cuker2
|
Stuhica NE SE TOK ŽRET LEPO TE PROSIM!!!! stres še bolj škodi otroku sploh zadnje 3 mesece. ti si res že tok časa na dieti, da ni čudno, da se ti že meša od vsega. pa sej kdo bi si mislil dieta pač, sam k vem kaj ubija,...ta tempo non stop, pa k si skos na ure, kdaj jest kdaj merit, kaj jest in ob tem še furat družino itd... pomisli na ginekologa k ti je reku, da je z OTROKOM VSE V REDU !!!!! in to je bistveno pri vsej stvari, ampak k ti diabetologi tako zganjajo na to pol čist pozabimo!! Jest sm tud začela grešit iz istega razloga kot ti. Cuker mi skače po svoje, včeri po večerji 5,7, danes dietni zajtrk 7,7. PA KAJ!!! Niso to tok visoke vrednosti in dokler bo moj otrok ok, jih sploh ne mislim šmirglat. Lej Stuhica, ti si odgovorna zase in za otroka in diabetolog TE NE MORE V NIČ PRISILIT!!! oni bi radi imeli vse po reglcih, pa cukre take in take, ampak sej si vidla k že LJ in mB diabetološki center nimata enakih vrednosti. TOREJ!!!! pri nenosečih so vrednosti od 8-10 šele povišan cuker, treba pazit in si na meji in šele po 10!!! se šteje za sladkorno bolezen. poleg tega je kri edino hranilo za otroka in cuker je v krvi že apriori pri nosečnicah povečan ravno zato. in mi zato ni jasno, zakaj pa diabetologi vrednsoti za nosečnice znižajo ne zvišajo. Tako da lej, misli na otroka, bistveno je, da je on zdrav. in to ugotavlja ginekolog in če on pravi, da je ok, pol je ok!!!! sicer ne vem kok visoke vrednosti imaš, apak jaz sem se zase odločila, da dokler mi ne grejo konstantno čez 7,5 ne bom jemala inzulina. Jaz iamm tudi drug teden kontrolo in sam čakam tisto nabijanje in mi tudi ni fajn se borit s temi dohtarji, pa kaj čmo. tako je. meni bo dala sigurno kontrolo čez kšen teden spet, ker bom mela mesečno povprečje po moje ful povišano in previsoko. in pol lohk tm visim vsak teden pa zavračam inzulin kar se mi res ne da. bom vidla ampak se nagibam k temu, da bi jim rekla da bom sama poklicala, če bo kriza. Poskusi mogoče edino da če ješ sladko, da je to sladoled ali 85% črna čokolada. sicer pravijo, da po jedi manj škodi, jaz sem sicer malo skeptična glede tega ampak jaz načeloma grešim tm okoli popoldanske malice k mi gre že na bruhanje od kombinacije sadje kruh. včeri sem pojedla 2 veliki kepici sladoleda in sem bla pol ful dobre volje. poskusi se ne prenažirati, k pretiravanje res ni fajn, ampak si dej prou eno tako urico v dnevu in si reci: evo ob 4h k bom imela čas si bom pa skuhala kavo in pojedla mal črne čokolade (tko npr. jest delam) in mi ful pomaga. Al pa,...konec meseca greva z možem na večerjo in takrat bom jedla kar bom hotla a veš, da si daš mal motivacije. Drži se, pa povej kako bo šlo jutri. In vztrajaj pri svojem, če ti občutek pravi, da imaš prav! Grozljivka kaj zganjajao diabetologi s tem cukrom. res.
|