Nika v službi
|
Špelka, sorči, zamujam. Prisrčne čestitke in da se ti čimprej uresniči tista najbolj goreča želja. 2ursae, krasen adventni venček! Bravo!¨ Mi imamo kar klasičnega, je pa res, da prvič res služi svojemu namenu - z Niko redno vsak večer po večerji prižgemo svečko (svečki), zmolimo, potem pa Nika odpre adventni koledarček in poje čokoladico. Kako so minila miklavževanja? Pri nas smo imeli v petek dirkalni dan - Ljubljana, vrtec - Izola, pokopališče (50 minut v strašnem nalivu); slaba urica pogreba ter dirka nazaj v Ljubljano na miklavževanje. Kot prejšnja leta, so bili glavni hit pri Niki parklji. Ja, naš otrok, je čudno dete - ko sta parklja skakala in uganjala norčije (lumparije), se je na vsa usta smejala, ko je cela cerkev klicala "Miklavž, Miklavž", se je skoraj začela jokat (to sem že opazila, da jo očitno tako grozno kričanje malce plaši, ker je bila podobno lani), potem pa ni hotela gor k Miklavžu po darilo. Sem jo morala nest. Vrečke sploh ni hotela prijeti, Miklavžu je rekla, da ji ni všeč. Vsi otroci so bili blaženi, ona pa čisto nezadovoljna. Je ves čas spraševala samo, če se bodo parklji vrnili, kam so šli, itd. Narobe svet. Vikend je minil v vsemogočih darilih in gorah sladkarij. Ekola, seznam: - harmonika - midva za Miklavža - blagajna - babi in dedi za Miklavža - kuhinja, risalni blok, flumastri, Fifi knjigica Pokaži, kaj znaš in neka slikanica + nalepke - midva za god - žabice, sladkarije, gora domačih piškotov, pliškoti - mama in ata ter Klemen in Sonja - pliško, sladkarije, spodnje perilo - teta Marija Da množice čokoladnih Miklavžev, mandarin in Kinder jajčkov sploh ne naštevam. Je pa včeraj Nika pojedla TRI (3) mandarine naenkrat. Da dol padeš. Benika, hvala za sezname. A imaš kaj odveč časa? Bi hotela te podatke dati v tabelo? Bi bilo bolj pregledno... Ali pa če ima mogoče katera več časa in volje, da bi se poigrala s tabelcami.... Doroteja, hvala za ponujeni bon in idejo z vlakcem. Bon hvaležno odstopam kateri drugi.