|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
18.3.2008 13:50:55   
želva
Ja, imam pridnega otroka, ane.Vsaj zadnje dni.vsakič, ko je gre še mal podremat za 1 urco in pol je 2 ure pokonc, se igrava, pojeva...Vmes, ko pa spi imam pa več kot dovolj časa za stanovanje poštimat.Če kakšen dan ne greva ven, mi kar nekaj manjka, ker men se mora skoz dogajat.Tamala je pa tud taka, ko mami.Ko je budna, se mora okol nje kar naprej nekaj dogjat, drgač je pa sitka.

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
18.3.2008 14:19:18   
andreja2000
želva  ja,če pa ti tako pridno spi,pol pa vrjamem da ti je v slabem vremenu lahko tudi dolg čas,ja,pri nas to skoraj ni mogoče,se skozi neki dogaja-ko pa nas je kar velikouser posted image .No,vendar kljub temu najdem čas,da pokukam med vas,to mi je kot ena sprostitev.
no,želva,saj popoldan bo že menda boljše vreme in bosta morda lahko šli ven,pa bo dan spet hitro naokoli.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
18.3.2008 14:37:57   
pikica*
Ojla,

mi še nismo imeli pregleda pri treh mesecih, ampak po tem, kar sem prebrala o vaših user posted image  je naš Lovro čisto pri vrhu lestvice (se mi zdi, da ga nadmaši samo Magijin Tarasuser posted image ). Kar se kg tiče je sigurno že čez 7kg, po dolžini je pa tudi že ornk dec. Danes sem ga (tako bolj po domače) namerila 68cmuser posted image . Ampak bo verjetno kar držalo, ker so mu bodiji 68 ravno prav. Tako bodo naslednji nakupi sigurno št. 74. Pregled in cepljenje imamo pa drug teden.

IZVIRNO SPOROČILO: lana38

Meni že na pogled niso všeč vozički, ki so na 3 kolesa.Vsak ima pač svoj okus. Pa še nerodni so verjetno, ko greš na pločnik in dol, kadar noraš prečkati cesto.

Jaz pa ne zamenjam trikolesnika za nobeno ceno. In ne, niso nerodni, ko greš na pločnik ali z njega. Oz. nič bolj kot štirikolesniki.

Magi*, če ni skrivnost, kje sta pa našla hišo in za koliko denarja? Da vidim, za kakšno ceno se zdaj prodajajo te zadeve. Jaz namreč obupujem nad temi nepremičninami.

Drugače sem pa zdaj na pol delovna. V službi namreč nekaj malega pomagam (ta in drug teden) in paše malo presekatuser posted image .

Čau

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
18.3.2008 15:03:59   
t*e*j*k*a
Ola!

Ja dans je pa sneg!

Mi že tri dni nismo kakali. Drgač je vsak dan vsaj trikrat, zdej pa kr naenkrat nič. Sej  vem da je to čist normalno ampak men se mali smili kr prtiska pa ne more kakat.

Trikolesniki so tud meni zakon, sama imam Jane in je super vodljiv, se mi zdi da bolj kot štirikolesniki.
Meni tud ni nikol dolgčas odkar imamo Jana.

Lep dan čao

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
18.3.2008 15:16:09   
Raho
No, da se po dolgem času oglasim še jaz.
Enostavno mi za vse skupaj zmanjka časa, saj že pridno hodim v službo in tukaj imamo dela čez glavo. Upam, da bo kmalu bolje.

Drgače smo mi OK. Iraja Živa je bila prejšnji teden na cepljenju in na rednem pregledu in je cel teden malo več kakcala, saj je dobila tudi Rotafix.
Je pa med miniji - ima 5.950 gramov in je velika 58 cm. In še vedno ji je prav H&M 56.user posted image  čeprav se mi zdi, da ji postaja končno malce premjhenuser posted image user posted image user posted image .

Je izjemno rpidna deklica (primerjajoč s Črtomirmo), ki cele dneve prebedi in cele noči rpespi. Še vedno se polno dojive, ne dodajam ji ničesr, ne čaja, ne vode...

Mat3ja22 - kako je vaš ata? Mu je že boljše?
Andreja2000 - kako je mama?

Pri nas je najnovejša novica to, da Črto gre čez 2 tedna v vrtec n da se je popolnoma zavestno odpovedal dojki, tako da se več ne doji.

Sicer vas redno berem, a žal mi ponavadi zmanjka časa, da bi še kaj napisala.

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
18.3.2008 16:08:23   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Andreja2000 - kako je mama?

Hvala na vprašanju.Žal nič kaj dobrouser posted image ,ima še ena obsevanja,še vedno je priklenjena na posteljo,zelo težko požira,ker je izgubila refleks požiranja in tudi občutek za čas in deloma sočutje do drugih,baje je to zaradi raznih zdravil,drugače pa nas pozna in se tudi pogovarja..Je še vedno v bolnici.Tako zelo jo pogrešam.....user posted image

In tvoj Črtomir več ni na prsih,pa v vrtec bo šel,ja je res že pravi fant in lepotec.No,naša Eva pa po kilaži še malo zaostaja za Živouser posted image ,je pa zato malce večjauser posted image ,e pa glavno,da so zdravi,ti naši sončki.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
18.3.2008 17:18:30   
lana38
Pol ure preden sva šla v bolnico na UZ kolkov je nehalo deževati in posijal je sonček, tako da sva lahko šla z vozičkom.user posted image  Kolki so OK in ni treba več na široko povijati. Bila pa sva zelo hitro gotova. Pred nama so bili samo 3 user posted image  in to je šlo 1,2,3..., tako da sva bila 15.10 že gotova, naročena pa sva bila ob 15h.
LP

lana38

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
18.3.2008 17:49:25   
andreja2000
Lana38 ,super glede kolk in da ni bilo dežja,sem mislila na vaju.Je pa tudi zadnjič,ko sva bili z Mat3jo22,šlo zelo hitro,se res znajo zorganizirat,je ena mamica otročka slačla,med tem so drugemu otročku delali UZ,tako,da je zgledalo kot na kakšnem tekočem trakuuser posted image .

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
18.3.2008 18:10:42   
lana38
Zdaj smo bile pa kar 3 mame s svojimi user posted image  naenkrat notri. Je šlo še hitreje kot zadnjič. Takrat, ko sva imela prvič kontrolo smo bile pa po 2 naenkrat notri z user posted image . Samo danes so delali na drugem UZ, kjer je večji prostor. Tam je bila včasih soba za tiste, ki smo čakale na porod. Ko sem Blaža rodila, sem v tej sobi čakala na porod. Takrat sta bili 2 takšni sobi. Zdaj je pa verjetno samo ena, če je ta čisto predelana.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 1409
18.3.2008 18:54:11   
bsasab
No da se jaz napisem "mere" nase pikice: tezki smo 6820 kg in 62,5 cm veliki.
Kaj se vozickov tice, tudi jaz mam bolj storastega, pa tezkega, sicer kupljen v Avstriji kr ena hojladri firma, sam je pa tak za bolj razburljive terene in se v takem primeru dobro obnasa..., sam kaj ko je tezak za ****, je pa tudi 4-kolesnik.
No po pikecu je sedaj ze drugi dan in brez vecjih komplikacij, razen na kaknje moram bit pozorna (zaradi rotafiksa)...
Ja mi smo pa imeli teden ali mogoce malo vec kontrolo za kolke, pa so v porodnisnici po porodu bili oboji 1a (nismo rabli siroko povijat), sedaj je pa desni se vedno 1A in je jedro dobro vidno, pr ta levem pa se jedra ni za videt, zato so nam prepovedali oblacit ozke, oprijete stvari, torej nic strampelckov (sem ji pa glih nove kupila, tko lusne..user posted image ), ah ja, mogoce pa ji bodo prav po drugem pregledu UZ.
Tja dolgcas, kak kdaj, vcasih ma nasa tak dan, ko bi celega prespala, pa mi je takrat mogoce mal dolgcas, so pa dnevi ko cez dan ne spi niti dobre dve urce, takrat pa nimam casa niti za dihanjeuser posted image

Tja sedaj trenutno drema, tak da mam malo casa...

Lep vecer se naprej...

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
18.3.2008 19:28:54   
lana38
raho, jaz bi verjetno znorela, če bi morala zdaj že v službo. Me je že zdaj v naprej groza, da bom čez eno leto že delala. Morda sem preveč navezana na svoje otroke. Pri Blažu mi je bila prav tako sila, pa je bil star že leto in en mesec, ko sem začela delati. Tim bo pa leto in 2 meseca, ker bom še koristila dopust, preden grem delat. Ko enkrat začnem, ga bo zelo težko porabiti. Pa tako bom takrat že imela cel dopust za leto 2009, tako da bo najbolje da starega kar v celoti porabim, da ne propade. Ne vem, kaj bi mi morali obljubiti, da bi šla zdaj raje v službo, kot bila doma na porodniški.
LP

lana38

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
18.3.2008 20:15:17   
Raho
Lana, a ti morda želiš povedati, da jaz nisem dovolj navezana na otroke?

Škoda, da tako misliš. Glede na tvojo starost sem morda pričakovala bolj premišljeni komentar kot si ga napisala, ampak ene pač sploh ne premislite, kako druge živimo in ne veste, kaj delamo, pa hočete izpasti moralne in pametne. Veš, nimamo vsi fantastičnih služb v javni upravi, kjer nas lahko eno leto pogrešajo. Nekatere smo na takih delovnih mestih, da je od nas marsikaj odvisno, recimo življenje brez pomanjkanja za nekaj družin, zato, ker smo nekateri na vodilnih delovnih mestih in imamo pod sabo ljudi in ti ljudje imajo družine, ki jih je potrebno nahraniti. Prav tem ljudem pa je treba vsak mesec dati plače. In za te plače smo eni odgovorni... Zato ne moremo nekateri biti doma celo leto.

na srečo pa imamo te, ki kaoda nismo dovolj navezane na otroke, take partnerje, ki so partnerji v pravem pomenu besede in gredo, če je teba tudi za pol delovnega časa na porodniško.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
18.3.2008 20:35:49   
15.7.
pozderavljene, mi imamo pa jutri kontrolo, danes imamo pa 3 mesce. joj je hitro minilo. jutri vam sporočim napredek, nasega malega velikana.

kako pa poteka pregled pri 3 mesecih, ga cepijo in kri uzamejo ali se kaj?

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
18.3.2008 20:40:30   
ursa1981
Zdravo,

Raho, mislim, da lana38 ni mislila tako, kot si jo ti razumela. Tudi sama hodim delat, pa mi je tud kar hudo ker moram it, pač imamo take službe kot si napisala. Tudi sama sem zaposlena v privat zavodu in poleg teh predavanj pomagam tudi pri delu, ki je drugače moje prvotno delo (na žalost osebe, ki so me nadomestile tega niso sposobne) pa seveda z veseljem pomagam, ker vem, da je to moj kruh.

Vsekakor pa mislim, da Lana38 ni želela nikogar užaliti in mislim, da se tu pa res ne spodobi, da bi druga drugo pljuvale. Res ne.

Je pa tako, da vsaka mama ve kaj dela in mislim, da nobena izmed nas ni taka, da bi ji bilo vseeno za njenega otroka, tako ni vseeno Raho kot Lani38 a kot sem že rekla, služba je služba in res vse službe niso enake in nekatere zahtevajo človeka že med porodniško.

LP

URŠA

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
18.3.2008 23:06:15   
Vrtnica79
Ayo, kje pa se ti skrivašuser posted image  Te že malo pogrešamuser posted image . Že kaj bolje spite ponoči?

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
19.3.2008 8:30:00   
lana38
Raho, čisto narobe si me razumela. Sploh nisem mislila, da nisi navezana na svoje otroke ali da si slaba mama. Hotela sem povedati, da sem jaz verjetno preveč. Nisem pa zaposlena v javnem zavodu, ampak v privat firmi. Ker sem pa morala biti že celo user posted image na bolniški, so morali nekoga zaposliti, da me nadomešča. Ta oseba me zdaj nadomešča tudi med porodniško. Mi je pa res že zdaj prav sila, ko se spomnim, da bom morala spet v službo. Res pa mi je žal, da nekatere ne morete uživati celo leto s svojimi user posted image  doma. To je nekaj čudovitega.
Ne vem, če sem napisala, da je Tim začel že predvčerajšnjim prijemati igračke, ki so obešene nad ležalnikom. Seveda si jih pa vleče k ustom in bi jih kar pojedel.user posted image
Danes ima Tim 3 mesece.
Pregled pri 3 mesecih je enak, kot pri enem, edino user posted image  je še cepljen, če je zdrav.
LP

< Sporočilo je popravil lana38 -- 19.3.2008 8:31:02 >

lana38

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
19.3.2008 9:34:11   
nian
dobro jutro!

jaz pa razumem želvo, da ji je dolgčas. meni je tudi. sploh dopoldne. tamala spi in vsi so po službah. jaz se pa dolgočasim. vrt imam že v nulo spedenan, stanovanje pospravljeno ... verjetno bo manj dolgčas, ko bo tamala večja, ampak zaenkrat ne vem, kaj naj sama s seboj dopoldne počnem. višek razburjenja, ko iz stroja zlagam. user posted image  no to je že malo cinično user posted image  

na srečo mi je en prijateljica prinesla diplomo za zlektorirat, da vsaj malo ostanem v stiku z 'realnostjo' in službo.

jaz bom tudi prej zaključila s porodniško. pa mi je gadno, ampak j**** ga. šole se septembra odprejo. in ker še iščem zaposlitem, bom sprejela vse kar bo. največ možnosti pa imam ravno septembra.

pri nas piha danes in bova kengurujčka doma pustili ko bova šli ven user posted image

aja, pa še to napišem, kako je alja cepljenje prestala. malo bolj je bila zaspana in to je bilo to. no, pa mamici se je tako smilila, da smo jo cel dan samo crkljali user posted image

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
19.3.2008 9:36:42   
loncica
Mislim, da tukaj navezanost sploh ni vprašanje. Res je, da so nekatere službe take, da kljub bolniški oz. porodniški moraš kdaj delat. Jaz sem glede tega lahko samo tiho, ker še uživam študentska leta ampak imamo doma firmo in vem kako se je boriti za eksisitenco. Moj mož in oče sta naprimer prejšni mesec delala, kjub temu, da sta bila oba bolna. Saj nista mogla it na bolniško, kdo jih bo pa nadomestil? Če ne bi delala, bi posel propadel, plač ne bi bilo... Tako kot je napisala Raho, včasih ni izbire, je odgovornost prevelika.

Našemu se koža počasi izboljšuje. Ima pa še suho kožo po telesu, obraz je ok. Danes je spal 8h brez dojenja, zdajle pa spet drnjoha.

Je pa tolk lepo vreme, da komaj čakam, da šibamo ven.

Lp

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
19.3.2008 9:42:12   
lana38
loncica, jaz nikakor nisem mogla med bolniško v user posted image  delati, ker sem morala prva 2 meseca preležati. Pa tudi potem sem bolj kot ne počivala. Res pa je,da je to velik problem, če si sam lastnik firme in te ne more nihče nadomestiti. Verjetno pa bi se tudi v tem primeru jaz odločila, da raje počivam in poskrbim za user posted image , ker sem res dolgo čakala, da mi je končno uspelo postati user posted image .
LP

lana38

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
19.3.2008 9:46:51   
loncica
Lana, saj zato sem pa dala za primer moža in očeta in ne sebeuser posted image . Jaz tudi med bolniško zaradni nosečnosti ne bi delala, ker sem bila rizična. Saj je logično, da ne boš ogrožal otroka in sebe. Med porodniško pa bi oz. tudi jaz kaj priskočim, če lahko. Pri nas je itak all in the family.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
19.3.2008 10:19:40   
15.7.
no tako, imamo 7 kg ina smo veliki 62,5 cm. Je super dečko je rekla zdravnica in so ga cepili, je malček jokal, zdaj pa spi. Upam, da ne bo preveč sitkov.

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
19.3.2008 10:27:42   
andreja2000
nian Aha,še ena,ki ji je včasih dolg časuser posted image ,ja po pravici povedano jaz en tak rahel dolg čas včasih kar malo pogrešam....naša Eva je čez cel dan kar naprej budna,zaspančka 3 krat na dan po kakih 10 minut,tako,da bi meni tudi pasalo,ko bi naša sončica svoje spanje mal okrepilauser posted image .Ja,je že tako,eni spijo več,drugi manj.Jaz si že zelo dolgo nisem spucala stanovanja v nulouser posted image ,ker mi enostavno sfali časa,zvečer pa sem itak preutrujena.
Ja,sicer pa nekako tudi jaz razumem,da je nekaterim lahko dolg čas,kajti tudi moja znanka je rekla,da ko je bil njen user posted image , majhen je kar spančkal in da si je ona lahko vse postorila,pa še ji je vedno ostajal čas.....pri meni ni nikoli bilo tako,niti pri prvem sinu,niti pri srednji hčeri in niti pri Evi-vsi so čez dan zelooo malo spali.Ja,pri enih je tako,pri drugih pa spet tako,pa vendar ni fajn če ti je dolg čas in ni fajn če ni nič časa.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
19.3.2008 10:39:22   
bsasab
Tja kaj se tice sluzb, tudi jaz imam tako zaposlitev oz tako delo, da moram tudi v casu porodniske kaj postorit, se sreca da lahko to delam doma, ampak kljub temu, moram takrat ko je delo delat, ne glede na lokacijo, mam naso piko poko ful rada, ampak ce sem iskrena, mi takrat ko delam prav pase, se malo odklopim in delam tisto kar me veseli...Pa se "porodniska" se v tistem mesecu povecauser posted image user posted image

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

Neposredna povezava do sporočila: 1423
19.3.2008 12:13:07   
nian
aja, tole sem še prejle pozabila vprašat. kako kopate vaše tamale? midva vsak dan namiliva aljo, glavico na 2-3 dni, zmoči se pa skoraj vsak dan. glavica namreč user posted image  mažem je z ničemer ne, ker se mi zdi, da ima prav lepo kožico. tudi po obrazku je za ven ne mažem. kako pa ve kaj? kakšna so pa priporočila?

pozdravčke

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
19.3.2008 12:18:08   
želva
Nian, midve upourabljava samo vodo in ribodermin.Enkrat na 14 dni pa namiliva lase.Po obrazu pa jo mažem za ven, ker dobi takoj lišajasto kožo.
Ja, jaz bom tud vrjetno prej mogla v službo, če bo kaj pametnega v septembru.Delam v vrtcu in takrat največ iščejo, bo pa moj na porodniški.

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

raztrganje/prerez presredka
pika89

So vam ob porodu prerezali presredek oziroma se vam je raztrgal?

ne (42%)

da, dobila zunanje šive (38%)

da, dobila tudi notranje šive (20%)

Število vseh glasov: 231

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!