|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007 (3. del)
8.1.2008 10:35:59   
Ronči
naša še vedno ni pogoltnila niti žličke kuh.jabolka, vi ste pa že pri konkretni hrani. sicer usta odpira, pogoltne pa ne, vse izpljuva

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 4276
8.1.2008 10:38:34   
Češnca
Z mlekom se jest tud še ne grem! Če ne drugega so alergije user posted image ! Pa moja ni tak problem... Zato tud Anžej še ni jedel drugega kot riževo kašico. Bomo pa počas začel. 

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 4277
8.1.2008 10:40:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: poldy

pri nas pa imamo nekaj novega:
amamamamamam še sveže od danesuser posted image

Nekaj najlepšega user posted image user posted image user posted image Jaz se kar ne morem nehati široko smejati, ko ga mam na sebi, pa to govori user posted image

(odgovor članu poldy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4278
8.1.2008 10:44:29   
Anonimen
U, kje ste vi že vse.... Jaz še kar ne upam, pa lepo je pa vse, ampak vseeno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4279
8.1.2008 10:47:59   
bačko
Jaz tudi raje še ne bom daja mleka in kisle smetane.Bom raje pire krompir naredila z novalacom pa bom videla kako bo!Sem tudi zdajle malo brala pri uvajanju gh na rr in kar večina jim je dajala mleko in ostale stvari bolj pozno.Vsak drugače pravi potem pa ne veš kaj bi naredil.user posted image Jaz sem včasih prav zmedena glede tega uvajanja.Bom kar sebe poslušala in bom še raje počakala.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4280
8.1.2008 10:50:10   
SANEK1
Ulla, tak kot si napisala vsaka dela po svoji  lastni presoji. Jaz sem pač presodila, da je Živa že zrela za te stavri in da ji samo mleko ni več dovolj in tudi japka ji ne zaleže za 3,4 ure, ko sma včasih od doma.
Pa saj je venadarle že vlka baba- skoraj 9,5 kil.user posted image user posted image user posted image
Jaz ne opažam nobenih - posledic, kvečemu +. Odkar je GH kaka tudi, npr. včeraj 4x na dan, prej pa 1x na 10 dni. Boga reva 6,7,8... dan se je že tak mučlauser posted image user posted image user posted image
Zdaj pa že sama nakaže kdaj hoče jest, kar  je po mojem mnenju tudi en velik +, da zna povedat kdaj je lačna in da takrat hoče GH ne zize. user posted image user posted image user posted image
Dobi pa šefica še čist zadost mojega mleka, saj imama GH 2x, največ 3x na dan!

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 4281
8.1.2008 10:53:49   
SANEK1
Punce, pa saj v končni fazi je kisla smetana tudi samo še en nov okus GH. Saj se je ne da pol krigla, ampak res tak mičkeno za okus.

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 4282
8.1.2008 10:56:19   
bačko
Sanek saj je Žana tudi tako močna kot Živa! In tudi veliko kaka.Do 5 x na dan!
Bom v četrtek ko imamo pregled se malo posvetovala.
Me pa moti to da pediatri nimajo enotnega mnenja in vsak drugače pravi.To me tako moti!user posted image user posted image

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 4283
8.1.2008 11:00:27   
Anonimen
kar se uvajanja tiče, sploh mleka itd. so pediatri zelo enotni, neenotni so naši starši itd.....samo men pač dol visi kak je bilo 20 let nazaj, zdaj so taka priporočila, verjetno na podlagi nečesa in si ji ni kr en zmislu, ker mu je blo dolgčasuser posted image in fajn, da otrok nima reakcije na KM, no moja jo ma recimo že sam če ga jaz jem, samo kaj pa če bo kasnej kaj narobe....jaz vem da bi skoz študirala, kaj pa če bi ji to lahko prihranla, če se mi takrat nebi tak mudilo....ker če je vsaj malo šanse, da otroku prihraniš kako nevšečnost v življenju s tem, da v prvem letu malo paziš kaj mu fotraš, se splača poskusit. 

(odgovor članu bačko)
  Neposredna povezava do sporočila: 4284
8.1.2008 11:08:21   
Freycha
ulla jaz sem tudi mnenja, da je KM za teleta in ne za ljudi... AMPAK če otrok dobro sprejema mleko ga bo pri 6m ali 12m enako dobro sprejemal. Alergijo pa dobi takrat, ko se telo na nek način odloči, da sprejema to snov kot tujek. Tudi ne glede na starost.... Zato se mi zdi brez veze ljudi obremenjevati s tem kaj je ok in kaj ne. Naj vsak po svoji vesti počne....

Sicer pa smo ljudje edini sesalci, ki tudi kasneje (ko nismo več dojenčki) prebavljamo mleko. Pa ne samo naše, ampak celo tuje - kravje. Za to so potrebni določeni encimi, ki to prebavljajo in večina ljudi jih tudi ima in mleko brez problema prebavlja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4285
8.1.2008 11:11:46   
SANEK1
Ulla, kdo pa ti garantira, da če v prvem letu paziš in ne hitiš z GH, da se v 2,3,4 letu ne bo kaj razvilo?
Pa vejemi, da so si pediatri neenotni tudi glede KM.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4286
8.1.2008 11:16:07   
bačko
Sanek imaš ZS!

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 4287
8.1.2008 11:27:06   
Anonimen
freycha večina alergij na KM izzveni po prvem letu, tko da je že pomembno a je otrok star 6m al 10 recimo, ker tu očitno gre za preobčutljivost in nerazvitost organizma.mleko pa za silo prebavljamo predvsem evropejciuser posted image ostale rase imajo kr hujše težave s temuser posted image

sanek noben ne garantira, samo bom vedla da nisem jaz zajebalauser posted image recimo....kar se pa neenotnosti tiče, je pa res tko, da če je otrok recimo na adaptiranem mleku, se valda lahko začne KM uvajat prej, sej adaptiranc ni nč drujga kot KM, prilagojen za človeške mladičke....seveda ne direkt z mlekom, pač pa izdelki, razne skute itd...če je otrok dojen, pa spet poznej in bolj previdno, pa a so alergije v familiji itd.....

(odgovor članu bačko)
  Neposredna povezava do sporočila: 4288
8.1.2008 11:32:28   
rumba
kar se alergij tiče: sama sem se zaradi Hane udeležila dosti posvetov in srečanj staršev glede otroških alergij in VSI so bili mnenja, da se je bolje preventivno izogniti potencialno alergenim snovem, saj je le tako manjša možnost za nastanek alergije. Mleko je zagotovo taka stvar. Alergija in tudi intoleranca se ne pokaže takoj. Hana npr. ni kazala nobenih znakov, pa so ji pri 13m dokazali intoleranco. Ker sva potem obe šli na čisto dieto (to pomeni kenslat vse, ker so lahko samo sledovi mleka), je to uspešno prerasla. Zelo hitro, ker ni bila več izpostavljena. Zato Ulla, ti ker vstrajaj brez mleka. Škoditi ne moraš, lahko pa pomagaš.user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 4289
8.1.2008 11:34:24   
rumba
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

freycha večina alergij na KM izzveni po prvem letu, tko da je že pomembno a je otrok star 6m al 10 recimo, ker tu očitno gre za preobčutljivost in nerazvitost organizma.mleko pa za silo prebavljamo predvsem evropejciuser posted image ostale rase imajo kr hujše težave s temuser posted image

Točno to. In če je v tem času otrok izpostavljen, potem se lahko alergija še dolgo vleče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4290
8.1.2008 11:34:33   
Češnca
Punce, jest nimam pojma kako pa kaj, ampak KM mu ne bom še dala. Od kolegice sin je mel alergijo do 3. leta, potem ne več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4291
8.1.2008 11:40:55   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

sploh to ni več večina..... recimo jaz sem že ena od tistih, k sem praktično od rojstva alergična na KM in sem stara 30. let, pa sem še kar alergična.... po drugi strani pa ogromno ljudi poznam, k so recimo v puberteti ali pa celo kasneje razvili alergijo na KM... Hočem povedati, da ni nekega recepta kdaj je največ možnosti za alergijo. Moja mama je pri 60+ dobila astmo recimo.....

no, že mogoče... samo nas druge rase trenutno ne zanimajo, ne?

no, vsk bo delal kot bo hotel. Meni tudi osebno ne pride na misel, da bom dala otroku mleko za pit za zajtrk. Vseeno pa ne bom tu puncam na nek način solila pameti zakaj dajo otroku 2dcl mleka za spit za zajtrk, če to ni najbolj pametno.......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4292
8.1.2008 11:46:02   
Češnca
Jest sm svojo glupo alergijo fasala po 20. letu, pa še razvila se mi je iz alergije na mraz. user posted image  Dvomim, da je tle kakšno pravilo.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 4293
8.1.2008 11:48:42   
Anonimen
če si dobla občutek da kteri solim pamet mi je pač zelo žaluser posted image kot sem napisala - vsak po svoje, samo če je debata o tem, pač lahko svoje mnenje izrazim, čeprav je drugačno - al ne? in to moje mnenje je dajansko samo to - mnenje, brez obsojanja al soljenja pameti itd.....vsak zase že ve kako bo delal in kaj bo pol če se izkaže da pa ni blo najbolj posrečena ta varianta. je pa ta debata približno tko kot debata o hojci al čem podobnem....na splošno se ve da se jo odsvetuje, vendar tista k jo uporablja bo to na vso moč izpodbijala, nobena ne bo rekla - vem da ni dobr, samo jo vseen uporabljam, ker pač...( in tu našteje svoje razloge)user posted image

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 4294
8.1.2008 11:51:49   
Češnca
ja, ulla, se strinjam! Pa itak smo si vsi različni, me in naši pikci-pokci.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4295
8.1.2008 11:52:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

sploh to ni več večina..... recimo jaz sem že ena od tistih, k sem praktično od rojstva alergična na KM in sem stara 30. let, pa sem še kar alergična.... po drugi strani pa ogromno ljudi poznam, k so recimo v puberteti ali pa celo kasneje razvili alergijo na KM... Hočem povedati, da ni nekega recepta kdaj je največ možnosti za alergijo. Moja mama je pri 60+ dobila astmo recimo.....

no, že mogoče... samo nas druge rase trenutno ne zanimajo, ne?

pa še to....mogoč pa bi blo dons drugač, če v zgodnjem obdobju nebi bla izpostavljena kravjemu mlekuuser posted image in tud vse ostale alergije k se razvijejo kasnej v življenju, ja kr tko same od sebe se ziher ne....neki more bit da to vzpodbudiuser posted image

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 4296
8.1.2008 11:59:30   
rumba
Ena zanimiva izkušnja: Od Karmen Mlinar (svetovalka za dojenje) hči Naja je alergična na svašta. Praktično na vse, s čimer je prišla v stik. Seveda ji Karmen potem ni upala dati jagod. Po tretjem letu, pa enkrat le poskusi in glej ga zlomka, ni alergije. No, tako da edino na jagodo, s katero ni dolgo prišla v stik, ni bila alergična. No, to sva se pogovarjali pred dvema letoma, tako da ne vem kako je sedaj z Najinimi alergijami. Upam, da je že kaj bolje.

Ne me narobe razumeti, nočem vsiljevati mojega mnenja, jaz vam samo pišem izkušnje.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4297
8.1.2008 12:05:33   
bačko
Češnca jaz imam baje tudi alergijo na mraz!Nimam še potrjeno!

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 4298
8.1.2008 12:10:06   
kapica
No, jaz se tud nisem zato, da bi prehitevali z vsem mogocim uvajanjem. Saj je se ogromno casa za vse. Men ze to dost pomeni, da dobi en vmesni obrok GH , kar pomeni, da sem lahko od doma recimo 5 do 6 ur. Ostalo pa bo ze pocasi prislo.
Samo me je zanimalo to z mlekom, ker si mojga mleka ne morem pumpat, ce nimam pumpe, da bi jo pa sla zdaj kupovat, mi je pa malo mimouser posted image .

Krompir pa jaz samo zmiksam z vodo, v katerem se je kuhalo, res je da je hecne oblike, ampak se dam malo korencka zraven, pa zgleda malo boljse. 

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4299
8.1.2008 12:13:21   
Češnca
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Češnca jaz imam baje tudi alergijo na mraz!Nimam še potrjeno!

Sej tega je kar velik. Moja mami jo ma celo na mrzlo vodo (na rokah). Pri meni se je pa začel po stegnih, zdej že povsod (je pa milejša; na dotik sm pa kr hudo alergična). user posted image user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 4300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?