|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
10.8.2009 19:55:30   
yenny
HeGa-a ti si že pri koncu!?user posted image
Počasi nam boš ušla kot kaže!
Pa čisto do konca so te lepo pripeljali!user posted image
Sem preverila še pri avgustovkah,Živa je dobila še drugo svečko se še nič ne dogaja!Zgleda,da naši nočejo ven!user posted image Ne vem,očitno jim paše ta pocukrano okolje!user posted image
Pri nas bo punčka!Za vsak slučaj bom preverila še v sredo na UZ!
Riž-sem ga ukinila,moj telešček ga ne prenese!
Sem šla na lečo in ječmen!
Pattaya-mislim,da vsaka dela po svoji vesti,vsaka se sama odloči ali se bo diete držala ali ne!

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 676
10.8.2009 20:18:36   
pattaya
yenny normalno, da se vsaka sama odloči. Jaz sem se odločila tak in si velikokrat privoščim kaj sladkega, ker kot je že moj diabetolog ugotovil pri meni ni problem prehrana, ampak imam nasploh v krvi višji sladkor na katerega z hrano bistveno ne morem vplivat (mogoče čisto malo in še to na dolgi rok). Zato imam višji sladkor samo na tešče ponavadi. Če bi pa jedla toliko kot je mišljeno (5 do 6 x na dan), pa bi imela že veliko kg več, ker sem že od prej zelo močne postave pač ne jem toliko, da ne gredo kg gor, mojemu user posted image pa kljub temu nič ne manjka.

Sem pa danes zanalašč probala in si izmerila sladkor sem imela 5,6, pol pa pojedla 5 malo večjih napolitank (uglavnem samo sladko) in si izmerila cuker 1,5 ure po tem in imela 5,8, 3 ure po tem pa v mejah normale 5,3, tak da sem dobila dokaz da pri meni sladko tudi nena vedno vpliva na cuker.

Verjamem pa da, imamo vsaka svojo telo in hrana ter sladkor drugače vpliva na nas, tak da vam dieta pomaga, meni pa bistveno ne.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 677
10.8.2009 22:14:08   
cuker2
Jenny, ajdova kaša je tud fajn, če ti je všeč. jaz sem začela ful deklaracije na živilih brat. ni za povedat, kaj vse vidiš. sam ti maš res težko sladkorno, mislim z vso to hrano pa inzulinom pa to...

se strinjam s tabo, da se vsaka sama odloči, čeprav pa še vedno trdim na na polikliniki s tem pretiravajo (oz. kr na splošno smo (so)) sladkorni bolniki en velik biznis. za vsako kontrolico svoja napotnica, vsako izobraževanje svoj dan in spet svoja napotnica. potem pa to šibajo na zavarovalnico. od mojega očeta diabetologinja (sicer ni na polikliniki) pa se mu je hvalila, kako jih proizvajalec vsako leto jeseni pelje na izobraževanje. halooo!

Ta dieta je po drugi strani tudi en velik stres kar pa mene ful moti, pa sem res pridna in se držim. ampak kot sem rekla, z našimi otročki je pa načeloma vse ok. tako, da ja se bom držala, ampak ne več tok stresno ker niti z otrokom ne morem it v miru ven, ko se tempiram na ure med špikanjem in malicami. k...pa tako življenje. zjutri mi pač cuker prebija, na tešče je konstantno previsok drgač je pa ok. in tako naj tudi ostane brez inzulina in naj jutri reče na kontroli kar če. dokler mi ne gre cuker čez mejo 7,5 kolikor je za nenosečega človeka, nimajo da mi mahajo z inzuilnom. no to je pa moja odločitev. Hawkuser posted image
pa lahko nočuser posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 678
11.8.2009 0:10:55   
stuhica
oh cuker a veš da sem istega mišlenja kokr ti, odkler moj cuker ne bo večji od 7,5 -8 mi nima kej težit pa vbijat inzulin pa naj se n apopek vrže če se če...

Ja res je preveč smo obremenjene s temi cukri merjenjem z hrano z dieto, s prekrški samo razmišljamo o tem smo kot pravi zombiji....user posted image  in  o naših otročkih skor nič debate... apak kaj čmo sej moreda če nas kdo bere tuki si misl lej tele babure sploh niso vesele svoje nosečnosti user posted image ... ma klinc nej si mislijo kar čjo, ja res je težko nam je in ne jamramo zastonj... ker to pač je tako in ni ravno u easy kokr misl kdo.... kako nam je nas pomje najbolj zastopjo tisti ki ta cukr imajo, so na inzulinu al na dieti, pa nosečke ki so to dale skoz, ostali pa dvomim da nas lahk glih zastopjo...
Meni je sesrična enkrat prbila češ kao ja sej ti pa k da se sploh ne vseseliš tega otroka.... ja se ga veselim, ampak mi je bilo na začetku toliko težje ker je prišlo vse tako nepričakovano in nisem bila pripravlena iti še enkrat skoz to sploh pa ne od 5 tedna nosečnosti... sem že 24 teden na dieti pa naj me kokla v rit brcne če lahk rečem da uživam v nosečniških radostihuser posted image user posted image user posted image user posted image    sej otročka se pa veselim samo mi je res že težko in vsak dan bolj opažam da sem nervozna, cuker se mi počas res dviguje, stres, razmišljanje, sama skoz z tamalim enostavn sem že utrujena do konca ampak res utrujena in bi tako rada vidla da bi bilo to vse za mano...

oh kva sem zabluzila do konca sorči punce...

nč grem v horizontalo....

Aja bejbe če ima ktera rada niveo kozmetiko imajo na spletni strani sicer bolj za moške kot za ženske brezplačne vzorčke kozmetike.... si lahk mal pogledate pa naročite.... jest osebno imam skoraj vse od nieveje.tako da sem ful zadovoljna z to linijo kozmetike...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 679
11.8.2009 8:50:28   
yenny
Sploh ne veste kako je lažje če še katera pojamra!user posted image
Itak,da nas ne morejo razumeti,če tega ne doživiš ne veš pravim jaz!
Enkrat nazaj se spomnim je moj govoril z nekom po telefonu in ta je vprašal še kako sem kaj jaz in moj cel pameten pravi,da sem čisto v redu,malo mi samo cukerček nagaja!!!Halo!user posted image
Ja vsi jemljejo to s tistim trapastim nasmeškom na obrazu in nekateri pri meni imajo srečo,da je še niso dobili eno direktno na...!
Ja,priznam,obremenjujem se s tem cukrom,gre mi pošteno na živce,nenehno gledanje na uro,merjenje ali pa prehranjevanje pa še kakšna hipa vmes pa bodi vesel in uživaj nosečnost!
Jaz pravim samo,da je sreča,da nimam še kakšnega manjšega otroka doma,ker bi se mi verjetno zmešalo v glavi in v riti!user posted image
Zdravniki,ja itak,da služijo na naš račun,ampak to ne samo diabetologi,ampak vsi po vrsti.Več receptov ko napiše za določeno zdravilo več je provizije!Jasna stvar!
Me ki smo noseče pa itak,da bi požrle vse kar rečejo,samo da bi bilo s ta malimi vse ok!
Kaj dejansko od tega rabimo pa je težko vedeti!
jaz že od vsega začetka pravim,da pri cukru ne gre samo za hrano,me ne bo noben prepričal,nekaj je na tem,ne pa vse.Pri meni ima največjo vlogo psiha,stres pal kar nekaj kar je v zraku in postanem kar pikasta,če me na kontroli vpraša kaj sem pa jedla,da je bil cuker povišan!user posted image
Evo sem spet malo ven dala vse te naše radosti,pa bo kakšen dan malo lažji!
Imejte se!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 680
11.8.2009 10:59:27   
cuker2
ojla punce,

Yenny, Stuhica se 100% strinjam z vsem napisanim!!!!!

Vam moram prov povedat, ker se razp...do koncauser posted image user posted image user posted image  sem ravno s kontrole na polikliniki in od tega naduvanega dohtarja Mravljeta al kaj je....Mislm, naslednjič grem k Tomažičevi al pa nič. Skratka jutranji cuker 6,0, ketoni OK, pogleda knjižico ja je ok, pol, pa: "ja gospa ampak zjutraj imate pa previsoke vrednosti, ja. vidim ja , tole pa ni ravno idealno, veste, kar je nad 6,6 škoduje otroku. Bi blo kar za inzulin!!!! " k je meni kr kapo odneslo, da ne govorim, da sem imela 1. v življenju pritiska 150/80. drgač imam kvečjemu prenizkega. a si morte mislit. moje vrednosti zjutraj so cca 50% pod in 50 nad vrednostjo in najvišja je bila le enkrat 7,1!!!!! da ne govorim o merski napaki. sem prav naredila test in si v roku 3 minut 2x merila. razlike je bilo 0,3!!! (6,6 6,3) tko da nej mi ta tečen polizan stari ne grozi z inzulinom. Konec koncev,bi si lahko vrednosti tudi toliko priredila, da bi bile vse pod 6,6, zjutraj, a ne? joj kaj sem besna. nas nosečnice tok strašijo da je za pop...kaj pa včasih, ko sploh niso nič merili...pa zdej res ne mislim Yenny in podobne, ko imate res probleme, ampak nas ki smo tam okoli meje, pa res ni treba tok buzerirat. In Stuhica se popolnoma strinjam s tabo, ker imam čist isto situacijo. sploh ne morem uživat ne v nosečnosti ne s tamalim, k me skos ta cuker preganja.

Seveda sem mu rekla, da dokler imam take vrednosti ne grem na inzulin in so mu skor oči ven padle." ja kakor veste, vsak je sam gospodar svojega telesa. no, če mislite, da lahko še kaj s hrano in gibanjem naredite. ker mesečno povprečje je šlo tudi gor (iz 5,5 na 5,8)."  ok to res ni v redu vem, ampak če bi bilo v redu, potem ne bi bila na dieti in tam na kontrolah non stop, a ne??? in mi je  čist jasno, da bolj kot bom noseča slabše bo. no kontrolo mi je dal šele 22.9. (čudno da tako pozno, če pa imam tako neidealno stanjeuser posted image ) in čist možno, da bo takrat vse ful slabše. se tega popolnoma zavedam. ampak do takrat pa hvala lepa za inzulin in tudi en mesec pred porodom bom šla k Tomažičevi na pregled, ker je ful u redu in naj mi ona pove. če bo ona za inzulin bom pa razmislila, samo pri teh vrednsotih po moje ne bo. edino povprečje je vprašanje kok bo.

A katera ve, koliko je meja za mesečno povprečje za nosečnice?? to je ta HCab al neki tacga meritev. za nenoseče je 6,0. Kok mate ve ta povprečja??

ja tisti, ki ni v tem si sploh ne more mislit, kakšen stres je to. uf, pa res pomaga, če daš lahko nekje tole ven in potožiš tistemu,  ki razumeuser posted image  skratka, povejte, če ima še katero kontrolo pri temu Mravljetu, me prav zanima, kakšne izkušnje boste imele ve.

jaz se bom še naprej držala po najboljših močeh, zjutraj bom naredila še par poskusov. danes pa si bom privoščila za malico LUBENICO in to v neomejenih količinah!!!user posted image  in bom dobre volje in če sem jaz v dobrem psihičnem stanju je tudi moj otroček. in ginekologinja bo kontrolirala rast otročka in bo vse ok.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 681
11.8.2009 11:46:18   
pattaya
cuker2 tako je prav, ne se dat tem smotanim dohterjem. Saj tud jaz sem imela samo kritične meje pred zajtrkom pa so me dali na inzulin. Mesečno povprečje pa vedno tam okoli 5,5. Nikoli pa mi niso omenila te meje 6,6, ker jaz še zjutraj nikoli nisem imela tako visoko.

Pa to je res smotano, da pri tistih ki smo malo čez mejo tak komplicirajo. Pa se mi zdi, da pri meni trenutna doza inzulina sploh nima vpliva, sem že študirala da bi naredila eno probo in si nekaj dni sploh nebi dala inzulina in bi videla kakšne bodo vrednosti takrat. Pa si še ne upam zaenkrat. Vglavnem da je z našimi user posted image vse ok, druga pa trenutno ni važno. Pač kot izgleda, nam dohterji nočejo pustiti veselja in uživanja v nosečnosti.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 682
11.8.2009 18:16:37   
cuker2
Pattaya, jaz sploh nič več ne razumem. če ti sploh nisi bila čez mejo 6,6 (to je meja za nsoečnice 90 min. po obroku) zakaj si sploh na inzulinu???user posted image  zjutraj na tešče je meja 5,3. no to sem jaz skos čez, pa ni niti omenil, s tem da si moram to merit le 1x/ teden. ma vsak dohtar po svoje. zato sem pa rekla, le še k Tomažičevi, k jo vsi ful pohvalijo in je prav specializirana za nosečnice. v katerem tednu pa si? ma sej vidim, ko pišejo te punce, ki so na inzulinu. isto s....ker preden ujameš pravo dozo ti ravno tako gre čez, potem se pa itak spet vse spremeni. in jovo na novouser posted image

BTW, po obilni lubenici, štrudlu in sprehodu sem imela 7,2. ampak je pasalouser posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 683
11.8.2009 19:45:16   
pattaya
Na inzulinu sem zaradi jutranje vrednosti, ki je bila velikokrat čez mejo 5,3. Medtem ko po obrokih je pa mogoče 5x na mesec bila preko 6,6. Jaz pa si moram merit cuker 4 do 6x na dan, drugače jamra da ne vidi rezultatov.
Sem pa drugače v 30 tednu in me še čaka dobrih 10 tednov, če seveda ne bo prej, nikoli se ne ve. Pa saj bo, malo tukaj gor pojamramo pa je boljše user posted image user posted image user posted image . Drugače pa imam jaz diabetologa v mb.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 684
11.8.2009 20:14:40   
yenny
Cuker2-to si pa imela dan,ni kaj!user posted image
jaz imam kontrolo 25.8. na polikliniki,kdo od zdravnikov bo takrat izvolil imeti ambulanto ne vem,vem,da naše takrat že ne bo nazaj.Sem pa že zdaj pripravljena na to,da me bodo lepo na hitro odslovili in dali datum septembra!user posted image
Zase vem,da so mi ti pregledi zelo stresni in imam takrat že par dni prej še višji cuker,zraven pa še pritisk!
Če je že hotel biti pameten in če ga res tako na hudičevo skrbi,bi človek pričakoval kontrolo kaj prej,ne pa čez en mesec!user posted image
Ko je imel moj cuker svoje faze me je Tomažičeva naročila čez dva tedna,da je videla a se zadeva umirja ali kaj bo iz tega!
Pozabi na tega v beli halji,čim prej tem boljše.
Na tvojem mestu bi še naprej počela tisto kar do sedaj,saj ti gre čisto v redu,datum kontrole imaš,če pa boš do kontrole sama videla,da pač ne gre,da gre cuker kljub vsemu svoje pa še vedno lahko pokličeš na polikliniko in prosiš za pregled kaj prej!user posted image
Toliko smo pa zdaj že v tem in obvladamo zadeve,da vemo kaj in kako in da ravno vsak ki ima pet minut časa pa res ne more pametovati!

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 685
12.8.2009 11:34:11   
HeGa
cuker2 se čisto strinjam z zadnjim postom od yenny. Ne se preveč sekirat.

Drugače pa sem jst še kar z vami. Se moram pa do jutri zjutraj odločit, al mi jutri sprožijo porod al počakam še par dni, če se bo začelo kaj samo od sebe dogajat. Datum mi je sicer všeč, samo ne vem, kako bo s sproženjem. Kar cel dan pa tud nebi čakala na oddelku. Nimam pojma. Bom jutri vidla. Bom šla vseeno tja skoraj na tešče pa brez doze insulina, pol se bomo pa upam da skupaj odločli, kaj bo najboljš. Res zoprno, ko imaš že enega škratka doma, pol bi šel pa rajš tik pred zdajci notri, pa itak čimprej ven.

pattaya se strinjam, da vsaka po svoje. Je pa res tudi odvisno od tega kakšno sladkorno imaš. Jst se na žalost ne morem igrat s prehrano, ker gre vrednost potem takoj okol 10, kljub insulinu. Pa bi se z veseljem večkrat pregrešila. Da pa se ur vsaj približno ne bi držala, bi bla pa itak skoz v hipi. Tko, da na žalost ni vse samo v odločitvi user posted image , ampak dostikrat ti tvoje telo ne da izbire. Si pa lahko vesela, da imaš tako obliko, da se lahko sama odločiš.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 686
12.8.2009 11:36:19   
HeGa
Aja pa še to: kopiram s teme avgustovk:

evo novičke od žive 25

Imamo ga. Težko pričakovanega in najlepšega fantka na Svetu! Žiga  je najin 2760g težek in 47 cm dolg zakladek. Lp, živa in dragi

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 687
12.8.2009 14:22:59   
yenny
Danes sem imela Uz,noseči smo 34 3/7,teža je čisto na spodnji meji,celih 2000g in priznam nisem preveč navdušena!
Kontrolo imam itak 25.8.ko imam tudi diabetologa in bomo videli kaj in koliko bomo nabrali še v teh dveh tednih.
Itak pa kaj pa naj naredim!Prav nič ne morem!
HeGa-težka odločitev je pred tabo.Kar se mene tiče bi pla tudi rada po čim krajši poti noter,direkt v porodno in potem čim prej domov!user posted image
Po drugi strani pa že sedaj komaj čakam,da bi se kdo spomnil in predlagal,da se sproži.
Če bi bilo po moje bi vzela svečko s sabo domov in potem čakala doma na popadke!Samo ne gre tako!
Ne vem,saj pravim,da sem ravno o tem premišljevala pa ne vem kaj bi izbrala!user posted image
A se je že kateri zgodilo,da ji je že prej zmanjkalo kontrolnih lističev za glukozo?
Ne vem,se mi zdi,da jih ne bom imela dovolj do 25.8.,pa ne vem,ali potem kar pokličem na Polikliniko,ali jih moram kar kupiti-sem že pogledala ena škatlica je okrog 30 E!
Ja,tudi jaz si ne morem privoščiti,da bi si obroke kar približno razporejala,ja telo zahteva svoje,pa če se na glavo postavim!

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 688
12.8.2009 14:24:54   
yenny
Živa-user posted image user posted image user posted image
Čestitam in vsem želim vse dobro!
Ko pa se sestaviš pa seveda pričakujemo poročilo!
Za malega junaka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 689
12.8.2009 19:14:27   
cuker2
Hvala vsem za podporouser posted image  

sej se tudi jaz ne smem hecat. se moram čisto točno držat sploh pri OH. je pa res, da če se točno držim je cuker ok. ravno premišljujem ker OH naj jem za večerjo ker se mi toook ne da kuhat. sem zmatrana ko pes od čiščenja k delamo še eno sobco. mogoče bom kar kruh pa samo 2E. Zjutraj pa se psokusila čiste ovsene kosmiče (nič sladkorjev tiste ta prave). 3E kot predpisano. Ja seveda 7,1 cukra. za zajtrk bom kar nehala eksperimentirat. 2E kruha nič sadja pa nekako gre.

No, a vidite, kaj je pol z našimi otročki. Ta od Žive je ful majhen, Yenny, tvoj je tudi droben. MIslm...ker moj je tud, po velikosti pa ful dolg. no sej kilce se pol že gor spravi samo jest mam pol kr idejo da je lačen.user posted image  Pa sej vem, da verjetno ni, samo je mal hecno naključje, da imamo me, ki smo na strogi dieti suhe otroke.

Pattaya, tak cuker kot imaš ti pa res ne vem no. A mislite, da se slinavka poleni, k dobiva skos malo ekstra inzulina zraven?? mene to mal skrbi pri celotni zgodbi o inzulinu. pa ne pri vas, ki ga res nujno rabite, govorim o nas, ki smo na meji.

Yenny, sej niti bele halje ni mel, frajer user posted image  no me prav zanima koga boš imela. nujno poročaj če bo ta Mrevlje, me prav zanima kakšen vtis bo naredil nate. ma itak, če bi blo tok kritično, bi mi moral dat prej kontrolo. za kontrolen lističe pa kar pokliči na polikliniko. morda, ti da lahko naročilnico celo osebni zdravnik??? zakaj bi plačevala, če ni treba. seveda so dragi lističi, aparatki pa napol zastonj. zato pa jih tako veselo talajo.

HeGa jaz bi na tvojem mestu še malo doma počakala, če se seveda tvoj ginekolog strinja. ker ne samo da visiš cel dan na oddelku, umetni popadki bolijo k hudič. meni so jih dali prvič, ker mi je voda odtekla, in me je kr razmetavalo. sem se pa hvala bogu hitro dopirala ker ko si 5cm odprt, ti lahko dajo pomirjevala. in pol sem bila lepo zadeta in nisem nič več čutilauser posted image  rodila pa v 5h. Jaz bi tudi rada šla čimprej domov, ker bom mojega falota po moje ful pogrešala. pa glede na to, da imam rok oktobra in ob vseh teh virusih, bo sigurno omejitev obiskov.ko je največja kriza tudi otrokom ne pustijo zraven, samo partnerjemuser posted image  samo, da ne bo zlatenice, ker če je pa pod lučko pol je pa to ne vem kok ekstra dni. je pa velika verjetnost za zlatenico. sladkorna pa še Rh-. ah upam na najboljše.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 690
12.8.2009 19:48:55   
HeGa
cuker2 ja sj jst se tud bolj nagibam, da kar lepo doma počakam, da se začne samo od sebe dogajat. Teh par dni gor al pa dol. Sem pa skor zihr, da bo lažje, če se samo začne dogajat. Bom pa itak vidla, kaj bojo jutri na pregledu rekl. Joj tile pregledi, ki so po roku na 2 dni so mi kar malo muka, pa vsakič vaginalni pregled. K bi bli vsaj mal bl nežni. Drugače pa moje dete ni pr ta najmanjših (no na srečo se je z dieto rast upočasnila). 3 tedne nazaj je bla ocenjena teža 3.150g. Se pa itak tud tuki znajo zmotit.

yenny meni se je tudi že zgodilo, da mi je začelo zmanjkovalti lističev, pa sem poklicala, pa so mi rekli kdaj dr. dela in da naj pač takrat pridem samo po recept. Ni blo problema dobit. Nikar ne kupuj.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 691
12.8.2009 21:40:26   
cuker2
A vaginalni so po rokuuser posted image  meni so tud zoprni. mene je pa ena brihtna ginekologinja, k je mojo nadomeščala par dni pred rokom šla na silo odpirat. Budalo jedna, mi je rekla če me mal požoka. pa nisem vedla kaj misli, šele pol k me je ful bolelo mi je kapnilo. joj ti dohtarji.

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 692
13.8.2009 8:38:34   
yenny
HeGa-hvala za informacijo,dovolj mi je,da vem,da ni panike če pokličem na polikliniko,če se slučajno res zgodi,da jim zmanjka!Res nimam želje dajati teh 30 e,si raje kupim kaj drugega kot pa lističe za cuker!user posted image
Boš videla,kaj bodo danes rekli na pregledu,ti pa se odloči tako,da bo zate prav!
saj sem rekla,jaz bi svečko za domov!user posted image
So me zgleda včeraj spet malo na psiho potrkali,tako,da ga cuker spet sračka,dragi diabetologi to je stres!
Za zajtrk sem jaz že pred davnimi časi nehala eksperimentirati,nima smisla,pojem za vzorček kruha in jogurt!Amen!
Včeraj za kosilo sem jedla govejo juho,govedino in bučno pito.moke zelooo malo,pa še ta je bila polnozrnata,KS 8,5!user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 693
13.8.2009 9:36:41   
cuker2
ojla punce,

ja meni ga pa jutranji cuker svira, oz. kruh!!! a ste ve že obupale nad kruhom ali ima morda katera vseeno kakšen predlog? jaz ponavadi jem kruh natura polnozrnati (naj bi bil še njabolj polnozrnat, čeprav je nekam sumljivo bel povrhu. kot da bi bil potresen z belo mokouser posted image ). v mercatorju mi je sama prodajalka rekla, da so njihove žemlje le pobarvane!!! v Intersparu imajo neke kao polonzrnate žemljice, pa še nisem merila neposredno po njih. mogoče mi pa pšenica dela težave...bom poskusila spečt kruh iz pirine in ržene moke, da vidim. včeraj sem sicer za večerjo pojedla 2E nekih polnozrnatih prepečencev/kruhov pa je bilo 6,2, samo večerje itak niso kritične. danes grem še v Leclerc poskusit najti, ko ste že nekaj govorile o kruhu z nizkim GI, ki naj bi se ga dobilo tam. pa kefirja ne sme imeti, oz. tisti čist trd ržen, mi povzroča zgago. Mislim pa, da je problem že v moki, ki jo kupujemo v trgovinah, ker je že ta predelana, čeprav naj bi bila polnozrnata. edino moka neposredno iz mlina naj bi bila res tista s celimi zrnji. pa kje hudiča naj jaz sredi Lj. mlinarja najdemuser posted image

Yenny, lahko je fora v piti, ker je pečena oz. precej predelano živilo. vsaka predelava, še posebej v pečici (zakaj ne vem...) poviša GI. Zato ima tudi pečen krompir najvišji GI.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 694
13.8.2009 11:00:39   
yenny
Pečen krompir meni ne dela težav,zakaj pojma nimam!
Kruh-jaz kupim tega v Leclercu je kar v redu v primerjavi z drugimi,ali pa ržen kruh,sedaj pa imam enega iz Hoferja,ki je že narezan na rezine,ki so bolj skupaj zlimane,ker pride bolj moker kruh,je pa tudi kar malo kisel.
Sem pa ugotovila,da je boljše,če imam ta moj kruh v hladilniku,pa še dalj časa zdrži.
Razne žemljice odpadejo,v nobenem primeru niso iz čiste polnozrnate moke.
Zdaj sem se navadila,da preden kruh kupim vedno preberem njegove sestavine in tako šele vidiš kaj vse namečejo noter pa vseeno prodajajo kot polnozrnato!user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 695
13.8.2009 15:25:37   
stuhica
hega si še tukaj??? user posted image user posted image user posted image sej boš tud ti kmal v dveh kosih si že čez rok...

Punce tolk ste predebatirale jaz pa nič prebrala bom šla kasneje brat za nazaj ker prej res nisem utegnila.

Včeri sem bila pri G na pregkledu pravi da je moj mali user posted image  cca 1300-1400 težak, za 28t 5/7 se mi zd to nekak uredu pa vam?

Cuker me je pa včeri ccel dan zajebaval zjutraj 7,2 kosilo ( lepo prosim postv na žaru, juha krompiur) 7,7, zvečer solata pa pregrešen sladoled, iz jeze hudičeve,  zmerim 7,2 za user posted image user posted image user posted image   bemti za popent....

Dejte no od hrane ja bilo mi je pa tolk slabo, mi je šlo kar na bruhanje, čist sme bila izmozgana, zasapana, tako da tole definitivno ni bila samo hrana vzrok..... sej pravm za popent.... in sem zvčere ko sm seše tko mal čudn počutla privoščila kepico sladoleda da se razhladim... pa cuker nič večji kot zjutraj kos kruha z NGKI in namazan z malsom ja dejte no za popent....

Živa  Bravo zate in za tvojega sončka  čestitke.... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 696
13.8.2009 15:41:46   
cuker2
Evo sem našla kruh z nizkim GI od Mlinotesta v Mercatorju v Supernovi. Bom stestirala pa vam sporočim.

Stuhica v redu je tvoj otroček. moj je bil prejšnji teden pri 27t in neki na ocenjenih 1100, kar se mi zdi malo. tko da tvoj je pa ok. sem pa gledala v materisnko do ta "velcga" pri 30t. in neki je imel ocenjeno težo 1800 g!! no rodil se je pa 3670. se res mal bojim, da je tale ta drugi revež podhranjen. bogi. sej iščem zdej varianto, da bi lahko več OH pojedla, da se bo malo zredil. po moje tebi dela probleme količina hrane, ker če ti je nekaj dobro poješ preveč (sej jestsm tud taka). sploh pri OH moraš fuuul pazit, res čisto točno pojest. ostalo ni tako važno. zato bi ti nujno potrebovala merjeno dieto pa toliko kalorij kot je primernih za tvojo postavo.

Pa še neki. lepo prosim eno od vas da še ve poskusite tole reč, ker meni je pa to že malo absurdno. po običajenm dietnem kosilu sem pojedla še vrstico črne čokolade 85%. si merim iz prstanca 6,8. TAKOJ za tem si zmerim še enkrat tokrat iz mezinca, pač ker prst se mi zdi vseeno in rezultat 6,1!!!!Zdej pa jaz res ne vem kaj je s temi napravami, ker 0,7 je BISTVENA RAZLIKA!!!user posted image  A se je tudi kateri od vas, že to zgodilo? ne mora bit fora v prstu madonca, sej kri je kri!!! A si predstavlajte, v bistvu so lahko vse mejne vrednosti v bistvu pod ali ne. un pametnjakovič, bi me pa dal na inzulin.

Mogoče je šla pa HeGa rodit, k se nič ne javiuser posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 697
13.8.2009 18:57:03   
yenny
Cuker2-ta kruh od Mlinotesta tudi mene zanima če se obnese,sem ga zadnjič že gledala,ampak ker sem že imela doma drugega ga potem nisem kupila.Itak eno tako štruco imam za sto let!Me res zanima kako se obnese!
Ja,res je če pomeriš iz drugega prsta ali pa druge roke je razlika,pojma nimam zakaj,kot da ni prst isto moj in moja kri!
Sem se kar nehala obremenjevati zakaj je tako,napišem pa iz principa nižjo meritev!user posted image
Danes sem si po dolgem času privoščila makarone,polnozrnate,otroško porcijo,cuker raje ne omenjam!
Me prav zanima kje je HeGa!?
Kjerkoli že si upam,da ti ni hudega!user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 698
14.8.2009 10:48:56   
stuhica
ojla ja telie cukrni nam res kravžlajo živčke...

Ma tko je se sploh ne mislim prveč obremenjevat dokler ne bodo konstantno rezultati vsakdanji na 7,5 me prav briga.... user posted image  Pa sej kot vidite je to tkao čudn  da še smae verjet ne mormo pa tud ni vse odvisn od hrane... še vse ostalo pride, vreme , stres, počutje, okoliščine ma čist čistv se...

Ja kar se tiče tamlaga to itak niso taprave 100% mere tma nekje je reku pač so pa odstopanja ampak zaenkrat je reku da naj bi iblo ok...

Merjenje cukra ja jaz si ga še zdaj včasih zmerim kar dvakrat klinc pa teli testni lističi jih bom pa kuplia eno škatlo da ne bo naš zdravstvo propadu če bo dal kako škatlo več... mam prav naštudirano diabetologinjo kolk mi jih bo dala ... da ja ne bi bil kkašwn odveč...

In ja sem imela razliko  merjena tudi do 1,5 po isti minutki merjenja iz drugega prsta.. sem jo vprašala zakaj je to tako... pa je rekla da bo to vedno pokazalo drugače ampak da šteje prva meritev....
Mislim halo zmeriš cuker 7,5 potem takoj zatem 6,0 in naj štejem 7,5 ah dejte  no pa sej nissem z lune padla...user posted image user posted image user posted image  tako kot yenny z veseljem napišem manjšo vrednost...

včeraj so bili vsi cukri pod 6,2   ok, dons bomo vidl.... kam nas pele tale naš cukr....

Je pa res ja kadar pojem malo več ko se mi česa zlušta se mi sladkor takoj poveča tako da se probam zadržat počakat da pojem da mine ero in pol si z,merim cuker in če še kaj ostane posjem tisto isto potem.... kaj čmo... sej smo že tko boge ker 3/4 trvari sploh ne smemo...

Grem letim morm v tuša pogledat če so se že rzvile moje slikice ... jih čakam še od 2 rojstnega dne našga tamlaga... nismo mel časa user posted image user posted image  razvit jih... mislim .... user posted image user posted image

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 699
14.8.2009 11:34:49   
cuker2
Yenny, tale kruh od Mlinotesta ni nič posebnega, samo drag ko pes (3,5 EUR 0,5 kg). jaz sem ga jedla za povečerek, in sem imela na tešče spet previsok cuker 5,6. potem pa za zajtrk 2E in je bil cuker iz enega prsta 6,6 iz ta drugega takoj za tem 6,2. Zopet  ista zgodbauser posted image  Tako, da vsaj jaz ga ne bom več kupovala, ker ni kakšne bistvene razlike. danes mi bo ati prinesel enega, ki ga je kupil neposredno v žitu. Pri njem ima ful dobre rezultate. ga bom poskusila tudi jaz, pa spet poročam.

Stuhica, koliko pa imaš sladkorja na tešče?? in druge, ki ste na inzulinu? Mene samo tole na tešče malo skrbi, ker so konstantno previsoke vrednosti. samo kako pa naj jaz vem koliko otroku škoduje če je za 0,3 previsok cuker??po moje ni to neki strašnega. je pa res konstantno, to pa. po moje bi mogla jaz jest kruh le za malice, drugače pa neoluščen riž.

Moram pa tudi jaz začeti več jest, ker skos po malem hujšam. tudi trebuh se mi je zmanjšal. zdej sem šla počasi 3kg dol. jaz bom tudi mogoče tako kot stuhica pojedla po merjenju še kakšno malenkost OH, popoldne, ko nimam težav in tudi več gibam.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?