Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 26.12.2007 14:34:39
|
|
|
|
gold fish
|
evo mene iz LJ...., no ja... sem že malo dremala vmes Od danes naprej grejem eno ...... Sedaj še razlaga: Moja zgodba o zaprtju... sploh ni zaprtje, ampak sem fasala hiperstimulacijo.... Se vležem na mizo pa reče dr. "Ja gospa kakšen trebuh pa imate vi?" Pa jaz spet" Ja, me je nekaj zaprlo...." Pa začne pripravljati zadeve tam spodaj in jaz tako napeta, da skoraj ni prišla zraven.... Se je morala kar namatrati.... in sedaj me je prvič ET bolel... prej nisem nikoli nič čutila.... Smo se pri sestri zmenili, da bodo 2 vstavili..... Pa ko je dr. videla moje stanje tam spodaj, je rekla še sestri naj pogleda, potem pogleda še list koliko je bilo celic in vpraša koliko sem stara. Pa pravi dr. bomo dali enega najlepšega - torej sem dobila mojo pikico blastocisto..... Je baje večja verjetnost zanositve pri hiperstimulaciji in če je tako, sem ful zadovoljna, da bo sedaj ostala pri meni...... Moram pa veliko piti, čekirati znake - slabost, bruhanje, težko dihanje,..... pa če bi bilo kaj narobe takoj v bolnico...... Bilo je 5 oplojenih - eden je vstavljen, za ostale še čakam na pošto.... Še enkrat hvala vsem, da ste držale pestke .... Pozdrav, Ribica
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 26.12.2007 15:02:12
|
|
|
|
gloria
|
Gold fish bravo za .Pri meni je bila ista zadeva(sam kaj jaz nisem mogla na vodo).Sestra mi je rekla da bodo vstavili dva na mizi je pa bila obločitev za enega ker sem imela tolk trdi trebuh notri pa vse natečeno da mi je še eno pikico komaj vstavla.Men so tud rekli da je večja možnost za zanositev in je res bila.Zdej se pa čuvaj velik tekočine,pazi na dihanje ter temperaturo(se mi zdi da več ko 38 ne sme biti).Boš vidla da se bo vse umirilo,ker če bi bilo kaj hujšga bi te že oni zadržali.Počivaj in lepo grej zlato pikico...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 26.12.2007 15:15:10
|
|
|
|
sonček33
|
Joj zdaj ste me pa prestrašile. Jaz tudi že dva dni nisem šla na blato. Pa malce napet trebuh imam. Joj, zdaj sem pa spet živčna. Kako pa vem, ali gre za hiperstimulacijo?
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 26.12.2007 16:00:45
|
|
|
|
gold fish
|
Soncek33 - ponavadi se hiperstimulacija pojavi pri ful velikem številu foliklov..... Računaj, da sem jaz imela 18 celic, foliklov pa je bilo sigurno še več.... V tej rundi sem pač tako reagirala na zdravila, sem pa kar dosti pila - sicer ne 3 l na dan Če ne moreš na blato po moje nima veze s tem - vtipkaj na google hiperstimulacija in si malo preberi..... jaz sem v dneh pred ET tudi to temo malo raziskovala.... je pa res, da ni nujno, da imaš vse simptome, ki jih tam navajajo.... Če je ful močna oblika, ti niti ET ne naredijo...., meni so zato vstavili samo enega, pa še tega s težavo.... ker ni prišla do MV in mi je pol nekaj odščipnila..... pol pa je šlo.... sem pa malo dalje ležala na mizi z neko zadevo v nožnici.... Ne obremenjuj se po nepotrebnem, ker po moje nimaš tega. Pripravi se na sprejem svojih pikic ..... Pozdrav,
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 26.12.2007 16:09:25
|
|
|
|
gloria
|
Jaz sem jo fasala pri 8 foliklov pa im tud ni bilo čist jasen.Pol so mi rekli da bi morala prej reagirat in obiskat dr.Sonček 33 probaj pogledat tist kaj ti svetuja gold fish.Vse bo ok boš vidla.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 7:56:15
|
|
|
|
sonček33
|
Ojla, no bom pa danes jaz kuhala kavo, čeprav ne morem zagotovit kakšna bo, ker jo ponavadi moj kuha. Kako smo? jaz sem se včeraj zelo dobro počutila. Upam, da bo vse ok. Na wc sicer še nisem šla, sem pa spila tri litre tekočine in sem lulala kot da bi imela slap . Je pa tako, da jaz očitno moram ves čas nekaj razmišljat in seveda me je včeraj zvečer zgrabila panika, kaj če se nobena celica ne prime. Joj, naj se ena, samo ena, pa bom srečna. Kam greste danes? Jaz bom kar doma, se učila za strokovni izpit, moj dragi pa zdaj do konca leta vse dni dela od 7h-20h, tako da sem v bistvu zdaj 5 dni samska .
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 8:06:49
|
|
|
|
Pija76
|
Ojla, Sonček33 dej no nehaj punca s temi črnimi scenariji, valda te na momente zagrbi panika, da bi šlo kaj narobe, ampak reči si da ne bo šlo, in ne bo šlo! Jaz sem tud sicer za sekundo pomislila ja ( v 2. postopku) kaj če ne bo nobena oplojena, v 1. sploh mislila nisem da ne bi bilo tudi to možno. Punca se boš čist požrla, če bo vse tako črno, veš kolk ti bo pol težko v dnevih čakanja . No jaz pa sploh ne vem kaj naj rečem, včeraj izcedek do popoldan enak kot prvi dan, popoldan sva šla pa k nečakom in v staro LJ je bilo pa malenkost več, ampak samo rjav nič rdeč, čez noč pa spet nič, sem se odločila da sem danes kar doma . Kje ste bile včeraj na RR ne?!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 8:15:14
|
|
|
|
sonček33
|
Pija76 - pa ti si pravi balzam za dušo, ja kar malo me okrcaj, pa bom hitro nehala misliti na traparije. Saj bo. Upam, da izcedek ne pride več nazaj. Danes počivaj, peci piškote, pij čajčke, poglej kak dobr film (Si že gledala petelinji zajtrk?), pocrkljaj se v glavnem. O tudi jat+z bi šla v staro ljubljano na sprehod, pa si na stojnicah kupila kakšno slikico za v stanovanjce... Ampak bom tudi raje kar doma...do sobote, da mi dajo moj zaklad. Ja, včeraj smo pa zgleda bolj al manj počivale, ker ni bilo kaj veliko klepetanja na rr. Bomo danes nadoknadile. Jah tebe ni bilo, ker si se potepala, pa zato nismo, drugače bi danes imela preveč dela
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 8:47:26
|
|
|
|
Abra
|
Dobro jutro! Sonček pa res nehaj s takimi scenariji. Lepo misli, kako se zdaj celice fino delijo Pija počivaj. Jaz vidim, da mi čisto mala aktivost že z izcedkom nagaja. Pri meni je seveda ta hudičeva hiperstimulacija. Me kar trebuh boli. Bom vidla, kaj bo danes Reš rekel. Imam prvi pregled, držte mi pesti. Se mi zdi, da mi zadnjič na urgenci ni hotla nič o zarodkih povedat, ker imam itak danes pregled. Mi je čisto drugače povedala, kot je pol v obvestilo zdravniku napisala. Pa vodo imam v trebušni votlini, kar res ni fajn. Punce s hiperstimulacijo nalivajte se z vodo, ker jo nosečnost samo še poslabša. Lepo se imejte!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 8:55:10
|
|
|
|
sonček33
|
Abra - držim pesti, da bo danes Reško rekel, da gre vse po planu. Jaz se že dva dni naliva s tekočino, mi gre že mal na bruhanje, ampak itak motam, ker imam težave tudi z ledvičnimi kamni, ki jih v teh trenutkih niti slučajno nočem imet na grbi Nam boš sporočila, kako je bilo na pregledu, kajne.
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 8:57:02
|
|
|
|
Amelia
|
Hej punce, Abra držim pesti, da bo danes vse OK na prvem pregledu, drži se. Kako pa ti naredi 1 UZ, na trebuhu al ti spet v t malo pogleda?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 10:32:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Živijo punce! Ste preživele praznike. Tko sem imela slabo vest od nažrtja, da sem včeraj šla na aerobiko. Komaj sem sledila vajam tko mi je bilo težko. Sayuri, čestitke za dva . Sem gledala tvoj album. Kako srčkanega sinčka imaš. Gold fish, lepo grej pikico, čez 14 dni pa šampanjec odpiramo. Lotty, bravo za plusek. Sem vesela, da je na koncu uspelo. Pf, vidiš, da je šlo, čestitam. Ne predstavljam si tega veselja, ko zagledaš plusek. Po mojem rabiš kar nekaj časa da dojameš, a ne? Sonček 33, kar mirno, vse bo ok. Držim pesti. Pija 76, kako se ti počutiš? Ni lahko, če gledaš izcedke, ampak tvoji so pozitivni. Še mal pa bo Uz in boš pomirjena. Abra, prav si naredila, da si šla na urgenco. Sporoči kako je bilo danes na Uz.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 11:56:40
|
|
|
|
Pija76
|
Punce sem se odločila in res počivam. Sem pa zjutraj klicala kar na GK in mi je rekla sestra ja seveda je izcedek če ste pa noseča! Ja iz njenih besed v moj trebuh. Čist sem že trda od skrbi! Si mislim, tečka če moraš priti kar pridi pa me nehaj mučiti s tem…me res ubija! JoJ Abra kako te zastopim, kolk moraš bit zaskrbljena vsakih ko kaj priteče, no jaz sem svojega zdaj pa res že čist okužila s tem čekiranjem…. Naj ti dons vaš Reško pove same vzpodbudne besede, mi navijamo za tebe in otročke!!! Pa javi nam. Sonček 33 ti res samo pozitivno, pa pred soboto pejt kamor še moraš iti, pol ne boš hodila, te bo preveč skrbelo, pa pejt na un kuhan vin če ti še paše, štanti so pa vsaj meni, čist mimo, vsako leto enako….a veš kolk je blo smešno ko sem samo jaz sok včeraj pila…. Nisem gledala Petelinjega zajtrka še, mogoče bom poslala dragega v videoteko…jaz danes ne bom nič ven hodila, imam pa ene DVD-je od Jordanije za pogledat, drugač pa tale Top shop itak cel dan. Dakec hvala za vzpodbudne besede, drugače sem OK, sam tole me pa res preganja….me bo še paranoja ruknla… Sayuri ti je kaj manj slabo danes? Amelia, Lotty in Pf se je vaša slabost že kaj začela kazati?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 12:12:59
|
|
|
|
tejka**
|
Zdravo punce...z ivf postopkom začnem v januarju, tam nekje konec januarja. Zanima me kako uspešni so ti postopki z vaših izkušenj, ker me je kr malo strah. Prosim, če mi lahko katera npove kako je, če v prvem poskusu ne uspe in imaš na zalogi še dobre folikle(jajčeca) za oploditi. Po kolkem času ti lahko spet vstavijo oplojeno jajčece? Hvala za vsak nasvet....
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 27.12.2007 12:13:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 12:15:58
|
|
|
|
gold fish
|
da se še jaz malo javim.... Ponoči bolj malo spala...., kar 4x skakala na wc na vodo.... sem včeraj zvečer pojedla laneno seme v Activi-i in mogoče je celo malo manj napet občutek... Najbolj čutim ponoči, ker ne morem ležati niti na levem niti na desnem boku.. Drugače sem OK, mi je sestra v LJ rekla, da je vgnezditev nekje v 48 urah... joj, da bi se res zgodilo.... bo bilo to enkrat jutri okrog 8-9 ure... Kaj ve z hiperstimulacijo ste kar ležale..., jaz ne... zdaj na veliko likam.... Edino, ko si vstavim Utrogestan..potem malo potegnem v ležečem položaju.... Bi morala ful počivati? Ta postopek mi je res čisto drugačen od prvega.... Aja, nekaj že premlevam od včeraj.... Mi je ful čudno, da se po ICSI postopku oplodi kao ful malo celic - če oni to naredijo mehansko.... Kdaj se šteje, da je oplojeno? Meni je to malo čudno.... No, pa saj če bo ta pikica ostala pri nas bomo vsi ful zadovoljni...., samo vseeno ..... Pozdrav. p.s. Sayuri - za statistiko....na krvni test moram iti 11.1.2008
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 12:17:30
|
|
|
|
gold fish
|
Abra - držim pestke za danes......
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 13:56:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljena tejka! Sprašuješ kako uspešni so Ivf postopki v prvem. Nekaterim uspe v prvo za kar so punce zelo hvaležne in srečne. Statistike ne poznam, ker nas je preveč, da bi lahko sledile. Ostalim, ki pa ni uspelo v prvo pa z dvignjeno glavo gremo v nove in nove postopke. Naj te nič ne bo strah.Te bomo v vsakem primeru spodbujale in držale močne pesti, da ti uspe v prvem. Recepta na žalost ni. Kako pa je z zmrznjenčki pa ti jst na žalost ne znam svetovati, ker jih nisem imela, punce pa pravijo da počakaš tri mesece po neuspelem postopku, potem pa lahko greš po zmrznjenčke. Punce mam prav?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 13:58:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Abra, , ti si že nazaj? Kaj pravijo dohtarji?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 14:30:07
|
|
|
|
Amelia
|
Hej punce, sem klicala Reša in imam 1 UZ 7.1., tako da Sayuri lahko popraviš seznam. Drugač pa spet cela zmeda, sem prejšnji teden klicala sestro ker Reša ni bilo, da bi se naročila in mi reče, da to me pa ona ne more naročiti, da naj 27.12. pokličem Reša. No, sedaj kličem Reša in mi reče: Ja, kar sestro pokličite in se naročite, tam se naroča, jaz vas ne morem...Skratka, kr neki,...no, ampak saj ni važno.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 14:57:47
|
|
|
|
Abra
|
Evo me. Nič posebno dobre volje. Vidita se dve gestacijski vrečki, ena je precej manjša od druge. Plodu se še ne vidi. Čez en teden imam spet UZ in takrat bomo videli ali raste ali ne. Ko sem Reša spraševala, če je vsaj prave velikosti, je rekel, da je, da pa nimamo kaj, kot čakat. Lahko, da se je nehalo razvijat ali pa tudi ne. Je rekel, bomo čez en teden videli, ali je potrebno čisščenje ali ne. Pa da sem vsaj noseča, ker to definitvno sem. In da je to tudi napredek ... Toliko zaenkrat, dobim zdaj obiske, se kasneje še kaj oglasim.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 15:12:48
|
|
|
|
Amelia
|
Joj Abra, ni konca skrbi, kaj? Mene je tudi že ful strah 1 UZ. Držim pesti, da se bo vse dobro izteklo, evo za srečo ti pošiljam . Včasih sem si mislila, samo da bo Clearblue pokazal dve črtici, potem bom pa najsrečnejši človek na svetu, pa je daleč od tega. A imaš ti kakšne nosečniške znake, boleče prsi,...??
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 15:18:16
|
|
|
|
sonček33
|
Abra in Amelia - vama želim vse najboljše, vesta. Bodita pogumni. Vem, da je to lažje rečt kot nardit. Tudi sama se v skrbeh, pa me čaka šele ET. Veliko moramo prestati za te male bučke. Ampak nekega dne nam bo vse poplačano.
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 16:07:50
|
|
|
|
spelka12
|
sonček33 še tukaj te moram objet. _rebeca_ kako je fino prebrat, da je s tvojima srčkoma vse o.k. Upam, da slabosti in bruhanje hitro minejo. Pozdrav tudi vsem ostalim. Januarja grem v nove boje in komaj čakam, da se vse skupaj spet začne. Veselo novo leto vam želim.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 27.12.2007 16:32:37
|
|
|
|
sonček33
|
spelka a ne da je luštn a ne? Mi ga je Erin dala. Hvala za objemčke, ti jih vračam. Nja se tvoja zdaj poslovi in naj se ne vrača.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......