|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Celjanke (z okolico)
15.12.2008 12:27:12   
katja_p
Hejla!

Da se vam še malo javim. Tamala spi, midva pa še mal urejava papirje za dete.

Včeraj je ta frkla spala skor cel dan - po 4 ure v kosu in je potem ponoč bla kr žurka. Smo na 2 uri vstajali pa se dojili user posted image  Sm bla že čist fertik ... Pol me pa še grlo hoče neki bolet, tk da bom zdle šla mal počivat.

A ktera ve, kako dolg traja, da ti iz DURSa pošljejo DŠ?

Dans sm tamalo naročila v posvetovalnico. Jo mamo v začetku januarja.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
15.12.2008 12:28:58   
_kathy_
Ravno sem prebrala to brošuro ...ta injekcija se imenuje progestagenska injekcija. Ravno danes sem slišala, da je ena prišla po njo. Am njena slabost pa je, da postanejo M ful močne, neredne ter poveča se telesna teža. Drugače pa kar se tiče vstavkov v maternico, pa meni tud ne boli. Ko poštudiram na to, me kr vse začne boleti. Se bom pa mogla za nekaj odločit ...ne smem tvegat, nam je (sreča) u prvo ratal. Tak da nam lahk že en nezaščiten odnos ponovno pošlje na pot štorkljo.user posted image user posted image user posted image
Am kaj ta čišča traja tudi do 6 tednov ane? A to je kot nekakšna M?

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
15.12.2008 12:46:06   
Bethany
Katja, ti pošljejo iz DURS lahko v enem tednu lahko pa traja tudi cel mesec. Odvisno kdaj dobijo iz centralnega registra podatek o rojstvu, pri poročenih je to kar hitro, pri neporočenih pa se včasih zavleče, ne vem zakaj. Če se ti mudi, predlagam da svojga pošlješ tja, pa dobi takoj, sam rojstni list nej ma zraven, pa nej gre v sobo 210, drugo nadstropje, tam so prijazne, bojo takoj zrihtale. user posted image user posted image

Čišča je tako kot menstruacija, mogoče bolj rjavkasta, ja, pa lahko traja tudi do šest tednov.. user posted image

Hm, te inekcije pa potem nimajo prijetnih stranskih učinkov. Sploh tisto z nerednimi M in povečanjem teže. Vejretno je spet odvisno od vsake posameznice, kako reagira, tako kot pri tabletkah.

Ja, se pa strinjam, da nikoli ne veš kdaj se spet kaka štorklja odloči priti na pot, pa se lahko vse skup zavleče dlje kot planiraš, ampak bo že. Trenutno si še ne predstavljam imeti kar enega, tak da bomo počakali na željo po novem dojenčku pa takrat začeli delati, hehe user posted image

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
15.12.2008 12:48:03   
Bethany
Aja, mi pa imamo posvetovalnico že drugi teden. user posted image user posted image

Me prav zanima kulk smo pridelali gramov in cm. user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3304
15.12.2008 13:02:26   
_kathy_
Bethany, kolk je bila Elina veliko, ko se je rodila?
Dans sm slišala, da se je nedolg rodil dojenček velik 58 cm.O jezus!!!! Jst umrem.
Am dans na pregledu, ko je G prečekirala izvid vode, vprašala, če sm že opazila kaj sluzi ali pa kaj rdeče barve na spodnjicah ...Pa sm povedla da ne. Pa me je kr mal čudn pogledala. A??? men ni blo nič jasn. A nimaš to preden rodiš???  kak pa veš da je sluz in ne beli tok?

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
15.12.2008 13:02:41   
betty80
IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_

Ravno sem prebrala to brošuro ...ta injekcija se imenuje progestagenska injekcija. Ravno danes sem slišala, da je ena prišla po njo. Am njena slabost pa je, da postanejo M ful močne, neredne ter poveča se telesna teža. Drugače pa kar se tiče vstavkov v maternico, pa meni tud ne boli. Ko poštudiram na to, me kr vse začne boleti. Se bom pa mogla za nekaj odločit ...ne smem tvegat, nam je (sreča) u prvo ratal. Tak da nam lahk že en nezaščiten odnos ponovno pošlje na pot štorkljo.user posted image user posted image user posted image

Moja kolegica je po porodu hodla po tele injekcije, in ni imela nobenih stranskih učinkov. Verjetno je pa res odvisno od vsake posameznice, tako kot je že Bethany rekla. Vem, pa da jih lahko dobivaš največ eno leto. Jst se bom verjetno kar za tele injekcije odločla, da bo pol nekaj časa mir user posted image . Nevem če bi bili v službi najbolj zadovoljni, da kmalu po porodu ponovno zanosim, tako da bom malo počakala.

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
15.12.2008 13:05:49   
betty80
IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_

Am dans na pregledu, ko je G prečekirala izvid vode, vprašala, če sm že opazila kaj sluzi ali pa kaj rdeče barve na spodnjicah ...Pa sm povedla da ne. Pa me je kr mal čudn pogledala. A??? men ni blo nič jasn. A nimaš to preden rodiš???  kak pa veš da je sluz in ne beli tok?

Jst pa res opažam, da mam zadnje čase veliko sluzi, sam me ni pa ginekologinja nič spraševala glede tega. In kaj naj bi to pomenlo (veliko sluzi, mislim)? Zakaj te je pa čudno gledala, če tega nimašuser posted image

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
15.12.2008 13:14:05   
_kathy_
Ne vem...  Sej za sluz sem rekla, da mam, se mi zdi malo. Sam ona je pričakovala rdeč madež ali pa bolj rdečo sluz. Jst jo mam pa prozorno. 

(odgovor članu betty80)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
15.12.2008 13:51:13   
Bethany
sluz je čist normalna, če je. taka belkasta. ne vem pa, zakaj bi mogla biti rdečkasta. to je tik pred porodom, ko se čep odlušči. hecno...

Kathy, kiro ginekologinjo pa maš to? mogoče je kaj na izvidih opazila, sam to bi ti verjetn kej rekla.

Elina je bila velika 51 cm, ko se je rodila. 58 cm je pa res mal hudo!! tulk še po dveh mesecih marsikateri dojenček nima... mogoče bo pa košarkaš pri nba. ha ha! user posted image user posted image

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
15.12.2008 13:56:53   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: betty80

Moja kolegica je po porodu hodla po tele injekcije, in ni imela nobenih stranskih učinkov. Verjetno je pa res odvisno od vsake posameznice, tako kot je že Bethany rekla. Vem, pa da jih lahko dobivaš največ eno leto. Jst se bom verjetno kar za tele injekcije odločla, da bo pol nekaj časa mir user posted image . Nevem če bi bili v službi najbolj zadovoljni, da kmalu po porodu ponovno zanosim, tako da bom malo počakala.

bom na pregledu pri G mal povprašala glede teh inekcij... kak in kaj.

betty80, Kar se pa službe tiče, se pa js ne bi veliko obremenjevala glede ponovne zanositve. user posted image user posted image smo še prehitro in enostavno zamenljive, pa sploh ne toliko "vredne" kot se nam mogoče zdi, ko še delamo. js sem se tak sekirala kako bo delo teklo, ko bom šla... in seveda teče... dddd!! user posted image user posted image

(odgovor članu betty80)
Neposredna povezava do sporočila: 3310
15.12.2008 18:33:15   
_kathy_
Am dr. Brus mam. Ja jst mislim, da če bi blo kaj narobe, bi mi povedala.Ah ja.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
15.12.2008 20:17:12   
Katjusa
punce da vas vprašam k ste iz celja kje bi dobla najcenejše in dost kvalitetne okrasne zavese? najraje bi kake mal težje? kam se mi najbolj splača it gledat?

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
15.12.2008 23:02:08   
_kathy_
hmmm ... me zanima, če je danes prišla martka iz P. Upam, da kmalu pride u formo in se nam javi.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3313
16.12.2008 8:00:26   
betty80
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany 

betty80, Kar se pa službe tiče, se pa js ne bi veliko obremenjevala glede ponovne zanositve. user posted image user posted image smo še prehitro in enostavno zamenljive, pa sploh ne toliko "vredne" kot se nam mogoče zdi, ko še delamo. js sem se tak sekirala kako bo delo teklo, ko bom šla... in seveda teče... dddd!! user posted image user posted image

Ja Bethany to maš čist prav, da smo vsi zamenljivi, ter da delo steče tudi brez nas. Sam tudi sama sva razmišljala, da bi mela med otrokoma vsaj 3 največ 4 leta razlike. Upam, da bi šlo z zanositvijo tako hitro kot zdaj, čene se ti lahko plani porušijo. Bomo vidli, moremo prvo tega rodit, pol bomo pa razmišljali naprej user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3314
16.12.2008 9:20:51   
Lolita23
Živjo!!!

Vidim, da naše mamice nas pridno obveščajo.Ampak kje je pa mami 1979 a ni imela on že roka?????

(odgovor članu betty80)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
16.12.2008 9:30:52   
urskaf
Lep pozdravček, punce!
Da se še jst malo javim. user posted image
Včeraj smo imeli pregled najprej pri svojem G, potem pa še v Ljubljani pri prim. Cerarju.
Nekaj svežih podatkov za našo tabelo: pridobljena teža +10kg, obseg bušija že 103cm, po vsej verjetnosti bomo imeli fantka, naslednji pregled pa imama 12.1.
Verjetno pa ga bomo čakali podobno kot Bethany. PDP imam namreč 17.3., sam je prim. Cerar rekel, da ne bo nič narobe, tudi če bo šele 26.3. (datum PDP po UZ) HALLOOO!!! To je celih 9 dni kasneje!!!
No ja, sicer pa to tudi ne bi bilo tako slabo, ker bosta potem lahko s starim atom skupaj praznovala.  Kako bi bil ponosen. user posted image
Drugače pa je z našo bebo vse vredu, z mamico tudi user posted image , tak da bomo v službi lepo do datuma, ko bom lahko šla na porodniško. Pa saj mi tako čisto paše user posted image . Kaj pa naj delam sama doma? Še za dopust nisem prepričana, da bom vsega koristila. Pa ne zato da ne bi bila zamenljiva (to me še najmanj skrbi), sam če je pa tak fajn v službi.

Madona sem se razpisala user posted image

Sam res, kje je mami 1979, pa Dali? Dolgo že nista nič napisali.

< Sporočilo je popravil urskaf -- 16.12.2008 9:32:04 >

(odgovor članu betty80)
Neposredna povezava do sporočila: 3316
16.12.2008 14:29:25   
mbd0411
Živjo vsem novim mamicam in še user posted image .

Čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image novim mamicam:

Bethanyuser posted image user posted image user posted image user posted image
Majcikiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Bobiki1user posted image user posted image user posted image user posted image
Katji_puser posted image user posted image user posted image user posted image
Martkiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Me kar dolgo ni bilo in sem imela veliko za prebrat.
Moj Nik raste in se redi 100 /uro
Ima že 5400g in je velik 58,5 cm.Še vedno dojim in dodajam.Čez dan veliko bedi,ponoči pa se 2x zbudi.Ob 1h do 3h zjutraj se zbudi in mu dam aptamil,potem pa se zbudi spet tam enkrat ob 5h pa ga podojim in skupaj zaspima do jutra.Tudi do 8h-9h sva že.Ampak potem je tako polna plenica,da grozauser posted image
Jutri imava ceplejenje v porodnišnici.To je ceplejene,ki se starši sami odločimo,ker ni več na programu rednih cepljenj (tuberkoloza) in se plača.Prvi je cepljen in bo tudi drugi.
Drugače pa smo tako malo zunaj,ker imamo tako zoprno vreme.Ko bi vsaj bil sneg.

Ste že postavile smrečico? Mi smo jo že.Eno imamo v dnevni,eno pa bomo še postavili zunaj.

Prikličimo kaj sončka no.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu urskaf)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
16.12.2008 14:35:51   
martka
no, in po tistem cartanju, mene en miceno kokr eni menzes krči začnejo pikat...
ob polnoči...
na 8 minut...

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
16.12.2008 14:38:00   
martka
sploh ni bolelo.. res ne!, blo je pač neprijetno, tolk, da nisem mogla ornk zaspat...
no, pol grem pa na wc in .......... kri...........
jah, vsaj pokazat se pojdiva
ob 2h zjutraj meni g. reče, da sem samo 2cm odprta in naj grem na oddelek čakat...
se peljem gor z dvigalom, odložim neseser v sobi in me zvije- na polno, se peljem dol in rečem, mene ful boli, ne morem stat, ne sedet, kaj šele ležet...
me babica brigita kleče po pasje pregleda in reče.....
pokličte mopža nazaj, hitro, ste 7-8cm odprta
greva na žogo, pride tjan, diham in stokam, hočem tiščat
babica pogleda, reče, pejte na kolena in tiščite,,,,fejst....
dihajte...tiščite...
jaz stokam, da peče in ona pravi, seveda, poglejte kaj peče, pogledam in vidim kako iz mene leze moje dete... zdaj pa fejst tiščite...še...še.-..še...
uee..eee..ee
naše dete!

to je moja porodna zgodba
brez predrtja mehurja, brez ležanja, brez šivov...
in ura je bila 2.50

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
16.12.2008 14:56:27   
petrcaK
MArtka, sanjsko! Jaz bi tudi. user posted image  Čestitke!!! user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
16.12.2008 14:59:05   
betty80
Martka super, čestitke. user posted image  A to je "normalen" porod tako potekal, al si se odločla za alternativni porod, glede na to, da nisi leže rodila?

(odgovor članu petrcaK)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
16.12.2008 15:35:19   
Bethany
Oooo, Martka, welcome back! Pa seveda še enkrat ČESTITKE!

Uau, to pa je bil ekspres porod, jaz bi tudi naslednjega takega. user posted image Luksuz, res! user posted image Kako pa ti je bilo tiste tri dni v bolnici? Sestre ok? Men je bilo fajn, potem ko sem se navadila. Prve dni sem bila mal prestrašena glede vsega skupaj, tam nekje drugi tretji dan, sem se pa ful navadila in do odhoda domov že bila kar malo nostalgična, hehe. Sestre so bile večinoma prijazne, sploh ena sestra, ki je delala ponoči, me je tak prijetno presenetila, ko se je Elina neki drla, pa še tamala menda sama ni vedla zakaj, pa pride sestra v sobo, jo vzame v naročje, porine dudo v usta, češ, da ne more bit skoz pri mamici na prsih, Elina je utihnila v trenutku in v naslednjem zaspala. user posted image Kaj bi dala, da bi mela tako pomoč doma, hehe. user posted image

Bom dala slikco Ane, ki si mi jo poslala, tekom dneva sem gor, sam da pride moj domov, da jo s pomočjo njegovega telefona spravim na računalnik.

Jaa, mbd, po dolgem času spet malo javljaš. Sem že razmišljala kako ste kej, da se nič ne oglasiš. Mi še nismo postavljali smrekice, bomo konec tedna, komaj čakam, da bojo lučke Elino zabavale. user posted image

Drugače pa, danes preživljama prvi dan same doma in je že bil "kaos". user posted image Sploh ni spala tak kot do sedaj ta dva tedna ko smo bili skupaj doma, sma bile že ob pol osmih pokonc in se začele dojit, kar je trajalo do pol desetih, v presledkih. Potem mi malo zadrema, izkoristim skok v posteljo, kar z njo v naročju, ampak je trajalo samo slabo urco, pa spet jok in ziza. Potem jo je malo tast miril, da sem lahko nekaj na hitro pojedla in se preoblekla, pol pa spet jovo na novo.

Sem jo mirila z Abbo, pol sma pa obe na kaucu zadremale in Elina drema še zdaj. TO!! user posted image user posted image Jaz pa skok na forum, hehe, namesto, da bi še kaj v usta dala. user posted image

Grem zdaj hitro v kuhinjo, preden se zbudi.

cau, babike! uzivajte!

(odgovor članu betty80)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
16.12.2008 15:55:59   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Na hitrco eno sliko naše bibe user posted image

user posted image

Katja, kak si spravila tole fotko gor? Pa kake velikosti je, da je taka mala?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
16.12.2008 16:09:48   
Lolita23
Ful luštna bibauser posted image user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
16.12.2008 16:37:58   
_kathy_
Martka, a potem si kleče rodila? Na blazini to?? Ja kaj si se sama odločila za takšen porod??

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?