piosanje pa zmanjka časa. Zdejle prakticiram dojenje s tipkanjem, pa sma že uspele tipkovnico pošpricat, ker naša tamala tak golta, da se kar davi vmes in ko je največji naval mleka bi se ona mal spočila, jaz pa podstavljam vse živo odspodi sam ne pomaga, mleko kar brizga naokrog!
Se pa podpišem pod tvoje probleme katja_p, tudi naša bi podnevi kar spala, sicer ne po štiri ure, tam po dve, mogoče kako rundo tri, se najema in kamlu jo spet zmanka, sicer so dopoldan obvezni kriki kakšno urco in pa popoldan po kopanju tam okrog sedme pa vse tja do enajste ure zvečer, ne stalno pač pa v presledkih so pa kar hudi krčki in bi se samo cartala na zizi pol pa bruha in kolca in se sam preoblačimo, tak da dolgčas nam res ni!!user posted image
Ponoči pa nam zaspi okrog enajste, dvanajste ure in spančka v kosu tri urce, se podojima in potem smo budni uro, včasih tudi dve, potem pa spančka še tri, štiri urce do zjutraj in to je to,......

Takšna pa je naša mala princeska, ki je na božič dopolnila že en mesec,........

user posted image

user posted image

Varni objem starejše sestrice:

user posted image

Evo, zaspala mi je, gremo hitro v postlo, da bo kaj od noči, pa lahko noč vsem!!!

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
28.12.2008 9:03:06   
Lolita23
Živjo!!!

Vidim, da vam je luštno.user posted image user posted image user posted image

majčika user posted image user posted image
zelo luštna beba.

(odgovor članu m a j c i k a)
Neposredna povezava do sporočila: 3554
28.12.2008 11:36:08   
lunica12
Dobro jutro punce...kako ste kaj?js sem se pred kratkim zbudila ker sem ponoci kr dovgo bedela...

Kathy a ti si pa sluz opazla?in je to fejst drugace kot beli tok?
Drugace pa mene cez dan veckrat tako prime kot da bi hotla menzo dobituser posted image Pa medenica me ponoci zelo boli...Aja pa ko hodim npr. me v noznici tk kot da bi me pikalo nekaj...Kaj mislite da je to?res pa je da sem ze zdaj 37 teden...user posted image

Majcika kok je lepa tvoja princeska....user posted image Vsi mali so tako sladki...

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
28.12.2008 12:15:18   
_kathy_
lunica12, ja opazla sem na papirju ful sluzi. Ja beli tok je drugačen, ni sluzast. Am midva sma šla včeri v Vojnik k Borisovi sestrični in potem smo peš šli mal Karmo pogledat. Pa me je tud noro pikalo, da smo se morali večkrat ustavit. Drugače pa je to baje normalno, ker se maternica širi. Tko sem jst zvedla.
No, danes sem se odločila, da si pripravim torbo, za vsak slučajuser posted image . Čeprav sma se z našim škratom zmenla, da bomo prišli ven ob roku. Moja sestra pa sestrična pa navijata, da bi se rodil 30. 12., na njun r.d. Ampak ne ne...mami bo za novo leto še žuralauser posted image user posted image user posted image .

Končno si se nama pridružil!

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3556
28.12.2008 12:17:04   
_kathy_
Aja, koliko pred porodom se otrok umiri??? Moj je prej brcal cel dan in to tako, da me je že vse bolelo. Nogice, rokice, vse mi je ven potisnu ...zdaj 3 dni pa je naenkrat mirn, le tu in tak se pretegne.

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3557
28.12.2008 12:46:54   
lunica12
No js sem si pa glih lase umila in to je kr en velik uspeh,ker mi je zdaj odkar mam trebuh tako mucno to delat....Me vse zacne bolet..user posted image
Ja morta se tri dni pocakat da bos januarcica....user posted image

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3558
28.12.2008 13:07:56   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_

Aja, koliko pred porodom se otrok umiri??? Moj je prej brcal cel dan in to tako, da me je že vse bolelo. Nogice, rokice, vse mi je ven potisnu ...zdaj 3 dni pa je naenkrat mirn, le tu in tak se pretegne.

Moja se ni nič umirila.

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3559
28.12.2008 13:18:42   
martka
bethany jaz sem podložila le previjalno podlogo (ne cele komode) z enim penastim trikotnikom, sem si ga sama naredila -v mestu v oni trgovini (konos?) sem kupila peno in pol sem rezala. enako za voziček- za globoko košaro, se mi ne zdi ok, da bi jo v jajčki peljala na sprehod...
ja, tudi Gaja se rada vozi z avtom...user posted image  potepinka... zaspi pa že na poti do avta.
no, danes ponoči pa je tudi Gaja malo bedela, kakšno slabo urico, meni pa se zdelo kot večnostuser posted image  (drugače se dvakrat zbudi - ob 3h in 6h ali 2h in 5h - odvisno kdaj zvečer zaspi ali ob 22h ali 23h)
ja tudi mi spimo tri do 3,5 ur v kosu ponoči, čez dan pa dve do tri ali pa pol in potem dve uri bedi...
in nič je ne budim, ne uspe niti kakšnemu obisku. ko se ona odloči, da bo spala- spi.

jo pa res napenja čez cel dan po malo. tko minutko- dve in potem do naslednjega hranjenja nič, po podrtem kupčku ali kakšne pol ure po tistem pa spet postoka ali joka (različno).

katja- katere kapljice? jaz imam bio gaia, pa jih še nisem dala. pač pa jaz pojem eno biogaia žvečljivo tabletko in spijem okoli 3litre čaja za dojenje.

čokolada slabo vpliva na mleko!
dober je česen-uro pred dojenjem... a ne prakticiram...

čišča- sem že cel teden brez! torej sem jo imela en teden.

celulit- joj, ne bi hvala... saj nisem čisto brez... a ni nič novega pridelanega, stari pa ni zanimiv. ga je za vzorec, pa še tega ne bi rabla. tk da, tud jaz sem moderna! ha!user posted image

_kathy_
umiri se pred porodom dete? ne bi vedla. Luka se ni! na ctgju je še veselo brcal, Gaja pa je celo med popadki pomagala s svojim odrivanjem! ni pravila. verjemi, da bo vse dobro in tako tudi bo- na koncu boš zmagovalka, kraljica in najpomembnejše bitje v vesolju... zase, za dete in tvojega dragega! verjemi in zaupaj!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3560
28.12.2008 14:11:25   
_kathy_
No, drage mamice, mene zanima, kaj piti, ko dojiš. Pri sestrični sem vidla, da ma nek čaj. Katerega ve pijete??

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3561
28.12.2008 16:25:41   
mbd0411
Jaz pijem čaj za dojenje,ki ga kupim v lekarni-Allette ali pa tistega od Hippa-instant,če pa grem v Interspar v Celje pa imajo od tekane čaj za doječe matere in je še najcenejši pa ni nobene razlike v vsebini zelišč.
Je pa na škatli vsakega koliko priporočajo mislim da 3-6 skodelic.
Pijem še vodo in pivo.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3562
28.12.2008 16:34:36   
martka
jaz pijem SAMO čaj za dojenje in vodo

čaja spijem 3litre! kupim tekanee (če grem k mami ali k tašči, da je takoj) ali kar od celjskih lekarn - čaj za dojenje!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3563
28.12.2008 17:03:03   
katja_p
Jaz imam čaj za doječe matere od Hippa, sam tam piše, da ga lahk sam 2 skodelici na dan. Drgač pijem pa navaden čaj.

A tega od celjskih lekarn lahk spiješ več?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3564
28.12.2008 17:12:09   
katja_p
Naša user posted image  je pa dans ful utrujena in zgleda čist zlamana in me prav skrbi zanjo. Ima čisto trudne očke (morda od tega, ker je med današnjim 15-minutnim sprehodom imela odprte očke, zunaj pa -2 °C + veter ?). Je bla sicer pokonc od 11.00 do 13.30 (med drugim), sam dvomim, da bi samo od tega bila tk fertik. Pa med hranjenjem je bla nemirna in ves čas jo je napenjalo. Sanja se mi pa ne čist od česa. user posted image

Morebitni vzroki:
  • Za razliko od prejšnjih dni ji nismo dajali kapljic ob napenjanju,
  • bilo je velik obiskov,
  • ogromno je kričala,
  • js nism mela zdravega prehranjevanja,
  • prej omenjen današnji sprehod,
  • ...?

A ima ktera mogoč kako idejo, kaj bi jo lahk tk zmatralo?

Zdaj spi in upam, da bo bolš zgledla, ko se bo zbudila.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3565
28.12.2008 17:39:04   
Bethany

...
čokolada slabo vpliva na mleko!
dober je česen-uro pred dojenjem... a ne prakticiram...

...

čokolada?? res?? user posted image šment! men pa tako paše... user posted image zakaj pa sabo vpliva? sej začnem po NL bolj zdravo jest... res! user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
28.12.2008 17:43:06   
Bethany

jaz pijem SAMO čaj za dojenje in vodo

čaja spijem 3litre! kupim tekanee (če grem k mami ali k tašči, da je takoj) ali kar od celjskih lekarn - čaj za dojenje!

jaz tudi. imam od Hippa, in pa od Tekanne, je pol cenejši. si pa naredim iz litra in pol vode s samo eno vrečko čaja. aja, pa tudi otroškega pijem in se mi zdi, da tudi malo oblaži krče in napenjanje.

no, včasih se mi tudi zlušta sadnega soka...

me pa vedno med dojenjem ful zažeja, takoj na eks spijem pol litra. pa ponoči imam kar ob postelji flaško čaja ali vode.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3567
28.12.2008 17:50:32   
Bethany

...no, danes ponoči pa je tudi Gaja malo bedela, kakšno slabo urico, meni pa se zdelo kot večnostuser posted image  (drugače se dvakrat zbudi - ob 3h in 6h ali 2h in 5h - odvisno kdaj zvečer zaspi ali ob 22h ali 23h)
ja tudi mi spimo tri do 3,5 ur v kosu ponoči, čez dan pa dve do tri ali pa pol in potem dve uri bedi...
in nič je ne budim, ne uspe niti kakšnemu obisku. ko se ona odloči, da bo spala- spi. ...

joj, srečnica, če ti ponoči samo slabo uro bedi. moja pa vsaj eno uro, če ne več. kadar jo uspem najest in uspavat v eni uri, sem ful zadovoljna. ful počasi je, mislim da je to povezano, da nimam glih navala mleka in se mora mal trudit, da kaj priteče... user posted image me pa malo srkbi, da mi ga zmanjkuje, obe zizi sprazne, pa je še kar lačna user posted image

danes nama je pa ponoči kraval delala. zbudila ob štirih, jedla do petih, ponavadi jo dojenje nazaj uspava, ampak danes ne - je bil budna ko sredi dneva. pa kar neki tečkana. šele ob pol sedmih je uspela nazaj zaspat. user posted image no, pa potem do desetih... hb, za nedeljo, da je tud moj se lahk naspal. user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
28.12.2008 18:03:05   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Naša user posted image  je pa dans ful utrujena in zgleda čist zlamana in me prav skrbi zanjo. Ima čisto trudne očke (morda od tega, ker je med današnjim 15-minutnim sprehodom imela odprte očke, zunaj pa -2 °C + veter ?). Je bla sicer pokonc od 11.00 do 13.30 (med drugim), sam dvomim, da bi samo od tega bila tk fertik. Pa med hranjenjem je bla nemirna in ves čas jo je napenjalo. Sanja se mi pa ne čist od česa. user posted image

Morebitni vzroki:
  • Za razliko od prejšnjih dni ji nismo dajali kapljic ob napenjanju,
  • bilo je velik obiskov,
  • ogromno je kričala,
  • js nism mela zdravega prehranjevanja,
  • prej omenjen današnji sprehod,
  • ...?

A ima ktera mogoč kako idejo, kaj bi jo lahk tk zmatralo?

Zdaj spi in upam, da bo bolš zgledla, ko se bo zbudila.

Katja, čist možno, da jo je zmatralo vse kar si napisala. a ima kej vročine? apetit je normalen? no, sej boš videla kaka bo, ko se bo zbudila... sicer pa jutri zjutraj pokličeš patronažno, da boš mirna.

ja, danes je bil pa sprehod res ledeno mrzel... brrrrrr! so mi skora uhi odpadli. če bi lahko, bi kar k Elini zlezla v voziček...user posted image skoz okno sploh ni zgledalo tak hladno. pa zunaj na vrtu pred hišo v zavetrju, je bilo prav prijetno, na sončku, na odprtem pa ledeni veter, bbrrrr!!

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3569
28.12.2008 18:44:53   
katja_p
Sma se zdle najedle in je bolj umirjeno jedla, joče tud ne trenutno, je pa budna. Tud zgleda mal bolš.

Vročine ji pa nism merla. Kk jo pa zmeriš z digitalnim termometrom? Nimam tistga za v ušesa ...

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3570
28.12.2008 18:53:59   
brkn83
Pozdravljene.

Kako ste kaj? Js zdele ravno večerjo kuham, bom mlečni riž naredila. Pa sej sploh ne vem kaj naj jem, enostavno nimam nobene želje po hrani.

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3571
28.12.2008 20:17:16   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Sma se zdle najedle in je bolj umirjeno jedla, joče tud ne trenutno, je pa budna. Tud zgleda mal bolš.

Vročine ji pa nism merla. Kk jo pa zmeriš z digitalnim termometrom? Nimam tistga za v ušesa ...

kr v ritki ji zmeri.....

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3572
28.12.2008 20:47:31   
mbd0411
Pri prvem sem tudi jaz merila v ritki.ti ušesni so pa tako,tako...jaz ga imam pa nisem čisto sigurna da je točen.Pa naj je še taka firma pa cena.
So digitalni prav v redu.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3573
28.12.2008 23:20:48   
_kathy_
Že vse spite? Jst pa ne morem, me hrbet tko boli...user posted image user posted image user posted image
Komaj čakam, da je noč mimo. Jutri mam ctg, me zanima kak to zgledauser posted image .
No, grem jst mal cote zložit pa še en sušilc naštimat.
Nočko!

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3574
29.12.2008 8:06:27   
Bethany
dobro jutro! danes pa smo imeli mirno noč. elina je spala od 11ih do 5ih, user posted image potem sma jedle in še spale do sedaj, ko pa spet jema, no vsaj ena od naju, hehe. user posted image jaz pa malo enoročno po netu skačem...

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?