mamuška
|
Živjo! Zdajle ne utegnem brat za nazaj, poročam pa, da se mi s svetlobno hitrostjo bližamo 12 tednom (v nedeljo bo) in meni ni jasno, kam gre čas oz. kdaj mineva. 14 dni nazaj je naša štruca ravno lepo pasala v oblačilca št. 50, 56 je blo še zlo na komot, ta teden pa je večina 56 oblačilc krepko pretesnih, preozkih, prekratkih, tko da je 62 kot ulita. Halooo??? Začeli smo s št. 44 za nednošenčke Če naša tehtnica ne laže, ima naš pobalinko krepkih 5.300 gr, ki jih krepko občutim tam v križu. Tik pred prazniki sem imela precejšnjo krizo z mlekom, sem tudi sama že kar obupavala, vendar ker je DOminik resnično 100% odvisen od mojega mleka zaradi alergij, sem vztrajala. Poklicala sem eno od svetovalk za dojenje in dobila par nasvetov, trikov, tako da se je čez 2 dni situacija spremenila in umirila. Je pa res 2 dni D. visel od jutra do večera na meni, sem čist "obgrižena" in tudi dojke bolijo ko od te pospešene stimulacije. Med drugim zdaj vem, da so nihanja v količini mleka čist normalna in da upad količine ne pomeni, da mleka ne bo več. Zdaj spet normalno prehranim čmrlja, pa še nekaj ostane za zalogo "za hude čase". Bolj ali manj dojim na 2 uri, ponoči pa, kakor se zbudi in še vedno zraven tudi črpam. Odpraznovali smo prvorojencev 5. rojstni dan, s torto za alergike, ki se nam je vsem zdela veliko boljša od tiste "navadne". Jaz se učim peke brez mleka, jajc in pšenične moke , nekaj je dobil koš, nekaj pa tudi jaz. no, s teto M me pa ne strašit Poleg vseh ceremonij okoli dojenja samo še to nadlogo rabim Mi mso bili do teh praznikov redno zunaj, zdajle pa nam je zahladilo na krepkih minus 11, pa še veter je, če ni vetra, je pa megla do podna, tko da smo samo nosek pomolili ven. Je le nedonošen in zelo bčutljiv. Noči nam, razen hranjenja, potekajo dokaj mirno, sem pa vseeno ko zombi, ker najprej dojim, nato pa črpam in vse skupaj traja okoli cele ure, komaj zaspim, sem že za naslednji obrok pokonci K sreči mož res ogromno naredi in čez dan za kako uro, dve poskrbi za oba frkolina, da jaz ukradem kako uro spanja. Dominik je cela maza, daleč najraje se crklja, skuša se že "pogovarjat" - agu, abu, gee, smeji se pa le, kadar je naspan, sit in čist, drugače pa ni tako zelo radodaren z nasmeški. Končno smo sanirali tudi kakanje in kožo, zdaj kaka lepo, včasi 1x dnevno, drugič 2x, včasih pa 1 x na 2 dni, predvsem brez tiste vode. Zdaj tudi redno konstantno pridobiva na teži, kar prej ni. Tudi koža se je unesla, zato pa smrdi po crknjenih ribah , ker ga mažem samo z ribaderminom. Umivam ga zgolj z oljem, kopam zelo poredko, približno na 10 dni in koža končno ni več vneta, luskasta in ne srbi. Jaz sis icer nepredstavljam, kako je, če te 10 dni umivajo samo z oljem , ampak njemu to več kot očitno paše, saj je zdaj 5 x bolj zadovoljen otrok, kot je bil prej. Ga pa strahovito zateguje, da me že kar skrbi, zaradi praznikov nama je še NFTH odpadla (nevrofizioterapija - pomaga sanirat težae z mišičnim tonusom in pomaga k pravilnemu gibalnemu razvoju otroka), sama sicer nekaj delava, ampak to ni TO. Pa priznam, da vmes kdaj prav šlampasto pozabim na hendling , potem sem sama nase jezna, pomaga pa ne kaj dosti. Težave s krči so se z mojo dieto povsem umirile, le še zvečer dam sab simplex, dam pa kakšno žličko čaja čez dan, prav lepo popije z žličke. Edino prdi pa še vedno ko star fičo in vetrovi so smrdljivi za umret Menda je to posledica moje prehrane in bi kar verjela, ker bi tudi sama pred sabo najraje kar ušla š školjke Matr, če vsi Kitajci tkole smradijo s to svojo riž-prehrano, pol ni čudno, da nam gre atmosfera v maloro Pazim zdaj veliko manj, kot sem prej, jem mandarine, jabolka, banane, tudi večino zelenjave, jedla sem tudi prekajeno meso za Božič, edino mleka, jajc in glutea se držim, pa malega vseeno ne kolje niti 10% toliko, kot ga je prej. Očito res traja 3-4 tedne, da se dieta začne ornk poznat in da začne učinkovat pri otroku. Menda da se beljakovine mleka in jajc čistijo iz teles debele TRI tedne Pumpico bom tudi jaz jutri naroila in plačala, bolje da jo imam, dokler je še ne rabim, kot potem v rinke skakat. Evo, toliko za zdaj iz naših logov. Mirno noč vsem!