ninocka
|
Dobro jutro! Častim en lonc kave, ker bi jo bla jst nujno potrebna 8če bi jo seveda zdej pila). Ruben se že par noči zbudi in potem ne zaspi nazaj po 2 uri. Včeraj se je zbudil ob 12ih in ni zaspal do neki do 3h (vems semmu dala čaj, mleko, calpol, sem ga nosila, božala, pela - nič,me je samo odrival in jokal in se metal). Potem sem mu šla pa narest kašico, ker sem sklepala, da je po 2,5 urah jokanja verjetno še lačen ratal, je poedel, smo šli nazaj spat in je čez cca. 20 min končno zaspal Tko da Valla in teta Beta, se pridružujem vajinemu klubu nespečnežev... Povrh vsega sem pa še bolana, boli me glava, ušesa, grlo, smrkam, mah... Pia, iskrene čestitke za pikico in lepo nosečnost Evo zdej je pa na vrtsi Tažana, pa Špelka, pa Doroteja in pa Nika... Pa Nika brez ugovorov prosim, ker se neki spomnem ene debate, ko sta ti in Pia o trdile, da ne bosta mele več otrok...no evo, kako že rečejo - zarečenega kruha se največ poje tko da kar v akcijo Doroteja, čist vedno pozabim napisat - hvala, ker si se spomnila na nas za karte za Atlantis. Jst bi jih takrat z veseljem vzela, pa kaj, ko se ne smem kopat Da vam povem eno novičko - v petek je rodila moja kolegica (1 teden čez rok) . Jst sem ji napovedala punčko, na UZ so ji 2x potrdili punčko, potem pa v porodni šok, ko je rodila fantka. Sploh imena nista mela izbranega za malega korenjaka Pri nam so prazniki minili hitro (in pa bolano, ker sem 3 dni bolj ali manj preležala). V sredo sem bila še v službi, popoldne smo potem kuhali teranov likerček in pekli piškote za božička, jst pa sem vmes še pripravljala za naju božično večerjo. Ko sta šla mala dva spat (evan je ene 300x vprašal, če mu bo Božiček kaj prinesel jutraj ), sva mi2 dokončala večerjo (puranje roladice z kruhovim božičnim nadevom, gobce na žaru in kumarično-jogurtna solata): Je blo fuul dobro, sem se res izkazala kot kuharica potem sva še zavila darila, čez 10 min sem pa že spala. Zjutraj je Evan prvo stvar, ki jo je šel preverit, šel v sobo pogledat, če mu je božiček prinesel v en štumfek bonbončke. In potem je zložil vse tiste bonbončke na kavč in jih potem občudoval (ene par jih je bilo v obliki hamburgerje in en v obliki pizze). Potem je pa pogledal še darilo - dobil je Hot wheels progo in avtomobilčke in je bil čist srečen. Ruben je pa dobil od Tomyja eno gradbišče - je sicer od 3h let naprej, ampak se bosta itak kmalu skupaj igrala. Popoldne smo šli k tašči, je mela narezek, pa nič nisem smela jest 8pršut, pa pelsnivi siri ), pol so ble pa še sarme. Smo meli spet božička, nam je vsem pustil tudi pismo - evanu je napisal, da je priden, ker se je naučil hodit na WC, edino mal več mora jest, Ruben je bil pa priden pa jst tud, me ni nič kregal, ker sem noseča Evan je potem dobil računalnik mali vedi, pa DVDje vlakca Tomažka in en avto na daljinca, Ruben pa en telefon-piano in eno knjigico z enimi lučkami. Evan je itak cel dan težil, d bi šel domov, da se bo igral s hotovelsi Rubnu je blo itak najbolj zanimivo v škatle zlagat darilni papir Mi se pa z darili matramo Naslednji dan smo šli v Črn, mal smo mel probleme Evana zraven spravit, ker bi on raje ostal doma in se igral s hotovelsi. Jst sem bla že čista adijo, ko smo pišli tja, sem šla samo ležat, potem pojest kosilo, spila en lekadol, pol pa spet mal ležala. Potem smo meli darila, Evan je bil ful nestrpen, je skoz spraševal, če je božiček že pustil darila Pri naših sta dobila tablo, ki je bila totalen hit in pa ful oblekic. Ruben je sicer spet pridno pobiral papirčke v škatle in mel totalno zabavo s tem. V soboto smo šli mal čez mejo firbcat oz. po eno aventoo flaško in je ni blo v nobeni štacuni na koncu sem jo kupila pa pri nas v DMu. V Črni je tudi snežilo, sam se ni skor nič obdržalo. Je pa ostal še en mini kupček snega od nazadnje in je lih tolk zapadlo, da se je tist kupček še mal povečal. Evan se je potem v nedeljo sankal in spuščal z lopatko in je bil ful navdušen. Za ene 10 min sva prišla ven tud z Rubnom in potem sta se skupaj ene 2x spustila s sankami. Ruben se je tolk smejal, fl mu je blo všeč. Se spomnem Evana prvič na sankah - mu sploh ni blo neki všeč... Včeraj in danes sta še v vrtcu, jutri je pa vrtec zaprt. Zdej pa ne vem, a jih bo čuvala tašča, al bo mel pa Samo dopust. Včeraj sva jima šla kupit še kuhinjo, ki jima jo prinese dedek mraz + še ene par malenkosti - Evan dobi pižamico, flomastre in plastelin, Ruben pa knjigico in 2 CDja z uspavankami (mogoče bomo pa bolje spali ). Moram it pa danes še sebi kupit eno pižamo za DM in pa tud samotu. Sva ugotovila, da sva čist brez njih Včasih sem jo dobila pa vsako leto za nov let... Mi bomo za silvestrovo doma, jst dvomim, da bom sploh 12 dočakala , če ga bo Ruben ponoči žural,bom šla pa z njim ven... A se vaši kaj bojijo petard in pokanja? Pri nam sicer tega ni, se je pa Evan enkrat ful ustrašil, ko je ena petarda počla in začel jokat. Pety, ma si faca Hvala za ponudbo za majčko, če je ne rabiš, jo z veseljem vzamem. Se bom slikala v njej in ti poslala slikico Samo če mi bo prav... jst mam že taakooooo velik trebuh , kot da sem en 6 mesec.... Nika, lepe jaslice, mi bi si jih prišli kar k vam ogledat...naše sestavljajo 3 kralji in en hlevček z jožefom, marijo in jezuščkom. Jih bom poslikala, da vidte te naše hude jaslice 2ursae, kako pa kaj sestavljanje omaric - trofasta? A sta dobila vodila? Uh, zdej pa moram it, tole pišem že sto let, pa sam upam, da mi ne zbriše celga posta... uživajte, pupike...