Skaana
|
torej vse, ki imate težave s potekom seje, en cel dan je potreben , pa ugasnit rač. vmes . Torej, naš pikec je začel pred štirinajstimi dnevi hropet, ampak ne tako zelo, kot že enkrat prej in sva dobila inhalacije. In sem počakala na predvideno cepljenje. Ko ga je P pogledala, je imel seturacijo kisika v krvi na meji za v bolnico in mu je dala dva vpiha ventulina. In pregled pri dežurni P, ker je šla ona na dopust. V ponedeljek pa ni bilo nič boljše in naju je poslala na pregled v bolnišnico. Ampak vam pravim, da mi je kar odleglo, ker sem komaj čakala, da že končno nekaj nardijo. Na sprejemu so predvideli, da ima bronhiolitis s posameznimi aspiratornimi poki na desni strani (začetek pljučnice). Dodatnega kisika ni potreboval, ker je imel dihala še dokaj prehodna, je pa dobil inhalacije ventulina na štiri ure, potem na šest in zadnji dan so mu jih ukinili, da vidijo, če mu to sploh pomaga (nekaterim otrokom nič ne pomaga, le čas). No, in Aleksej je med njimi. Diagnoza, blažji bronhiolitis (virusno pozitiven) z začetkom pljučnice. Dala sva skoz kožna in krvna alergološka testiranja in HB je vse pokazalo negativo. Ampak ker ti testi pokažejo le en tip od možnih štirih, bo potrebna vseeno previdnost. Zdaj bom jaz čisto počasi (ko bo seveda zdrav) začela z mlekom, nato z jajci, potem bom pa micenemu zmešala riževe kosmiče z allernovo. Tako, zdaj se še slišijo pos poki, a ker se mu je stanje občutno izboljšalo, so naju odpustili. Danes je že majka. Včeraj sem ga pogosto masirala (da se lažje izkašljuje) in je le tu in tam globoko zakašljal . Danes pa bomo videli kako bo. Trenutno še spi . Je pa dobil virusno okužbo verjetno od sestrice (ki je bila malo prej bolna) in zdaj smo jo vzeli iz vrtca. Svetujejo namreč najmanj mesec dni strogo varovanje pred infekti (supermarketi, zdravstveni domovi, prireditve...). Aha, se že "pogovarja". Bežim. Prav lep vikend vam želim .