cuker2
|
Drage moje evo mene od dr. Tomažičeve. Pazite rezultat, jest sm skor dol padla od presenečenja. Cuker 5,4 in to zjutraj!!! je pa res da sem pol ure zamudila (totalen prometni kaos) in so mi ga merili 2h po obroku, pa vseeno. ketoni 0, mecečno povprečje mi JE ŠLO PA DOL NA 5,6!!! OD ZADNJIČ 11.8. 5,8%. Nisem mogla verjet. no seveda je pogledala knjižico vidla moje zajtrke od 7-7,4 in rekla da je to za inzulin. da pa je dr. mravlje označil, da sem ga zavrnila in kaj zdaj menim, sem rekla da ga ne bi jemala in sem mogla podpisat izjavo, da je ona krita. ful sem vesela, mislim, res sem si oddahnila, jest sem mislila da bo mesečno povprečje najmanj 6,5. tako da je očitno ves hokus pokus, kis em ga zganjala od fižolovih luščin, do homeopatskih zdravil vseeno nekaj pomagal, samo očitno med merjenji. in pa seveda kar precej strogo držanje diete. u glavnem. nimam kontrole, če se mi bo poslabšalo, oz. če se bom odločila za inzulin pa se lahko oglasim. a veste da že samo uvajanje traja ne vem kolk časa.... to lohk bolj Metulj pove k je bla na tem. pa pri teh vrednostih se pa res ne bom matrala. se bom pa seveda še naprej držala diete in grešila tako kot do sedaj (res minimalno sem in tja kakšen sladoled in črna čokolada). za otroka je pa rekla da je glavni indikator trebušček in obseg presnega koša kjer se nabira maščoba. od sladkorne otrok nima velike glave in dolge stegnenice (tako kot moj). je pač moj fantek pri tavelkih in nima veze sladkorna, sicer bo pa še pušenjak jutri povedal svoje. bi blo pa fajn, da kej prej rodim, že zaradi samega poroda, k takega korenjaka ven spravit bo kr zalogaj Neela, ja drugič sem noseča. je zdej res slabša sladkorna kot prvič. ti se lepo drži diete in bo čist ok, boš vidla. jaz sem prvič redno jedla črno čokolado po obroku, popoldne čokolešnik (sicer un z manj cukra, ki ga žal ne delajo več ) sej pravim, se nisme niti špikala, niti nisem imela merjene diete. no sedaj 2. je druga zgodba pa sej pri tebi ni tako hudo. dokler si še malo noseča in če si na bolniški pojdi na sprehod po obroku, res pomaga (čeprav ne vedno). najbolj strogo se drži količine OH pa bo. glede jedilnikov, jest že tko nisme baš kuhar, mam svoj železni repertoar, ki ga niti nisme spreminjala. samo zmanjšala sem količino oh in povečala količino zelenjave. pa seveda vse polnozrnato. jem pa tudi polento in kuskus, ker mi ne vpliva na cuker, tudi svinjina mi ne, tudi hrenovke in čevapčiči so ok. kosilo res ni problem edino zajtrki, k jih mam na minimumu. pa ribe seveda, tuna iz konzerve, goveje juhe lahko poješ kuker češ...drugače so pa tukaj http://www.diabetes-zveza.si/04_prehrana_index.php neki ful jedilniki za diabetike, sam jest jih nisem gledala. držite se punce in predvsem zaupajte svojemu občutku!!!! tako kot je stuhica napisala, vsak je zgodba zase in vsaka zase najbolje ve, kaj je dobro zanjo.
|