mala_pikica
|
Dobro jutro tudi od mene. Tudi jaz ponoči slabo spim, se že par dni zbujam tam okrog 1h, ker me začne pečti zgaga, potem pa proti jutru zopet zaspim. Včeraj sem imela CTG, ki je bil vredu, risal je tudi rahle popadke, ampak lažne. Je pa rekla ginekologinja, da gibe pa verjetno hitro naštejem, ker je zelo živahen. In res je, nonstop miga, gibov sploh ne štejem, je pa tudi prva bila zelo živahna. Pridobila pa sem 0.5kg v 3 tednih, tako, da sem sedaj na + 8.5kg. Zatekam pa jaz hvala bogu ne čisto nič, pa sem zadnje dni po cele dneve na nogah. Pritisk pa je tudi vredu 90/60. Upam, da tako ostane do konca. Imam pa tudi jaz sedaj za dojenčka že vse pripravljeno, oprano in zlikano. Za domov pa imam jaz pripravljeno: 1 pleničko za široko povijanje, 3 tetra pleničke, 1 bodi, 1 majčko, 1 dvodelni komplet iz pliša, 1 zimsko kapico, 1 nogavičke, 1 zokenčke in 1 zimske copatke, pa kombenizonček- vrečo, pa eno dekico, pa pampersko in lupinico. Drugače pa grem jaz roditi v mariborsko porodnišnico, EA se ne plača, prav tako se ne plača prisotnost očeta pri porodu. Za EA se je pa potrebno iti prej pogovoriti z dr. Zabavnikom. Vem pa, da že nekaj časa hodi en anesteziolog, če je na voljo, v porodne sobe in ponuja EA, ampak je to v dopoldanskem času. Imajo tudi prenosni CTG, tako da lahko tudi hodiš. Jaz sem rodila v MB porodnišnici pred 3.5 leta, so mi predrli mehur in mi kljub temu namontirali prenosni CTG, ter mi rekli, da če želim lahko tudi hodim, kakor mi paše. Pred tem pa so mene in še eno poslali hoditi po stopnicah. Sobe na oddelku pa so 2 in pa 3 posteljne. Pa tudi dodatek dobiš, če izgubi več kot 10% telesne teže, meni so ga prav vsiljevali, ker prve dni ni bilo mleka in je mala šla pod predvideno težo. Kaj pa ti Janey, kam si se sedaj odločila, da greš roditi, sem zasledila, da v Feldbachu ne smejo več sprejemat slovenskih . Joj, danes pa sem tudi jaz imela dar govora.lp Za Andreja: 21.1.08 lp
|