mama11
|
Pozdravljene, par dni je bila takša gužva, da se nisem mogla javiti. Upam, da ste vse preživele kar se da lep božič v krogu svojih družinic. In za vsak primer, če bi bila v naslednjih dneh še kakšna gužva, vam kar takoj zaželim eno srečno 2008 - da bi s seboj prineslo vsaj toliko dobrega, kot ga je 2007. Nayya - inspiracija za ime je dejansko prišla od Novkovića, je bilo pa edino ime, glede katerega sva se z takoj strinjala, da je obema všeč. Naša na petarde sploh ne odreagira; opažam, da lahko nekatere zvoke čisto zignorira... Čez dan še vedno spi po več ali manj ustaljenem ritmu - previjanje/dojenje, igra, spanje (kadar nas ne dotolče napad krčev). Spat jo dam takoj, ko opazim, da je od igre utrujena - spi pa od 20 - 90 min. Scuba - oglasi se pri zdravniku, tole zveni precej hudo. Jaz sicer še vedno najlažje dojim leže, ker traja 20-30 min. Mleka je dovolj le, če dovolj pijem in jem. Predvsem slednje je včasih problem, na krizne dni vstanem tudi ponoči in grem jest. In seveda je odvisno tudi od tega, kaj jem - od kurje juhce se ne dela mleko, so potrebni konkretni ogljikovi hidrati in beljakovine. Odrastejo pa zdravi otroci tudi na umetnem mleku, če drugače ne gre. Potepinka - upam, da ta operacija ni kaj hujšega. Jaz sem bila včeraj pri G pa mi še brisa ni vzela - mi baje naslednji pripada šele aprila 2009... Ja, imamo takšno zdravstvo, da bi si morala izmisliti, da imam kakšno težavo, da bi mi ga vzela... Barika - kakšno super domiselno darilo. Marinci - pa če si bila prejšnji teden na pregledu pri G, ali ti ne bi mogla povedati, da so se jajčniki aktivirali - teden dni pred menstruacijo se to že vidi. Nicolina - jutri bo 6 tednov, pa se meni še vedno kakšen dan pojavi rjav izcedek. Sem pa že na dnevnih vložkih. Na sprehod pa le pojdi, bo koristilo tebi in otroku. Midve se razgibavava vsak dan, če le ni megle ali vetra. Mamathea, Vanja - jaz sem pa ugotovila, da ima krče ravno po jogurtu, mleko in sire pa lahko jem. Ajtak - ti naši dojenčki so ful napredni. Naša že nekaj tednov veselo obrača glavico, če je na trebuhu, dobra dva tedna pa jo lahko že dalj časa tudi drži pokonci. Manca - ful hvala za informacijo. Mi pa ni jasno, kako dolgo so lahko osebne izkaznice dojenčkov veljavne, če pa tako hitro rastejo in se spreminjajo... Se pa moram pohvalit, včeraj sve prvič same šle zdoma. Pri G je bila skoraj katastrofa - ful gužva, ful sva čakali, tako da se je bilo potrebno vmes previjat, hranit, potem so jo pa še krčki zagrabili, da jo je med pregledom morala po trebuščku masirat sestra... Sem skoraj obupala, potem pa je tako lepo zaspala, da sem se lahko še s kolegicama dobila na čaju. Še celo pot nazaj domov je v avtu kinkala, potem je bila pa lačna kot zmaj. Vse super, samo potem sta sledili še 2 uri trpljenja zaradi krčev. Plantex (mimogrede, ali 10 vrečk instant čaja res lahko stane 5,5 evra???) res pomaga za dalj časa kot kapljice, ampak nujno moram najti nesladkan komarčkov čaj. Ali katera ve, kje bi se ga dalo najti?
|