|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Celjanke (z okolico)
29.12.2008 12:56:01   
panja
Pozdravček vsem mamicam!

Ker mi čas ne dopušča se le tu in tam še malo javim, da malo preberem, tokrat pa mi bo uspelo celo kaj napisati.user posted image
Naš Mai, rojen 24.09.2008 lepo napreduje. 23.12. sva imela drugo posvetovalnico in prvo cepljenje. Težek je 5.900g, dolg 62 cm. Ob rojstvu 3400g, 50 cm.
Na cepljenje na srečo ni imel nobene reakcije. Drugače je zelo priden. Ponoči pridno spančka, čez dan pa je že zelo aktiven. Pravi migec.
Včeraj zjutraj pa smo opazili, da je že pokukal prvi zobek na plano in to pri treh mesecih in štirih dneh.
Pa naju je oba z atijem prehitel. Midva sva namreč prve zobke dobila pri štirih mesecih.
No toliko zaenkrat.
Lepo se imejte in prijetne zadnje dneve letošnjega leta vam želim!

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
29.12.2008 14:10:13   
_kathy_
Hej!
Naj povem, da sem bila danes naročena na pregled ob 8h, konc sem pa bila točno ob 14h.ABSURD!!!!!!!!!!!! Čutim vsako kost v hrbtu!!!! Bile sma pa samo dve nosečki in so na naju pozabili, potem so naju pa od ambulante do ambulante podajali. Vse ostale nenosečke in tiste za recept so hodile notr tako kot so prišle, midve pa sma dobili nazaj samo zabruseno: "Počakajta, bosta že enkrat na vrsti!" Naj povem, da ne morem ne stat, ne sedet, zaradi več kot 5-urnega sedenja v čakalnici.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Končno si se nama pridružil!

(odgovor članu panja)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
29.12.2008 14:15:46   
lunica12
Hojla...

O boga Kathy...pa js bi tk popenla tam pa jim povedala svoje...Ne bi mogla tam namiru sedet pa tega gledatuser posted image In kaj ti je kej rekla na pregledu?

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
29.12.2008 15:31:05   
Bethany
O, kriza, Kathy. user posted image user posted image Pa to običajen pregled? Pa pozabili?? Svašta... Sej tam v bolnici, sem js tud mela včasih občutek, da so kr malo pozabili, ko sem čakala na CTG. A pol si mela CTG?

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
29.12.2008 17:02:57   
Katjusa
ja tale porodnišnica je res kriza jst sem krvavela v 14 tednu v 1. nosečnosti in sem od doma klicala kam nej grem pa so mi reki da nej pridem tja da so oni tam zato in da so urgentniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja no če je za njih 3 ure čakanja urgentno potem nej bouser posted image user posted image user posted image user posted image še sreča da se je vse dobro končalo sam kako sem bla nervona k nisem vedela kaj s edogaja z mojo pikico in so se tiste 3 ure vlekle k 2 tedna....

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
29.12.2008 21:51:22   
_kathy_
Ja sem mela potem tudi ctg, mišek je ok. Je pa med ctg-jem tak razbijal po trebuhu, da mi je kr trak mal prestavu.heheuser posted image user posted image user posted image
Ja za ****, je pol moj predstojnika klical, pa je reku kao da ne morejo pozabit in kr temo je spreminjal. Sploh ni hotu čut za to ...haloooo?!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
30.12.2008 1:00:03   
poopsie
Dober večer Celjankeuser posted image

Se vam 100% pridružujemuser posted image
Bili smo na 1.pregledu in srček veselo bije veliki pa smo 3cmuser posted image Aja... Rok imam 1.9.2009. Se mi zdi do tja še zelo zelo daleč ampak bo hitro minilo,ne?user posted image
Imam pa eno vprašanje. Kam ste šle na NS? Jaz že imam doma eno hčerko ampak v tisti nosečnosti nisem bila v Sloveniji in nevem kakšni G. so tukaj. Tako,da bom za vsak vaš nasvet hvaležnauser posted image
Prebrala še vas nisem ste predobre čvekeuser posted image Upam pa da vas bom v kratkem dohitelauser posted image

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
30.12.2008 9:09:48   
monty
živjo!

jaz sem šla k Strahovi v Domžale, pa če bi še enkrat šla bi šla drugam. vse je bilo gotovo v 10 min, komaj sem kaj vprašala pa še to pol pozabila. Prstkov nismo šteli sem le vprašala če so vsi, nekaj malega mi je pokazala, dobila sem tri slikice, bolj zmazke kot kaj drugega. Ni mi bilo nič osebno, vse na hitro.... čudno!

imam pa eno drugo vprašanje? z mojim G nisem ravno zadvoljna ker se mi zdi da je zelo površen, nenatančen, narobe mi je zmeril plod v 7 tednu in bi me poslal na NS prepozno. še dobro, da sem se sama odločila in šla po svoje. ni mi hotel delati UZ ko sem bila tam v 12 tednu, pa sem ga prosila, ker je bilo prejšnjič toliko premajhen! (oz narobe izmerjen). hodim v bolnico in tam si samo številka, odgovori na vprašanja so kratki ali jih sploh ni! Kri so mi dali pogledat šele v 12 tednu. in zdaj naj grem k njemu na morfologijo ali kaj? ko mu ne zaupam več, pa vse se mi zdi da napol pogleda. Ne vem kaj naj, rada bi le strokovnjaka in nekoga ki si vzame čas zate!

koga priporočate? Sem razmišljala, da bi šla tudi h komu v ljubljano.

hvala!

(odgovor članu poopsie)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
30.12.2008 9:55:02   
Lolita23
Živjo!!

Jaz sem zelo zadovoljna z dr.Levak v Velenju, ženska je res enkratnSi pa ne predstavljam, da zdaj ko imaš toliko strahov, nimaš v redu G.Je pa baje bolje, da se med nosečnostjo ne prestavljaš.

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 3584
30.12.2008 10:23:13   
lunica12
Dobro jutro punce....

Kako ste kaj spale?Js sem se kar vredu,ni bilo nic kaj posebnega....

Drugace imam pa js tudi dr.Levakovo v velenju in tudi nimam slabih besed,same dobre....Morem rect da je res vredu ginekologinja

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3585
30.12.2008 10:34:07   
brkn83
Čao.

Js sem tudi šla na nuhalno k dr. Strahovi v Domžali- mi je res super blo. Ker mi je vse lepo povedala in razložila.

In kako ste kaj drugače? Js danes bolj slabo. Namreč sploh nisem mogla fajn spat in sem se kr nekaj premetavala po postli. No sej mogoče bom pa popoldan šla kej spati.

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
30.12.2008 10:38:38   
Jaz sem tudi odšla na nuhalno v Domžale pa lahko rečem da sem bila zelo zelo zadovoljna...tako da priporočam...

Glede zamenjave G pa takole jaz sem se želela kaj kamlu na začetku nosečnosti prestavit drugam ker je moja G joj joj sploh da ne govorim raje ampak mi ni uspelo ko bom konec nosečnosti imam več monosti zato ker ne jemljejo radi nosečnicuser posted image user posted image če nisi že od začetka njihov pacient...žal je tako v našem zdravstvu...

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3587
30.12.2008 11:08:44   
Bethany
hojla, in dobrodošla nova nosečka - poopsie! si res še zelo na začetku, ampak bo vsak teden hitreje mineval, vsaj meni je.

nuhalna: priporočam Velenje, sta dve G., ki jo opravljata. Je dokaj blizu, dobro opravijo, vzame si čas, vse ful razloži, pa jaz sem dobila ful slikc. o Strahovi v Domžalah pa ful različno čujem, ene ful hvalijo, druge so razočarane...

Monty, G. lahk načeloma menjaš kadarkoli, edino med nosečnostjo neradi sprejemajo nove pacientke. pa seveda, če so fraj. probat pa ni greh. ginekologov v lj pa žal ne poznam.

mi smo tudi slabo spali... user posted image od 12ih do 4ih v enem kosu, potem pa alarm za dojenje pa še neki je Elina tečkala, tak da smo ponovno zaspali šele ob 6ih, ob 7ih pa je tak blo treba vstat za na kontrolo v posvetovalnico. tak da zdele komaj gledam. čakam, da naša princeska odloči, da je čas za počitek, da mal zalegnem.user posted image

(odgovor članu brkn83)
Neposredna povezava do sporočila: 3588
30.12.2008 11:32:56   
_kathy_
Midva sma bla tud na nuhalni pri dr. Strah. Pa nama je blo zelo všeč, vzela si je čas za naju, nama vse lepo razložila, pokazala, res super. Tudi na morfologijo in 3D slike sma šla k njej, sma bla ponovno presenečena.
Drugače pa jst sm danes super spala, kr celo dopoldne bi še potegnala, samo je prišel bratranec na inštrukcije, tako da sem se morala vstatiuser posted image .
Kako ste pa ve kaj? Bethany, kaj so vama povedali pri zdravniku? Se je miška kaj poredila?user posted image A to ti zdravnika določijo v kraju kjer imaš stalno prebivališče?

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3589
30.12.2008 15:00:43   
Bethany
Panja, wb! se pa dolgi nisi nič javila. Super, da Mai tako lepo napreduje. user posted image Pa zobki že rastejo?? To pa kr hitro. a dojiš? Je pa tvoj točno 2 meseca starejši od naše Eline. user posted image Mi pa imamo drugo posvetovalnico konec januarja.

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
30.12.2008 15:08:43   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_

...
Kako ste pa ve kaj? Bethany, kaj so vama povedali pri zdravniku? Se je miška kaj poredila?user posted image A to ti zdravnika določijo v kraju kjer imaš stalno prebivališče?
...

tako. uspelo mi je nadoknaditi zgubljene urce ponoči. se počutim ko prerojeno. user posted image

Na kontroli smo se spet vagali in v enem tednu dosegli primanjkljaj teže, tako da smo sedaj na dobrih 4 kg. In mogoče mi sedaj uspe ostati samo na dojenju, ker ta teden sva ji še dodajala Aptamil. Bomo vidli, koliko bo zadovoljna samo z mojim mlekom.

Zdravnika pediatra si sam zbereš. neodvisno od kraja prebivališča. na prvi posvetovalnici greš pač k tistemu, ki takrat tam dela.. na drugi je pa treba izbrati in povedati katerega bo otrok imel za zdravnika.

Ko smo glih pri tem: imate kakšne izkušnje s celjskimi pediatri? Jaz nobenega ne poznam, in nevem kako se odločiti...user posted image

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
30.12.2008 17:11:56   
poopsie
Olja Celjanke.

Se mi je kar zdelo,da boste vse za Strahovo. Moram priznat,da sem tudi jaz takoj razmišljala o njej vendar sem dobila kar nekaj kritik zaradi nje.user posted image
Ampak vseeno je več boljših izkušenj in upam,da tudi jaz nebom razočarana.
Koliko prej pa ste se prijavile,da ste dobile prost termin?

Pa še nekaj me zanima. Joj sem firbčnauser posted image
Ker ste že vse več noseče kot jaz me zanima ali ste hodile na kakšno telovadbo? Jaz imam sicer doma telovadbo z Irayo ampak bi vseeno še šla kam,da bi se malo družila z nosečkamiuser posted image

Iraya je 4 tedne prezgodaj postala sestra mali Isabelli. :)

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
30.12.2008 17:39:15   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: monty

živjo!

jaz sem šla k Strahovi v Domžale, pa če bi še enkrat šla bi šla drugam. vse je bilo gotovo v 10 min, komaj sem kaj vprašala pa še to pol pozabila. Prstkov nismo šteli sem le vprašala če so vsi, nekaj malega mi je pokazala, dobila sem tri slikice, bolj zmazke kot kaj drugega. Ni mi bilo nič osebno, vse na hitro.... čudno!

imam pa eno drugo vprašanje? z mojim G nisem ravno zadvoljna ker se mi zdi da je zelo površen, nenatančen, narobe mi je zmeril plod v 7 tednu in bi me poslal na NS prepozno. še dobro, da sem se sama odločila in šla po svoje. ni mi hotel delati UZ ko sem bila tam v 12 tednu, pa sem ga prosila, ker je bilo prejšnjič toliko premajhen! (oz narobe izmerjen). hodim v bolnico in tam si samo številka, odgovori na vprašanja so kratki ali jih sploh ni! Kri so mi dali pogledat šele v 12 tednu. in zdaj naj grem k njemu na morfologijo ali kaj? ko mu ne zaupam več, pa vse se mi zdi da napol pogleda. Ne vem kaj naj, rada bi le strokovnjaka in nekoga ki si vzame čas zate!

koga priporočate? Sem razmišljala, da bi šla tudi h komu v ljubljano.

hvala!

a imaš pirca?

jaz sem s salobirjevo full zadovoljna!! vedno si vzame čas za vsa moja vprašanja! pa veliko slikic z uz mi daje in prav trudi se, da bi dobila čim boljše in lepše... če si v bolnici, mogoče se lahko prestaviš k njej... drugače pa zelo pohvalijo tudi ocvirkovo na dobrni- njena telefonska je:041 870 648 pokliči in vprašaj!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
30.12.2008 17:53:01   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_

...
...

tako. uspelo mi je nadoknaditi zgubljene urce ponoči. se počutim ko prerojeno. user posted image

Na kontroli smo se spet vagali in v enem tednu dosegli primanjkljaj teže, tako da smo sedaj na dobrih 4 kg. In mogoče mi sedaj uspe ostati samo na dojenju, ker ta teden sva ji še dodajala Aptamil. Bomo vidli, koliko bo zadovoljna samo z mojim mlekom.

meni je super otroška zdravnica lucija gobov... fajna je tudi bojovič, kosijeva pa niti malo ne!

poslušajte punce, to noč smo spali od polnoči do 7h zjutraj! pa potem urejanje v budnosti in potem spanje do 10h, hrana, spanje do 13h, hrana in spanje do 15h, potem pa dremanje po 10-15minut... vmes pa jo vetrovi/krči mučijo! pa včasih kr pozabi dihat, jo moram ful pokonci dvignit! .... ej jej, čebela, mi take skrbi dela!

Ko smo glih pri tem: imate kakšne izkušnje s celjskimi pediatri? Jaz nobenega ne poznam, in nevem kako se odločiti...user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
30.12.2008 18:03:58   
martka

IZVIRNO SPOROČILO: Bethany

...

kateri aptamil ji daješ? oni anti refluks mora 7 minut nabrekat- ful zamudno! jaz imam sicer mleko za izvoz, a zaradi refluksa sem razmišljala, da bi ji dala AM pred sprehodom- čeprav zunaj še nikoli ni bruhala! ne vem, mogoče pa samo preveč skrbim...
joj pa ful se buni v položaju za kupčka podirat...  ona bi kr glavo gor tiščala in jo vrtela, pa z nogami plezala, dol na roki nma trebuščku, pa tudi zelo godrnja... jaz rečem, da se oglaša kot gremlin...user posted image

ej, praviš da jo imaš pri, ko tipkaš tule- moja se kr k ekranu obrača...

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3595
30.12.2008 18:07:20   
martka
""včasih kr pozabi dihat""

a še ima katera kakšno podobno izkušnjo?

v posteljici imamo blazino angel care, pa vseeno naju je strah!

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
30.12.2008 21:16:16   
katja_p
A ktera ve, v kolikšnem času pridejo snovi iz hrane, ki jo poješ, v mleko? A se to pozna že pr naslednjem dojenju?

A si ktera maže trebuh? S kako kremo?

Lepo silvestrujte! Mi gremo ju3 k babi v SG in bomo tam praznovali!
Se tipkamo v novem letu!

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
30.12.2008 22:02:31   
mami_1979
Rada bi opisala mojo četrto porodno izkušnjo. Predvideni datum poroda sem imela v petek 12.12.08. Ta dan sem imela pregled pri moji ginekologinji. Rekla je, da sem odprta dva prsta, maternični vrat je pa dolg še dva centimetra. Vse kar sem si želela je bilo to, da bi se porod pričel spontano in da bi imela svoje popadke dovolj močne, da ne bi potrebovala še umetnih. Ginekologinja me je še opozorila, da če dobim popadke, da naj ne čakam doma, ampak se takoj odpravim v porodnišnico. V nedeljo zjutraj 14.12.08, ob 5.45 zjutraj, me je prebudila rahla bolečina v spodnjem delu trebuha. Takoj sem pomislila, zdaj se je pa začelo. V mislih sem premlela, kaj vse še moram postoriti, preden grem v porodnišnico. Hitro sem vstala in  si pripravila za likanje. To mi je še namreč ostalo od prejšnjega dne, ko sem imela generalno čiščenje. Pripravila sem tudi oblačila, za moje fante, za naslednji dan za šolo in vrtec. Popadki so se pričeli na 15 minut, vendar se je čas med popadki hitro krajšal. Ob 6.30 sem šla zbudit moža, da naj vstane, ker bova morala iti proti Celju. Ves zmeden je vstal, in prišel za menoj v dnevno sobo, če mislim resno, in da če že danes. Šel se je še obrit in stuširat. Popadki so se vrstili že na pribljižno 7 minut, pa tudi zelo močni so postajali. Ko sva se odpravila od doma je bila ura skoraj sedem. Popadki, so se vrstili že na pet minut. Okrog pol osmih, sva prišla pred porodnišnico, popadke sem imela že na tri minute. Sestra, ki naju je sprejela, je najprej vprašala, kdaj so se popadki pričeli in na koliko minut so. Ko sem povedala, se mi je zdelo, da bi me najraje domov poslala. Potem v dvigalu pa me je vprašala, če je to prvi porod. Ko sem ji povedala, da četrti, me je še bolj čudno pogledala. Verjetno se ji ni več zdelo, da sem prehitra. Ko sva prišli v porodni blok, mi je rekla, da naj sedem in počakam. Sestra pa je nesla, k babici papirje. Na klopci so sedele še štiri sotrpinke in čakale na CTG. Prišla je babica in vprašala katera je prišla četrtič. Vstala sem in šla za njo. Dala mi je spalno srajco in rekla naj se preoblečem. Med preoblačenjem sem imela zelo močne in pogoste popadke. Babica me je prišla pogledat, ko sem že bila v bolnišnični uniformi in ravno v trenutku, ko sem pridno predihovala popadek. Rekla mi je, naj se uležem, da bo  pogledala, koliko sem odprta. Nato mi je rekla, naj pridem na ctg. Ko sem prišla do njega, me je samo vprašala nekaj osebnih podatkov in rekla, da bova ctg delali kar v porodni sobi. Z velikim pričakovanjem, da bom končno spoznala dete, ki sem ga devet mesecev nosila pod srcem in hkrati strahom, kako bo potekal porod, sem šla za njo. Komaj sem čakala, da pokličejo moža, ker sem ga, ob močnih popadkih resnično potrebovala ob sebi. Priklopila mi je ctg in prav lepo je bilo slišati kako malemu bije srček. Končno je okrog 8.10 prišel k meni mož. Ob popadkih, ki so bili vedno močnejšni, me je pridno masiral, po križu. Njegova prisotnost mi je zelo pomagala in me pomirjala. Babica je imela veliko dela, zato je bila ob naju zelo malo. Le ko je prišla pogledat koliko sem odprta. Lepo je bilo slišati, ko je rekla, da sem odprta že 10 cm. Vse mi je pritiskalo navzdol, babica je pa rekla, da ša ne smem potiskat, ker še nima  vse pripravljeno. Teh nekaj sekund se mi je vleklo v neskončnost. Končno sem dobila dovoljenje za potiskanje. Ko je babica zagledala glavico me je vprašala, ja kako velikega otroka boste pa imeli? Nič kaj vzpodbudne besede, za mamico, ki rojeva. Naslednjih nekaj popadkov je minilo ob potiskanju in končno se je ob 8.51 rodil najin mali velikan Matevž, ki je bil velik 52cm in težak 3.880g. Položile so mi ga na trebuh, da se je porodila še posteljica. Matevža je babica odnesla, da ga je stehtala in povila kot majhno štručko v plenice in ga položila ponosnemu očku v naročje, medtem, ko je mene zdravnica šivala, saj so me morali prerezati. Sledili so najlepši, prvi skupni trenutki spoznavanja drug drugega.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3598
30.12.2008 22:02:51   
mami_1979
ups, tole je pa dolgo

(odgovor članu mami_1979)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
30.12.2008 22:30:10   
_kathy_
mamice, zanima me, če se je katera odvas odločila za biocelico oz. za zasebno banko???

(odgovor članu mami_1979)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?