|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
19.3.2008 12:18:37   
DANVARI
ok, sedaj pa jaz nekaj ne razumem user posted image
naše mere so 5950g in 61cm (+/- 2cm zaradi tako intenzivnega brcanja, da se je ni dalo zravnat) no in smo baje v zgornjih 25% po teži in dolžini, ko vas pa tukaj berem imate pa same korenjake nad 7kg in 68 številko user posted image Mi navlečemo gor še tud kakšno 56-ko

drugače sem pa končno dočakala da smo brez previjalne plenice user posted image user posted image user posted image in je tamala kot gumica, se zvija, brca in nasploh uživa da ni več omejena s plenico. user posted image

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
19.3.2008 13:06:29   
želva
Danvari, to se jaz tud čudimuser posted image , kakšnih 7 kg in št.68.
Mi smo še lažji kot vi, 5400kg in tud še navlečemo kakšne 56 št., še predktatkim tudi 50user posted image .Imamo doma manekenko, pa se mi ne zdi nič suha, ravnoprava, saj je moja.Jaz komaj čakam, da se decembrke dobimo in da vidim to primerjavo.pomoje bo kar hecno.

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
19.3.2008 13:58:01   
DANVARI
želva, a ste se že kej dogovarjale? Da nisem jaz kaj spregledala, ker nisem vsak dan gor, pa ste take čveke, da komaj sproti spremljam user posted image user posted image user posted image

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
19.3.2008 14:41:27   
lana38
Moj je imel še z očetovskim dopustom težave. Mu je šef rekel, da se bo še odločil, če mu ga bo sploh dal. Sta namreč samo ona dva zaposlena v tej firmi. no, potem ko se je malo pozanimal, da mu to pravzaprav pripada, mu je pa točno določil datum, kdaj ga lahko ima. Ni šans, da bi lahko bil na porodniški namesto mene.
Jaz Tima vsaku jutro namažem po obrazu z negovalno kremico. Ko je zunaj mrzlo, je pa tudi fajn, da je nežna user posted image  kožica zaščitena.
Lp

lana38

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
19.3.2008 14:58:49   
vetrnica
no, zdaj smo pa še mi s pregleda pri 3 mesecih: težka je 6180 g in ima 61 cm. Zdravnica je rekla, da je vs vredu razen levega palčka, ki ga preveč v pest upogiba. Pri njej sploh ni hotela razpreti leve dlani tako, da bi bil palček stran od dlani in mi je zdravnica pokazala, kako ji ga naj ravnam. Doma, ko sva se pa dojile, kjer vedno miga z rokico, če ni preveč zaspana, pa je čisto lepo razprla dlan. No, jst ji bom vseeno ravnala kar vse prstke. Je moja mama nekje prebrala, da je fajn dojenčkom prstke ravnat.
Smo dobili tudi pikico. Pa ne vem, ali je jokala zato, ker je morala spet ležati na mizi (že med pregledom ji ni bilo všeč), ali jo je res bolelo. Ko sem jo dvignila, je bilo spet vredu brez joka. Zdaj, ko sva prišle domov, sem ji pa kar dala Daleron, ki ga je zdravnica predpisala. Zdaj sicer spi ampak kar nekaj jamra vmes. Upam, da je ne boli.

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
19.3.2008 15:34:29   
andreja2000
vetrnica  jaz pa sem včeraj lahko Evo držala na rokah,medtem ko je dobila pikico.Tako se otrok gotovo počuti bolje,kot pa da tam leži,med tem ko ga pikajo.

Reakcije na včerajšnjo pikico ni zaenkrat nobene-tudi spi ne več kot običajnouser posted image

nian  mi jo kopamo vsak večer pred spanjem,običajno v vodi z nekaj kamilice,šamponiram morda enkrat tedensko,glavico ji perem enkrat tedensko z otroškim šamponom,po ličeku pa jo mažem z niveo za otroke.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
19.3.2008 15:53:59   
lana38
Jaz Tima kopam enkrat na teden, kadar je zdav, takrat mu umijem tudi glavico. Še to mu je preveč, ker ne mara vode. Zdaj se pa kar že nekaj časa nisva kopala, ker je bil prehlajen. Me prav zanima, kako se bo spet drl, ko bo prišel v vodo. Zdaj ga bom en dan skopala, preden greva na sistematskega v torek.
LP

lana38

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
19.3.2008 16:16:54   
vetrnica
Zojo kopamo približno 1x na teden. Prej sva jo kopala skoraj vsak dan. Problem je v tem, da ji topla voda zgleda sproži prebavo oz. ji ne paše v trebuščku. Vedno ko pride iz vode začne jokat (ali pa že proti koncu, če je predolgo v vodi). Potem je nekaj časa jok kot pri krčih in nato se pokaka in sprda in je bolš.
Jo pa ob kopanju namilim z niveinim baby šamponom, glavco ji pa zmočim in namilim malo predenj gre vn iz vode.

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
19.3.2008 17:06:31   
t*e*j*k*a
OJ!

Mi se kopamo vsake tri dni. Vedno mu umijem tudi glavico.
Vsak dan ga namažem z niveino kremo za otroke po obrazu, čeprav ima ful lepo kožo.

Danes mu je končno ratalo se pokakat!! Tri dni ni kakal revež. In dans sem mu lepo bušeka zmasirala in je potem celo planico nafilal. PA to je bil tak čudn kakec. Včasih je kakal redko, to je pa blo tako lepljivo, da se je kr pacalo. Bljek. Pa glavno da je ven spravu.

Glede službe. NE vem kako to zgleda, kr sem študentka. AMpak je res da včasih kr pogrešam družbo drugih ljudi.

Uživajte čao

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
19.3.2008 18:20:24   
želva
Danvari, nič nisi še zamudila.Smo neki govorle, da potem ko bi bilo bolj toplouser posted image

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
19.3.2008 19:55:19   
ursa1981
Zdravo,

jaz tudi ne razumem številk oblekic - naša Anja ima 61 cm - mogoče zdaj kak cm več, pa nosi body-je 74 pa glih tok da jih dobi nase - 68 so pa že res skor premajhni. Tudi pajaci iz flisa so večje številke od 68 naprej (malo prostorčka ima pri nogicah - drugače pa bodo po mojem čez 14 dni že za spravit in bo potrebno iskat nove. Meni so se te št. zmeraj zdele čudne (majhe no) ne vem, kje kupujete ve, da so vam prav ravno te številke, ki so hkrati tudi cm vaših user posted image .

Glede kopanja, mi od prvega kopanja še nikoli nismo imeli dneva brez kopanja, s tem da jo namiliva 1 krat na teden, z oljem pa jo namažem prb. na 14 dni. Drugače pa samo voda, pa Anja ful uživa. Včeraj je ravno pogruntala, da se da špricat in zdej skoz z nogami brca.

Spet pa sem slabe volje, ker se je naša Anja v skoraj 14 dneh zredila le za 130 g. Jutri pokličem pediatrinjo, da se pogovoriva (če ne bo šlo drugače jo bom vprašala, kdaj lahko začnemo z GH), Anja preprosto poje in neha, noče več dojke kaj šele adaptiranega mleka. Ne razumem je več.
A mogoče katera ve, kje bi se dalo kaj prebrat glede teže po mesecih oz. glede tega koliko naj bi pridobili na mesec naši user posted image , zdaj sem lsišala že tok različnih inf. da sem čist zmedena od 350 g - 600 g na mesec (kaj je prav).

Pa še to, mi bomo imeli krst junija, ko ima Anja god.

No toliko za zdaj, se beremo.

URŠA

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
19.3.2008 20:38:20   
ElaM
Ojla,

najprej kozmetika, jo ne uporabljamo, razen hladilnega mazila. Ko jo kopam vodi dodam samo malo mandeljevega olja, las ji ne milim. Se mi zdi, da ni nobene potrebe po razni kemiji.
očitno je Manca daleč najlažja ima 4900g, no saj rojena je bila z 2680.user posted image  Res se ne morem načuditi, kako velike otročke imate.user posted image

Evo, jaz pa razumem, da ti je z otrokom lahko dolgčas. Tudi meni je občasno, pa imam dve. Vem, ko je bila Tinkara dojenček, sem  včasih prav travmirala. saj imam nadvse rada moji punci, samo skoz animiranje in ogovarjanje nekoga, ki ti nič ne odgovori, ni vedno špasno.user posted image

Porodniško bom tudi jaz zaključila pred iztekom, če le dobim drugo službo. Če bom  ostala v zdajšnji, se mi pa čisto nič ne mudi,  še potem bi delala samo po 4 ure.

Loncica, drug teden se pa res lahko zmeniva za kavo. Bi bil že čas.user posted image

Lepo bodite.

Urša, še to dopišem, glede teže. Meni je patronažna rekla, da je najbolj optimalno, če  pridobijo od 150-200g/teden. 

< Sporočilo je popravil ElaM -- 19.3.2008 20:41:08 >

:)

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
19.3.2008 20:41:00   
lana38
user posted image  bi naj v enem mesecu pridobil 500 g. To je spodnja meja oz. toliko se mora na mesec zrediti. GH se ne uvaja pred dopolnjenim 4. mesecem. Če je user posted image  potencialni alergik (alergija v družini), pa se GH ne uvaja pred dopolnjenim 6. mesecem. Jaz bom počakala do dopolnjenega 6. meseca, ker je Blaž bil grozen alergik. Mi je bilo potem pošteno žal, da sem mu začela uvajati GH, ko je bil star 4,5 meseca.
LP

lana38

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
20.3.2008 8:35:36   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: ElaM

Ojla,

najprej kozmetika, jo ne uporabljamo, razen hladilnega mazila. Ko jo kopam vodi dodam samo malo mandeljevega olja, las ji ne milim. Se mi zdi, da ni nobene potrebe po razni kemiji.
očitno je Manca daleč najlažja ima 4900g, no saj rojena je bila z 2680.user posted image  Res se ne morem načuditi, kako velike otročke imate.user posted image

Evo, jaz pa razumem, da ti je z otrokom lahko dolgčas. Tudi meni je občasno, pa imam dve. Vem, ko je bila Tinkara dojenček, sem  včasih prav travmirala. saj imam nadvse rada moji punci, samo skoz animiranje in ogovarjanje nekoga, ki ti nič ne odgovori, ni vedno špasno.user posted image

Porodniško bom tudi jaz zaključila pred iztekom, če le dobim drugo službo. Če bom  ostala v zdajšnji, se mi pa čisto nič ne mudi,  še potem bi delala samo po 4 ure.

Loncica, drug teden se pa res lahko zmeniva za kavo. Bi bil že čas.user posted image

Lepo bodite.

Urša, še to dopišem, glede teže. Meni je patronažna rekla, da je najbolj optimalno, če  pridobijo od 150-200g/teden. 

nimam časa, pa se bom kar pod EloM podpisala. razen v teži. tu je pa naš frajer daleč nad krivuljo, se mi zdi. 26. imamo meritve in bomo videli. najbrž lezemo proti 8kg (glede na to, da je imel pri 2. mesecih 7kg). se mi pa zdi, da ni več tak bucko user posted image  ali pa smo se ga navadili. user posted image

drugače pa ja, tudi jaz delam za službo, sicer doma, tu in tam pa moram tudi na faks. imam pač tako službo. pa še paše mi občasen odklop. tudi sicer si najdem 1000 in en projekt, da mi ni preveč dolgčas. samo jaz pač taka sem, da moram vedno delati 100 stvari hkrati. in HB je obdobje ležanja med nosečnostjo mimo. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
20.3.2008 8:38:36   
Vrtnica79
Jutro,

mi pa smo se šli včeraj slikat za osebno! In se je Vana tako smejala, da smo prav jo morali malo zresnit. No, slikice so uspele. Sedaj pa čakamo da nam pošljejo še osebno. Ali jo katera že ima? Kako dalgo rabijo da jo naredijo?

Kopanje- mi čofotamo vsak dan. Zdaj par dni sploh več ne uporabljam banjice, ampak jo posedim v tisti nastavek(ne vem kako se mu reče) in jo dam v veliko banjo. Potem se obvezno Lataša uštuli zraven in se kopata skupaj.
Od kozmetike pa uporabljam trdo Niveino milo, po kopanju pa olje oz. mleko za telo. Glavico peremo 1x tedensko.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
20.3.2008 8:47:28   
nian
dobro juto!

alja je pa včeraj svečko proti bolečini pokasirala. po kopanju je začela tuliti kot zver. pa ponavadi je po tem, ko ji dam joško dobro. včeraj se je pa le stopnjevalo. je bila že čisto histerična, rdeča. meni se je ubogo dete smililo in sem pomislila, da jo še od cepljenja boli, ker ima na mest vboda bunkico. pa ji dava svečko. pa tamala še dere in vedno bolj dere. sploh nisem vedela kaj naj storim, ker alja ponavadi sploh ne joka. sem mislila, da je moralo biti res hudo. potem pa blaž, tudi že malo živčen, predlaga, naj zamenjam joško. in sem ji res namesto leve ponudila desno. joka v sekundi konc, le še malo je zavzdihnila. nato se je pomirila in sem ji spet hotela levo uturit. JOK potem je pa gospodična ležala na levem boku in tako jedla levo joško. user posted image  pa cepljena je bila tudi v levo nogo, tako da  ni neke bolečine user posted image  živa histerija user posted image

zjutraj sem ji zanalašč levo dala in je šlo bolje, ampak še kar s težavo

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
20.3.2008 8:58:44   
lana38
nian, morda se mora pa ne levi bolj potruditi, da kaj priteče, pa je zato tulila. To se tudi pri nas kdaj zgodi, pa mu pač dam na tisti strani, ki mu paše.
LP

lana38

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
20.3.2008 9:49:52   
želva
nian, tele histerije so pa meni znaneuser posted image .Včasih se tile naši malčki kar mal zmislejo, pa saj se potem vse poštima.
Nas je pa Manca danes že ob 6 pokonc vrgla, ona je potem jedla in zaspala nazaj, jaz pa ne.
In da mi ni bilo dolgčas sem šla zavese prat in okna pucat.user posted image Zdaj je že vse oprano in tako lepo diši pri nas.Pa kopalnica se sija, zdej pa ne vem če se mi da še sesat in pomivat pi tleh.Moram še mal razmislit.Pa en kup cunj mam za zlikat, pa čakam da se bodo čudežno same pospravileuser posted image
Pa še pohvalit se moram, da sem naročila nov voziček in komaj čakamo, da ga sprobamo.Samo je le športni del, tako da bom nekaj časa še tastarega uporabljala, potem ga pa prodam.No, mogoče bo šla pa una torba tud na nov voziček, pol se grem lohk pa po gmajni furatuser posted image
Danes je spet lep dan za izkoristi, tako da punce uživajte na sonu in pejte mal kofetkat.
ElaM, Lončica bi se pridružila na kavici, če nimata nič protiuser posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
20.3.2008 10:10:58   
loncica
Želva, kar računaj za drug teden. Za točen dan se bomo pa še zmenile. Kater voziček si pa naročila?

Drugače pa sem imela jaz danes ponoči občutek, da imam novorojenčka. Je mali jedel na 3 ure, zdaj dopoldne pa kar ni lačen. Le zakaj?user posted image

lP

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
20.3.2008 10:21:12   
ElaM
Ojla,
zgleda, da  tale pomlad prav čudežno vpliva na voljo do pospravljanja pri večih.user posted image  Sem mislila, da sem edina, pa sem se že ustrašila, da je kaj narobe z mano.user posted image  Včeraj sem pomila okna, zaves HB nimam, danes pa zbiram premajhne Tinkarine cunje, jih sortiram po cifrah, da bom videla kaj pride že v poštev za Manco. Je pa tudi naša bejba danes vstala ob pol 6-ih, s to razliko, da do sedaj še ni zaspala nazaj.user posted image  Tele Mance so ene jutranje ptičice.user posted image
Želva komot se nama pridružiš. A bi se to dobile same same, a z otroki? Meni je načeloma vseeno, če bomo s podmladki, se bom odločila katera bo z mano na podlagi tega, katera bo tisti dan tapridna.user posted image

Magi*, 8 kil, dej neheeeeej. Tinkara je imela toliko pri 9-ih mesecih. Je pa taras res dečko od fare.user posted image

Nian, pri nas je včasih tudi jok, ko jo dam k joški, ampak samo desni. Se mi zdi, da imajo ene finte, ki jih mi odrasli ne razumemo.user posted image  Ah, bo že.

Lepo se imejte.

:)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
20.3.2008 11:20:04   
Anonimen
Raho, kje pa dela tvoj tako imenovani partner v pravem pomenu besede, da si lahko privošči pol leta porodniške, ker najberž ostali nesposobni fotri nimajo teh možnosti oziroma najbrž se jim ne da. Pa še zanima me a maš privat firmo al kaj, da moraš biti že po treh mescih v službi, kako pa pol dojiš a maš otroka kar s sabo, pa če pride kakšna stranka al kaj se kar z otrokom na jošku pogovarjaš in odločaš oziroma rihtaš plačo ostalim družinam ????

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 1446
20.3.2008 11:24:56   
Vrtnica79
Oj,

vidim da vse tak pridno čistite stanovanjauser posted image . Meni pa se tak ne da............... pa še časa ni..................... 

Raje ga šibnem ven na sonček, pa malo v park in dan še prehitro mine. Še jest včasih nimam časauser posted image user posted image user posted image .

Zvečer, ko pa gresta punce spat pa tak še samo dol padem in zaspim.

A se kera javi, ki ji je dolgčas da pride še k meni na čistilno akcijo???user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj sem pravkar skuhala kosilo in čakam da se lumpika zbudi. Potem jo nahranim in previjem pa grema ven.

Uživajteuser posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
20.3.2008 11:27:22   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: ČEBELA ADELA

Raho, kje pa dela tvoj tako imenovani partner v pravem pomenu besede, da si lahko privošči pol leta porodniške, ker najberž ostali nesposobni fotri nimajo teh možnosti oziroma najbrž se jim ne da. Pa še zanima me a maš privat firmo al kaj, da moraš biti že po treh mescih v službi, kako pa pol dojiš a maš otroka kar s sabo, pa če pride kakšna stranka al kaj se kar z otrokom na jošku pogovarjaš in odločaš oziroma rihtaš plačo ostalim družinam ????

Ne smeti nam teme, prosim! Če te karkoli moti pa nas ne čitaj!!!!!!!!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
20.3.2008 11:34:03   
želva
Kar povejte, kdaj.Jaz pridem z Manco, ker jo nimam kam dat, no, bolj je nočem dat.Ker prav s solzicami joka, če ni mamice.
Naročila sem paHauckov trikolesnik, jih pri nas nimajo, pa pripelje en iz Avstrije za 130eur.Je pa res super za vozit.Bom probala slikico pripopat, če mi bo manca pustila
user posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
20.3.2008 11:40:54   
želva
Čebela Adela, tole je bilo pa čist neumestno in nesramno

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Nosečniški testi
ninicananica

Na podlagi česa se odločite za nakup določenega nosečniškega testa?

reklama (8%)

cena (39%)

zanesljivost (42%)

svetovanje/priporočilo (5%)

blagovna znamka (6%)

Število vseh glasov: 121

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!