|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice - 3.del
11.1.2008 13:44:16   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

Bamby, zelo lepo prosim za ta recept, tale piščanček po iransko. sliši se zanimivo.

Meti, plačo, če si na bolniški dobiš isto kot plačo, če delaš, porodniška pa prihaja v sredini meseca, torej vsakega 15. v mesecu.

Suzi tole s plačo se ne strinjam s tabo. Prvi mesec bolniške dobiš 80% plačo, ki ti jo plača delodajalec, naslednje mesece pa 90%, ki ti jo plačuje ZZZS. Torej 10% si še vedno v minusu.

Ko si ravno spraševala glede toplic bi ti svetovala, da ne vem če je ravno primerno se sedaj kopat, pa ne da bi se kaj okužila, pač pa zaradi tega, če bi ti slučajno voda odtekla, pa tega zaradi tega, ker bi bila morda ravno v bazenu tega ne bi niti opazila user posted image

meti, za januar boš dobila do vključno 17.1 plačo, od 18. 1. ko nastopiš porodniško pa nadomestilo za porodniško user posted image  (samo polovico januarja, za februar boš dobila celo nadomestilo šele 15.3.).
A imata svoj števec za plin in plinsko peč tudi svojo? Jaz sem ravno včeraj klicala servis za peč, ker mi spet nekaj po plinu smrdi. Pride baje šele drug teden v sredo user posted image . Jaz tudi pričakujem enih 112€ računa, pa ogrevamo samo 46 m2, s tem da imava v najini spalnici radiator zaprt user posted image .

Še recept:

Segrejemo olivno olje, nanj vržemo sesekljano čebulo, malo premešamo da uvene, potem pa damo zraven na kocke narezan piščančji file. Ga mešamo toliko časa, da postane bel, nato pa mu prilijemo eno malo konzervo pelatov, sesekljanih z vilici. Osolimo, popramo, dodamo za debelejši lešnik timijana, rožmarina in žajbla (vsakega za en lešnik) in to kuhamo na manjšem ognju. Proti koncu jaz za Tima dam eno zajemalko te omake na stran, nama pa dodam še kakšen cm na drobno sesekljanega pekočega feferona (to je v receptu, pa če ti ne paše pikantno komot spustiš, čeprav je boljše, če je vsaj malo tega noter, daš pač po okusu). Zraven skuhamo samo še riž user posted image .

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
11.1.2008 13:47:26   
bamby
Ne pozabite pripravit še tetra plenice in povijalno, če bo treba otroka na široko povit.
Mlavla, kaj pa kakšen body?

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
11.1.2008 13:49:44   
srečka nosečka
Evo - cel dan sem vam težila s to patronažno. user posted image  Pa vam povem, da je fuuuul prijazna. Sva se pogovorili o stvareh, ki jih rabimo za user posted image . Pa rekla je naj počasi pripravim torbe zame in za bebico. Pa sem ji rekla, da ona še mojega user posted image  ne pozna. Ker to imam že kakšen mesec pripravljeno, drugače bi se mi že kravžljalo, koliko bi me pregnjavil. user posted image
Povedala je, da v MB še vedno vztrajajo na širokem povijanju. user posted image  To mi najbolj ne diši, ker ne vidim te potrebe, če je na UZ vse OK. Baje lahko pride do težav tudi kasneje.
Pride pa takoj naslednji dan, ko si odpuščen iz P. Pa hodi vsak drugi dan do prvega kopanja. In potem s presledki še 4x do enega leta.

V glavnem sem vesela, da je tako prijazna. Je dala vedeti, da bo z veseljem pomagala. Še privat telefonsko mi je zaupala, če bi me slučajno kaj zanimalo. user posted image

mlavla - lepe oblekce, pa dovolj bo tudi oblečen.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
11.1.2008 13:52:26   
Februarka08
Točno, bamby hvala da si nas spomnila za povijalno. user posted image
Koliko tetra plenic pa naj vzamemo sabo? Kakšne 3, kajne? Joj, še malo pa bomo dejansko že v P. Kar ne morm verjet. Ravno danes ponoči sem razmišljala, da sem ravno test nardila, kmalu grem pa že rodit.user posted image Pomoje bojo šli zadnji tedni hitro naprej, vsaj meni se zdi takouser posted image .
Zdaj grem pa naprej kuhat...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
11.1.2008 13:56:51   
mlavla
bamby ..če sem jst prov razumela imam lahko ali mako majčko (sam nevem če zraven rabiš tudi tetra..je iz istega materiala kot tetra plenica) ali pa bodi...ker po vsej verjetnosti bo otrok itak povit na široko..ja jst sem tud povijalno zraven dala...

zdej pa šibam kuhat, danes bo kar zelje in žganci....pa še glavo moram umit...

srečka nosečka...ja fajn,da si se tkole zmenla s to patronažno..saj če ne boš česa vedela se vsaj lahko na koga obrnešuser posted image  no, pri nas pa tega ni..mam pa srečo, ker je soseda babca...pa mi bo lahko kej povedla če bom rabla...

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
11.1.2008 14:14:44   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: mlavla

bamby ..če sem jst prov razumela imam lahko ali mako majčko (sam nevem če zraven rabiš tudi tetra..je iz istega materiala kot tetra plenica) ali pa bodi...ker po vsej verjetnosti bo otrok itak povit na široko..ja jst sem tud povijalno zraven dala...

Mlavla, lahko imaš mako majčko in čez body, ki ga med nogici zapneš. Lahko imaš pa tudi ali samo majčko ali pa samo body, seveda če imaš čez kakšen pajacek iz pliša ali jopico.

Meni so mako majčke tudi boljše od tetra. Morda si le narobe razumela, ker sem omenila,da je treba vzet s sabo tudi tetra plenice za široko povijanje. Za povit rabite 2 plenici, potem pa rabite še kakšno več za zraven user posted image . Pleničko za enkratno uporabo boste pa morda dobile v P, čeprav ni težko dat kakšno v torbo.

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
11.1.2008 14:15:37   
kati kati
...tolk ste napisale da  vas komi dohajam...mi smo tudi pravkar od kosila....in so bli krompirjevi svaljki,goveji zrezki v omaki in pa mešana solata...tako odlično da bi še anglčki jedli...user posted image user posted image user posted image
zdej pa mal na sončka potem pa pride user posted image pa se bova mal pocartala ker se že nisma vidla 2 dni...user posted image

komi čakam.....user posted image user posted image user posted image user posted image
lepo kuhajte...

pa smo pihnali prvo svečko...4.2..

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
11.1.2008 14:17:02   
vrtnica76
Srečka nosečka je kr fajn, da ti ena taka izkušena oseba mal svetuje in pove stvari.Jaz sem že kar precej pozabila v teh letih kaj je najboljš zauser posted image ,ampak se mi zdi,da bom hitro v formiuser posted image .
Glede širokega povijanja (če bodo kolki ok)bom pa jaz dokler bo bolj hladno kar povijala,da bouser posted image topleje.So pa lahko kasneje kar hude posledice s kolki.Poznam primer ene punce, ki je imela že precej operacij,ker so zdravniki zajuser posted image glede tega.

Bistvo sreče v življenju je v tem, da imamo kaj delati, ljubiti in upati.

16.1.2008 se je rodil korenjak Janez.

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
11.1.2008 14:24:42   
Suzi*
Evo, zlikala žehto in pol. user posted image user posted image  Vse bodije, kapice, žabice, tetra plenice in krpice. Pajackov (pliškotov), ki se že sušijo, pa ne bom nič likala, tako da samo še kakšna malenkost (prevleke za lupinico in voziček in košek), pa mam vse pripravljeno od cotic. user posted image

Bamby, na povijalno sem tud jaz pozabila. pri nas sicer takoj naredijo UZ kolkov, prvič nisem nič široko povijala, ampak nikol pa ne veš, če bo vse ok s kolki. user posted image
Glede plače in bolniške sem pa mislila samo to, da se jo dobi isto na plačilnem listku kot plačo. user posted image
pa hvala za recept. Bistvo je torej v začimbah.

Srečka nosečka, super, da sta se spoznali s patronažno, pa da je tako fejst.

Mlavla, če sem prav obveščena, je anandrej zadnjič povedal, da zdaj tudi v LJ takoj naredijo UZ kolkov in sklepam, da če je vse ok, potem ni treba široko povijat. Drugač je pa ena mako ali tetra majčka ali bodi pa zraven pliško kompletek dovolj tudi pozneje za doma. Glavno, da ima user posted image  dva dolga rokavčka - doma.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
11.1.2008 14:35:25   
mlavla
hvala vam za vaše odgovore..no sej sem prov razumela, sam izkušenj pa res še nimam...

drugače mam pa lase že umite, (ma zdej ko so kratki je to en dva tri...user posted image ), pa južna je tud že skoraj fertik....

Suzi..ma si pa bila pridna!!!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
11.1.2008 15:01:25   
vrtnica76
Suzi,ti si čist huda s tem likanjemuser posted image .Jest sem to po obrokih delalauser posted image .
Mlavla,jest pa še nisem vidla tvoje nove frizurceuser posted image -a mi prosim lohk pošlješ geslo?To je res super,ker maš hit frizurco fertik.A si se pol čist ma kratk postrigla?

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
11.1.2008 15:12:38   
vrtnica76
Mlavla,hvala grem prec ferbec past.

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
11.1.2008 15:17:35   
vrtnica76
Lušna frizurca,ful ti pašeuser posted image user posted image user posted image !To maš pa res hitr zrihtan.Jest sem si dala pa mal volumen trajne,tko da se pol na navijalce navijem pa pod havbo posušim in to traaaajaaa.Mam bol švoh lase in sem mogla nekej zrihtat,da mal zgleda.Še dobr,da se sam enkrat na teden frizeram.

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
11.1.2008 15:19:20   
mlavla
ja hvala....user posted image
sem rabla mal spremembe...user posted image
ja ti maš pol pa kar delo s to svojo frizurco..sam ti pa ful paše

grem še mal kavč peglat dokler dragi ne pride...papa

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
11.1.2008 15:37:14   
vrtnica76
No,pa sva že 2 k kavč peglavauser posted image !Men pa medenica leze narazen in je hr boleče,pa še v križu boli.Včeraj mi je tolk na sramno kost pritiskal,da sem komi hodila.Nč ni fajnuser posted image .Jest se že zdej počutim kot nasedli kituser posted image kaj bo šele v začetku februarjauser posted image .Bom mogla gr vlečno službo najetuser posted image
Mnjami sem si privoščla en juice iz jabolk.Zdej grem pa po repeteuser posted image

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
11.1.2008 16:32:55   
Februarka08
Se vidi, da je petek... Niste nič kaj čvekavo razpoložene.user posted image No, verjetno to še pride zvečer... user posted image
Tudi jaz kavčka peglam, sem mogla mal vstat, tako me trebuh tišči in vse boli, aleluja ne poje, user posted image ni danes nič kaj živahenuser posted image , samo kakšna boleča bula rata sem ter tja. Gotovo ma premal prostora k mami sam je, nič pa ven ne gre.user posted image Upam, da bo kmal bolj, se nič kaj dobro ne počutim...
Veselo peglajte še naprej, jaz grem malo nazaj spet...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
11.1.2008 16:39:22   
Lanchy
Cau punce,
sva ravno z mozekom pojedla kosilo in sem se ze preselila na posteljo, da jo mal popeglamuser posted image . Sem bila danes spet tako aktivna, da si lahko mal privoscim.

Imam pa eno vprasanje za vse izkusene mamice...in sicer, a je med popadkom otrocek tudi aktiven oz. se ga cuti? Mam ze cel dan feeling da mam rahle popadke, samo mi je cudno, ker je mala pa tudi zelo zivahna. V avtu sem komaj na riti sedela, ker me je tako matralo, pa zvijalo kot menstrualni krci.Ko je pa popustilo sem bila pa kot nova....Upam, da se ne gre cisto zares...sem jutri se na depilaciji narocena in pedikuri..Bog ne daj, da pridem nezdepilirana v Puser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1217
11.1.2008 17:03:57   
Suzi*
Lanchy, mogoče so samo lažni popadki, če se ti to v rednih intervalih ne dogaja. Glede popadkov in gibov....jaz se ful ne spomnim, da bi dete kaj velik migalo takrat. user posted image
Bo spet dolenjka huda. user posted image user posted image  Ti kar lepo še na depilacijo jutri pejdi, pa še malo počakaj....user posted image

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
11.1.2008 17:16:22   
Janey
Lanchy smo se zmenli pred 1.2. NIKAMORuser posted image user posted image user posted image user posted image Lepo pridno počivaj. Pa javi kako je

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
11.1.2008 17:17:19   
MetiLu

IZVIRNO SPOROČILO: bamby

meti, za januar boš dobila do vključno 17.1 plačo, od 18. 1. ko nastopiš porodniško pa nadomestilo za porodniško user posted image  (samo polovico januarja, za februar boš dobila celo nadomestilo šele 15.3.).
A imata svoj števec za plin in plinsko peč tudi svojo? Jaz sem ravno včeraj klicala servis za peč, ker mi spet nekaj po plinu smrdi. Pride baje šele drug teden v sredo user posted image . Jaz tudi pričakujem enih 112€ računa, pa ogrevamo samo 46 m2, s tem da imava v najini spalnici radiator zaprt user posted image .

Bamby, tenksi še tebi za odgovor. Števec in plinsko peč imava svojo, na plin se greje tudi voda, ogrevava pa 60m2, s tem da je tudi pri nama v spalnici radiator zaprt, je pa res, da imava midva v dnevni in kuhinji odprto galerijo in posledično visok strop... To se kar pozna. Ja ni pocen user posted image  user posted image

Dolenjka, jutri me žal ne bo user posted image  brez avteka bom, pa še obiske dobim (pride lupinca user posted image ).
Srečka nosečka, super za petronažno user posted image  Pol maš vse ok prištimano user posted image
Naj mi ena plis še enkrat napiše, kolk mora bit temperatura stanovanja, kopalnice in spalnice, ko imaš dojenčka doma.
Lanchy, enako počutje sem jaz imela dva dni nazaj, pa se je vse umiril. Mi je trebuh otrdel, ko je pa popustil, je pa mali skakal kot za stavo user posted image
Madonca me je zdele trebuh začel srbet, se vidi da sva po kosilu, sem vsa napihjena, pa se koža spet razteza. Upam, da bo zdržala user posted image  Se grem mal namazat, pol grem pa mojmu težit na sedežno (beri-se gužvat user posted image )

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
11.1.2008 17:20:06   
Lanchy
Hvala Suzi, sej bom res mogla pocakat, ker nezdepilirana ne grem NIKAMORuser posted image ....
Zdaj se je malo umirilo, pa upam da tako tudi ostane... se diplomo bi rada naslednji teden oddala.Upam, da nase dete se malo zdrzi v apartmaju mama...ce ni to luksuz met apartma pa All incl. postrezbouser posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
11.1.2008 17:25:32   
Lanchy
Janey, ce ne do 1.2. pa vsaj do 20.1. (tako sem sanjalauser posted image )...da imam se cas kaj postoriti. Pa se dons sem ugotovila, da je 22. polna luna, ce slucajno tut to kaj vpliva na rojstvo user posted image .

Meti, upam da bo tako kot pri tebi user posted image

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
11.1.2008 17:27:24   
Janey
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

Koliko tetra plenic pa naj vzamemo sabo? Kakšne 3, kajne?

Nam so v materinski dali spisek in piše 6user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sicer v mb povijajo na široko, ne vem kako je v drugih porodnišnicah. Ne vem pa kaj si bom s 6 tetra plenicami...mu ih naj še oblečem al kajuser posted image user posted image user posted image pa eno previjalno, pa eno mako majčko, pa en pajac, pa ene copate, pa eno mako kapo, pa štrample, pa koco pa lupinico...to je na seznamu. pa seveda mi zimski še rabimo zimski pajac.

Neposredna povezava do sporočila: 1223
11.1.2008 17:37:52   
Lanchy
V materinski v LJ, da je potrebnJ so rekli da jih rabimo 3, v primeru da je potrebno siroko povijati.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
11.1.2008 17:43:12   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu
Naj mi ena plis še enkrat napiše, kolk mora bit temperatura stanovanja, kopalnice in spalnice, ko imaš dojenčka doma.

Kar normalno kot imate. Po moje tam cca 21-22 stopinj. Ponoči je lahko kakšno stopinjo hladneje, pa med kopanjem mogoče malo topleje. Mi imamo v bloku verjetno še malo topleje, ker hodim okol v kratkih rokavih in spodnji majčki. Mali ima pa dolge rokavčke povrh spodnje majčke.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.