bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi* Bamby, zelo lepo prosim za ta recept, tale piščanček po iransko. sliši se zanimivo. Meti, plačo, če si na bolniški dobiš isto kot plačo, če delaš, porodniška pa prihaja v sredini meseca, torej vsakega 15. v mesecu. Suzi tole s plačo se ne strinjam s tabo. Prvi mesec bolniške dobiš 80% plačo, ki ti jo plača delodajalec, naslednje mesece pa 90%, ki ti jo plačuje ZZZS. Torej 10% si še vedno v minusu. Ko si ravno spraševala glede toplic bi ti svetovala, da ne vem če je ravno primerno se sedaj kopat, pa ne da bi se kaj okužila, pač pa zaradi tega, če bi ti slučajno voda odtekla, pa tega zaradi tega, ker bi bila morda ravno v bazenu tega ne bi niti opazila meti, za januar boš dobila do vključno 17.1 plačo, od 18. 1. ko nastopiš porodniško pa nadomestilo za porodniško (samo polovico januarja, za februar boš dobila celo nadomestilo šele 15.3.). A imata svoj števec za plin in plinsko peč tudi svojo? Jaz sem ravno včeraj klicala servis za peč, ker mi spet nekaj po plinu smrdi. Pride baje šele drug teden v sredo . Jaz tudi pričakujem enih 112€ računa, pa ogrevamo samo 46 m2, s tem da imava v najini spalnici radiator zaprt . Še recept: Segrejemo olivno olje, nanj vržemo sesekljano čebulo, malo premešamo da uvene, potem pa damo zraven na kocke narezan piščančji file. Ga mešamo toliko časa, da postane bel, nato pa mu prilijemo eno malo konzervo pelatov, sesekljanih z vilici. Osolimo, popramo, dodamo za debelejši lešnik timijana, rožmarina in žajbla (vsakega za en lešnik) in to kuhamo na manjšem ognju. Proti koncu jaz za Tima dam eno zajemalko te omake na stran, nama pa dodam še kakšen cm na drobno sesekljanega pekočega feferona (to je v receptu, pa če ti ne paše pikantno komot spustiš, čeprav je boljše, če je vsaj malo tega noter, daš pač po okusu). Zraven skuhamo samo še riž .
|