HeGa
|
Ojla. Saj berem vas, pisat mi je pa mal težje, takole leže na boku. Joj ti šivi, komaj čakam, da se normalno vsedem. Sem pa full vesela, saj ja tale naš fantič takoooo priden. Upam, da bo trajalo in da ne pridejo kaki krčki. Sem se pa res nabasala dobrot. Prvi dan, ko sem prišla iz porodnišnice so mi z taščinega praznovanja rojstnega dne poslali kos torte in domačo kremšnito. Torto sem pojedla prvi dan za malico, kremšnito pa naslednji dan. Je pa res, da sem delila z mojim dragim, tako da so bili res majhni koščki. Mah se kar ne upam preveč grešit. Je pa res, da se tudi zelenjave in sadja ne upam jest toliko - da ne bi malega začelo zvijati. Vsaj surovega ne. Moram malo sprobat, po čem vse ne bo problemov. Sem pa vesela, ker imam sedaj cukre po obrokih nižje kot prej ko sem bila na insulinu, pa na tešče tudi. Tako, da zgleda bo ok. Ampak bom kar pridna teh 6 tednov do kontrole, se pa ne mislim točno več držat diete, tako bolj na 3/4. Porod so mi pa sprožili, čeprav sem bila načeloma proti. Cuker, pa 3 cm odprta, je bilo dovolj za g spodaj v sprejemni, babice so se pa križale, kaj so me že gor poslali, ker je bil moj MV še šisto nezrel (prav nič stanjšan). Tako, da sem bila od 10h dopoldan večkrat v hipi ali pa na meji hipe, sem skoz vitergine goltala do porodne sobe, pol sem bla pa skoz na glukozo priklopljena, da je blo boljš. Sem se z g tam v porodni prerekala, ker mi je hotla v prvo infuzijo še 4E insulina dodat, jst pa da mi je diabeologinja naročila, da med samim porodom nobenega insulina in da ne pristanem. Pa me je hotla prepričat, da je mislila da jst ne smem vzet insulina, ker mi ga bodo dali oni tam v porodni. Vglavem obveljala je moja, potem je bla pa vsa vesela, da mi ga niso dali, ker sem bila kljub temu skoz na robu hipe. Mi je bilo pa dolgčas v porodni, ker se full časa ni nič dogajalo. Od 10:30 do 16:00 čisto nič. Pol pa na hard popadki pa ob 18:07 porod. Nč moram šibat, je patronažna prišla. Čim lepše cukre punce!
|