|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
24.1.2008 21:47:19   
pikica*
Samo na hitro se oglašam...... je mož ravno pod tušem, Zoja že spi, Lovro pa se še nekaj premetava.

Skyline...ne sekiraj se zaradi občutkov. Vsaki kdaj prekipi. Meni je npr. ravno danes, ker je bilo celo popoldne neko dretje. Zoja je bila totalno naspidirana in je ni bilo za ustavit, kar niti ne bi bilo nič hudega, če ne bi bila istočasno še totalno utrujena. Potem je pa padala iz joka v smeh. Še Lovrota je delala živčnega, tako da je še on jokal kot utrgan. Potem sva seveda midva z možem kričala na Zojo (ja, narobe, ampak, ko si utrujen, včsaih vse zavore popustijo in zmanjka idej) in začaran krog je bil tu. Rezultat: na koncu sem se zjokala kot dež.
Kaj sem hotla povedat? NE se sekirat. Pridejo trenutki, ko imaš res vsega dovolj. Kot ti je rekla ElaM...pojdi ven, vzami si malo časa zase in takoj bo svet lepši. Če ne drugega, pojdi vsaj s kakšno kolegico na kavo, tudi, če je user posted image  zraven. Samo pojdi med ljudi in odklopi. Bo pa kmalu bolje. Ti prvi meseci so najtežji, potem pa se začne talušnouser posted image .

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 601
24.1.2008 22:21:11   
mamča
Vsem decembrkam in decembrčkom lep pozdrav!user posted image
Da se vam še jaz javim. Že kot nosečka sem se nekajkrat oglasila, kaj dosti pa nisem na internetu in nisem ravno pridna za pisat. Ampak prej sem imela ime matja, potem sem pa geslo pozabila, pa nisem nikakor znala prit nazaj, tako, da sem se kar na novo prijavila in je v redu.

Sem pa rodila punčko, 16.12. Obe sva zdravi, se dojiva, bolj malo spiva...Skratka nič posebnega. Danes sva kot ve lovile sonček. Ima pa moja mala polno pikic po obrazku. Pojavile so se prejšnji teden in upam, da bodo kmalu izginile.
Lepo bodite, se še kaj beremo!

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 602
25.1.2008 4:39:17   
kajča
ojla, da se še jaz malo oglasim
Maja je tudi imela posvetovalnico ta teden, pri 7t ima 4985 g, 56 cm in 38 obseg glavice (pridobila 1250g od porodne teže, 1 cm user posted image , ampak pravi P da ni panike, ker je bila pri porodu res ful velika in 3 cm obsega), drugače je pa vse ok. Pri rojstvu so ugotovili, da ima malo nogice oz. stopala malo na noter in mi je že v prodnišnici fizioterapevtka pokazala ene vaje, ki jih morava še naprej delat, ostalo je pa ok

tudi mi imamo ful mazoljev po obrazu, je rekla P, da je do enega 3. meseca čas, da se koža ščisti.

Drugače pa se dojiva, po dnevi tudi na 1,5 ure, če je potrebno, no sej kar je očitno po teži, da zelo rada je. Spi pa podnevi res malo, malo zadrema za 15-20 minut, če gremo pa ven ali pa v avto pa res lepo spi.

krči so se nekako nehali oziroma pomagajo tržiške vetrovne kapljice, ker jih en dan nisem namenoma dala, pa jo je zvečer zvijalo

jem že vse, razen svinjine, oreščkov, pa ugotovila sem, da jabolkov ne smem jest, ker jo potem ful napenja in zvija

Se pa že ful smeje, dva dni nazaj tudi prvič naglas in res ful pogovarja, če jo ogovarjaš, pa non stop ko je budna se hoče nosit in to ne kakorkoli, ampak na trebuhu na roki, da lahko vse gleda user posted image user posted image , je pač zelo firbčna user posted image , meni bo pa roka odpadla, pa še nič ne morem naredit. Če jo odložim v posteljico ali pa v ležalnik pa joka in protestira user posted image user posted image . Tako, da moram z njo na roki kuhat, pospravljat, se z nacetam igrat... Nace jo zelo dobro sprejema in ni čist nič ljubosumen, celo nasprotno, jo skoz lupčka, boža...

jaz sem tudi ok, ostale so mi še 3 kile, hlače izped nosečnosti nekatere dam nase, druge pač ne, je še ostalo malo preveč na bokih. Strije po porodu okoli popka so skoraj izginile, je še malo preveč kože na trebuhu, ampak upam, da to popravim

Sem pa ugotovila, da imam razmaknjene trebušne mišice inb sicer pri popku slaba 2 cm. Moj G mi je rekel, da se to ne da popravit, moj osebni zdravnik, pa da strogo ne smem teloevadit in ful počivat, da gre to nazaj. Sem pa brala na netu, da greš na fizioterapijo, da ti pokaže neke vaje, ki jih moraš delat. Moram it vprašat, ket moj zdravnik pravi, da se to s fizioterapijo oz. v vajami ne da popravit, samo z počitkom user posted image user posted image user posted image , ne vem, komu naj verjamem. Ima katera kakšne izkušnje s tem?

Zdej grem pa še malo spat, sem zdaj eno uro ponoči delala nekaj za službo, ker podnevi nimam časa in miru.

aja, pa še to, čez dober mesec se selimo v našo novo hiško in mi je kar grozno, če pomislim, da je do takrat še potrebno ogromno naredit in preselit. Bomo že. Danes sem naročila novo kuhinjo, Ewe, imajo ta mesec res ful popuste, naročila sem jo pa v Murski Soboti, čeprav sem iz Gorenjske, ker je tam najcenejša user posted image user posted image user posted image  Skaana kako pa pri vas poteka selitev oz. kdaj se nameravate preselit?

Zdaj grem pa res spat.

(odgovor članu mamča)
Neposredna povezava do sporočila: 603
25.1.2008 8:24:04   
Magi*
kajča, glede razmaknjenih trebušnih mišic sem postala pravi ekspert. seveda se lahko popravijo s pravilnimi vajami in ne s počitkom. pa 2cm je v mejah normale tako, da se ne rabiš nič bat. jaz sem imela takoj po porodu 7cm razmika, mi je cela roka šla direkt v trebuh, sedaj sem (z redno vadbo) nekje na 2 do 3 cm (odvisno kje), imam pa razmaknjene od sramne kosti čisto do vrha trebuha.

najboljši na tem področju sta fizioterapevtki v LJ porodnišnici (Darja Ščepanović in Lidija Žgur), oni dve tudi vodita vsak četrtek ob 16. in 17. telovadbo v stari P v LJ 3. nadstropje. lahko si en četrtek vzameš čas in greš tja, ti pokažeta pravilno izvajanje vaj in potem jih sama doma izvajaš. stane pa ena ura te telovadbe 5eur (se mi zdi).

aja, predvsem pazi pri dvigovanju in nošenju Maje, vedno in obvezno preden jo dvigneš stisni mišice medeničnega dna in narahlo potegni popek notri.

naš malček palček je pa ful bogi, čisto je prehlajen in ful hrope. ne v pljučih, ampak je vseeno grozno slišati. mu vlivam fiziološko in črpam gnoj ven s pumpico, pa kar noče biti bolje. revček nikakor ni mogel zaspati, dokler ga nisem obrnila na trebuščka. zdaj spančka ampak ga hodim vsakih nekaj minut gledat, če je vse OK.

včeraj smo si vsi polikali lase, vse preprali, posesali... upam, da smo vsaj delno rešili problem z uškami. likanje pa čez nekaj dni ponovimo. pa še S_D mi je poslala recept patra Ašiča (s česnom nad krvosese user posted image ) in potem ima da letijo uši drugam. user posted image  OK, ni treba glih, da grejo drugam, lahko samo pocrkajo.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 604
25.1.2008 11:07:01   
lana38
Ojoj Magi*, kje sta pa zdaj staknila ta prehlad. To je pa res groozno, ko tako težko dihajo user posted image . Upam, da se čimprej pozdravita brez kakšnih zapletov.
Danes je pa pri nas spet sivo in ne bo nič s sprehodom.
LP

lana38

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 605
25.1.2008 11:12:07   
loncica
Čav!

Samo na hitro. Tudi mene morda čaka abrazija. Lana, si ti imela lokalno anastezijo. A katera ve, če še kje delajo to z lokalno. Res bi se rada izognila splošni anasteziji. Sem od včeraj od pregleda čisto depresivna.

Lp

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 606
25.1.2008 11:18:43   
Magi*
loncica, ja kaj ti je kak košček placente not ostal? ojej, boga. BTW, jaz bi pa kar hotla splošno anastezijo, saj lahko dajo tisto super kratko, po kateri si skoraj takoj za na noge.

lana, tastarejša nam je prinesla (poleg ušk) še prehlad. kaj čmo, tako je to. sem pa res panična, da se mu ne bi razneslo na pljučka. skoz ga opazujem in poslušam kje hrope. za zdaj je samo nekje globoko v nosku, smrkljček je pa prozoren, ni zelen. upam, da ga s fiziološko premagamo.

ma res no, kdaj bo tega konec? pa še tak grd sivi dan je. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 607
25.1.2008 11:21:42   
loncica
Magi, ne ni placenta. Kriva je moja "lena" maternica, ker se ne krči dobro. Zaradi tega sem tudi izgubila toliko krvi pri porodu, zdaj pa kri ostaja v maternici, ker se ne krči dovolj. Groza, kdaj bo konec teh komplikacij.user posted image

Magi, user posted image  da boste čimprej zdravi.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 608
25.1.2008 11:25:52   
lana38
loncica, so mi dali neko anestezijo, po kateri sem bila "zadeta", kot da di me zdrogirali. Nisem čutila nič bolečine, samo nekaj se mi je od daleč zdelo, da nekdo nekaj dela tam spodaj. Drugače pa to potem kar hitro spusti po posegu. Jaz osebno bi tudi bila raje za splošno anestezijo, samo potem tisti dan ne smeš dojiti. No, tudi to sem prestala. Potem se še kakih 10 dni imela izcedek. Zdaj ga pa že en teden ni nič več.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 609
25.1.2008 11:52:05   
Magi*
ojej loncica. potem sta najini maternici obe leni. user posted image  samo moja je bila tako zelo lena, da so to poštimali kar takoj po porodu. upam samo, da so dobro poštimali.

so me pa tako dobro zadeli, da me je v trenutku zmanjkalo, 15 min so menda delali in potem sem se počasi začela prebujati. moža so takoj not spustili in je rekel, da sem zgledala kot mrlič. gledala z belim, odprta usta ... potem sem začela nekaj nepovezano govoriti.

držim pesti, da te čimprej in dokončno porihtajo. user posted image  pol pa bo menda čas, da se rešimo vseh teh zdravnikov. a ste za?

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 610
25.1.2008 12:05:00   
lana38
Jaz imam pa 31.1. pregled pri G. Močno upam, da ne bo spet kaj narobe.Ne bi rada še enkarat spet hodila po bolnici.. Pa saj je meda v redu poštimal zadnjič vse. Sem pa slišala, da je morala ena kar 2 x na abrazijo po porodu. Pa potem bi že verjetno imela še kakšen znak, da nekaj ni OK.
Lp

lana38

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 611
25.1.2008 12:20:07   
Skaana
user posted image

Ja Magi, pa ubošček Taras user posted image user posted image user posted image . Upam, da sem že prepozna s pikapokami za ozdravitev in mu je že boljše. Aleksej je tudi čisto malce prehlajen, sem mu nosek samo enkrat s pumpico sčistila, drugače se skiha. Pa ne hrope mu v nosku ves čas, le občasnouser posted image . Jah, tako je, če so sorojenci še majhni user posted image . A ne bi zamenjala za nič na svetu...

Imam pa eno vprašanje zate in druge, ki imajo še starejše sončke doma. Kako jih vozite v avtu? V mojem twingotu ni problema, ker lahko jajčko namontiram spredaj, kjer ni zračne blazine, avtosedež za Ateno pa zadaj. Problem je pa v drugih avtih, ko moram jajčko namontirat zadaj, pa še avtosedež, potem pa že za mene zadaj ni več prostorauser posted image . Seveda pa moram micenega malo čekirat...

Kajča, vaša Maja je pa tudi zahtevna user posted image . Aleksej pa pri meni ne bi imel takšnega razgleda, pri drugih pa noče bituser posted image .Selili ne vem kdaj se bomo... Mojga zdaj pol leta ne bo doma, bi pa radi vse dali notri pred vselitvijo, da se preselimo na čisto in imamo mir. Je pa treba še do konca prebelit, namontirat stikala, položit parket, montirat vrata in lustre. Pa seveda še nekaj najnujnejšega pohištva nakupit. Se pa švercamo pri mojih doma, tako da ni take panike.

Loncica, naj čimprej in čimbolje mineuser posted image

Zdaj pa ne vem, če bi šla ven ali ne...

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 612
25.1.2008 13:36:02   
andreja2000
Loncica user posted image

Magi*da bi prehlad čim prej minil user posted image user posted image user posted image user posted image

Midvi z Evo pa sva danes spet bili na sprehodu in nato sva šli še v trgovino po ene malenkosti.Če prav je vzunaj bolj sivo ni tako zelo mrzlo kot sem mislila,tako,da sva bili vzunaj skoraj dve uri.

No,sedaj Eva mirno leži v svoji dnevni posteljici,jaz kuham in vmes pospravljam,ostalih pa itak še ni doma.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 613
25.1.2008 13:45:25   
želva
Magi, a pljučka jim lahko raznese?Sem malo nevedna, kar se tega tiče, zdej sem se pa ustrašila, ker naša ima tud ful zabasan nosek. A če z nosom hrope je ok, če pa je v pljučih, pa k zdravniku? Pa da se oba čmrla čim prej pocajtata user posted image
Kokr smo bili na začetku tedna sitni, smo zdaj pridni.Spimo, jemo, če je budna pa ne tuliuser posted image Sva bile danes že zunaj, čeprav je kar mrzlo in sivo, lepo za eno urco, pa še zdaj fino spi.Sem hotla it z vožičkom v trgovino, na odprodajo čevljev-vse po 70% znižano, pa je bila taka gužva, da tud not nisva šle(jih je 10 v vrsti za blagajno stalouser posted image ).Ah, tok se pa ne splača. Sem namreč iz tistega kraja, kjer nam je v nedeljo zgorel Tuš in malo zraven še prodajalna s čevlji, pa imajo zdaj vse znižano. Sem hotla it mal firbcat.
Popoldne peljem tamalo v varstvo k moji mami, jaz pa psa ven na spreho, ker nam v rjoje ne gre. MAnca se zbuja..

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 614
25.1.2008 13:48:53   
soncek.djukelica
ojla,

tudi mene so pucali takoj po porodu, pa se mi zdi,da je bila čista anestazija! Pa tok zadeta sem bila, pa bleda, pa švoh, da niti dojiti nisem mogla! Imam pa v ponedeljek G., pa upam,d je vse v redu! Se pa tolažim s tem,da če bi bilo kaj narobe, bi že pokazalo!
Mi smo nocoj spali od 1 do 5 zjutraj! Mislim, rekord, vam povem!user posted image
Magi, kaj vse ne boš staknila!user posted image
Mi smo danes stare že 8 tednov!user posted image user posted image user posted image

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 615
25.1.2008 14:20:11   
t*e*j*k*a
Loncica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , upam da se čimprej vse porihta!!!

MAgi* vi imate pa res smolo, evo še zate neki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Lana38 upam da bo s teboj vse vredu in da so zdravniki vredu naredili že prvič.

Mi imamo tudi rahle problemčke, Jan namreč večino dneva prebedi in ko bedi ga je treba skoz po rokah vlačit. V košari ali na postelji se kr dere. ŠE v vozeku ni tiho, če je pri miru. No pa sej glavno da imamo ponoči mir, kr ponoči je pa fant res priden, danes je spal od 9.30 do 4.00 v enem kosuuser posted image user posted image user posted image .
Jaz ga pa ne previjam široko. Samo navadno pampersko mu dam gor in to je to. So v P rekli da ni potrebe, kr so kolki ok.

Glede zaščite - jaz ne razmišljam o njej. Kontracepcijskih ne mislim jemat, kr sem mela preveč problemov že prvič ko sem jih jemala, obroča pa si tudi ne mislim dati vstavljati. Bomo meli raje pazi varjanto. GLede na to da sem zdaj zanosila po Klomifenu kr drugače ni šlo, mislim da ne bo panike.

A ma katera kengurujčka doma in v njem nosi user posted image ? Jaz sem razmišljala o njem, kr hoče bit non stop na rokah in ne morem nič naredit. Mogoče bi pa v kengurujčku tudi užival.

Kaj pa materinsko črto ima katera? Jaz je prej nism mela, zdej po porodu je pa grozna. Vidi se že na daleč, kr je ful temna. A se to da na kak način odpravituser posted image .

PAPA

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 616
25.1.2008 15:14:55   
Magi*
želva, se opravičujem. sem se res smotano izrazila. strah me je, da se okužba ne raznese naprej v spodnji del dihal. sicer pa je res, da če hrope v nosku ni panike, če pa v pljučih, pa takoj k zdravniku. pljučnice in bronhitisi so za take majhne nevarni in zelo zoprni.

Skaana, v avtu imamo oba zadaj, midva sva pa spredaj. sicer je v našem tudi zadaj toliko placa, da se ena majhna rit notri stlači - sam ne moja. user posted image

tejka, lineo negro misliš? hm, jaz sem jo imela že v nosečnosti, sedaj pa je debela, črna in sploh ne gre naravnost, ker imam tako potrgano kožo. hvala bogu za enodelne kopalke. user posted image   aja, zginla bo pa sama od sebe. je tudi prvič.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 617
25.1.2008 15:31:09   
soncek.djukelica
živ,

tejka, moja Victoria je podna kot tvoj Jan! Ko je v naročju je super, lahko spi cele ure, ko je pa 1x v posteljici pa vik in krik! No, res je pa,da ne skozi, se včasih preveč utrudi!user posted image Še dober,da je Sara tak angelček,ker pri dveh bi bila že kriza!user posted image
Tudi jaz povijam z previjalno, bom vprašala pediatrinjo koliko časa, naj to počnem?

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 618
25.1.2008 16:30:34   
t*e*j*k*a
Magi*-ja linea negro sem mislila. A res zgine sama - hvala boguuser posted image user posted image user posted image user posted image upam da kmalu. Kr nimam enodelnih kopalk za na morjeuser posted image .

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 619
25.1.2008 17:32:32   
želva
Hvala, Magi
Joj, to lineo negro imam pa tud jaz in komaj čakam da gre papa, da bo vse postarem.Je pa v nosečnosti nisem opazila, mogoče čisto malo in svetlo.Vidna je postala šele po porodu, ko koža ni bila tako napeta.
Sem bila pa zdajle eno uro zunaj v gmajni, kjer ni žive duše.Jaz, sestra in dva psa in sonček. Je bilo super, sem se čist odklopila in se pogovarjala NE o dojenčkih user posted image .Sem kar malo pogrešala gozd, pa naravo, pa ženski klepet, saj sem bila pred porodom vsak dan vsaj 2 uri v gozdu-po gobe, vršičke, karkoli.Zdej pa bolj po mestu furam vožiček in tole danes je bilo za mojo dušo user posted image .
Joj, neki sem hotla še napisat, pa mi je ušlo iz glave.Sigurno se spomnem, ko kliknem potrdi

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 620
25.1.2008 17:36:15   
želva
Aha, že vem.
Naša mala se je ob 2.30 tok nažrla, da je še ob 5 bruhala user posted image Požeruh mali, spet bomo lahko cunje prali. In zdej je šla mal komirat.
Včeraj, ko sem šla k G mi je tašča pazila malo in jo enkrat nahranila po flaški. Spila je 140ml(stara 7 tednov).Men se zdi to ogromnouser posted image Al pa normalno? Koliko naj bi sploh pojedli pri taki starosti? Je rekla tašča, da ji ni hotla dat vsega, ampak da je začela tulit, če ji je vzelauser posted image

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 621
25.1.2008 22:54:59   
trdozimc
Hej punce, ste šle že vse spat?

Da vas še jaz malo pozdravim. Pri nas je drugače kar norišnica. Večji zahteva svoje, tamala pa še glasneje.

Iva se je po porodu lepo redila, potem doma pa je jedla premalo in sem ji morala dati dodatek, potem pa naenkrat ni več znala jesti ne po zizi ne po flaši in zato si trenutno mleko črpam, potem pa ji ga dajem po flaši (večinoma samo svoje), kar pa seveda terja še več časa. Hja, boljše tako kot pa sploh nič in zaenkrat se še držimo.

Sem pa mislila, da so punčke manj zahtevne, sploh po prvem zelo zahtevnem sinčku - ha, pa sem se uštela. Mala se začne dret kot za stavo in ne neha dokler ne dobi svojega (hrano, svežo plenico ali pa le družbo), pomaga le cartanje.

Duda - mi imamo Aventovo, ampak je bolj ali manj za vsak slučaj, ker je preveč ne mara.

Statistika: Iva je na prvem pregledu pri enem mesecu merila: 56cm v dolžino, 38 cm okrog glave in 4500 g na tehtnici. Jaz imam še 2 kg viška, starih hlač pa še niti pod razno ne spravim skupaj. Linea negra je seveda prav lepo vidna - ampak ste že ugotovile - vedno znova zgine.

Ponoči kar dobro spimo, Iva se sicer zbuja na ene 4 ure (danes smo celo uspeli spati od 22 do 4.30), vmes pa brez problema zaspi. Čez dan spi samo kako urico, drugače bedi in zahteva animacijo, če nočemo poslušat njenega alarma. To seveda vseeno velikokrat poslušamo, vsaj med tem ko rihtam tavečjega, ki je trenutno še doma (v ponedeljek se vrača v vrtec), sebe ali pa ko kuham, si stiskam mleko, pomivam................... Zato punce, ki si močno želite selitve na svoje, zelo vam priporočam, da še par mesecev počakate. Midva sva se selila 14 dni preden sem rodila Jana, pa je bila norišnica. Vsega smo se morali privadit (od ogrevanja naprej), naenkrat sem bila brez pomoči in kuhanega kosila, za vse sem bila sama, mož pa je seveda deloholik, in ga ni od 6. zjutraj do vsaj 18. zvečer, da sploh ne govorim o zmedi in naporu, ki ga terja nama selitev. V glavnem hočem rečt, da je luštno biti na svojem, ampak so predvsem v času, ko imaš tako malega dojenčka, tudi pomanjkljivosti.
Tiste pa, ki se počutite nemočne in slabe mame.... vas popolnoma razumem in sem velikokrat take volje, da bi vse skupaj poslala nekam, pa saj ste že dobile dobre nasvete. Je pa tudi to res, da se pri drugem otroku nekako začneš manj sekirat za vse, tako da priporočam v kratkem še drugega user posted image  . Ne, se malo šalim, ker je kar naporno.

Vidim pa, da smo mogoče mi malo prehiteli sami sebe, ko smo Ivo naročili tako hitro, ker bi morda bilo malo lažje, če bi bil Jan vsaj kako leto starejši (ali pa tudi ne), vsekakor je dobro, da ni še mlajši, ker zdaj vsaj sam že hodi, je in je toliko razumen, da se sam zamoti z igro, če pa je treba mi tudi kaj pomaga. Pogrešam pa dolge sprehode, ker Jan še ne zmore takih tur peš, brez njega pa ne morem, ker ga nima kdo pazit, pa tudi škoda bi mi bilo. No to se bo malo izboljšalo, ko se bo v ponedeljek vrnil v vrtec.

Previjalne plenice - ne uporabljam od prihoda domov. Se mi zdi, da če bi imela mala težave s kolki bi bilo treba tako ali tako povijat tudi s tetra plenico na široko in da ta previjalka bolj malo nuca - moje mnenje.

AD3 kaplic Ivi ne dajemo (še). Jan jih je slabo prenašal (imel krče), zato sem mu najprej dajala Oleovit D kapljice (so se mi zdele tudi bolj zdrave, ker je to samo D vitamin v navadnem olju), AD3 pa sem mu začela dajati šele nekje po 6. mesecu.

Držite se, bolančki pa se čimprej pozdravite user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 622
25.1.2008 23:04:16   
trdozimc
Aja, saj sem vedela, da sem nekaj pozabila: kengurujček.
Otroka do 4. meseca naj ne bi nosili pokonci. Zdaj se sicer že dobijo taki, v katerih lahko tudi ležijo. Sama sem takega kupila, ker sem Jana veliko prenosila v njem (je bil v njem tudi ko sem kuhala), ampak vam povem, da me je hrbet tako bolel zvečer, da sem komaj vstala s stola. Zato se zdaj pri Ivi temu nošenju zelo izogibam. Raje jo pustim ležati, pa poslušam jok par minut, dokler ne uspem sesti in jo tako pocartat. Se mi pa zdi definitivno zelo dobra rešitev, če otroček res ne vzdrži ležečki (Jan nikakor ni) in bi ga morale tako ali tako prenašat na rokah.

Zdaj grem pa res spat. Nočka!

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 623
26.1.2008 6:38:59   
Mat3ja22
LP

pri nas je Nick včeraj postavil rekord, je spal od 22 pa do 3 zjutraj v enem kosu user posted image user posted image . potem pa se je spet zbujal na 2 urciuser posted image . danes pa je blo spet naporno se je zbujal celo noč na 2 uri , pa tudi na 1,5 uro. user posted image sem zmatrana ko user posted image . ampak kaj čmo.

kengurujček - jaz sem si ga kupila, ampak sem komaj kasneje prebrala da ga ne smem imeti not do 4 meseca. mi je mal žal da sem ga kupila glede na to, da je do 7,5kg, zdaj pa ima že okoli 5kg če ne že več.sej nevem če ne bo imel pri 4 mesecih že več kot 7 kg in če mu bo sploh še prav user posted image .

od četrtka imam že sestro na obisku. prov paše, si lahko malo večkrat vmes spočijem, ker dugače sem skoraj celi dan sama, ker moj dela po cele dneveuser posted image .

Magi - vi pa res nimate sreče, uši, prehladi,...user posted image non stop nekej. no vam vsaj dolgčas ni, ker je pestro user posted image .

Lana38 - upam, da bo na pregledu vse Ok, in da se končno rešiš teh skrbi.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 624
26.1.2008 9:25:20   
želva
Mi smo danes tudi čisto podrti.Tamaučk se je zbujal na 1,5h ponoč (od polnoči pa do 8).Sem bila prav jezna nanjo, ko me je sred noči kar naprej neki šetala.Ob 8 je že imela oke ko čuk, se smejala in vriskala v posteljiuser posted image Šele zdaj je nazaj zaspala. Ah, dolgo ne bo. Potem jo peljem pa ven na zrak za kako urco in upam, da potem še men rata kakšno urco nadoknadit.
Možek je šel spet delatuser posted image , tud moj je deloholik in ko pride nazaj bo čist fuč, jaz pa tudi, Manca pa bo rogovilila.Trdozimc, tud naša bolj malo spi čez dan, edino v vozičku pol potegne ene 3 urce, ostalo sam pokinka za 20min.JA, naporno je tole.
Zdej grem pa hitro prah brisat in taka sobotna opravila me čakajouser posted image

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.