ursa1981
|
Zdravo, naj vas potolažim. Tudi sama sem bila pri porodu prerezana (presredek) in šivana. Prva dva dni me ni nič bolelo, še sedela sem normalno, dkoler mi ni sestra rekla, da nesmem sedet, ker direktno pritiskam na šiv. Prej mi to ni nihče rekel. No, v torek 4 dan po porodu pa so se bolečine res začele pojavljati a ni problema, ker lahko vzameš npr. lekadol, tudi v porodnišnici ti ga prinesejo. Danes pa ko je za menoj že 11 dni od poroda pa bolečin sploh ne čutim več, verjetno so tudi šivi že popadali ven. So mi pa svetovali, da si naj zdaj še nič ne mažem, le dobro se je vsakič umiti, ko greste na WC z mlačno vodo, saj to zelo ublaži bolečine. Res ni ne vem kaj hudega, je pares, da so nekateri zdarvniki malce bolj grobi pri šivanju in šive zelo zategnejo, kar mi je povedala patronažna in baje sem imela jaz kar srečo z zdravnico, ki me je šivala. Res je vse lepo naredila. Sama sem čutila, ko so me prerezali, a ni nič boleče (res, da sem imela tudi protibolečinsko tekočino napeljano direktno v žilo), ko pa šivajo pa itak dobiš en pik, da se zadeva malo umrtviči. Upam, da boste dobro prestale zadevo, res pa vam svetujem, da prvih 10 dni zelo počivate, čim manj sedite, ker s tem obremenjujete šiv, tudi dojite v leže. Poleg tega pa svetujem, da če že morate sedeti, si nabavite šlavf za v vodo in sedite na njem, tako ne boste direktno pritiskale na šiv, ali pa si umislite povšter za dojenje, ki je sicer bolj namenjen vašemu malčku, a si ga lahko izposodite in prekrijete z rjuho in sedete nanj. No, to so moje izkušnje in moje mnenje. Upam, da sem vas kaj potolažila. LP URŠA P.S. Glede dude pa toliko, jaz je nisem imela s seboj in mi jo je v Lj. P prinesla nočnasestra, ker se moja Anja ni in ni hotela potolažiti. Je pa res, da je duda, ki smo jo dobili velika (tista velika gumasta - in ni ortopedska oz. tista ploščata) in naša Anja druge sploh ne mara:) Pa tudi nad to ni preveč navdušena, a ko je res hudo jo z veseljem sprejme. Pumpico za iztis mleka, mi je ravno danes nabavil mož, ker imam mleka za enkrat preveč in sem bila danes ponoči čisto mokra. Poleg tega pa je potrebno mleko res dokonca iztisniti po vsakem dojenju, tako mleko bolje vre in ga je tudi več, poleg tega pa se s tem obranimo morebitne okužbe, ki ji rečemo mastitis (če pa bi se okužile s tem pa smo tudi ob dojenje za nekaj časa). No zdaj pa bežim, ker Anjo nekaj črviči pa še papat morava.
|