|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
14.5.2008 17:49:33   
hokejistka
Pa še naše današnje mere: Julija meri 66cm in tehta 7250g. Jo dobro futram s formulo zadnje čase in se pridno redi. končno!!!

ferdov obroč se lahko kupi na blagajni vodnega parka Atlantis v BTC-ju.

stajica pri nas zaenkrat še ni veliko v uporabi, malo jo že noter dajem. ampak to samo, ko sem v kuhinji. pri nas ne more bit v igralnem centru ali na tleh v kuhinji, ker ni prostora. Bi morala vsakič čez njo stopat user posted image , ker imamo ozko kuhinjo. Če pa je v dnevni sobi, me pa ne vidi in jaz tudi ne vidim nje, vpit pa tudi ne morem čez hodnik neprestano.
Bom še kasneje kaje dodala, me mala že kliče

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
14.5.2008 21:25:52   
Skaana
user posted image

jaz se javljam na hitro totalno izmozgana. Jutri bodo po vsej verjetnosti namontirali še zadnje zaključne letve - potem pa še čistilna akcija in taglaven nakup pred selitvijo (najosnovnejše pohištvo), potem pa ... SELITEV.

Aleksej je še kar naprej cartl. Hoče bit ves čas na rokah, in to pri meni. Razen če se kaj na ful dogaja, potem drugi veljajo, ker pozabi, da ni pri meni. Flaško s čajem ima za igračo user posted image , a mami še vedno vstraja user posted image . Zato pa je vsako dobro uro pri prsih ko bedi. Zvečer je že ob šestih skoraj koma. Tako da komaj zavlečemo potem tisto uro do sedmih, ko ga grem umivat oz. kopat (to obožuje, za razliko od Atene, ki se je drla vedno in vselej in se še zdaj user posted image ). Potem je do osmih pri prsih, poooooččččaaaaasssssiiiiii je in ob osmih potem sam zaspi v posteljici, buden.

Kuhano jabolko že kar precej poje (en cel krhelj) in to po dojenju, tako da želodček ima verjetno kar velik. Sicer je pa bajsi na kvadrat. Ker sem ga pred nekaj tedni sama navagala 7700, ga sumim, da je bolj majhen. Mislim, vi imate pa vsi po vrtsti prave dedce doma. Bravo za decembrčke user posted image .

Magi*, zelo sem vesela, da ste doma. O delu zdravniškega osebja med prazniki in vikendi pa raje ne bi, ker me lahko spet razkuri (pa sem zelo mirne nravi). Kajti jaz imam to "srečo", da mi otroka zbolita ravno med prazniki. In takrat ... Eh, pa kaj bi vas strašla. V glavnem, Tarasu en moški user posted image za okrepitev. Potem pa še en veeeeeelilllllliiiiiikkkkk za mamico user posted image , da bo močna še naprej. Če karkoli rabiš, veš da me lahko rufneš...

Tak, zdaj sem pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in vidim le še posteljo.

Na noč...

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
15.5.2008 7:51:07   
nian
dobro jutro.

vidim, da pri nas najbolj zgodaj vstajamo. ko se na uri 6.00 pokaže začne iz postelje renčat. user posted image  naša že na uro pozna user posted image  sedaj pa že spi.
alja tudi že dva dneva je. user posted image  ji zvečer riž kuham, pa ji je zgleda všeč. se mi zdi da kar veliko (čajno žličko riža) poje. pa fajn zalito z mojim mlekom. bljak user posted image  ampak, pupi je všeč. je pa kot da bi od nekdaj jedla. ko ima pa dost, pa začne žlico grist. jo zagrabi in sploh ne spusti. pa reži se zraven.
edino piti ne zna. kako kaj vaši pijejo? flaško ima za igračo, pa še igrače bolj cuza kot flašo. imamo že tri flaše, nobena dobra. tisti lonček s pokrovčkom. naredi en požirek potm pa deset ven, pa še kakšnega. sem ji nato plastične kozarčke kupila in je dobro pila, potem se ji je pa tako zaletelo, da se je meni srce ustavlo. sedaj pa ne vem, ali naj vstrajam s kozarčkom ali ......

pikic ima pa tamala še kar na izvoz. čeprav me je včeraj snaha potolažila, je rekla, da je imel njen tut stalno ene pikice in fleke, da so govorili, da ima alergijo, je imel pa le pikice in fleke user posted image  da je imel obdobja na vsake kvatre enkrat, ko se ga je lotilo. tako da pestim drži, da je z našo pupo isto.

pozdravčke

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
15.5.2008 8:23:14   
lana38
nian, pikice in flekci so alergija. Izgine in pojavlja pa se zato, ker se pojavi, kadar je alargen močno prisoten. Ko ga ni, pa tudi pikice in flekci izginejo.
LP

lana38

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
15.5.2008 9:05:58   
lana38
Prej sem hitro končala, ker je Tim hotel mojo pozornost. Tudi mi smo v začetku imeli probleme, ker ni znal potegnit iz stekleničke, pa je ati malo poplesal z njim po stanovanju, potem je pa šlo. A ima vaša Alja dudo? Jaz imam pa promelm s tem, da hoče piti samo topel čaj. Kakor hitro je na sobni temperaturi, ga več ne mara. Malo potegne, potem pa izpljune.
Zunaj pa je bila že včeraj prava vročina. Danes in jutri bo pa še topleje.

pikica*, kot sem že andreji2000 napisala, igralni center in koca na tleh, to vse lepo "špila", dokler ti user posted image  ne odide. Potem pa več ni varen na tleh. Če boš pa začela uporabljati stajico šele takrat, pa je user posted image  ne bo maral. Če si sam doma, potem včasih še na stranišče ne moreš, če ni user posted image  na varnem mestu. To je kar problem.
LP

lana38

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
15.5.2008 9:21:09   
lana38
V albumu Tim5 imate nekaj novih slikic. Tiste od krsta pa nemorem gor spravit. Dobim še ene slikice od krsta. Morda bodo pa tiste šle.
LP

lana38

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
15.5.2008 15:10:24   
trdozimc
user posted image Da se še jaz malo oglasim.

Pikice in pike, ja, so žal alergija oz. preobčutljivost (razen če so samo po bradici ali pod plenico).

Naša Iva tudi pridno raste. Na pregledu pri 4. mesecih je imela: 69 cm in 6.800g. Drugače je pa prava čveka, ki se veliko smeji in ni nikoli pri miru in čez dan zelo malo spi. Ponoči spi med 20. in 7.

GH še ne uvajamo, ker je starejši sine alergik.

Cuclji: pri nas smo obema že kmalu dodajali, zato s tem ni težav. Imamo Aventove, čeprav me včasih tako pojezijo, ker točijo pri teh njihovih odzračevalnikih - haska od njih pa itak ni posebnega, se mi zdi. Tudi Iva že lepo drži flaško in pije - sicer se pa s tem ni ravno za hvalit ne? user posted image  Sem kar favš vam, ki polno dojite.

Lončki z nastavkom pa po naših izkušnjah ne pridejo v poštev pred 6. mesecem ali pa še raje malo kasneje, ko postanejo zelo uporabni. 

Glede zdravja imamo kar srečo. Iva je zdrava kot dren in razen malo smrkastega noska še nismo imeli težav.
user posted image user posted image user posted image  pošiljamo vsem bolančkom. Čimprej se pozdravite. Saj zdaj bo poletje, pa bo malo bolje.

Kopanje dojenčkov. Jaz sem z Janom hodila na plavanje na fakulteto za šport v LJ in voditeljica, ki se ukvarja prav s tem, je rekla, da naj bi ''plavali'' le dojenčki starejši od 4. mesecev in sicer zaradi hitrega ohlajanja telesa. Ker pred to starostjo še nimajo dovolj dobre termoregulacije (voda v bazenih je navadno hladnejša od 36 stopinj). Pa tudi vse ostale do 1. leta je treba kar precej pazit, da se ne podhladijo. Na udaru so predvem ledvica - posledica je pa uroinfekt (v najboljšem primeru). Zato pazite malčke predvsem v morju, ki je še precej hladnejše. Če mi katera ne verjame, naj poskusi namočiti nogice dojenčka v morje za kako minuto ali dve, pa bo videla, kako hitro se shladijo in koliko časa traja, preden se spet segrejejo.

Fredov obroč se kupi tudi v BC, pa najbrž še kje in je res super. Pazite edino v morju, ker ni ravno stabilen proti valovom. Naš mali se je zvrnil na glavo in to kljub temu, da sem ga držala. Ga kar nekaj časa nismo več spravili v vodo.

Lepo se sončkajte!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
15.5.2008 17:26:19   
Ayo
Ja izgleda, da imate res lepo vreme pri vas...ni nobene na RR user posted image
Naju je pa prejle ujel dez, sicer nama je uspelo biti zunaj 3 ure...pa tudi sedaj za vikend so napovedi slabe. user posted image
In sem tudi slisala, da letosnje poletje ne bo nic posebnega... user posted image

Vceraj sva bila pa cel dan na bazenu, se eno mamico sem srecala, ki ima fantka 6t starega, tako da sva malo regljali in je dan kar naenkrat minil.

lana, lepe slikce in luskan je Tim! user posted image

No, in vsi ti vasi decemberski fantje so prehiteli mojga Gabriela, tako po tezi kot po visini...ceprav meni tukaj vsi govorijo, kolk je velik, ko ga vidijo in tudi, ko ga primerjam z drugimi eanko starimi tukaj, je ful vecji...tako da ne vem, ce slucajno v slo metri ne delujejo prav user posted image

tejka, moj je zacel sedaj kakat vsak dan user posted image

Ali ponoci se uporabljate kovter? Jaz sem ga ravno prejsnji dan zamenjala z deko.

sibam, ker sitnari! user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
15.5.2008 17:56:30   
pikica*
lana38, vse je odvisno od staršev in pa seveda tudi stanovanja. Smo eno frajlico že dali čez brez stajice in ni vrag, da nam ne bi uspelo še Lovrotauser posted image . Ko se začne premikat, se pač premika. Ni panike. Itak moraš umaknit vse kar je nevarnega in v dosegu rokic. Nam že zdaj Lovro beži. Ga dam v igralnico, potem pa ga najdem na drugi strani dnevne sobe. Je lump ugotovil, da  se da po parketu fino drsatuser posted image . Pa naj gre, če mu paše. Kaj več kot malo udarit se ne more (vsaj pri nas doma). Nisem pa tip mame, ki bi moral imeti otroka non stop na očeh. Zato ga pustim, da sam malo raziskuje. Seveda pod pogojem, da se mu ne more zgodit nič hujšega.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
15.5.2008 21:10:07   
andreja2000
Hojla!

Bom kar bolj na hitro,ker me čas preganja,saj smo večinoma kar vzunaj ali pa se kje potepamo,potem pa mi zvečer kar ne zmanjka dela......,ja tako je,ko je lepo vreme..
Naša pika noro uživa če se okoli nje kaj dogaja,če skačemo po trgovinah,obiskih,skratka,ves čas morajo biti spremembe.Tudi na roke k drugim še vedno rada gre in rada se vsakemu,ki se nasmehne njej,tudi ona nasmehne.
No in ravno zato dvomom,da bi naša sploh hotla bit v stajici,ker še na igralni blazini ni nič kaj dolgo,ko že kliče po spremembi in potem jo dam v jajčko,pa je spet malo tam,pa spet hoče spremembo.....
V vozičku je sedaj dosti bolj pridna kot pred časom,pojoka samo preden zaspi,drugače pa zavzeto gleda naokoli.
Spije ogromno čaja in flaško si že večinoma drži sama,se ji pa še seveda prav rada spolzi iz rok user posted image .

Tako,me likanje kliče.....

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
15.5.2008 21:23:35   
PUHICA 26
Danes je bil pa naporen dan je tamala cel dan sitnarila ni jedla hb je pa malo pila,ko sem ji pa namazala dlesni pa vidim da jih ima tako napete in skoraj bele JA čakamo zobke z sitko ritko,.PA slikice od krsta sem dala v album.
NOČKO sem taka kot da bi ga pila celi dan.
Aja naša je pa že v kratkih rokavih in kratkih hlačah sem ugotovila da ima toliko celulita kot mami. N o saj je moja.

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
16.5.2008 8:09:22   
lana38
PUHICA 26 vse slikice so narobe obrnjene.user posted image A mi lahko poveš, kako se jih obrne? Rada bi si jih lepo ogledala.
Res se vidi, da je lepo vreme. Včeraj sem kar sama bila tukaj skoraj cel dan. Pa verjetno bo danes kar isto.
LP

lana38

(odgovor članu PUHICA 26)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
16.5.2008 8:16:01   
andreja2000
Dobro jutro!

Eva se je pravkar igra v svoji telovadnici,jaz pa sem hitro izkoristila priliko.....
Tudi jaz sem imela včeraj našo v kratkih rokavah in hlačkah in je bila prav zadovoljna,nisem pa srečala nobenega drugega malčka,ki bi bil tako oblečen.Naša pa postane grozno sitna,če ji je vroče in še tako oblečena je imela čisto rdeča lička.

Sedaj še Evo nahranim,pa bova šibali ven....
lep dan,letim,me že kliče....

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
16.5.2008 10:16:07   
PUHICA 26
Lana 38 sem jih obrnila (slikice) in še nekaj dodala upam de bo sedaj bolje.
Naša je prespala celo nočko sedaj pa cvili in vriska.
Lepo se imejte grem kuhat kosilo rabim malo več časa ker ga polovico porabim zanjo in crkljanje.
       Se beremo in pišemo kasneje.
Me pa zanima kako kaj vaši kilogrami meni noče iti dol pa konec.
Rabim malo motivacijo.

Neposredna povezava do sporočila: 2339
16.5.2008 10:22:55   
želva
Andreja2000 naša je čist ista, sam da jo sabo vlačiš po trgovinah, obiskih, kamorkoli kjer je nekaj novega pa je cel žur.Na enem mestu pa ne zdrži dolgo, tako da si sploh ne predstavljam da bi jo dala na tla in bi imela več kot 10 min mir.
Včeraj sem ji kupila lonečk za pit od Tomee Tipee, pa sem najprej mislila da ne dela, ker sploh ni mogla povlečt. Pol sem šla jest vlečt flaškouser posted image pa tud ni šlo, nakar pogruntam da je treba stisnit z zobi(dlesnimi), če hočeš da vn kaj priteče.Sem ga kupila, ker se s tem kao ne uničujejo zobje, čeljusti, sam ne vem kako bo pogruntala, da se tukaj ne vleče, ampak stiska?Kva vse ne pogruntajo.
Ena je napisala, da jo ima že v kratkih rokavih.Jaz si še kar ne upam, čeprav. če jo bom v takem tempu slačila bo imela julija še dolge rokaveuser posted image .Pri nas ima še vedno kar dvoje dolge, pa se mi zdi da ji je čist fanj, švica ne, tečna ni.
Zdajle Manci kuham kompot, potem pa ven dokler je še suho, imamo mal sumlljivo vreme.
Magi, samo da je s Tarasom bolje.Je kar hudo, ko tak mali zboli.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
16.5.2008 14:02:04   
vetrnica
ja, Zoji je tud vedno bolj všeč okrog hodit. Sva bili pred enim tednom pri moji kolegici, ki ima leto dni starejšo punčko, pa se je tista punčka bolj Zoje bala kot Zoja nje. No, kmalu sta pa že druga drugo grabile za rokice (in drugje).
Tud jst je še ne oblačim v kratke rokave. Zaenkrat je še vedno v plišastem kompletu, spodaj pa bodi s kratkimi rokavi.
Včeraj je pa dobila drugo pikico in ima sedaj malo zatečeno nogico in rdeče okoli vboda. Mislim, da jo boli, ker zajoka, če se dotaknem nogice. Drugače je pa zdaj v dveh mesecih pridobila približno 1 kg in ima 7260 g. Izmerili je pa niso.

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
16.5.2008 14:09:33   
Foxina
IZVIRNO SPOROČILO: PUHICA 26

Me pa zanima kako kaj vaši kilogrami meni noče iti dol pa konec.

eh, pr men še zmeri k kavbojke zaprem, rešilni pas čez visi user posted image ...pa polno dojim

(odgovor članu PUHICA 26)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
16.5.2008 14:10:22   
mucka25
Živjo mal nahitro na forum pokukam pa spet šibam. Ko tako berem, da jih imate v kratkih rokavih se kar sprašujem, če jaz ne pretiravam, ko ga imam še vedno v dvoje dolgih in najveškrat še jopico čez. No moram pa priznat, da tukaj v Postojni skoz piha in tud meni paše bit v dolgih rokavih.

Sem pa danes tud ugotovila, da moj malček niti ne mara mleka. Če le dobi kakšno sadje al zelenjavo potlej poje za cel obrok, mleka pa poje tolk kot kašen novorojenčekuser posted image . Ko berem, da jih morate kar naprej dojit vam kar mal zavidam, ko midva že skor en mesec ne večuser posted image . Pozitivna stran ne dojenja je pa, da lahko vse jem in tud mal manj jem in to se mi prov fajn pozna na kilah. Končno mi grejo dol.user posted image

No zdaj je pa moj pikec spet lačen potlej greva pa še mal ven, če naju ne bo odpihnilo.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
16.5.2008 14:12:22   
Foxina
tiste, ki ste v LJ...a je ktera šla dans gledat maturante k so plesal...midva sva bla, pa je blo čist brezveze...nč nisva vidla...samo neko dretje in piskanje s piščalkami...madonca, kaj to pomen, da sem že penzionist k me hrup moti user posted image

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
16.5.2008 14:44:37   
trdozimc
ne, Foxina, ampak najbrž imaš trenutno doma dovolj dretja user posted image  (vsaj pri meni je tako)

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
16.5.2008 19:20:48   
t*e*j*k*a
IZVIRNO SPOROČILO: trdozimc

ne, Foxina, ampak najbrž imaš trenutno doma dovolj dretja user posted image  (vsaj pri meni je tako)

Ja res je verjetno to to.

Mi zunaj še nismo bili v kratkih rokavih, ima pa ene dolge al pa dolge in kratke spodaj. Hlače pa mu itak vse gor zlezejo ko brca, tko da ima pol kratkeuser posted image .

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
16.5.2008 19:48:27   
lana38
Tim ima pa oblečenega bombažnega pajaca, spodaj pa body s kratkimi rokavi. Ponoči pa mu oblebem plišastega in ga dam v spalno vrečo, saj se je že pred več kot mesec in pol začel odkrivati.
Pri nas je pa cel dan še bil sonček, pa tudi jutri bo. Čez vikend bova sama s Timom, ker gresta Blaž in ati na tekmovanje v plavanju. Je pa pri nas v Ptuju, tako da bova šla na kakšen sprehod do term.user posted image
PUHICA, lepe slikice.user posted image
lp

< Sporočilo je popravil lana38 -- 16.5.2008 19:52:03 >

lana38

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
16.5.2008 20:53:32   
andreja2000
Ja,danes pa tudi ni bila naša več v kratkih rokavah,ker je pihalo ko user posted image .Imela pa je tanek bombažni pajac,vspodaj pa bodi z kratkimi rokavami,s tem,da sem ji vmes rokavčke zavihala.
Se pa zadnje dni tudi naša pri mleku zelo napravlja in malo poje,no že itak prej ni ne vem kaj,sedaj pa včasih le 50 mll,potem pa se igra in nič več ne vleče.Prav z veseljem pa poje kake sadne kašice.No,ponoči pa dvakrat popije po 90 mll-pa  bi še več,vendar me skrbi,da potem čez dan sploh ne bi jedla-,ja ne vem no če ni s hranjenjem zamenjala noč z dnevom,samo če pa ji ponoči ne dam jesti,je pa na sporedu non stop vstajanje in popravljanje dude....,tako pa ko se nahrani je pol mir.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
16.5.2008 21:52:24   
trdozimc
Andreja, kaj pa če je ponoči samo žejna? Vsaj pri našem Janu je bilo tako, da je, ko je bil približno toliko star (je bil na dodatku) spet začel ponoči prosit za mleko in sem ga včasih lahko odpravila samo s par požirki vode ali čajčka. Ja, kadar je bil pa res lačen je pa čisto popenil, ko je dobil vodo in smo potem vsi hiteli mleko delat user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2349
17.5.2008 8:41:33   
lana38
trdozimc, si vas kar predstavljam, kako ponoči vsi zaspani letate okrog mleka.user posted image
Pri nas bo spet lepo vreme. malo sicer piha, ampak to mene in Time ne ustavi, da ne bi šla ven. Blaž in ati sta že v termah. Mi2 pa še greva.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena, ki otrokom prinašajo srečo v življenju
Starši si najbolj od vsega želimo, da bi bili naši otroci srečni v življenju. Nekateri celo verjamejo, da k temu lahko p...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?