|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
21.8.2009 20:05:05   
cuker2
joj tele hipe so pa res zoprne. pa nevarne, da se ti to zgodi v avtu! jest jem kr konstantno 7.30 zajtrk, 10h malica, 13h kosilo, 16 malica, 19-19.30 večerja, pol pa povečerek malo preden grem spat. meni pa zgleda polnozrnate testenine malo nagajajo. no ni še kriza samo po takem kosilu je cuker vedno nad 6. dons je bil 6,6. me prav zanima kaj bo sedaj po večerji ko sem malo kruha in malo testenin.

ej punce, meni se pa tok ne da več, s tem ukvarjat. pa še 2,5 meseca imam! dons si je mož prinesel domov pico za kosilo pa sem kr pojedla en kos, pol pa še kavo z mlekom in vrstico črne čokolade. to je bila malicauser posted image  seveda si nisem šla pol merit ker rajš ne vem. sej vem, da se bo to poznalo pri mesečnem povprečju in na kontroli bom ziher imela previsokega. ampak...res mi je kr malo dol padlo. skos hujšam, pa te hrane sem tok naveličana. pa tudi inzulin vidim da stvari ne rešuje. mogoče za kratek čas...bom videla kaj bo ginekologinja drug teden rekla, samo k mi ne zna nihče konkretno povedat kakšne so res posledice sladkorne. ok preveliki otroci, samo moj to itak ni. pa ne rečem tiste, ki imate res probleme in inzulin pa hipe, ampak me, ki smo tako na meji...a veste kaj misilim...koliko škoduje povišan cuker za 0,5 npr??? po moje to ne more biti neki hudega, če se ne pozna na otroku.  pa sej ne, da bi se zdej čist razpustila, samo da bi bilo malo bolj u izi in manj stresno. in manj kuhanja! da lahko pojem kruh zvečer ne pa skos neki kuhat. in te količine solate (pa k sem drugače ful solatar) ne morem več. pa da ne morem sproščeno pojest kepice sladoleda al pa lubenice.

Yenny kdaj so tebe dali na inzulin? sej ti imaš pa res še malo do konca...pol bova pa samo še midve s Stuhico vedrili tukajuser posted image  ma tale nosečnost mi je res kr precej težja kot prva. da ne govorim o krčih ponoči, bolečinah v križu in pa krčnih žilah, k mam čist plave noge.

no mal sem pojamralauser posted image

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 726
22.8.2009 14:41:43   
smej
Ja tako je bilo pri meni. Dieta, dieta, dieta, da ja ne bo otrok prevelik. Potem pa so me dva meseca pred porodom začeli strašit, da otrok premalo pridobiva na teži oziroma, da sploh ne raste več in da bodo morali sprožit porod,...vglavnem panika. In sem se odločila, da je konec z dieto, jedla sem vse po vrsti, tudi čokolado in pizzo sem si privoščila in otrok se je začel lepo rediti in sem lahko donosila do konca. No s tem ne mislim, da ne upoštevajte navodil in se ne držite diet, ampak pri meni je bilo skoraj več škode kot koristi (tudi s strogo dieto, sem imela velikokrat sladkor čez zgorno mejo). Cuker 2, kar pogumno naprej, saj 2,5meseca niti ni tako veliko.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 727
22.8.2009 18:07:14   
cuker2
joj Smej, hvala ti za tole. ma jaz sem tudi malo skeptična glede vsega tega k se mi zdi, da imamo vse neki suhe otročke. no moj ni majhen po velikosti je na zgornji meji,ampak obseg trebuščka je pa na spodnji. mam pa ful dobro ginekologinjo, tako skulirano, izkušeno, ki ji ful zaupam, in jo bom naslendji teden vprašala, kaj meni. pa sej pravim, sej ne da bi zdej neki preterala, samo tole je pa res vse skupaj mal tu mač.

no kakorkoli danes je bi zajtrk kot vedno in cuker ok 6,1, potem sem pa za kosilo meso in zelenjavo iz žara, zraven pa pomfri, ampak tisti iz pečice, z manj maščobe in pečen le na peki papirju. k me je skor kap zadela pol cuker 8,4user posted image  še nikoli tok, sem se kr ustrašila. no sej je bil prekršek, zgleda da pečen krompir no way, kuhan je pa ok. zvečer greva pa še po dolgem času z možem ven, na večerjo, ampak grem na solato, tko da upam, da ne bo hujšega.

Saj pravim, kje je meja?jaz nikoli nisem za ekstreme vedno pravim, sredjna pot je najboljša in pretiravanje v ničemer ni dobro. ampak na diabetološki tako norijo s tem inzulinom in dieto, da res ne vem več kaj je prav. jaz bom kar zaupala svojemu občutku in moji ginekologinji. v bistvu še dobro, da nisem suha in da imam zaloge k če ne ne vem kaj bi bilo. in upam, da je res tisto, ko pravijo, da otrok si že vzame kar rabi. pa še ta astma matr, komi diham. nej bo že konec te vročine, k sploh ne spim več.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 728
22.8.2009 18:45:36   
yenny
Ne vem,tale vročina me bo pokopala!Cel teden nabijajo s sobotnimi ohladitvami in jaz seveda računam na to in kaj dočakam,še vedno mi teče in iz glave in iz riti!user posted image Res kar je preveč je preveč!user posted image
Saj ne moreš normalno funkcionirati!
Cuker danes že cel dan nekaj sumljivo nizek,tako,da ne vem kaj spet to pomeni!user posted image
Ta mi tudi že pošteno preseda,škoda zgubljati besede!
Zgleda pa,da res nekaj s tole kilažo pri otročkih ne štima!
Ves čas smo po kilaži na spodnji meji,na zadnji kontroli ravno še toliko,da smo še v tistih normativih.
V torek imam diabetologa in potem še kontrolo v porodnišnici,upam,da bodo spet naredili kontrolni UZ zaradi te kilaže!
Diabetologi vsi pametni-ja kaj ste pa pojedla,da je bi sladkor previsok,ginekologinja pa celo nosečnost pametuje kako je otrok majhen.Naj se že odločijo!
Očitno neka povezava že mora biti s to sladkorno dieto in prehranjenostjo oziroma kilažo otroka!user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 729
22.8.2009 21:36:01   
Nepoznana
Evo, še ena s podobnimi težavami. Dva meseca sem že na strogi dieti, ker mi, po diabetologovih besedah, grozi inzulin (aja, jutri bom dopolnila 37 tednov).

No, jaz seveda skrbna in vestna pazim na prehrano, nič prekrškov, pa cuker vseeno kdaj previsok. OK, sem ugotovila, da je bilo tako najbrž zaradi stresa in ne dovolj pogostih obrokov. Pred dvema tednoma pa sem bila pri ginekologinji in mi je namerila otročka za en teden manjšega. Vse normalno, ampak za en teden manjši in lažji kot naj bi bil. Mi je naročila, da moram kar jest...Količinsko več. Ampak jaz sem to počela že skoz - nisem pazila  na količino, ampak na vsebino obrokov.

Sem pa probala filano papriko - mleto meso (so mi odsvetovali), bel riž (naj ga sploh ne bi), pire krompir (tudi nič), omaka sladkana in narejena z belo moko...in moj cuker 5,4 user posted image . Kdo je zdej tukaj nor?? Sem se odločila, da bom jedla vse po spisku - no, sladkim stvarem se bom izogibala (mi že tko nič ne falijo), ostalo pa bom normalno jedla - konec koncev imam samo še dobre 3 tedne nosečnosti pred seboj. Sploh pa se ne mislim več šparat pri sadju, ki mi tako grozno paše, sploh nektarine, slive in jabolka...

Eh, ne vem, če diabetologi ne pretiravajo...Glede na meritve UZ očitno ne more biti druga....

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 730
23.8.2009 10:13:07   
pattaya
Hojla, po dolgem času se spet javlam.

No moj cuker je že zdaj tri tedne bolj ali manj v mejah normale.

Vidim, da se ful pogovarjate o teži user posted image . Se vidi, da se jaz ne držim čisto diete in velikokrat pojem malo sladoleda, pa kdaj pa kdaj kako pico, hamburger in tudi drugače kar veliko belih testenin, saj je bil do zdaj moj user posted image po teži vedno v čisti normali, to se pravi da ni bil presuh. Bom videla kakšna bo zdaj teža jutri, ko imam pregled pri g.

Punce čisto vas zastopim, da imaste vsega dovolj. Se vsega ful strogo držat, gledat kaj bom kuhala in jedla, kdaj bom jedla. Saj še boste/bomo zdržale ta dva meseca, pol pa si bomo lahko privoščile tako kot hega user posted image .

LP

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 731
23.8.2009 11:01:12   
HeGa
cuker2 joj tebe so se pa res lotile vse nosečniške tegobe. Ampak saj bo, le pogumno naprej, čas pa itak s tako brzino teče.

Punce ne me narobe razumet, jst se še vedno držim diete, tisti dve sladkariji sta bili res samo za lušte potešit, ker sem se prej res strogo držala. Zdaj mam pa še druge probleme. Si ne upam ne vem kaj od surovega sadja in zelenjave jest, ker so se začeli krčki. Zdaj bo šele zaj.... Ker raje ne jem nič, kakor da cele dneve poslušam jok in ga gledam kako ga zateguje revčka. Tole bo še zabavno. Bom pa v generalu probala bolj zdravo jest tudi potem po kontroli.

Moji cukri pa so se tako lepo spustili. Na tešče nekje okrog 5,2, po jedi pa so sedaj med 5,1 - 6,3 (brez insulina seveda).

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 732
23.8.2009 12:31:00   
cuker2
ojla vsem,
no ohladitev je le prišla user posted image . danes sem šla na wc samo 3xuser posted image  kar je ful dosežek in sem kar dobro spala. tamal se ej sicer ob 4h zbudil in se hotu kr neki pogovarjat pa sva ga k sebi vzela in smo nekako spali do 7huser posted image  cukri pa...da ne govorim kakšno kao večerjo sem imela včeraj. sem rekla možu, da naslendjič ko greva ven še 1x preden rodim, bom pa normlano jedla in tudi pivce spila ker tole je pa res čist brez veze. jedla sem soalto s šampinjoni in sirom, pustila več kot pol ker je bla čist brez okusa zraven pa pojedla pol bele žemlje s česnom (al neki tacga k dajo zraven). pila seveda vodo. je bil cuker pol 6,7 kr ok. pol nisem ob 22.30. jedla povečerka in eto spet ketoni. danes zjutraj pa zajtrk kot vedno le da sem namesto sveže zelenjave jedla oprane kisle kumarice in spet cuker 7,1...se mi zdi, da mi vložena zelenjava nabije cuker, ker je bilo zadnjič pri šampinjonih isto. a se še kateri to dogaja??

Yenny poročaj kaj boš oprvila v torek, me prav zanima kaj ti bodo rekli.

Nepoznana, če si pojedla vse to kar si napisala in mela cukra 5,4, potem po moje sploh nimaš sladkorne. ma no way, da jest vse tole pojem. cuker gre kr do 10 po moje. Meni pa količine ful vplivajo. moram res pazit, da pojem točno toliko OH kot piše, če ne smo čez.

Pattaya, zate tudi mislim, da splohnimaš  sladkorne. ma sem prav razmišljala danes, da je bilo tako pri meni ta prvič. šele zdej sem videla, da sem imela na preiskusih za sladkorno cuker čisto malenkost nad mejo!! kar je lahko seveda tudi slučajno pa stres pa to. ker res sem imela pol manj kontrol, nič špikanja, ketoni sploh nisem vedla kaj so, ma kje da bi si oborke tehtala....ok shujšala sem 3kg in se nič več zredila, kar je čist ok, grešila seveda sem, sploh v zadnjem meseu in kaj je bilo...otrok normalen. sicer velik fant (53 cm 3670) ampak dolg je bil itak že skos. teža pa čist ok. po moje jest sploh nisem imela neke sladkorne ta 1. no zdej pa je res druga zgodba user posted image  sam res vam povem. rajši vidim, da ima malo večjo porodno težo, ker če so pol kakršnikoli problemi z dojenjem je fajn da ima mal zaloge. pa da ni nek shiranček bogi.

HeGa ful si pridna, da se še vedno držiš. in pa seveda privošči si občasno, čeprav če ima krče, kao čokolada ni ok. čeprav jest pravim, da 90% otrok ima krče. to pač tako je. in lahko kupimo vse kar se da, da bi pomagale, pa itak ne pomaga. to mora revež dat čez in to je to. jaz sem se res izogibala le najnujnejšega (fižol, ...)drugo sem vse jedla. in je imel le 1 mesec krče potem pa nič več. HeGa malo stestiraj pa boš videla, če res toliko hrana vpliva.

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 733
23.8.2009 12:45:23   
yenny
HeGa-jaz sem te ćisto prav razumela,nič skrbeti!Mi je bilo takoj jasno,da je tortica in kremšniza samo za tolažbo potem pa po starem naprej!
Jaz se že kar nekaj časa sprašujem kaj bom potem jedla ko bom dojila!
Sedaj resnično pojem velike količine solate,kaj pa bom potem?
Kako pa je s kuhano zelenjavo,a tudi povzroča krče?Se pravi,da bom spet cele dneve za štedilnikom!
Sadja že sedaj skraj ne jem,se pravi odpade še za naprej!
OH itak vemo kaj in koliko!
Ne vem,a bom od zraka živela?
Kaj pa meso-piščanec do nezavesti?
Ne vem no!
HeGa-kaj potem sploh ješ?
Šampinjoni-sveži ni problemov,iz slanice pa na cuker skoraj ne vplovajo,me pa po njih boli želodec!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 734
23.8.2009 22:52:20   
stuhica
oj punce...
sotrprinke

jaz sem dane že cel dan zoprna ko hudič, zdaj sem se pregrešila z dvema koščkoma čokode mi gre že vse pošten na živce , res sita sem že vsega tega, in mslim si sej bo bolje in pol vidiš da še neiki ćasa nebo dobr.....
dons zjutri je bil 6,3 po kosilu je bil 5,6 zvečer po večerji pa 7,0 mrbit zarad stresa sem jezna ko hudič .... user posted image user posted image user posted image  sploh zato ker nism nič takega pojedla pa je gor šu... bemti....

s krćki pa je tako jaz sem z našmu tamalmu takrat jedla ma vse ker sem bila že čist reva zarad diete, tako da mi je prekipelo in sem začela čist normaln jest vse sorte od 3 tedna naprej in h sreči tamal ni imal nikoli krčkov brez problema smo vse to dali skozi, je pridno spal, jaz pa ponoči šolo delala, tako da res sama sreča za takega otročka, zdaj sem pa v skrbeh ker vsi pravijo da so si otroci ponavadi čista kontra tako da sem v pričakovanju vsega tistega najhujšega od neprespanih noči, krćkov, težav takih in druglačnih pol bomo pa vidl rajš se tako prpravlam kokr da bu upala na to da bo tud ta otročk tak kot naš prvi lumpk alvin.

grem poćas spat sem utrujena in slabe volje tako da upam da me do jutr mine baje bo naš na dosputstu dva tedna bomo vidl če bo kej koristi od njega,,,, ker jaz se imam tolk še za učit da je to za popent,..... bemti upam da mi vspe pogoje nardit.....

se še tipkamo

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 735
24.8.2009 11:17:02   
cuker2
Yenny, ne sej ne bo tako hudo z dojenjemuser posted image  res je ful odvisno od otroka. moja kolegica je vedno jedla vse in 3 otroke dojila 14 mesecev in noben ni imel krčev!!! res ne se sekirat tolk v naprej. kuhano zelenjavo lahko ješ samo ne fižola, in zelja oz. mislim da stročnice napenjajo. pri sadju lahko tudi kuhano sadje, jaz sem tudi sveže razen citrusov. OH boš lahko normalno jedla, ker ne boš imela več sladkorne, tko da to ni problem. meso pa tudi ne, edino svinjine sem se jaz izogibala. so pa tudi čevapčiči iz ovčjega ali govejega mesa. solate tudi jaz pojem ogromno in tudi potem sem jo. saj pravim, ne sekiri se vnaprej, boš videla kako bo tvoj otroček. eni so res bogi in mamice nič ne jejo, drugim ni nič, večina je pa nekje vmes. jaz sem tudi nutello jedla, k sem si privoščila po 3m dietiuser posted image  pa čaj za dojenje (un zeliščni) naj bi tudi blažil krče.

Stuhica, tudi jaz sem imela včeraj slab dan (pa kaj je pri meni s temi nedeljamiuser posted image  zajtrk 7,2 kosilo 6,2 večerja pa 7,1 in to potem ko sem pojedla najbolj dietno večerjo kar je mogoče, k sem imela ponavadi cukra okoli 5!!! sem se ustrašila, da je to, to, da se mi vse skupaj slabša...no bom videla, kaj bo naprej.

sam jaz imam pa res po moje mal čudne fore, sam k se je že tolikokrat zgodilo, da ne verjamem da je naključje. morda pa...opazila sem, da imam povišan cuker po vloženi zelenjavi (kot sem že napisala) in po kalciju-napitku k ga spijem k mam ful krče ponoči. a si morte mislit. pa ta kalcij je z umetnim sladilom slajen...sam se je res že tolikokrat zgodilo da... moram prav ure lovit kdaj ga spijem.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 736
25.8.2009 16:43:50   
yenny
Cuker2-kalcij in magnesol sem jaz ukinila,oboje mi viša cuker,tako,da krči pač ostajajo!
Danes sem imela kontrolo,Poliklinika,potem še porodnišnica pa je šlo 4 ure in pol!Tako,da nazadnje ko so me poklicali noter sem se komaj dvignila s stola.user posted image
Poliklinika-delal je mislim,da dr.Janež,mlad,prijazen,čisto noter v sladkorni,poln idej!
Skratka najprej mu ni bilo jasno kako imam tako veliko dozo dolgodelujočega insulina in če ga res rabim toliko!!!!user posted image Haloooo!Verjetno ga nimam iz dolgčasa!
Skratka on predlaga,da dozo kar znižam za 8 enot in verjetno po njegovem ne bo razlike v vrednosti cukra!
Potem glede na to,da sem imela ponoči 2x hipo,predlaga,da si dodatno ponoči naredim še dve meritvi!
Kdaj bom pa spala?user posted image
Naslednja stvar-kaj če bi kar ukinila povečerek in tako ne rabim insulina pred povečerkom!user posted image
Pa ga vprašam kaj naj s ketoni potem!Pa mu ni bilo jasno kako jih lahko imam tako hitro!
Skratka še manj mi je jasno kot prej!
To ima zgleda vsak svojo teorijo!
Kaj bom naredila še ne vem,bom pa res za probo znižala tisto dozo insulina,pa da vidimo kaj in kako!
Drugače pa sem 1.9.naročena za sprejem in se bodo potem najprej par dni ukvarjali z mojim insulinom potem pa sprožili porod.
Kaj in kako bodo počeli s cukrom in insulinom nimam pojma!
Še manj pa vem kaj to pomeni po njihovem par dni!Nekako mi ni do ležanja v porodnišnici!user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 737
26.8.2009 11:42:40   
cuker2
ojla Yenny,

sem ful nate mislila včeraj. ja kr neki vse skupaj res. ti naredi kot ti najbolj odgovarja, itak pa imaš le še 6 dni do sprejema v porodnišnicouser posted image , pol naj pa tam povejo kako in kaj. tile diabetičarji so res kr neki tko da človek res ne ve, kaj bi. v katerem tednu pa si? kaj pa je ginekolog rekel glede velikosti otročka? kakorkoli bo kmalu za tabouser posted image  tako da se ne sekiraj teh par dni in poskusi čimveč spat, ker v porodnišnici je to precej nemogočeuser posted image

a si ti že skos na inzulinu? ker meni se res vse skupi slabša al kaj jaz vem. zajtrk niha od 5,7 včeraj do 7,1 danes (sem pa vedla da bo visok ker sem bla živčna in neprespana), večerje in kosila gredo tudi kar precejkrat čez...lahko bi znižala količino OH samo to ne bi, ker že tako hujšam. jest mam skos ketone, tko da an tvojem mestu ne bi ukinjala povečerka. danes sem jih mela spet kr močno 1, pa sem jedla povečerek ob 21.30. ne vem od česa je to še odvisno. jutranji cuker je pa 5,8 kot vedno.tko da...jutri grem še k homeopatinji, če mi bo lahko kja pomagala, potem pa sem res izčrpala vse možnosti. Jutri imam tudi ginekologinjo in bom videla kaj mi bo rekla glede velikosti otročka. samo tko po občutku se mi zdi da je  kr pridobil, se mi zdi trebuh ful težji. jest sm pa lažja...pa čaj od patra Aščiča baje ful pomaga, a ga ne priporočajo nosečnicam user posted image  mislm...čakam še fižolove luščine, upam, da ni to ful zanič za pit.

včeraj nisem šla na sprehod po večerji ker je bla že mal tema ampak sem šla 2x po stopnicah. a mislite, da lahko to kej vpliva na prezgodnji porod?? k pravijo, da če si čez rok, da hodi po stopnicahuser posted image  no samo jaz sem še daaaleč od roka... pol bom pa odklopila za 3 dni in resno razmišlam, da si sploh ne bi merila tega trapastega cukra pa nej gre vse nekam!

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 738
26.8.2009 17:01:29   
yenny
Cuker2-pojma nimam če hoja po stopnicah kaj pomaga,meni sigurno ne!user posted image Kakšna se pa sigurno najde ki bo rekla,da ji je ravno to sprožilo.Jaz mislim,da če ima in ko ima namen vedno pride ven!user posted image
Sem res znižala dolgodelujoči insulin za 8 enot user posted image in cuker na tešče 5,6,se pravi tak kot je ponavadi!Bom videla kako bo še teh par dni,mogoče je to samo slučaj,ali pa je zadeva res precej čudna!user posted image user posted image
Ja,na insulinu sem od marca,se pravi,na dieti sem bila teden,mogoče dva pa so bili cukri redno visoki in so me dali kar takoj na insulin,najprej samo zj,potem pa postopoma do tega kjer sem danes!user posted image
Naša kilaža je zgodba zase,so sedaj ugotovili,da so prejšnjič vse nekaj pomešali,skratka otrok ima po novem 2800-2900 g,ker so ponovili celotni UZ,da so videli kaj od prejšnjič je res ina kaj so podatki od nekoga drugega!
Ni,da bi zgubljala besede!
Kar se meritev tiče in tega,da bi odklopila za tri dni,kaj naj ti rečem,naredi po svojem občutku in tako kot misliš,da bo prav!
Poskusi še s homeopatijo,zgubiti nimaš kaj!Lahko je boljše,ali pa ne bo učinka!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 739
27.8.2009 0:00:35   
stuhica
user posted image pounce katastrofa....

telei cukri mojim se meša... danse tešč prvič 5,7 potem po zajtrku 5,4 ok to je ok, ampak po kosilu  zelenjavna juhica 8,5 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  katastrofa.... pa sej en vem več kaj naj za popent ...v torek imam pregled me je že stah... za popent Bemti....  ma s emi sploh ne da več ubadat s tem lgupim cukrom ampak čist zares k bi vsaj kak sladoled al pa kaj pojedla ne pa juho .....

Ma nič bomo vidl kaj nam bodo telei dnevi še prnesl.... sem dons cel dean za računalnikom ker pišem seminarkse za šolo za znoret...

GV glavnems je vas berem pa redno se  slišimo lepo se imejte....

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 740
27.8.2009 12:02:58   
cuker2
Madonca Yenny a tebi so sladkorno že v 3. mesecu ugotavljali???user posted image  to je pa res hmal. maš pa kr dolgo in zoprno pot za sabo. no eto, ti imaš kljub inzulinu na tešče 5,6 pa še ful si ga morala povečevat. no kakorkoli samo še malo. Me veseli da je tvojuser posted image  blizu 3kg, pa še tale teden se malo poredi, pa bo čist ok.
Stuhica če si tako pod stresom zaradi šole, kot izgleda, ni čudno da cukri podivjajo. ni nujno da je hrana kriva. sej pri meni isto skače samo ne tako visoko.

jaz imam danes ginekologinjo, bom videla kaj bo rekla in namerila. pa pri homeopatinji sem bila mi bo dala v torek granule pa bom vidla če bo kaj pomagalo. ful sem utrujena od vsega, ampak bo že.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 741
27.8.2009 15:28:00   
stuhica
oh cuker sej čist možćno da je res zarad šole no dons je bil zjutraj spet 6,4 povečan kaj bo sedaj čez pol ure ko is ga zmerim po kosilu bomo videli....
Ma en da se mi več že furam tole od 5 tedna da je za popent... s epravi 26 teden diete, pa še 9 tednov me čaka... oh kriza.... -Kiglogrami mi ne gredo nikamor sem še vedno na cca -7 -8 kg.

Ma utrujena sem že čsito zares do pozno v noč sem delala seminarsko nalogo, dve mi je uspelo poslat za enosem pravkar dobila odgovor da je uredu samo še na izpit morem jutr teden, druga bo trši oreh k rabim še eno napisat in poslat kriza.... ker je predmet povezan z ostalimi predmeti in hoče imet dve semianrske naloge tipo pa čist v statistiko zagrižen za popentuser posted image tako da mam še ful, pa še učit se bom mogla ohhh kriza samo da bo čimprej 9.9 za mano in da mi bo uspelo vse tisto kar sem splanirala nardit.

V glavnem lep dan vam želim grem napad na semianrske delat se pa še javm če en dons pa jutr.... čav bav

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 742
27.8.2009 21:19:53   
cuker2
stuhica pa sej 6,4 zjutraj je ok. če mam jest tok sem prav veselauser posted image  ja ti si tud res že tako dolgo na dieti...ampak če je do sedaj uspevalo, ti bo ziher tud do konca, sam vztrajaj. si pa ful shujšala res.

Jaz sem imela danes ginekologinjo in je rekla da stres ful vpliva na sladkorno tko da ob vsem kar delaš za šolo še dobro da ni še slabše! no jaz sem pa še slabokrvna po tanovem, zato sem pa tok utrujena. ja ni čudno, če takle jem. pa kile grejo tud meni dol, samo ne toliko kot tebi. no je pa tudi rekla, da če imam vrednosti okoli 7 sem in tja da ni panike. in tudi otroček ima trebušček ful majhen, v bistvu še pod spodnjo mejo, velik je pa fuluser posted image  tko da je ocenjena teža zdej 1800g, isto kot pri ta prvem. sej sm ji rekla, da mi je vseeno, če bo ornk fant, samo da se mu dobro godi, da pridobiva na velikosti in da bo imel majhno glavouser posted image  no obseg glave tudi meri, sam ga nikoli ne izvem. pol jo bom tuid to vprašala, da vem kaj pričakovat. ful sem zadovoljnja z ginekologinjo se mi zdi ful skrbna in skulirana. diabetologi so pa kr neki res...tko da ne bom šla nič prej tja 22.9. me vidijo. upam, samo da mi tablete za slabokrvnost ne bojo dvignile cukra, samo se mi kr zdi da ga bojo, ker je to dvoje po moje povezano.

pa lahko noč!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 743
28.8.2009 8:42:17   
yenny
Meni so nazadnje celotno kri analizirali v začetku julija,tako,da ne vem kako je s slabokrvnostjo sedaj.Takrat je bila vrednost ravno še na meji,sem mislila,da bo slabše.
Verjetno bodo to preverili tudi sedaj v P. itak po moje je kar je.
Stuhica-glede na to koliko dela imaš s seminarsko in koliko živcev gre hočeš nočeš pri taki zadevi se ne čudim da je sladkor včasih povišan.
Name vsaka še najmanjša stvar zelo vpliva,takoj se pozna na vrednosti,izolirati od življenja se pa itak ne moreš!
Potem pa zmeriš cuker,ki je povišan in potem se živciram,ker je povišan pa smo tam.Adijo pamet!user posted image
me pa zanima kako bo s cukrom sedaj v P.ko bom jedla njihovo hrano.Kar mi bodo prinesli bom pojedla pa da vidimo.user posted image
Predvsem me zanima ta jutranja količina OH,tam dobiš cel kos kruha pri zajtrku,jaz pa ga doma pojem ravno za en vzorček!
Zna biti še zanimivo!user posted image
Skrbi me tudi količina zelenjave in solat,ker vem,da je minimalna,glede na moje količine doma ravno za dvakrat dati v usta!user posted image
Zjutraj na tešče včeraj sladkor 5,3 in danes 5,8!
Imejte se in čim nižje cukre vam želim-v mejah normale seveda!user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 744
28.8.2009 18:20:31   
cuker2
Yenny, drži se v porodnišnici, upam,da te bodo dali čimprej rodit in da bo to za tabo! pa čim lažji porod ti želim!user posted image user posted image user posted image

lp vsem

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 745
28.8.2009 18:31:14   
rolika
Pozdravljene user posted image
jaz imam vprašanje in sicer, v torek sem bila v laboratoriju na 50g glukoze, v sredo me G kliče da je povišan na 9,1 in, potem sem včeraj šla na 100g glukoze (katastrofa). Te dni sem zelo pazila kaj jem in se izogibala vsem sladkarijam pa tudi slanemu. Zanima pa me ali so vas vse po 50g glukoze poslali na 100g test in ali je vsem potem pokazalo višji sladkor ali ne? Sedaj niti ne vem več kaj naj jem in kaj ne...user posted image Upam da nisem preveč zakomplicirala.... samo sem kar prestrašena da ne bi bilo z mojimuser posted image kaj narobe (sem pa v 33t). Hvala za odgovore.

Lp

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 746
28.8.2009 19:37:40   
stuhica
rolika živjo,

elj meni so test glede  na to da imam v družini diabetike z inzulinoom in gled ena dejstvo da sem imela povečan sladkor pri Alvinu že v prejšnji nosečnost dali na test 100 g že v 5 tednu 3 vresnosti povečane... tako da sem že od takrat na dieti... zaenkrat sem še an dieti, vprašnaje pa okolk časa ker tako hitro zalčnejo težit z tme inzulinom tako da... jaz upam da mi uspe zdržat še vsaj par tednov pa da bo vse ok...

Glede hrane pa to boš mogla pa mal stesirat, pa vedi da ne vpliva na to samo hrana ampak še vse sorte drugih stvari ... tako da ja nič nič pompolnoma nič sladkarij, izogibaj se elelmu krruhu oz. npr, jaz lahko jem le enga dietnega z nizkim glikemičnim indeksom posebaj za diabetike ker se je izkazalo da so ostali večinoma ala pobarvani... cena pa itak višja...
VEliko in čimveč zelenjave ... sadje pazi  bošp mogla tud ugotovit... enim dvigne cuker gor drugim spet ne
Pijača jaz sem 7 mesecev zdej že samo na vodi, redka izjema ne vem če sem se 3x prekršila in včasih pri kakem obroku spila po mx 2 dcl cocte (ponavad pri čevapčičih - ker takrat sme imela vedno nizke rezultate cukra

Drgač a pa si dobila aparatek si meriš al boš ogla čakat na testiranje... pazi se vseeno  če se le da.....

(odgovor članu rolika)
Neposredna povezava do sporočila: 747
28.8.2009 19:40:19   
stuhica
Aja Dojenček s e pa lahko rodi prevelik ali premajhen, lahko je tudi zahiranček, pa z večjim obsegom trebuška,  mislim pa da diabetesa tip 1 ne more dobit zarad tega da je pa to popolnoma drug razlog... tolk je men nakratko rekla moja diabetologinja...

v glavnem če še aja ni jasno vpraši pa dobrodošla  za kak čvek pa jamranje user posted image user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 748
29.8.2009 11:09:41   
rolika
stuhica hvala za odgovor user posted image zdaj bom pazla, pri hrani, pol bom pa vidla drug teden kaj mi bo G rekla če me bo klicala, če so slučajno ti rezultati tudi slabi. Drži se pa se čujemo user posted image

Lp

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 749
31.8.2009 7:52:15   
pattaya
Hojla.

Pri meni so cukri dokaj v mejah normale.

Sem pa naredila predvčerajšnjem en test in si nisem celi dan dala inzulina. Rezulati so bili ta dan isti kot z inzulinom, vendar drugo jutro je bil cuker krepko čez mejo, tako da nadaljujemo z inzulinom. Še slaba dva meseca ali pa tudi manj.

Prejšnji teden sem imela pregled pri gin in je rekal, da je user posted image normalno velik, normalno težak, plodovnice je tudi zadosti in posteljica je tudi primerno debela. Je rekla da če bi sladkor vplival na dojenčka, bi se to videlo pri teh stvareh. Je pa tak problem, da moj user posted image čiča na ritki in se zaboga noče obrniti, tak da je rekla, da če se do 22. 9. (ko imam spet pregled) ne obrne, boma razmišljale o carskem rezu.

Uživajte v hladnejših dnevih.

(odgovor članu rolika)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?