|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke - take II
12.12.2007 20:08:18   
NatašaC
Lp vsem!
Danes sem bila cel dan v porodnišnici - pregled pred carskim. Uglavnem čakanje, nič pametnega no. Sam kašljam spet in to ni dobro. In če si človek želi naravno rodit, pa je prej imel CR, to sploh ni tako preprosto. Rok imam 25. 12., ampak najkasneje 27. 12. bomo pestovali, ker so me na ta dan naročili na CR. Nočejo več čakat. Pa sem mislila, da bomo potegnili v drugo leto.
Zdaj pa lahko samo upam, da bom rodila prej sama, da se začnejo popadki. Ker drugače bom spet rezana. Jaz pa ne vem zakaj ne bi bila. Pa imam čisto lepe spomine na prvi CR.
No bomo videli. Se bo treba še mal matretirat, da se mogoče kaj začne dogajat z mano in odpeketam v porodnišnico prej. Za Božič recimo.
Lep večer vsem!

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
12.12.2007 20:19:52   
15.7.
Živjo, kako ste, tudi jaz še zmerej čakam, in upam, da bomo imeli user posted image že 13. v naročju, da bi bil na očijev rojstni dan. Me pa zelo špika v spodnjem delu trebuha na kakih 10 minut in imam bolečine, ki so na las podobne menstrualnim krčem. In če nekaj časa sedim ali ležim je še huje.

Nekaj pa me res zanima, zasledila sem, da ste čvekale o pumpicah za mleko, in meni je moja kolegica rekla, da mi posodi svojo, vendar se meni zdi, da to ni stvar, ki bi si jo lohka sposojal. Kaj ve menite?

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
12.12.2007 20:27:06   
lana38
Dudo sem jaz nabavila in mi jo bodo prinesli v P, če bo treba. Glede pumpice za iztis mleka, pa je to tako taka stvar, ki jo treba obezno sterilizirati. Lahko si jo tudi sposodiš. Tudi novo bi morala sterilizirati, če bi potem z istisnjenim mlekom hranila user posted image .
Tele user posted image  krče sem jaz imela nocoj ponoči, pa so po eni uri izginili. Ne vem, kaj so pomenili.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
12.12.2007 20:31:27   
loncica
Lana, kako pa je s sterilizacijo dude? Ker če jo jaz doma zdaj steriliziram in nesem v P, jo otrok verjetno ne more 2 dni imet, brez, da bi jo sterilizirala vmes (kar pa v P verjetno ne morem?) Ma sem v dilemi glede te dudeuser posted image . Pomoč prosimuser posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
12.12.2007 20:40:43   
vetrnica
Samo na hitro javljam:

V soboto (8.12.)  zjutraj smo hiteli v porodnišnico in ob 16:40 sem rodila deklico. Zoja je bila težka 3700 g in velika 55 cm.

Danes smo prišli domov. Zoja se pridno doji in veliko spi.

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
12.12.2007 20:42:09   
15.7.
lana ampak te krče imam jaz ze 2 dni, zok da nevem. pa konstantno spikanje v noznici ali jajcnikih, mislite da sem ze za rodit?

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
12.12.2007 20:42:20   
Skaana
user posted image

samo na hitro user posted image . Malce sem žalostna, ker mi je Atena zbolela, Aleksej je pa priden na kvadrat - že trkam user posted image . Je pa res, da hoče bit vsake dve uri priklopljen in sesat, kar mu tudi omogočim, potem pa zadovoljen zaspi.

Glede DUDE. Meni se to zdi obvezen pripomoček, ampak šele po nekje tednu dni, ko imaš že dneve navala mleka za sabo. Ker prve dni je izredno pomembno, da otroček čim večkrat sesa dojko in jo tako stimulira za nastanek mleka. Zato, drage moje souser posted image , si raje nabavite multimum lanolin kremo (v Celjski P jo imajo dovolj in ni potrebno met svoje) ali pa multimum lanolin blazinice, to pa vam bo zelo prav prišlo. Pa tudi način sesanja je pri dudi drugačen kot na dojki, zato to rado novorojenčke zavede in ne znajo zagrabit dojke. Kar pogumno vse user posted image . Še malo, še malo in bo.

Pobožajte bušije, jaz tako pogrešam migotanje tam notri user posted image .

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
12.12.2007 20:43:42   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: loncica

Lana, kako pa je s sterilizacijo dude? Ker če jo jaz doma zdaj steriliziram in nesem v P, jo otrok verjetno ne more 2 dni imet, brez, da bi jo sterilizirala vmes (kar pa v P verjetno ne morem?) Ma sem v dilemi glede te dudeuser posted image . Pomoč prosimuser posted image

Dudo imam že spakirano, v Lj kar se tega tiče ne komplicirajo. Novo sem 5 min "kuhala" v vreli vodi, je iz silikona, tako da je to ok. Dude iz lateksa se po vretju začnejo lepit, tako da jaz periporočam silikonske. Potem pa jaz nisem kaj dosti komplicirala z raznim kuhanjem, pri novorojenčku mogoče 1-2x na teden, več sigurno ne. Tudi flaše sem vedno pomivala v pomivalcu, pa ni bilo nikoli nobenih problemov, 1-2x na teden sem jih pa prekuhala.  Enako bom delala tudi sedaj.
Glede črplke za mleko, mislim, da si jo komot izposodiš, prej fajn prekuhaš in je. Flaške, ki so pa zraven, predvsem cuclje, pa kupiš nove in to je to.
Jaz črpalko imam, sem jo tudi precej uporabljala, je fajn, če sem kdaj kam šla, sem si prej izčrpala mleko, pa jo je lahko ati nahranil.

:)

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
12.12.2007 21:03:30   
Magi*
čer!

še ena stara dojilja se javlja. torej, pri nas dude nismo imeli in je ne bom s sabo v P nesla. če bo sila, mi jo bo mož prinesel. kot je napsala Skaana se prve dni (14 dni npr) splača mal zobe stisnit in dojenčka čim več pristavljat (kolikor pač hoče). tako se stimulira ravno pravšnje nastajanje mleka. po drugi strani, če si po podoju še iztisnete mleko, se proizvodnja še poveča in če dojenček ne potrebuje toliko mleka, lahko pride do zamašenih vodov in tudi do mastitisa. priporočam, da vam rajši mleko samo izteka ali greste pod vroč tuš in si zmasirate dojke in se "malo odcedite". če je res hudo izčrpajte samo toliko, da vas joške ne bodo tiščale. za lažje iztekanje mleka lahko dobite tudi pumpico s katero si pred podojem všpricate hormon oksitocin v nos in mlekec začne lepo teči.

pumpico za mleko si lahko izposodite, komot. itak ne veste, če jo boste rabile. jaz sem jo samo občasno, da sem naredila malo prostora v joškah. Zaki ni hotela piti po flaški, niti mojega mleka ne.

najbrž sem hotela še kaj napisati. če bo imela katera kake probleme z dojenjem, naj samo vpraša. mam 20 mesecev dojenja in vseh mogočih težav za sabo in bom rada pomagala.

drugače pa vas Raho lepo pozdravlja in se vam vsem zahvaljuje za lepe želje in čestitke. Živa je non stop priklopljena na joško, na srečo je Raho že navajena, da ji en z joške visi. user posted image  Črto je krasno sprejel sestrico, zdaj pa je malo zbolel. menda so rojstvo pošteno zapili, kot se za Prekmurce spodobi. če bo vse OK, bosta Raho in Živa v petek že doma. potem vam bo pa že tudi sama zreferirala.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
13.12.2007 7:32:37   
pikica*
Dobro jutro!

Nisem še čisto nič brala za nazaj. Samo to sem hotla sporočit..... Magi*, če te še držita tortica in šoping, javiuser posted image . No, pa katera druga se tudi komot pridružiuser posted image .

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
13.12.2007 7:57:50   
Magi*
zdaj šibam na pregled in javim takoj, ko bom nazaj.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
13.12.2007 8:48:32   
ElaM
Dobro jutro.
Loncica, danes se je že meni sanjalo o tebi, da ti je odtekla voda.user posted image  Na vsak način bi te rade spravile rodit.user posted image

Pikica*, ti si pisala, da si rodila s svojimi popadki, kako se je pri tebi začelo?
Mene danes boli v križu, ena taka čudna bolečina, kot da bi mi nekaj dol pritiskalo, nekako tak občutek, kot da bi nekaj težkega nosila na križu. Saj ne vem, a sem že res tako napsihirana, da v vsem vidim znake.user posted image  Trebuh mi občasno otrdeva, izcedka na litre,...

Magi*, držim pesti, da te pošlje rodit.user posted image  Če pa ne, pa da si privoščita s Pikico*, vsaj konkretno količino torte.user posted image

Moja Tinka šminka se je zbudila, lepo bodite.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
13.12.2007 8:49:50   
NatašaC
Kako lepo je brat poporodne zgodbe. Pa tiste ki ostajate, vse nekaj špika ipd. Jaz si pa zdaj zelo zelo želim, da bi me. Sej vem, da mam še 14 dni časa, sam vendar. Drugače spet padem pod nož. Pa ne bi rada. Sva sinoči z možekom brala spremne liste, ki jih moraš podpisat pred CR in naju je kar groza, kaj vse se lahko zakomplicira. Sej vem, da se pri normalnem porodu lahko tudi (pa itak lahko samo upam, da se mi je brazgotina od prvega CR zarastla prav in da ni kaj uraščeno), sam vseeno me je strah.
Jst bom danes za varuško svojemu sončku, pa še njegovi 5 letni sestrični in 2 letnemu bratrancu, tako da bo kar pestro. So že prišli! Čav!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
13.12.2007 8:57:04   
pikica*
No, zdaj sem pa ready za klofanjeuser posted image . Danes sem bila že pridna...moja dva sem odrihtala, zdaj pa kuham joto.

Spet nobene nove mamice? Magi* in ElaM, dajta Raho rečt, da nam pošlje kakšne fajn vibracije, da nas sterajo v Puser posted image .

No, vsaj vetrnica je javila, da mamica. Čestitkeuser posted image !!! Lepo imeuser posted image .

Kar se tiče dude.....mi je pri Zoji na začetku nismo imeli. V bistvu je sploh ni marala. Kasneje pa je ratala pravi odvisnik in še zdaj rabi ponoči vsaj eno, še raje pa ima, če jih ima kar ene par okrog sebe.  Bom pa za vsak slučaj najbrž vzela kakšno v P. Loncica, ne sekiraj se glede steriliziranja. Saj je tudi doma menda ne boš vsak dan prekuhavalauser posted image . Meni se zdi, da nas s tem preveč šopajo. Mi smo flaške in dude prekuhali samo vsake toliko, po parih mesecih smo pa to itak čisto opustili.

Pumpice za mleko pa jaz nisem imela in je tudi zdaj ne mislim kupovat. Če bo kriza, jo bom pa pač naknadno kupila. Ampak pri meni je bilo tako,da mleka nisem imela niti za vzorec, kljub matranju.

Meni pa danes spet trebuh otrdeva pa špika me, ampak to še niti približno ni to. Najbrž je samo posledica včerajšnje popoldaneske hoje, ko sem bila res dolgo na nogah, tako da sem bila na koncu že čisto polomljena. Potem je bila pa še noč katastrofalna. Zoja se je ves čas zbujala (ne vem kaj jo je matralo), mene pa so boleli vsi možni sklepi. Sem bila prav vesela jutra.

Grem prečekirat kaj se dogaja z mojo jotouser posted image .

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
13.12.2007 8:59:38   
loncica
Čav punce!

ElaM, ko bi se ti sanje uresničileuser posted image . Sem pa včeraj že dežurala, če bo treba it. Trebuh mi je otrdeval na 10 min, ampak brez bolečin, zato nisem zganjala panike in šla spat. Je pa tudi mene začelo v križu bolet in me boli še zdaj, ampak spet konstantna bolečina - ne špikanje v intervalih. Izcedka, ga imam dovolj za 10 let naprej. Joj, če bom jaz sploh vedla kdaj bo treba it rodit. Aja, pa trebuh imam še vedno skoz trd. Mali je pa ful bolj umirjen - a mi skuša kaj povedatuser posted image ?

NatašaC: a, če se ti popadki začnejo spontano, boš pa lahko rodila brez CR?

Magi, ne še it. Midve z EloM, bi šle s tabouser posted image .

Lp

(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
13.12.2007 9:03:56   
pikica*
ElaM, čisto natančno se več ne spomnim kako se je pri meni takrat začelo. Vem samo to, da sem ravno zaključila z enim ogromnim kupom likanja in se vsedla na kavč. Potem  pa se je začelo ščipanje z otrdevanjem trebuha. Ampak točnega občutka več ne znam opisat. Ni pa bilo dvoma, da so to popadki. Čisto mimogrede sem ob prvem popadku pogledala na uro, potem še ob drugem, tretjem......in so si sledili točno na sedem minut. Potem sva pa oba z možem sedela na kavču in spremljala popadkeuser posted image . Hitro so prešli na šest minut in potem že na pet. Takrat sva šla pa v akcijo. Jaz pod tuš, pa pobrit, potem pa v P. Ko sva odhajala, so bili že na štiri minute. Za občutek....prvi popadek sem dobila ob cca. pol devetih zvečer, ob desetih pa sva bila že v P. Potem pa so sledile vse procedure (CTG, pregled, sprejem, klistir...). Je kar trajalo, da sem prišla do porodne. Mislim, da sem šla not okrog pol polnoči, malo pred drugo pa sem že imela Zojo v naročju.

Če bo šlo zdaj, v tadrugo podobno, bom čisto zadovoljnauser posted image .

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
13.12.2007 9:04:57   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: loncica

Magi, ne še it. Midve z EloM, bi šle s tabouser posted image .

Lp

Loncica, mogoče bo pa danes invazija na Lj P?user posted image  Upam, da ne v prometni konici od 2-5-ih. Čez Smrečje pa ni za tvegat, je cesta preveč luknjasta.user posted image

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
13.12.2007 9:18:03   
loncica
ElaM, ampak če bo kriza grem jaz čez Smrečje - so zdaj popravili najhujši del. V konico ne grem čez Šk. Loko, ker bi obstajala možnost, da rodim v gužvi pred Celovškouser posted image .

Lp

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
13.12.2007 9:47:30   
Magi*
I'm back. in še nikamor ne grem. user posted image

CTG je sicer zaznal 2 močnejša popadka, totalno neredna, ostalo pa flat line. edino baby se je malo umiril in me je G potolažil, da pa gre zdaj zares. vaginalno me ni pregledal, čeprav mi je zadnjič obljubljal - OK, saj to mi je čist kul, ampak, da mi pa UZ ni delal že od 34. tedna mi pa ni čist vseen. kako naj pa vem kakega silaka bomo imeli? tolažim se s tem, da on že ve kaj dela user posted image  no, po drugi strani mi je rekel naj letim v P čim se bom kaj čudno počutila, da mi bo dol pritiskalo - halo, to mi že sedaj. user posted image  ... v ponedeljek imam ponovno pregled, če bom še v enem kosu. sam jaz mam občutek, da bom. user posted image

torej, drage moje, Magi* ne gre nikamor. vidve hribovke user posted image  pa tudi ne pobegnit pred mano! OK, lahko gresta na pot par ur prej.

pikica*, jaz sem redi za napad na torte! te pokličem.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
13.12.2007 9:50:28   
ElaM
O. Magi*, a ti pa še kar tukaj?user posted image  Te moram malo hecat, da boš dobila redne popadke.user posted image
Mene pa vedno bolj v križu dol tišči, samo najbrž je spet lažni alarm. Ampak enkrat bo kljub vsemu moglo it zares.user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
13.12.2007 10:06:59   
Magi*
ElaM, ampak pri tebi bi znalo iti pa zares! tole dol tišči v križu se mi zdi tako zelo "promissing"!

grem se jaz urihtat za izhod na tortico user posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
13.12.2007 10:23:40   
lana38
Jaz tudi mislim, da je dovolj, da novo dudo skuhaš 5 minut kot piše, potem pa 1x do 2x na teden. Za dudo sem se jaz odločila pri Blažu, ker ga 3. ali 4. dan sploh nisem mogla dol dati z dojke, kar pa se mi je zdelo čisto nenormalno, da je non-stop "priklopljen".user posted image Že da mu daš, ko hoče, pa če tudi na uro ali dve, ampak, da ga sploh ne moreš odstavit par ur skupaj. To pa mi nikakor ni "špilalo". Ko sem ga dala vstran, je tulil kot user posted image . Če bi bil resnično lačen, ga tudi vlečenje dude ne bi pomirilo. Pa ga je.
Moram si iti lase umit, pa mi sploh ni. zelo težko zavzamem položaj za to delo.user posted image
Lepo se imejte na tortici. Morda si eno privoščim, ko grem na sprehod.
LP

lana38

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
13.12.2007 10:27:13   
DANVARI
evo mene da se mal javim starim sabljam user posted image user posted image user posted image
Tamala spi, tavečja je v vrtcu, oči se rekreira, mami pa surfa user posted image user posted image user posted image

ElaM,  si spraševala, kako je bilo ko je Ana prišla v porodnišnico... Ne moreš verjet kako se ti dojemanje spremeni! Prej je bila ona zame še dojenček, potem pa jo ne vidim pol dneva in pride moja VELIKA PUNCA. Res, ne moreš verjet, kot bi gledala drugega otroka. Zdej jo vsak dan gledam kolk je zrasla user posted image . Ko se je Ajda rodila sem prvo pomislila:"Kako je majhna." Pa je bila 200g težja od Ane... Res hitro pozabiš, kolk so bili majhni, da ne govorim o negi... mi je morala patronažna vse še enkrat pokazat - sej je bil res šnelkurs, ampak sem pozabila user posted image

Je pa Ani Ajda zanimiva, skoz jo hodi gledat in objemat, v vrtcu je začela dojenčke previjat... V porodnišnici je bila navdušena nad njo, sej ne vem če še čisto dojema da je to njena sestrica...
Je pa imela tud že malo krize: predvsem ko se jo daje spat, ker je zdaj oči zadolžen za to, sej prej je bil tudi ampak zdej je problem ker bi ona rada mami, mami pa ne more ker doji...user posted image potem pa ne veš kam bi šel oz. kje bi bil user posted image Tako da je tudi mami imela včeraj prvo krizo, se je malo neprespanost nabrala, pa utečeno še ni vse in se mi zdi da bo vedno kaos.user posted image
Moram se mal potolažit da je to itak sindrom prvega tedna user posted image potem bo bolje.

Toliko od mene na kratko pa se slišimo.

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
13.12.2007 11:06:12   
lana38
Pranje las za mano in uspelo mi je.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
13.12.2007 12:09:05   
lana38
Ku-ku, a ste vse na tortici? Tudi jaz sem jo že pohrustala, eno tako čokoladno. njami
LP

lana38

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?