Ayo
|
tejka, mi ponavadi jemo vecerjo (GH) okrog 19.30, potem ob 21h sledi dojenje in spat. Vcasih ze zaspi na joski, vcasih se malo cvili v posteljici, ampak nekje do 21.30 sigurno zaspi. Jaz ponavadi svetujem glede na lastne izkusnje - dvomim da bi bil otrok pri 8m ponoci lacen. Tudi zelodec rabi pocitek, zato ponoci ne jemo. Pri dojencku naj bi se to uravnalo nekje pri 4m. To sem enkrat prebrala. In ker imamo za sabo 6m neprespanih noci, razumem mamice, kadar pojamrajo. Mi smo pri 4m ukinili nocno hranjenje, kljub temu smo se se 2 meseca zbujali na uro in pol. Pravega zdravila, da bo otrok ponoci spal, verjetno ni. Ali Jan spi z vama v sobi? Nas Gabriel ima svojo sobico, in kadar kam gremo in spimo v isti sobi, ga ponoci slisim, ampak ne vstajam, lepo zaspi nazaj. Poizkusi malo s tem. Kako zvecer zaspi? V narocju? Potrebuje vajin dotik? Mi smo imeli veliko tezav tudi pri vecernem uspavanju, smo porabili ure in ure, da je zaspal, jokal je,a ampak ga nismo jemali iz postljice, smo ga tolazili samo z glasom, petjem... Upam, da sem ti kaj pomagala. Dvomim, da se Jan zbuja zato ker je lacen. Sploh pa pri taki kuharici, kot si ti.