Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 10:35:59
|
|
|
|
Ronči
|
naša še vedno ni pogoltnila niti žličke kuh.jabolka, vi ste pa že pri konkretni hrani. sicer usta odpira, pogoltne pa ne, vse izpljuva
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 10:38:34
|
|
|
|
Češnca
|
Z mlekom se jest tud še ne grem! Če ne drugega so alergije ! Pa moja ni tak problem... Zato tud Anžej še ni jedel drugega kot riževo kašico. Bomo pa počas začel.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 10:40:02
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: poldy pri nas pa imamo nekaj novega: amamamamamam še sveže od danes Nekaj najlepšega Jaz se kar ne morem nehati široko smejati, ko ga mam na sebi, pa to govori
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 10:44:29
|
|
|
|
Anonimen
|
U, kje ste vi že vse.... Jaz še kar ne upam, pa lepo je pa vse, ampak vseeno
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 10:47:59
|
|
|
|
bačko
|
Jaz tudi raje še ne bom daja mleka in kisle smetane.Bom raje pire krompir naredila z novalacom pa bom videla kako bo!Sem tudi zdajle malo brala pri uvajanju gh na rr in kar večina jim je dajala mleko in ostale stvari bolj pozno.Vsak drugače pravi potem pa ne veš kaj bi naredil. Jaz sem včasih prav zmedena glede tega uvajanja.Bom kar sebe poslušala in bom še raje počakala.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 10:50:10
|
|
|
|
SANEK1
|
Ulla, tak kot si napisala vsaka dela po svoji lastni presoji. Jaz sem pač presodila, da je Živa že zrela za te stavri in da ji samo mleko ni več dovolj in tudi japka ji ne zaleže za 3,4 ure, ko sma včasih od doma. Pa saj je venadarle že vlka baba- skoraj 9,5 kil. Jaz ne opažam nobenih - posledic, kvečemu +. Odkar je GH kaka tudi, npr. včeraj 4x na dan, prej pa 1x na 10 dni. Boga reva 6,7,8... dan se je že tak mučla Zdaj pa že sama nakaže kdaj hoče jest, kar je po mojem mnenju tudi en velik +, da zna povedat kdaj je lačna in da takrat hoče GH ne zize. Dobi pa šefica še čist zadost mojega mleka, saj imama GH 2x, največ 3x na dan!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 10:53:49
|
|
|
|
SANEK1
|
Punce, pa saj v končni fazi je kisla smetana tudi samo še en nov okus GH. Saj se je ne da pol krigla, ampak res tak mičkeno za okus.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 10:56:19
|
|
|
|
bačko
|
Sanek saj je Žana tudi tako močna kot Živa! In tudi veliko kaka.Do 5 x na dan! Bom v četrtek ko imamo pregled se malo posvetovala. Me pa moti to da pediatri nimajo enotnega mnenja in vsak drugače pravi.To me tako moti!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:00:27
|
|
|
|
Anonimen
|
kar se uvajanja tiče, sploh mleka itd. so pediatri zelo enotni, neenotni so naši starši itd.....samo men pač dol visi kak je bilo 20 let nazaj, zdaj so taka priporočila, verjetno na podlagi nečesa in si ji ni kr en zmislu, ker mu je blo dolgčas in fajn, da otrok nima reakcije na KM, no moja jo ma recimo že sam če ga jaz jem, samo kaj pa če bo kasnej kaj narobe....jaz vem da bi skoz študirala, kaj pa če bi ji to lahko prihranla, če se mi takrat nebi tak mudilo....ker če je vsaj malo šanse, da otroku prihraniš kako nevšečnost v življenju s tem, da v prvem letu malo paziš kaj mu fotraš, se splača poskusit.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:08:21
|
|
|
|
Freycha
|
ulla jaz sem tudi mnenja, da je KM za teleta in ne za ljudi... AMPAK če otrok dobro sprejema mleko ga bo pri 6m ali 12m enako dobro sprejemal. Alergijo pa dobi takrat, ko se telo na nek način odloči, da sprejema to snov kot tujek. Tudi ne glede na starost.... Zato se mi zdi brez veze ljudi obremenjevati s tem kaj je ok in kaj ne. Naj vsak po svoji vesti počne.... Sicer pa smo ljudje edini sesalci, ki tudi kasneje (ko nismo več dojenčki) prebavljamo mleko. Pa ne samo naše, ampak celo tuje - kravje. Za to so potrebni določeni encimi, ki to prebavljajo in večina ljudi jih tudi ima in mleko brez problema prebavlja.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:11:46
|
|
|
|
SANEK1
|
Ulla, kdo pa ti garantira, da če v prvem letu paziš in ne hitiš z GH, da se v 2,3,4 letu ne bo kaj razvilo? Pa vejemi, da so si pediatri neenotni tudi glede KM.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:16:07
|
|
|
|
bačko
|
Sanek imaš ZS!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:27:06
|
|
|
|
Anonimen
|
freycha večina alergij na KM izzveni po prvem letu, tko da je že pomembno a je otrok star 6m al 10 recimo, ker tu očitno gre za preobčutljivost in nerazvitost organizma.mleko pa za silo prebavljamo predvsem evropejci ostale rase imajo kr hujše težave s tem sanek noben ne garantira, samo bom vedla da nisem jaz zajebala recimo....kar se pa neenotnosti tiče, je pa res tko, da če je otrok recimo na adaptiranem mleku, se valda lahko začne KM uvajat prej, sej adaptiranc ni nč drujga kot KM, prilagojen za človeške mladičke....seveda ne direkt z mlekom, pač pa izdelki, razne skute itd...če je otrok dojen, pa spet poznej in bolj previdno, pa a so alergije v familiji itd.....
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:32:28
|
|
|
|
rumba
|
kar se alergij tiče: sama sem se zaradi Hane udeležila dosti posvetov in srečanj staršev glede otroških alergij in VSI so bili mnenja, da se je bolje preventivno izogniti potencialno alergenim snovem, saj je le tako manjša možnost za nastanek alergije. Mleko je zagotovo taka stvar. Alergija in tudi intoleranca se ne pokaže takoj. Hana npr. ni kazala nobenih znakov, pa so ji pri 13m dokazali intoleranco. Ker sva potem obe šli na čisto dieto (to pomeni kenslat vse, ker so lahko samo sledovi mleka), je to uspešno prerasla. Zelo hitro, ker ni bila več izpostavljena. Zato Ulla, ti ker vstrajaj brez mleka. Škoditi ne moraš, lahko pa pomagaš.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:34:24
|
|
|
|
rumba
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 freycha večina alergij na KM izzveni po prvem letu, tko da je že pomembno a je otrok star 6m al 10 recimo, ker tu očitno gre za preobčutljivost in nerazvitost organizma.mleko pa za silo prebavljamo predvsem evropejci ostale rase imajo kr hujše težave s tem Točno to. In če je v tem času otrok izpostavljen, potem se lahko alergija še dolgo vleče.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:34:33
|
|
|
|
Češnca
|
Punce, jest nimam pojma kako pa kaj, ampak KM mu ne bom še dala. Od kolegice sin je mel alergijo do 3. leta, potem ne več.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:40:55
|
|
|
|
Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 freycha večina alergij na KM izzveni po prvem letu, tko da je že pomembno a je otrok star 6m al 10 recimo, ker tu očitno gre za preobčutljivost in nerazvitost organizma.mleko pa za silo prebavljamo predvsem evropejci ostale rase imajo kr hujše težave s tem sploh to ni več večina..... recimo jaz sem že ena od tistih, k sem praktično od rojstva alergična na KM in sem stara 30. let, pa sem še kar alergična.... po drugi strani pa ogromno ljudi poznam, k so recimo v puberteti ali pa celo kasneje razvili alergijo na KM... Hočem povedati, da ni nekega recepta kdaj je največ možnosti za alergijo. Moja mama je pri 60+ dobila astmo recimo..... no, že mogoče... samo nas druge rase trenutno ne zanimajo, ne? no, vsk bo delal kot bo hotel. Meni tudi osebno ne pride na misel, da bom dala otroku mleko za pit za zajtrk. Vseeno pa ne bom tu puncam na nek način solila pameti zakaj dajo otroku 2dcl mleka za spit za zajtrk, če to ni najbolj pametno.......
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:46:02
|
|
|
|
Češnca
|
Jest sm svojo glupo alergijo fasala po 20. letu, pa še razvila se mi je iz alergije na mraz. Dvomim, da je tle kakšno pravilo.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:48:42
|
|
|
|
Anonimen
|
če si dobla občutek da kteri solim pamet mi je pač zelo žal kot sem napisala - vsak po svoje, samo če je debata o tem, pač lahko svoje mnenje izrazim, čeprav je drugačno - al ne? in to moje mnenje je dajansko samo to - mnenje, brez obsojanja al soljenja pameti itd.....vsak zase že ve kako bo delal in kaj bo pol če se izkaže da pa ni blo najbolj posrečena ta varianta. je pa ta debata približno tko kot debata o hojci al čem podobnem....na splošno se ve da se jo odsvetuje, vendar tista k jo uporablja bo to na vso moč izpodbijala, nobena ne bo rekla - vem da ni dobr, samo jo vseen uporabljam, ker pač...( in tu našteje svoje razloge)
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:51:49
|
|
|
|
Češnca
|
ja, ulla, se strinjam! Pa itak smo si vsi različni, me in naši pikci-pokci.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:52:43
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha sploh to ni več večina..... recimo jaz sem že ena od tistih, k sem praktično od rojstva alergična na KM in sem stara 30. let, pa sem še kar alergična.... po drugi strani pa ogromno ljudi poznam, k so recimo v puberteti ali pa celo kasneje razvili alergijo na KM... Hočem povedati, da ni nekega recepta kdaj je največ možnosti za alergijo. Moja mama je pri 60+ dobila astmo recimo..... no, že mogoče... samo nas druge rase trenutno ne zanimajo, ne? pa še to....mogoč pa bi blo dons drugač, če v zgodnjem obdobju nebi bla izpostavljena kravjemu mleku in tud vse ostale alergije k se razvijejo kasnej v življenju, ja kr tko same od sebe se ziher ne....neki more bit da to vzpodbudi
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 11:59:30
|
|
|
|
rumba
|
Ena zanimiva izkušnja: Od Karmen Mlinar (svetovalka za dojenje) hči Naja je alergična na svašta. Praktično na vse, s čimer je prišla v stik. Seveda ji Karmen potem ni upala dati jagod. Po tretjem letu, pa enkrat le poskusi in glej ga zlomka, ni alergije. No, tako da edino na jagodo, s katero ni dolgo prišla v stik, ni bila alergična. No, to sva se pogovarjali pred dvema letoma, tako da ne vem kako je sedaj z Najinimi alergijami. Upam, da je že kaj bolje. Ne me narobe razumeti, nočem vsiljevati mojega mnenja, jaz vam samo pišem izkušnje.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:05:33
|
|
|
|
bačko
|
Češnca jaz imam baje tudi alergijo na mraz!Nimam še potrjeno!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:10:06
|
|
|
|
kapica
|
No, jaz se tud nisem zato, da bi prehitevali z vsem mogocim uvajanjem. Saj je se ogromno casa za vse. Men ze to dost pomeni, da dobi en vmesni obrok GH , kar pomeni, da sem lahko od doma recimo 5 do 6 ur. Ostalo pa bo ze pocasi prislo. Samo me je zanimalo to z mlekom, ker si mojga mleka ne morem pumpat, ce nimam pumpe, da bi jo pa sla zdaj kupovat, mi je pa malo mimo . Krompir pa jaz samo zmiksam z vodo, v katerem se je kuhalo, res je da je hecne oblike, ampak se dam malo korencka zraven, pa zgleda malo boljse.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:13:21
|
|
|
|
Češnca
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Češnca jaz imam baje tudi alergijo na mraz!Nimam še potrjeno! Sej tega je kar velik. Moja mami jo ma celo na mrzlo vodo (na rokah). Pri meni se je pa začel po stegnih, zdej že povsod (je pa milejša; na dotik sm pa kr hudo alergična).
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?