|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
14.8.2009 19:10:53   
yenny
HeGa-a katera kaj ve,kje je,kaj se dogaja!
Cuker2-hvala za informacijo o kruhu,samo nabijejo ceno in obljubljajo,ampak dokler ne probaš ne moreš vedeti!
Jaz sem ugotovila,da tale,ki sem ga kupila sedaj v Hoferju kar nekako bo,čeprav bi težko rekla,da je kruh,je preveč tak moker in na kislo potegne.
No verjetno,če bi ga pojedla kaj več bi se pa sigurno poznalo!user posted image
Danes že celo popoldne mislim na kremšnito,ali pa tortico,moj pravi,da imam že halucinacije!
user posted image A bi bilo kaj čudnega če bi jih imela!
Kar se cukra na tešče tiče,vse kar je nad 5,3 je preveč in zato so mene dali še na dolgodelujoči insulin zvečer!
Nimam druge tolažbe!user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 701
14.8.2009 21:04:36   
cuker2
Yenny, ja sej vem, da je preveč, zato me pa skrbi. zdej moram probat še en kruh, če ne bom pa zvečer nehala jest kruh in bom jedla riž za povečerek. a ti si res ne smeš privoščit kšno tortico, zdej k si že tako na koncu? pa dodaš malo inzulinčka?user posted image  a ti lahko to povzroči hipo?

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 702
14.8.2009 21:28:47   
stuhica
ojla punce,

no moj cuker na tešče je bil skoraj vedno od 4,3 pa do 5,3  ene dvakrat 5,6 ampak tega na tešč si v bistvu ne merim ravno vsak dantm npr enkrat na teden je rekla da je dost, ja sej tud  nimam lističev ke šparajo z njimi k da bi oni s svojga žepa dajal... user posted image

tale poskušnja s kruhi je mene že izučila in zaenkrat še vedno jem le res tega iz naše pekarne ki je zame edini kruh ki mi ne poveča sladkorja... redko kdaj no...odvnso kaj jem še zraven tako da.... meni pomaga je pa to baje dietni kruh z izkoglikemičnim indeksom...

Vse otale črne dieten itd sem sprobavala iz vseh raznih štacun, tuš, mercator, hofer pa ni bil nobeden ustrezen tud polnozrnat iz pekarne ... povsod je šu cuker gor, večinoma pa je to le barva.... je pa spet odvisno kako ktera kej to prenaša ane... sej vidmo da se pri vsaki od nas telo različno odzove na posamezno hrano in dejansko moraš res ugotovit kaj ja in kaj ne....

Kej novičk od Hege  aje še v enem kosu al je že rodila?

lp se slišimo...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 703
15.8.2009 9:13:03   
cuker2
ojla,

no sem poskusila še ta Žitov kruh, ki je mimogrede še ful okusen. joj kaj bi jest to jedlauser posted image  skratka jedla sem ga za povečerek 1E in je bi cuker na tešče 5,8user posted image  pol sem jedla običajen zajtrk brez sadja in 2E Oh, nisem šla na sprehod, skratka vse kot ponavadi in je bil cuker 5,5!user posted image  zdej pa ne vem, al je to kruh al kaj, samo mi ni jasno. kako imam lahko po jedi nižji cuker kot na tešče??? skratka zdej ne bom več jedla OH za povečerek, bom nadoknadila 1x čez dan. itak mi je ta povečerek čist brez veze k sploh nisem lačna, pa še spat bi šla prej-. tko pa prav čakam, da je ura vsaj 21.30, da jem. sam brez si pa ne upam, zarad ketonov.

nič, bom še naprej ta kruh jedla za zajtrk pa bom vidla kaj bo.

Yenny, kok maš še? 4 tedne?user posted image

Lep w.e.!user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 704
16.8.2009 14:47:59   
yenny
ja še 4 tedne imam do konca in še vedno upam,da se me bo kdo kaj prej usmilil,čeprav me ta naša kilaža tudi skrbi in bi bilo dobro,da je še malo notri,da pridobi še kakšen dodaten gram!
No,za vsak slučaj danes po zajtrku sem spet imela 7,1,kar se ni zgodilo lep čas!zajtrk seveda isti kot zadnjih sto let!user posted image
HeGa-le kje se je zgubila!?
Imam tudi jaz občutek,da nekaj šparajo s temi lističi za glukozo.
Ja ne vem,a ni logično,da si je treba včasih tudi vmes pomeriti cuker.No,vsaj jaz si ga moram,če pa tako skače enkrat sem in enkrat tja!
Zdaj ko grem z njimi bolj proti koncu naj pa še gledam,a bom naredila kontrolo ali ne!Samo še s tem naj se začnem ukvarjati!
Ni problem v tistih 30 E kolikor sanejo,ampak se mi jih zdi pa trapasto dati,ker ravno na drevesu mi pa tudi ne rastejo!

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 705
16.8.2009 18:30:16   
cuker2
danes pa je bil en beden dan. svakinja je imela splav, jaz pa vse cukre v višavah pa še ketone zjutraj. yeeny ja tudi jaz po zajtrku takem kot vedno cukra 7,5! nej ga bo čimprej konec.

a ja meni Mrevlje ni kompliciral z listki. mi je napisal za listke in ketodiastix naročilnico brez problema.

a katera ve, a čisto cel avgust ne bo Tomažičeve?

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 706
16.8.2009 21:51:46   
Anonimen
user posted image user posted image za tvojo svakinjo, cuker2!

(odgovor članu cuker2)
  Neposredna povezava do sporočila: 707
16.8.2009 22:19:01   
cuker2
K.tja hvala! Sej se ful dobro drži. Jest ne vem, če bi se tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 708
17.8.2009 8:27:08   
yenny
Za Tomažičevo nimam pojma,jaz imam kontrolo 25.8.pa nekak mislim,da je še ne bo.Kakor sem ujela imajo res kar po cel mesec dopust.Ginekologinje vem,da ni bilo cel julij!
No,komot pa pride naslednji teden in me preseneti,ne bo nič narobe!user posted image
Se vidi,da se približuje kontrola,postajam nervozna,kar se pozna potem tudi na vrednostih!user posted image
Kaj mislite,ali so OH nujni pri vsakem obroku?
Kaj če bi jih spustila npr.pri enem obroku?Kaj se lahko zgodi?

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 709
17.8.2009 12:38:38   
cuker2
grrr vse sem napisala, pa je me ven vrglo.

Skratka tomažičeva pride 1. septembra sem klicala polikliniko.
Yenny jaz na tvojem mestu ne bi zmanjševala količino OH, ker so to glavna hranila za otročka. mi nosečnice moramo jest. je ap res, da se meni ful pozna !E več ali manj OH. Zadnjič nisem jedla tiste 1E OH za povečerek, da kao ne bom imela cukra na tešče. ja seveda. imela sem ketone, ful sem bila lačna cukra pa kot vedno an tešče 5,8 user posted image  tako da se mislim, da s tem ni za hecat. jaz le za zajtrk pojem 2E namesto 3, drugače pa vse striktno kot piše. že tako je revež suh. lahko poskusiš pri enem obroku za 1 E zmanjšat OH pa boš videla kaj bo. sicer en vem, kako je pri vas z inzulinom, samo verjetno bi ti morali povečati količino inzulina, da bi lahko jedla normalno in bi bil cuker v mejah. višja kot je nsečnost, slabše je.

no sej pri emni ma...dane ssem ejdla skoraj identičen zajtrk kot včeraj in danes cukra 5,7, včeraj pa 7,5user posted image  čisto nič mi ni jasno in če ne bi imela konstantnega cukra na tešče, se sploh ne bi več obremenjevala. pri zajtrku mi gre pač v 50% čez mejo in to je to. drugače pa je ok. mogoče se bom kaj prej naročila na kontrolo pri dr. tomažičevi, samo je itak še toliko časa ni, da vpr. kaj bo septembra.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 710
17.8.2009 17:17:02   
HeGa
Ojla punce! Kako je lepo brat, da te nekdo pogreša.

Samo, da vam sporočim: v četrtek 13.08. me je razveselil sinko Jan (3.660g in 54cm) - so mi kar sprožili, nisem imela nobene besede. Včeraj sva prišla domov. Sva ok, razen kar ne morem sedet zaradi šivov. Zato vam kaj več napišem v prihodnjih dneh.

Vidim pa da imate resne probleme najt kateri kruh vam odgovarja. Na žalost tu ne morem pomagati, ker jst sem jih kar nekaj našla. Očitno kruh pri meni ni bil ta problematičen. OK mi je bil Hoferjev mislim da kmečki, pa Leclerkov črn kruh - čist običen, pa ena pekarna na Dolenjki ima tudi kruh iz samo črne moke. Te sem redno jedla, pa mi niso dvigovali cukra.

Čim manjše cukre, pa se še oglasim!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 711
17.8.2009 17:54:44   
yenny
HeGa-user posted image user posted image user posted image
Me je pa že pošteno skrbelo kam user posted image so te dali!
Samo,da je za tabo in samo da si v redu,tista malenkost tam spodaj se bo že zacelila!
Pa kakšna kilaža!user posted image
Jaz edino če podaljšam za 10 tednov mogoče pridemo na to kilažo!user posted image
Vidva se zdaj kar lepo poštimajta,potem pa seveda čakamo na poročilo o vsem-sladkor in porod,ampak tisto prvo predvsem!
Cuker2 -se mi je zdelo,da lahko o tomažičevi samo sanjam!Bo že no!Bomo dale pa še enega dohtarja čez!

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 712
18.8.2009 12:08:13   
cuker2
HeGa čestitke! skoraj identičen korenjak kot moj ta prvi, pa še skoraj enako ime user posted image  Tko da bo ziher fejst fant.user posted image

Yenny nič bit živčna zaradi pregleda, ker ti itak nimajo kej. me prav zanima pri kom boš.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 713
18.8.2009 19:05:15   
stuhica
Hega bravo čestitke vsem !!!user posted image user posted image  Pravi korenjak ta tvoj sinko...

punce jest sem pa prav jezna na svojo diabetologinjo sem ji poslala mail rezultatov pa mi sploh ni ič odgovorila mislim... najprej teži pol pa ne odgovarja na maile... tud prav ... drug teden ji še enkrat pošljem pol pa ne bom več pošiljala sej bo 1. 9. vidla kaj in kako...

Drgač pa moj cukerček te dni je tako kolk tolk ok... v mejah normale... tm do max 6,8 skoč tako da upam da nav panike...
samo me pa tale vreme nič kaj preveč ne paše sploh če je ful ful vroče sem najraj doma...user posted image

v glavnem se še tipkamo ma še ful dela morm pospravt pol pa po tamalga sem ga dala mal v varstvo, se morm lotit svojih seminarskih nalog za popent....

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 714
18.8.2009 21:27:51   
cuker2
HeGa samo še nekaj. mislim, da je to tvoj drugi otrok ne? a so ti pustili obiske ta prvega otročka? v LJ,. baje že 1.mesec ne pustijo obiskov otrok, kar je meni kr malo grozno, da ne bom tamalga tok časa vidla. pa sej je možno, da grem jaz dol v sprejemnico, a ne?

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 715
19.8.2009 8:34:56   
yenny
Pravijo,da res ne smejo priti otroci,nimam pa informacij iz prve roke.user posted image
Za ostale mi je v bistvu še boljše,če jih ni,ampak zaradi hčerke mi pa ni vseeno,pa čeprav je velika!
Saj po eni strani je razumljivo,zaradi vseh teh bacilov ki razsajajo okrog!
Nič se bat tudi to bomo preživele!user posted image
Mene kar malo skrbi,da bi mogla kaj več ostati noter,tistih tri dni še preživim,ostalo pa ne garantiram!user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 716
19.8.2009 15:08:54   
cuker2
ja jest isto Yenny. 3 dni ajde še gre, kar je pa več pa skor ni za zdržat. ta prvič so mi podaljšali en dan, potem sem pa milo izprosila (hvala bogu ej bil drug pediater in sobota), da me je spustil domov, čeprav je imel tamal 285 bilirubina. v pon. na kontroli je bil že dober. mene matra pomanjkanje spanja. pa moj je skos spal k je bil zadet od zlatenice in mojih pomirjeval. sta bila v sobi pa še dvojčka in je vsaj eden skos jokal, soseda pa smrčalauser posted image  mislim, res sem bila že čista koma. zdej me pa skrbi ker sem RH- in še sladkorna in to baje vse povzroča zlatenico. ker če gre pa pod lučko, si pa dober za ne vem kok dni. 1x bom ziher vidla tamalga, bom šla pa ven, če ne bo glih -15 in dežuser posted image   mogoče bi se malo pozanimala za enoposteljno sobo, za primer podaljšanega bivanja. kaj pa vem, mogoče oktobra ne bo več taka gužva.

drugače pa sem imela prej manjšo krizo. ful sem utrujena tamal je čisti živc, kamorkoli grem mi kar odluta pa še skos ga dvigujem kar ful ni dobro. potem pa pridem domov in še hitim kuhat zaradi te trapaste sladkorne. sem mal razmišljala da bi si bolj u izi merila. itak če se držim, po kosilu in večerji nimam, zjutraj kukr kdaj pa itak nimam kej narest ker manj jest ne morem, na tešče imam pa skos cuker. na inzulin itak ne grem in se mi res kr malo ne da merit. mogoče bi recimo 2x na teden samo da preverim, če je kej drugače. pa tok sem naveličana kuhanja. vse kar je hitro za pojest pa ne smemuser posted image  pa vsak dan meso, mi ful ne paše nisem jaz baš mesojedec. no sej danes sem samo sir. mi ful paše pa še cukra mi ne dvigne.

no mal sem pojamrala, sej razumete kako je user posted image  jest bi kr najela enga kuharja in bi mi lepo kuhal samo dobro zdavo hrano. pol se pa ni problem držatuser posted image

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 717
19.8.2009 22:37:46   
stuhica
user posted image no punce da vam kuj pojamram.user posted image user posted image user posted image ... moja diabetologinja se mi je izvolila javit po enem tednu na mail in mi rečt da bova počas uvedle inzulin mislim podn..user posted image ......... pri rezultatih ki je bil le 1x 8 in enkrat cel dan povečan zato ker sem se lsabo počutla ma nej se gre solit,,,, baba smešna, sem rekla da ji bom zatežila z tisto modnro knigico kis te jo ve doble na polikliniki z jedilniki ker tega moje oči še do dons niso vidle in da bom poskusla še s tisto dieto... in če bodo vrednosti res večji potem ja drgač pa ni variante.... sem si začela še vmes merit pa še to ji bom zatežila k bom šla na pregled zarad teh lističev testnih pismo šparajo na njih k da bi šlo iz njihovga žepa, za tale inzulin imam pa tak občurtek k da majo provizijo od tega da nas spravjo na inzulin Bemti user posted image user posted image user posted image
25 tednosv sem zdržala z to dieto a zdej me bo pa na inzulin prebasala al kaj.... user posted image user posted image ne bom se ji pstila, sploh če ne bo mesečn povprečje večji od 6,6 niti pod razno....

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 718
20.8.2009 9:09:03   
yenny
Stuhica-a vidve to kar po mailu vse urejata!Glej,boš videla kaj ti bo rekla na kontroli potem se boš pa že sama odločila.A potem nisi klicala na Polikliniko za tisto knjižico?Če boš zdaj čakala še na to svojo ginekologinjo se ti bo vse precej zavleklo,po moje pa prej ko bi jo pregledala,prej bi vedela ali je problem samo v hrani ali pa na žalost res insulin.
Čeprav itak vemo,da ni stvar samo v hrani.
Jaz bi tudi imela kakšnega kuharja,da bi vse to pripravljal,če nič drugega pa kakšne različne solate pa zelenjavo.Jaz imam občutek,da ravno pospravim štedilnik in posodo že lahko začnem na novo študirati in kuhati za naslednji obrok!
Adijo pamet!A je kaj čudnega,da se ti kuhanje upre!?user posted image
Moj sladkor ki je imel prejšnji teden pavzo,se pravi,da je bil več ali manj urejen,je ta teden na stari poti,še posebej ta jutranji!
Pa saj sem že navajena!user posted image
Bilo je prelepo,da bi trajalo!
Me pa zanima kako sta Živa in Hega?
Sigurno jesta same dobrote in sta pozabile na nas sestradane!user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 719
20.8.2009 11:28:30   
cuker2
Stuhica, jaz res ne razumem tele tvoje diabetologinje. ne samo knjižico, tudi individualni jedilnik bi morala dobit, glede na tvojo kilažo. ali 7,5 ali 8,4, odvisno in tam imaš točno zapisane količine. jaz ti povem. če grem malenkost čez z OH pri kosilu ali večerji imam takoj cuker čez 7. je pa res, da nisem imela še nikoli več kot 7,4. tko da brez teh količin bi bila jaz že zdavnaj na inzulinu, ker enostavno ne veš kok pojest. tako pa imam zdej kr mir, še celo zajtrk je kr pod mejo. okoli 6,2. je pa res, da ne jem sadja in samo 60g kruha. edino na tešče imam konstantno previsok cuker 5,8 sam se to ne sekiram preveč.

Lej sam na hitro glede OH, drugo ne vpliva tok.
lahko poješ kuhanega (to so 3E)
- krompir, polenta 240g
- neoluščen riž 150 g, oluščen riž 180g in polnozrnate testenine 180g
- polnozrnat kruh 90g.

mesa ali nadomestka npr. sir za kosilo 3E (105g) in večerjo 1E (35 g). zelenjava skoraj nima veze, solate npr. lahko enormne količine.

dej res poskusi se zelo strogo držat teh količin pri OH pa boš videla kako bo. vse tehtaj nič od "oka merit". malo več dela je, samo če se s tem lahko izogneš inzulinu je po moje vredno poskusit. a ja pa po 3 žličke olja na obrok.

mesečno povprečje pa je meja 6 in ne 6,6. jaz sem si zadnjič ful prebrala o tem na internetu, kaj to je in to...to je meni zadnjič ful zatežil, ker je šel v zelo kratkem času iz 5,5 na 5,8. po tem se tudi vidi če "goljufamo" med obroki, oz. taktat, ko si se merimo, ker je to povprečje vrednosti količine cukra v krvi v celoti, ne le po obrokih. tko da meni bi znalo pa to nagajati na kontroli. sam s tem inzulinom pa res hitijo. ful mi je čudno to.

včeraj pa sem si na večernem sprehodu privoščila sladoled 1 kepico. mnjam je bil doberuser posted image  ne vem sicer zakaj sem si pol cuker merila, firbec pač, no seveda je bil 7,8 res pa da 1h po sladoledu ne 1,5 k sem šla pol spat. dons sem imela pa spet ketoneuser posted image

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 720
20.8.2009 12:00:47   
HeGa
Ojla.

Saj berem vas, pisat mi je pa mal težje, takole leže na boku. Joj ti šivi, komaj čakam, da se normalno vsedem. Sem pa full vesela, saj ja tale naš fantič takoooo priden. Upam, da bo trajalo in da ne pridejo kaki krčki.

Sem se pa res nabasala dobrot. Prvi dan, ko sem prišla iz porodnišnice so mi z taščinega praznovanja rojstnega dne poslali kos torte in domačo kremšnito. Torto sem pojedla prvi dan za malico, kremšnito pa naslednji dan. Je pa res, da sem delila z mojim dragim, tako da so bili res majhni koščki. Mah se kar ne upam preveč grešit. Je pa res, da se tudi zelenjave in sadja ne upam jest toliko - da ne bi malega začelo zvijati. Vsaj surovega ne. Moram malo sprobat, po čem vse ne bo problemov.

Sem pa vesela, ker imam sedaj cukre po obrokih nižje kot prej ko sem bila na insulinu, pa na tešče tudi. Tako, da zgleda bo ok. Ampak bom kar pridna teh 6 tednov do kontrole, se pa ne mislim točno več držat diete, tako bolj na 3/4.

Porod so mi pa sprožili, čeprav sem bila načeloma proti. Cuker, pa 3 cm odprta, je bilo dovolj za g spodaj v sprejemni, babice so se pa križale, kaj so me že gor poslali, ker je bil moj MV še šisto nezrel (prav nič stanjšan). Tako, da sem bila od 10h dopoldan večkrat v hipi ali pa na meji hipe, sem skoz vitergine goltala do porodne sobe, pol sem bla pa skoz na glukozo priklopljena, da je blo boljš. Sem se z g tam v porodni prerekala, ker mi je hotla v prvo infuzijo še 4E insulina dodat, jst pa da mi je diabeologinja naročila, da med samim porodom nobenega insulina in da ne pristanem. Pa me je hotla prepričat, da je mislila da jst ne smem vzet insulina, ker mi ga bodo dali oni tam v porodni. Vglavem obveljala je moja, potem je bla pa vsa vesela, da mi ga niso dali, ker sem bila kljub temu skoz na robu hipe.

Mi je bilo pa dolgčas v porodni, ker se full časa ni nič dogajalo. Od 10:30 do 16:00 čisto nič. Pol pa na hard popadki pa ob 18:07 porod.

Nč moram šibat, je patronažna prišla. Čim lepše cukre punce!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 721
20.8.2009 19:47:13   
cuker2
joj HeGa sej ti privoščim, samo a si lahko tiho glede sladkanja z dobrotamiuser posted image user posted image user posted image  Sej se hecam, ti si kar privošči, čeprav drage moje je tko ne. skor ziher bomo fasale sladkorno na "stara leta" kar je lahko presneto kmalu, če bomo nadaljevale s takim prehranjevanjem. je kar 70% verjetnost zato pa moramo kontrolirat cuker 1x na leto. zdej pa najdet neko srednjo mejo, nam, ki rade jemouser posted image

u glavnem ne morem verjet kako nimajo pojma sestre in ne vem še kdo. HeGa še dobro, da si vztrajala pri svojem. MISLM...in važno, da se je vse dobro izteklo. jaz sem šla tud v porodno 3cm odprta, je pa res, da sem se potem zelo hitro odpirala (hvala bogu) in je blo v 5h fertik. pa sej pol res pozabiš. joj a si bla ful šivanauser posted image user posted image  mene je pa tega groza..priznam. med prvim porodom sem kljub zadetosti bila toliko prisebna, da sem "grozila" babici, da ni slučajno vzela v roke škarje in da me ne bi slučajno rezali user posted image  čist zares. in me niso, le 2 notranja in en zunanji šiv sem iemla k sem bila malo raztrgana.

šibam jestuser posted image

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 722
21.8.2009 8:44:14   
yenny
HeGa-Kremšnito si jedla?Pa tortico?user posted image
O kar čutim okus v ustih!user posted image
Fino,najhujše je za tabo,zdaj pa kaj naj rečem-po pameti!user posted image
A zdaj delaš samo kontrole sladkorja pred in po obrokih kot prej?In kaj če je sladkor kdaj visok?user posted image Joj mene prav zanima kako bo tole zgledalo!
Se pravi,da potem dokler nisi bila trdno zasidrana v porodni se moraš se s cukrom ubadati in po možnosti iz ene hipe v drugo!user posted image Krasno,mene te hipe itak tako zdelajo,da ne vem kje potem dobiš še energijo za rodit!user posted image
Če bi človek res vedel kaj bo čez par let s tem cukrom!Res sladkorne si pa res ne želim za naprej!
HeGa-ti sedaj lepo počivaj in uživaj,doma naj te pocrkljajo pa oglasi se še kaj nam ta pocukranim!user posted image
Jaz sem včeraj imela spet hipo,pred zajtrkom cuker 5,6 se pravi čez mejo,uro in pol po mojem slavnem zajtrku pa hipa!user posted image
Pa probleme mi dela spet popoldanska malica!Pred njo si dam insulin,pa zdaj že par dni pred večerjo sladkor čez 6!
Pojem pa običajno en sadež in tri piškote za diabetike!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 723
21.8.2009 12:01:31   
cuker2
Yenny dej mi ti povej kaj je to hipa. a to je, če imaš premalo ali preveč cukra v krvi? pol ti je slabo ne... jest mam na tešče konstatno previsokega, si sploh ne merim več. pa ketoen že 3 dni. včeraj nisem jedla povečerka ker sem bila tako zmatrana sem šla spat ob 9h in eto. ful ketoni.

piškoti za diabetike niso ok. jest jih mam tudi in jih ne jem. narejeni so iz bele moke pa še sladkani s fruktozo ali še slabše z umetnimi sladili, ki niso fajn za nosečnice. poskusi kakšen drug OH za malico. jest si pa ne merim za malice. no zadnjič sem si za foro, ker sem pojedla vse kar bi lahko/morala in od sadja banano od OH pa žemljo, ki je baje le pobarvana. pa je blo 6,6. mah.

joj se mi zdi, da ve, ki imate inzulin je isto s....jest se  ga bom kr izogibala, dokler bo tako. si sploh ne predstavljam med porodom še s tem ukvarjat.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 724
21.8.2009 12:34:32   
yenny
Hipa-je takrat ko ti sladkor pade še pod normalo,eni čutio prej,drugi kasneje,jaz jo čutim tam nekje ko je sladkor 3,5!Postane mi slabo,cela se tresem,postanem mokra,bleda, potna,noge se tresejo,skratka če ne ukrepaš se stopnjuje.jaz sem jo na začetku enkrat spregledala in se mi je začelo že temniti pred očmi!
Tako,da nič kaj prijetna zadeva in grozno me izčrpa!user posted image
Cukra si jaz za malico ne merim,ampak vidim,da nekaj ne štima glede na to,da imam pred večerjo,sladkor okrog 6,se pravi,da mi še od malice ni padel dol.Gledam pa tudi na to,da nimam popoldanske malice in večerje preveč skupaj!
Očitno tudi tile piškoti,ki so mi do sedaj ustrezali niso več v redu!user posted image
Jih prav nekaj gleda!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?