Nika v službi
|
Ojla, septembrke! Prvič v novem letu tudi pozdrav od mene. Smo preživeli. Brez posebnosti. Kot omenjeno, smo v troje (midva + babi) pričakali polnoč, nazdravili s penino, si ogledali ognjemet ter se odpravili spat. Dedi in Nika sta silvestrsko noč prespala - dedi slabše, Nika pa povsem običajno kot vsak normalen dan. Njej je vseeno - ali božični ali silvestrski večer: ko je utrujena, gre spat in ni šans, da bi bila dlje pokonci. Tja do desetih je največ, kar je zdržala do zdaj. Včerajšnji dan je minil v sankanju - dopoldan več kot 2 uri, kosilo, popoldan pa najprej daljši sprehod z mamo in atom, ki sta prišla na obisk, potem pa spet sankanje. Smo praktično cel dan preživeli zunaj na snegu in na koncu je bila Nika mrtva od utrujenosti. Za večerjo je pojedla 3 palačinke z Nutello! OMG! Midva sva šla zvečer k maši in potem še na kavico, ko sva prišla domov ob 20:30, je Nika že komaj čakala, da gre spat. Prilagam dva utrinka z naših pobeljenih ravnin: Danes smo imeli pa dan obiskov - najavil se je Tomažev bratranec (in poročna priča) z družino (imajo 3 otroke), nenajavljeno pa je prišel tudi moj bratranec z Dolenjske s familijo (2 otroka). Bajta je bila kar naenkrat polna ljudi, otrok.... jaz sem morala na hitro prilagoditi logistiko postrežbe , ampak na koncu je vse izpadlo super. Popoldan smo se pa zmenili s sosedi, da gremo skupaj na Brnik na kavico. Idejo je pravzaprav dala Nika prejšnji večer, ko je izjavila, da bi Luka rada povabila na letališče letala gledat. Meni se je njena zamisel zdela simpatična in sem poklicala sosedo Tanjo, če so za. Jasno - so. Luka je bil navdušen, Nika tudi, sta bila kot dva zaljubljenca, skoz sta se držala za roke. Ker nočem Luke dajati v javnost brez vednosti njegove mamice, lahko fotke najdete v albumu. Ena le za priokus, kjer Luka v obraz ni videti. Mojemu očetu se stanje z drisko umirja, sem na silvestrovo letela še do lekarne po medicinsko oglje in Linex kapsule; oboje mu je, HB, očitno pomagalo. Benika, vajin večer zveni prav romantično, super sta to izpeljala! Pia, tudi novičke o tvoji povečani družinici je lepo brati. Tudi mene, prav tako kot 2ursae, zanimajo podrobnosti.... Koliko so stari fanti, pa Marjan, kje sta se spoznala, itd. Babji firbec, kaj češ. Jutri gremo verjetno na sankanje na Črnivec, odvisno, kakšno vreme nam napovedujejo, moram se še malce razgledat po vremenski napovedi. Hja, nič, počitnice se počasi iztekajo in delovni dnevi se nezadržno bližajo. Imam kar mešane občutke - po eni strani bi bila še doma, po drugi pa bi že kar rada šla delat, hecno, res. Ajd, gremo naložit še slike in pod tuš. Nočko!