Skaana
|
oj, saj veste, da vas vsak dan berem, a ne? Za pisat mi pa ponavadi zmanjka časa... Midva sva danes bila na drugem cepljenju. Aleksej je 29. dopolnil štiri mesece in ima mere: 63cm dolžine, 7240g, OG 42, obseg trebuščka 41. Nekje v sredini smo, kar je čisto ok.Danes je bil presenetljivo priden - pri rotarix-u ni nič zajokal (zadnjič ga je od histerije skoraj celega ven popljuval), ko ga je pa pičila, pa je sicer dal glas, a se je takoj pomiril. Bila sva pohvaljena glede razvoja - glavica je skoraj čisto ok, prsni koš še rine naprej, ampak ni panike. Drugače je pa en tak počasni dobrovoljček. Je bla predvčerajšnjem na fizioterapiji fora. Imama eno super terapevtko, pa si ga ona posadi na kolena, se pogovarja z njim. On pa seveda čisto resen (ona pravi, da je vsem otrokom sicer domača, zato se ne jokajo, navdušeni nad njo pač niso, ker ve, kaj jih čaka ). In potem reče: "Zdle me pa vaš Aleksej nadvse spominja na budo. Ker ima taka okrogla lička in podbradek in tako resno sedi... . Potem sem jo pa še jaz dopolnila - pa še pleško je skorajda . Naš pikec razvojno malce zaostaja pri prijemanju in poskusu obračanja. Ker je takšen lenušček, ne mara sprememb. Kot mami . Ampak bo že. Atena se tudi nikoli ni obračala in kotalila, sedela je pa že pri petih mesecih in pol. Se pa Al zelo veliko pogovarja in zanimivo ima že drugačno govorico kadar je zaspan in drugačno kadar je dobre volje. Na glas se tisto čisto prav še ne zasmeje, zna pa vriskat in ze zelo smejat, ampak tisti dojenčkov smeh pa še ni. Lana, ogledala slikici, res pravi šarmer. Se mi je pa porodilo vprašanje, ko sem videla, da ima Tim Nukovo dudo, če je mogoče katera od vas že slišala, da se Nuka ne bo več dalo pri nas dobit, ker kao ni več uvoznika v Sloveniji... Jaz imam vse od njih in bo kar kriza, če bo to res... ElaM, tale slika je pa za na steno . Vetrnica, bravo za prvi smeh. Nepozabno, kajne? Lilprincess, superca za obrat. Kako je hecno, ko se jezijo, kajne? Andreja, sem vesela, da ste dobili posteljo. Aja, pa čestitke Evi za prespano urico. Je pa res aktivna, vaša frajlica. Naš spi od nekje pol devetih zvečer (tam eno uro je pri prsih, se crtlja) do nekaj čez sedem zjutraj, prej se še naje (beri nažre ), potem pa tam nekje do enajstih bedi, spi do enih, pol dveh, potem pa do večera skoraj nič več. Ampak danes je bil cepljen, tako da se mu bo ritem sigurno porušil. SD, kako je bilo na pregledu? Ayo, ti kar uživaj, še za nas zraven ... Mat3ja, 14 dni je pa res kar dolga, jaz bi tudi že imela domotožje . Quinnyja ti tudi jaz priporočam. Mi smo že pri Ateni kupili comfort 3XL in je še zdaj pri Alekseju tipi topi, tako da razmišljam, da ga bi tam nekje v jeseni prodala in kupila buzz-a (samo zato, ker je comfort precej obavtn in težek, čeprav ga jaz brez težav narazstavljenega spravim v twingota). Punce, za zobke je še čas. Slinjenje je le faza (ker še ne znajo požirati sline), prav tako "okušanje" rokic. Ker pač spoznavajo svet okoli sebe. Zanje je okus prav toliko pomemben kot otip. Vse v usta in cilj je dosežen . Patronažna k nam več ne pride. Je rekla, da že itak vse vem . Aja, dobila sva napotnico za alergologa. Jutri jo pošljem, potem bom pa potrebovala vaše pesti, da alergije na KM in jajca ne bi bilo. Je namreč veliko boljše, odkar sem na dieti (le na mlečni, jajca sem do zdaj jedla, zdaj pa še tega ne upam ), ampak se mu še vedno tu in tam pojavijo lišaji in pikice. ajte se.