|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke - take II
12.12.2007 11:50:31   
Magi*
jeee, denar je nakazan!!!!

pri nas sem se pa jaz ukvarjala s fotografijo (nekoč). zdaj pa si želim en dober fotič, pa še ni prišel na vrsto. sem jih glih par dni nazaj gledala in se slinla zraven. ja, taki, kot bi ga jaz rada, stanejo kar 1000€ in prek. potem pa še objektivi, pa fleš, pa ... pa pečico za keramiko pečt bi imela ... vse živo bi delala, sam itak nimam časa. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
12.12.2007 12:22:27   
pikica*
Sem ravno prej nekaj čekirala račun in ugotovila enako kot ostale...denar je nakazanuser posted image .

Lončica, Magi*, jp, fotografija je res draga. Sploh pri nas, v Sloveniji. V ZDa je vsa oprema bistveno cenejša, ampak kaj, ko so to taki zneski, da ti ob naročilu po pošti nabijejo še cel kup stroškov (carina, DDV in še en kup nekih manipulativnih zadev) in si na koncu na istem, da bi kdo gor hodil, je pa bolj poredko. Na srečo sem jaz tale fleš kar pri nas v službi lahko naročila in so mi ga prodali po čisti nabavni ceni in je malo ceneje kot na netu. Vsaj to. Pa je še vedno vse skupaj precej drago.

Magi*, če boš res kak fotič kupovala, pa kar javi. Ima moj mož vse naštudirano kje se da kakšna stvar najceneje dobituser posted image . Je tudi fotič dobil bistveno ceneje kot se je takrat drugje po trgovinah prodajal. Kater fotič pa imaš ogledan, če ni skrivnost?

Pri meni se je pa prej ati ustavil in mi prinesel domač štrudl.....njam......najbrž ni treba razlagat kaj se bo z njim zgodilouser posted image .

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
12.12.2007 12:34:31   
Kim80
Kako se je rodila Lara ...

Popadki na 10 min so se pričeli 1. dec (na rok) ob 23.30. Najprej nisem vedela, če so to res popadki, saj je šlo za mojo 1. nosečnost. Zbudim user posted image  in mu rečem, da imam verjetno popadke. Zraven sem se smejala, ker se mi je zdelo neverjetno, čeprav je bil že čas. Potem sem rekla, da jih bom štopala - v P nisem želela prej, da niso bili na 5 min. No, okoli pol petih zjutraj sva se z dragim odpravila v SG. Tam so me priklopili na CTG, ki popadkov sploh ni zaznal, mene pa je že pošteno bolelo. Pogledali so me in ugotovili, da sem odprta 4 cm. Povedala sem, da sem se odločila za porod z EA. Babica je poklicala anestezistko, ki mi je vstavila kateter, epiduralne pa še ne, ker so rekli, da še nimam dovolj močnih popadkov. Mene je seveda že precej bolelo, a kaj ko je bila na ctg-ju še vedno ravna črtauser posted image  Vseskozi sem spraševala: "Kdaj bom dobila epiduralno?" Oni pa: "Ne še. Nimate še dovolj močnih popadkov." Medtem je v sosednji sobi že rojevala naša Lorch. Dihala sem, hkrati pa poslušala še njeno dihanje. user posted image  Popadki so bili vedno bolj pogosti. Naj povem, da so mi dodali še umetne, ker naj ne bi imela svojih, ampak tudi pri umetnih ctg ni nič zaznal. Na koncu so bili že na minuto, dve, oni pa me kar niso pregledali, ker so se zanašali na napravo. Jaz sem seveda trpela, ampak sem potem pomislila, da sem mogoče preobčutljiva in da bo res še hujše, zato sem se vdala v usodo in dihala. Kar naenkrat pa začutim tiščanje navzdol, kot da bo user posted image  kar sam prilezel ven. Povem babici. Se odloči, da me bo pogledala, nato pa vzklikne: "Joj, saj vi ste že 10 cm odprti! Vi boste rodili!" V istem trenutku pa je že začela rojevati Lorch in cela ekipa je stekla k njej. Jaz sem morala še par popadkov predihati. Ko je rodila, so bili kar naenkrat vsi pri meni in Lara je dokaj hitro privekala na svet. Hm, in tako sem rodila brez EA in sodeč po ctg brez popadkovuser posted image  Zgleda, da se na ta ctg res ni za zanesti. Pa vsaj vem, kako izgleda naravni porod.

Lp!  

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
12.12.2007 13:39:18   
t*e*j*k*a
Kim80 super porodna zgodbauser posted image user posted image , sej boš pa drugič EA probala.

Lana38 tud jaz mam take želje ki ne morejo postati resničnostuser posted image

(odgovor članu Kim80)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
12.12.2007 14:46:49   
Magi*
ej, ampak ta CTG pa res velikokrat zataji. sicer pri meni je bilo obratno. popadki so se izrisali, jaz jih pa nisem čutila user posted image

pikica*, nekaj v tej smeri iščem: CANON EOS 40D ali NIKON D80. sem na ti dve firmi navajena, čeprav moj prvi fotič je bila Praktica, ki jo imam še zmeraj in še zdaj dela super slike - kako tudi ne, saj klasika je večna. Trenutno imamo pa starega digitalca Nikon Coolpix 995, sam ta je bolj tako-tako, za družinske evente pofotkat čisto OK, za kaj več pa ne. no, ko bom imela več časa, bom itak morala pošteno študijo naredit, ker je tega tolko in tudi jaz sem mal "out".

PS: pri meni nič novega.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
12.12.2007 14:59:34   
Ayo
Ojla cveke!

Ste kar veliko naklofale od kar se nisem oglasila! user posted image

Noc je bila spet obupna! user posted image  Pa se user posted image  tud ni mogel spati, pa sva potem ob 2h od dolgcasa spet mal user posted image . user posted image  Sem rekla, mogoce pa tako bo kej, ampak nic! user posted image  Tud nama je vsec danasnji datum. user posted image  Ampak je pa moj tud hecen, noce 13.12, noce med bozicom, to je od 24.-26. in noce na njegov RD, to je 28.12 (ker pravi da tako je potem samo 1x festa user posted image ). Me zanima ja kako bo on o tem odlocal, smotko! user posted image

No, sem potem spala od 2-4.30, zbudila pa sem se, ker sem sanjala, da sem prizgala RR in prebrala da je loncica rodila!! user posted image   Ampak zdaj vidim da je se z nami. user posted image  In pa se ful me je zacelo boleti grlo, tako da zdej se to poleg zamasenega nosa (prehlad! user posted image ). Sem ze cel dan na cajckih, limoncah in medu.

Magi*, moj izcedek je ful hecen in nc ne stekam, enkrat je enkrat ni, enkrat je voden enkrat bolj gost user posted image user posted image

ElaM, vi mate pa hude razglede ocitno iz vsakega okna!! user posted image

Nana22, lepe slikce, je ze ornk babnica tvoja Lina! user posted image

No, sm pa drugac zjutraj prebelila najino spalnico!! user posted image
Zdej grem pa probat eno rundo odspat!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
12.12.2007 15:12:15   
t*e*j*k*a
Ayo lahko nočuser posted image

Glede izcedkov-kr nekiuser posted image Včasih voden, včasih gost, vsekakor pa prisoten vsak dan.
Sej sem rekla mojmu, da se tašči verjetno v trebuhu vse obrača k moje gate prat devauser posted image (ona namreč pere za vse), razn za user posted image zdej jaz posebi perem.

Mojga darlinga še kr ni doma, vsake pol ure kliče da pride čez pol ure, pa mu verjemi če mu morešuser posted image .

Ga grem zdej klicat kdaj pride, kr je pol ure že mimo.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
12.12.2007 15:20:56   
ElaM
Hm, očitno 12.12., zame in mojega otroka ne bo dan D. Vdala sem se v usodo, če ni pomagalo brisanje po tleh, obešanje perila, nošenje Tinkare, potem očitno tale naša hruška še ni zrela.user posted image

Raho, sprašuje, kaj dogaja pri decembrkah? Nisem ji mogla nobene lepe novice sporočit.user posted image  Pa, naj gre že kakšna rodit, no.user posted image  Je napisala, da že kot nova. user posted image  Ji čisto verjamem, jaz bi tud.

Ayo, koliko mesecev boš imela ti porodniške? Pri vas je precej krajša, a ne?

Kim80, fajn porodna izkušnja, si bila tako v pričakovanju EA, da te je kar manj bolelo.user posted image  pri meni je tudi prvič CTG zatajil, no ne toliko, kot pri tebi.

A pa res nobene nič ne špika?user posted image

:)

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
12.12.2007 15:48:04   
želva
evo mene, sem končno pripuzala na stol, sicer na šlaufu in s težavo!
vse bo brez velikih začetnic, ker se z eno roko mal pokonc držim, mater šivi bolijo!
pri meni je blo podobno kot pri kim80, pa taka tehnika!ampak glede na bolečine sem se odločla, da če še kdaj, grem sigurno na epiduralno, pa šive bi mogl prepovedat.user posted image  naša manca je včeraj prvo noč pretulila user posted image  in midva je nisva znala potolažituser posted image , spala bi samo, če bi bila na jošku, kakor sem jo odklopla se je začela krivit, kričat, tko da sva bla že čist obupana. ma sej se bomo navadl a ne, upamuser posted image . dost za mojo bolečo rit, grem še slikce v album prpopat, da boste vidle našo lepoto

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
12.12.2007 16:05:12   
copatek

Pozdravček vsem!

Najprej vsem hvala za čestitke. Z mojim Ažbetkom se že en teden veselo crkljava v objemu našega doma.user posted image
Naj vam še jaz razkrijem svojo porodno zgodbo. Ob 23:30 sva se z mojim dragim odpravila spat, vendar sem se ob enih zjutraj že zbudila, ker nisem mogla spati. Začela sem brati revijo, da bi lažje zaspala, vendar se to tiste noči ni zgodilo. Nenehno mi je namreč otrdeval trebuh z bolečino podobno menstrualnim krčem. Pomislila sem, da je to najbrž zaradi daljšega pohajkovanja po trgovinah prejšnji dan. Vendar ker se stanje ni umirilo, mi je prišlo na misel, da bi to lahko bili pravi popadki. Začela sem meriti čas med posameznim popadkom in ugotovila, da si sledijo enakomerno na 9 minut. Ker se je ta čas zmanjševal in so bili popadki ob 4h zjutraj že na 7 minut, sem se odločila, da vstanem, se stuširam in pripravim za v porodnišnico, v primeru, da bi se takšno stanje nadaljevalo in bi morala oditi v Postojno. Potem sem odšla nazaj v posteljo, še vedno misleč, da gre morda le za lažne popadke in da bom zaspala. Pa ni bilo tako. Ob 6:00 so bili popadki še vedno enakomerni, malce bolj boleči, a ne bistveno in na 6 minut. Možu sem rekla, da je najbolje da vstaneva in odrineva proti porodnišnici, da bom tako vsaj vedla pri čem sem. Ob 7:00 sva prispela v porodnišnico Postojna, kjer so mi ob 7:30 naredili CTG, ki je pokazal, da popadki so. Babica Živa je preverila še, če gre za popadke, ki odpirajo in ugotovila, da sem odprta že 3 cm ter da bom ostala notri. Ob 8:00 sem dobila klistir, ob 9:00 so me odpeljali v porodno sobo. Želela sem EA, vendar sem si glede na to, da sem bila ob 9:30 odprta že 8 cm in da se je porod odvijal zelo hitro, prav tako pa so se mi bolečine zdele še znosne (očitno imam nizek prag bolečine), zanjo na koncu nisem odločila. Ob 11:08 sem tako na prvi decemberski dan rodila zdravega fantka Ažbeta, ki je prijokal na svet popolnoma naravno, brez protibolečinskih sredstev in brez prereza presredka. Porod je bil zame iskreno lepa izkušnja.

Vsem, ki ste že rodile iskrene čestitke!user posted image user posted image Tiste, ki na svoje decemberčke še čakate pa želim čimlažji porod in zdrave otročičke.user posted image

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
12.12.2007 16:16:40   
copatek
Želva, jaz sem imela v porodnišnici podobno izkušnjo. Ko je bil Ažbe priklopljen na dojko je bilo vse ok, čim sem ga odstavila pa je začel jokati. Imela sem namreč še premalo mleka, da bi se najedel, tako da je pomagalo samo, če sem ga dojila naprej, kar mu je služilo kot duda, da se je potolažil. Ko sem zaprosila za dodatek - adaptirano mleko, pa se je najedel in zaspal kot ubit. K sreči sedaj teh problemov nimava več. Možno, da je pri tebi podobno in imaš zaenkrat še premalo mleka.

(odgovor članu copatek)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
12.12.2007 16:40:01   
želva
Copatek, mleka imam fuul, pa saj danes je ful pridna, se budiva na 3 ure, pojeva in nazaj spat, ampak noči me je strah, ker res ne vem v čem je fora!

Zdaj pa vprašanje za vse, ki ste rodile, pa ste bile šivane, koliko časa to boli?Kdaj lahko normalno hodiš?Sm kot en star kripl! A Lahko kej mažeš z bepanthenom plus al je treba pr mir pustit? A lahko katere tablete prot bolečinam vzameš?
Me je babca dons vprašala kater dohtar me je pa šival, pa ji povem in ona, ja da pol ni pa nč čudnga da me tok boli, k on ful zategne šive user posted image Jao, jao

Ostale pa, pejte hitr rodit, da bomo lahko vkup jambrale. Pa mal fantov, da ne boso same punce.
Ne vem katera updata sezna, zdaj ko ni raho, Klarisima je rodila 8.12.

(odgovor članu copatek)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
12.12.2007 17:04:33   
ElaM
Želva, verjetno je Manca ponoči pogrešala bližino, ali pa so jo dajali krči. Poskusi, ko se bo zvijala, da jo poležeš na roko, tako da ji z dlanjo podpiraš glavico, v bistvu da ji z roko greješ bušija, pri Tinkari je to pomagalo, če je bilo pa fejst hudo sem ji bušija masirala z brinovim oljem, v smeri urinega kazalca, če pa še to ni pomagalo pa termofor. Samo to zdaj verjetno še ni za prakticirat, ker še popek ni popolnoma zaraščen.

Glede šivov, ti ne morem povedat nič pametnega, sem pokasirala samo dva notranja, pa me je še to full bolelo.user posted image  Čimvečkrat se stuširaj z mlačno vodo, pa kameličin čaj tudi pomaga, da ga daš na vato in greš nežno preko šivov.

Drugače pa še enkrat čestitke tebi za Manco in copatku za Ažbeta.user posted image  Mi stare kljuke, se pa ne damo.user posted image

Aja, Želva, a je Klarisima, že šla domov?

:)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
12.12.2007 17:08:00   
mulatka
Čestitke vsem novopečenim mamicam, ostalim, pa srečno.., da bi čimčprej prišel dan in čimmanj boleč in seveda hiter porod.

Želvica.. za to stanje, boleči in sveži šivi po porodu je najbolje -hrastovo lubje. Ko voda zavre, daš lubje v vodo, pustiš pol ure, odcediš in si pol namakaš spodnji del v tej vodi...kar nekaj minut namakaš rito in šivčke... v 2 dneh boš ko nova...user posted image

Rada te imava zaradi takšne, kot si,
zaradi tvoje iskrenosti in optimizma.
Rada te imava, ker si resnična, realna...
Rad te imava, ker si posebna.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
12.12.2007 17:24:10   
loncica
Čav punce!

Jaz sem ravno iz sprehoda. ElaM, si me naluštala pa me je mož peljal v gozd na sprehod. Pa še za jaslice sva nabirala ene dodatke.

Ayo, sem se smejala, ko sem brala o tvojih sanjah. Ko bi bilo vsaj res.user posted image Zaenkrat še nič ne kaže, da bi šla rodit.

Glede izcedka: tudi mene zeza. Od prozornega do svetlo rumenega, od gostega do vodenega. Krizauser posted image

Lp

(odgovor članu mulatka)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
12.12.2007 17:50:47   
lorch
ta trenutek je tjaša priklopljena na zizo in z eno roko držim njo, z drugo pa pišemuser posted image
želva meni so v porodnišnici svetovali led in res pomagauser posted image user posted image user posted image
lahko gadaš v vrečko dve ali tri kocke in potem vse skupaj zaviješ v papirnato brisačo, pol pa pridno v spodnje hlače. je fuuuuul fajn. totalno olajšanje. priporočam!

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
12.12.2007 18:14:03   
Skyline
heeeej

ČESTITKE NOVIM MAMICAMuser posted image

stare sablje.....kaj zej, a nobena ne gre v Rim al kaj, al smo vse izgubila vstopnico user posted image

jaz sem dons s pregleda....nč še ne kaže na dogajanje, zaprta, MV še ni zmehčan....naša pikica user posted image ima 2960 g, sicer premer glavice ima za en teden manj, obseg trebuščka za 1,5 tedna manj, stegnenico pa spet za 1 tedn manj, tko da se mi zdi, kot da je vse zbrkljanouser posted image ....napisal je tudi, da je plodovnice subjektivno manj, kar spet ne vem, kaj pomeni, glede popkovnice pa je rekel, da jo ima za vratom, samo ne more videt z UZ, ali ima tudi kaj ovito okrog vratu user posted image ....ma js sm kar depresivnauser posted image ....tamala pa zjutraj na CTG ni hotla sodelovati in sm se mogla it šetat, pol je blo pa v redu, zdej me pa tako klofa notr, kot da bo vn skočila in od vsega se ji zdej še kolcauser posted image

ne vem...najraje bi že šla rodit, kot vse....sam očitno jim je kr fajn toplo in udobno notr, tako da se jim nič kaj ne mudi vn na mraz...user posted image
kontrolo mam danes teden, tko da bomo vidli, kaj vo CTG pokazal...ker danes mi ni vmes niti enkrat otrdel trebuh, doma pa skoz po malem...mislm, kot zanalaščuser posted image

držte se in upajmo, da gremo čimprej v Rimuser posted image

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
12.12.2007 18:45:33   
lana38
Želva, nabavite dudo. Drugače bodo tvoje dojke nadomestilo za tolažbo.

CTG je meni v prvi user posted image  kazal popadke, ki jih jaz nisem čutila. Res ne vem, če se je za zanesti na te naprave.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
12.12.2007 18:59:51   
Ayo
Sem oddremala pop 2.5 ure! user posted image user posted image
Drugace sem pa fajn pokasirala prehlad, mi tece iz nosa kot 100user posted image , zamasen...skratka user posted image

ElaM, pri nas imamo 13 tednov porodniske (kar so 3 meseci).
Ampak jaz sem se pri nas dogovorila, da potegnem se 3 mesece neplacanega, potem pa se vrnem za 6 mesecev na polovicni del. cas.
No, ne morem se pritozevati, sem zadela loto! Drugace bi pa verjetno pustila sluzbo (in iskala novo), ampak ocitno me hocejo nazaj in so mi ustregli user posted image user posted image

Skyline sem ravno danes razmisljala kje se skrivas.

Moj user posted image  je pa danes neverjetno miren user posted image user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
12.12.2007 19:03:37   
loncica
Ayo, moj user posted image  je tudi precej bolj miren danes v primerjavi s prejšnimi dnevi.

Skyline, jaz sem imela do sedj 4 ctg-je in mi trebuh nikoli ni otrdel, doma pa ves čas. Zdajle mi recimo spet ful otrdeva, ampak kakšnih bolečih krčev pa ni.user posted image

Punce, a boste ve dudo že s sabo v porodnišnico vzele?

Lp

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
12.12.2007 19:05:19   
Skyline
Ayo, ma kako lepo, da si mislila name, a ma zato se je moji pikici user posted image prej kolcalouser posted image , sm bl počivala, kr so me napadli hemeroidi in nism mogla NIČ...ne ležat, ne sedet, ne klečat...mislm katastrofa!!!...pa še zdej ni ok, si ne predstavljam klistirja.....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
12.12.2007 19:15:53   
Ayo
Sem ravnokar pogledala slikce od nase lorc in Tjase user posted image user posted image

Joj ampak sivov se pa tudi jaz ful bojim, vsi me strsaijo kolk booooooliiii user posted image user posted image

Me pa zanima, ali imate vse doma ze pripravljeno pumpico za mleko?
Ker jaz je nisem kupila, sem rekla, da najprej sploh vidim kako bo...ne vem no, a morm letet jo nabavit? user posted image

Grem kuhat!

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
12.12.2007 19:17:29   
Ayo
IZVIRNO SPOROČILO: loncica

Punce, a boste ve dudo že s sabo v porodnišnico vzele?

Pri nas jo da porodnisnica; jo imam pa tudi sama pripravljeno v torbi. user posted image

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
12.12.2007 19:35:49   
t*e*j*k*a
Punce ne nas preveč strašit s šivi.
Glede dude, jaz jo bom nesla s sabo v P, ampak je baje v Celju ne dovolijo. Zakaj, ne vem.

Črpalke za mleko tud jaz še nimam, bomo najprej vidli kako bo in jo bomo potem nabavili če bo treba.

Zdej pa grem slikce gledat od naših mamic in njihovih user posted image .

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
12.12.2007 19:35:55   
ursa1981
Zdravo,

naj vas potolažim. Tudi sama sem bila pri porodu prerezana (presredek) in šivana. Prva dva dni me ni nič bolelo, še sedela sem normalno, dkoler mi ni sestra rekla, da nesmem sedet, ker direktno pritiskam na šiv. Prej mi to ni nihče rekel. No, v torek 4 dan po porodu pa so se bolečine res začele pojavljati a ni problema, ker lahko vzameš npr. lekadol, tudi v porodnišnici ti ga prinesejo. Danes pa ko je za menoj že 11 dni od poroda pa bolečin sploh ne čutim več, verjetno so tudi šivi že popadali ven. So mi pa svetovali, da si naj zdaj še nič ne mažem, le dobro se je vsakič umiti, ko greste na WC z mlačno vodo, saj to zelo ublaži bolečine.

Res ni ne vem kaj hudega, je pares, da so nekateri zdarvniki malce bolj grobi pri šivanju in šive zelo zategnejo, kar mi je povedala patronažna in baje sem imela jaz kar srečo z zdravnico, ki me je šivala. Res je vse lepo naredila.

Sama sem čutila, ko so me prerezali, a ni nič boleče (res, da sem imela tudi protibolečinsko tekočino napeljano direktno v žilo), ko pa šivajo pa itak dobiš en pik, da se zadeva malo umrtviči.

Upam, da boste dobro prestale zadevo, res pa vam svetujem, da prvih 10 dni zelo počivate, čim manj sedite, ker s tem obremenjujete šiv, tudi dojite v leže. Poleg tega pa svetujem, da če že morate sedeti, si nabavite šlavf za v vodo in sedite na njem, tako ne boste direktno pritiskale na šiv, ali pa si umislite povšter za dojenje, ki je sicer bolj namenjen vašemu malčku, a si ga lahko izposodite in prekrijete z rjuho in sedete nanj.

No, to so moje izkušnje in moje mnenje. Upam, da sem vas kaj potolažila.

LP

URŠA

P.S. Glede dude pa toliko, jaz je nisem imela s seboj in mi  jo je v Lj. P prinesla nočnasestra, ker se moja Anja ni in ni hotela potolažiti. Je pa res, da je duda, ki smo jo dobili velika (tista velika gumasta - in ni ortopedska oz. tista ploščata) in naša Anja druge sploh ne mara:) Pa tudi nad to ni preveč navdušena, a ko je res hudo jo z veseljem sprejme.

Pumpico za iztis mleka, mi je ravno danes nabavil mož, ker imam mleka za enkrat preveč in sem bila danes ponoči čisto mokra. Poleg tega pa je potrebno mleko res dokonca iztisniti po vsakem dojenju, tako mleko bolje vre in ga je tudi več, poleg tega pa se s tem obranimo morebitne okužbe, ki ji rečemo mastitis (če pa bi se okužile s tem pa smo tudi ob dojenje za nekaj časa).

No zdaj pa bežim, ker Anjo nekaj črviči pa še papat morava.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?