|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007
27.12.2007 14:52:41   
Tanayya29
ojla. 

mamathea ja bogica,upam da se bo umirilo....user posted image verjamem,da te to čisto iz sebe spravi...bogi Tijan...saj bo,jaz oz. mi smo imeli pred 2 dnevoma tako krizo,in včeraj,ko sva bila sama me je bilo prav strah,da se ponovi,HB je bilo včeraj ok.

ajtak moj full vziguje glavo,že od začetka.Meni se zdijo tili naši dojenčki že full napredni,če pomislm,da so jih tok let nazaj(naše mame),do enega leta povijal,so mogl bit čisto primeruuser posted image .
jst kdaj kar gledam našega Taja kaj vse že zna...user posted image btw...še tvoje ime Tjaš moram pohvaliti.Mojmu možu je to ime full všeč,in si je full želel to ime,ampak je od moje sestrične Tjaš,pa sva se potem premislila.

no,mamathea tudi Tijan je bil na začetku v igri...predvsem moji mami je bilo to všeč..

vanja v.,vidim,da ste tudi vi razmišljali o Tristanuuser posted image .No,moj se je potem tako odloču,da dava ime še zraven,on ga kliče taj tristan(ne zmeri),jaz pa Tajuser posted image user posted image user posted image ...

imamo pa tudi soseda Tristana ,sestrica je pa Tanaja..jaz mam pa D odsprediuser posted image user posted image user posted image ...

No,tok o imenih...

vsako je lepo,ane?

ah,šibam,moj spi kot polh(lubi mislm),so imel pestro zabavo,ob 5h je pršu,ob 7h je šel delat,ob 13 pa ves zmatran domu pršuuser posted image ...

pa pa

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
27.12.2007 14:53:12   
ajtak
Punce, ne me narobe razumet, tudi jaz sem se trudila dojit in sem si to zelela. Ampak en velik plus, da pa to ni slo pa je, da sem lahko za bozic uzivala v tatarcu in prsutu, ki sem ju sanjakla celo nosecnost user posted image . Tiste ki se morte pazit se mi prav smilte (tole pisem in jem potratno potico in zraven pijem mleko user posted image ).

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
27.12.2007 14:55:24   
Tanayya29
ajtak a nič potem ne dojiš?
no super za hranouser posted image .To je pa taka prednost!

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
27.12.2007 14:55:31   
ajtak
Nayya, hvala za pohvale glede imena. nama je bil vsec se Tevz, pa je stric Matevz in ga jaz Tevz klicem tako da ni prislo v postev... A ste opazle koliko novemberk ima user posted image  z imenom na T??

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
27.12.2007 14:56:04   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28

ajtak a nič potem ne dojiš?
no super za hranouser posted image .To je pa taka prednost!

Ce pa nic vec ni user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
27.12.2007 15:01:06   
Tanayya29
itak,če ni ni,so pa druge prednostiuser posted image .
ja,pa res veliko jih je na T!Sam res!

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
27.12.2007 16:31:00   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Punce, ne me narobe razumet, tudi jaz sem se trudila dojit in sem si to zelela. Ampak en velik plus, da pa to ni slo pa je, da sem lahko za bozic uzivala v tatarcu in prsutu, ki sem ju sanjakla celo nosecnost user posted image . Tiste ki se morte pazit se mi prav smilte (tole pisem in jem potratno potico in zraven pijem mleko user posted image ).

jaz pa dojim in vseeno jem pršut, potico... ni nobene reakcije na ajdi!!! zakaj se pa ne sme tatarc jest, če dojiš?

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
27.12.2007 17:43:33   
ajtak
ja po moje iz istega razloga kot prsut- surovo meso in toksoplazmoza. Saj to se loh tud z dojenjem prenese na user posted image . Al mam kake napacne informacije?

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
27.12.2007 17:48:47   
scubadiver
Ojla punce,
jaz nisem še nič kaj dosti boljše. K zdravniku nisem šla, ker nimam kam dati naše princeske, očka pa danes nikakor ni mogel priti domov med službo da b i jo čuval.  Če ne bo bolje do jutri, bom šla jutri k svoji zdravnici.

Jaz tudi mislim da sem vrgla puško v koruzo kar se tiče dojenja in obupala. Dojiti zaradi bolečin še vedno ne morem, ker je teža naše princeske prevelika in me res preveč boli, ko pa sem si črpala je po pol ure črpanja, danes zjutraj priteklo iz obeh dojk le toliko da je pokrilo dno flaške. Tako pa kljub vsemu trudu nima smisla mučit ne Lane in ne mene. Jutri ko imava pediatra bom prosila njo ali pa mojo zdravnico še za tiste tablete, Ajtak drugače se ti pa pridružim. Če ne gre pač ne gre user posted image

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

Neposredna povezava do sporočila: 1009
27.12.2007 18:47:27   
barika
dober večer...
ajtak, men je pa ratal ga spet malo dojit, pumpam si samo zvečer, pa še to traaaja 1 uro, da se napapca. sam po pravici povem, da mi sploh ni za dojiit, mi je lažje, če zagrejem vodo, pa vržem not 3 meroce novalaca, premešam pa je to to, pa še v užitek in sprostitev mi ni tak ko nekatere pišejo...
martin tud ful glavo vzdiguje pa drži kr nei časa, zadnjič sma ga dala na rebuh, pa se mu je ratal na hrbet prevržituser posted image , jaz tud pravim da so ful napredni, pa ful se nasmiha pa neke "čudne" glasove spušča (aguuuu)

scuba, upam, da se čim prej pozdraviš, da ne boš šla bolana v novo leto

jaz tudi vse jem, pa ni problemov, pa za novo leto si bom privoščila tatarskega, se mi ga že ful luštauser posted image

joj, a pride kera likat, danes sem ful zmatrana, pa mam še ful za nardit, pa še malega grema kopat, upam, da bo ob 20.00 zaspal (tak ko včeri, pa je spal do 00.30, se najedel,pa spal do 5-ih zjutraj, pola pa še do 9.30, pa danes je kr neki čez dan spal...uf...)

uživajte, lp

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
27.12.2007 19:08:25   
Dajica
Ojla!

Mi danes ponoci nismo najbolje spali, se je zbujala in nekaj jamrala, mislim, da so jo krcki dajali. Se je najedla, jo dam nazaj v posteljico, pa se zbudi, ji dam dudo, je ok, ji cez par sekund pade ven, spet stok, ji jo dam nazaj v usta, spet ok, pa spet pade ven...in to parkrat, tako da je nazadnje pristala pri nama v postelji, ker drugace bi celo noc mogla vstajat, tako pa se je nekako umirila in smo uspeli zaspat. Zdej cez dan pa spet spi kot polhec.

scuba-se drzim pestke zate, da se cimprej pozdravis! user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
27.12.2007 19:15:48   
potepinka
Čer!

No jaz sem nazaj od G,vse je vredu,no razen sprememb na materičnem vratu mi je dala napotnico tak da po novem letu grem na operacijo.user posted image

Glede dojenje pa jaz že tudi 3 dni ne dojim.Mark noče vlečt,se je tako jokal zraven da adijo.1 mesec sem dojila na nastavku potem pa še to ni hotel,in sem si brizgala ven zdaj pa mleka tudi ni več.No mogoče še malo ampak se mi zdi da samo sebe matram.Sem prav žalostan ker noče vlečt,pa še to zdaj pa ne bo mogel zraven mene v bolnišnico ko grem na operacijouser posted image user posted image user posted image .Bom že mogla pretrpet kakšen dan brez njega.

Tudi Mark že glavico dviguje od rojstva,zdaj jo že suče sem ter tja in radovedno gleda,glasove že tudi spušča,joj kak cart so ti naši otročki.

Nič zdaj pa grem likat

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
27.12.2007 20:44:41   
jooly

Čao borke!

Po nekaj dnevih se spet javljam. Obiski sem in tja, pa sej to paše za praznike... Drugač smo fino, Kim je pridna, spi, je, spušča najbolj smešne glasove na svetu user posted image , s tem, da si prej skor usta pretegne, preden en G sprav iz sebe. Da ne govorim o prvem nasmehu... Božansko, vam rečem. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: buba1131

Zanima me katere (firma in tip) sušilca imate doma in ali ste zadovojne z njim in ali je še vedno potrebno likati.

buba1131... jaz mam Sidex-ovega kondenzacijskega (to je v bistvu Gorenjev, ki ga delajo za izvoz). Je cenejši kot vsi ostali, ampak meni dela super in sem zlo zadovoljna. Sušim predvsem tetra plenice, brisače in spodnje perilo, ostalo pa le če je nujno, ker sem porajtala, da se stvari dejansko precej skrčijo.

Scuba... kad krene stvarno krene user posted image  Ampak ne damo se, sej smo levinje, porkala pipa user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nayya28

Koliko pa vam spijo čez dan?

nayya28... zlo različno. Včasih 3 minute, včasih pa 5 ur user posted image  Načeloma je od trenutka, ko se zbudi, budna nekje 1,5 do 2 uri, vmes se previjeva, jeva, mal pohecava, pocrkljava in nosiva, pol jo pa že začne zmanjkovat. Se mi zdi prov fino, ko zdej že lahko prepoznam, kaj ji fali - no, v večini primerov.

IZVIRNO SPOROČILO: nicolina

Jaz tako pogrešam, ker ni nič sončka, da bi šla ven. A ostale greste kaj?

nicolina... mi smo stari sicer že skor 2 meseca, ampak gremo skoraj vsak dan ven, tud če ni sončka. Samo da ni megle ali dežja. Celo v rahlem snegu smo šli. Do male mraz ne pride, svež zrak pa obema dobr dene. Kar pogumno! user posted image

menstruacija... s temle me prov presenečate. Sem mislla, da dokler dojimo, naj bi imele mir pred tem, pa vidim, da me lahko vsak čas doleti user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Ilije

malce me samo skrbi kakšen bo poračun elektrikeuser posted image

Ilije... naš poračun je bil 180 € (in sušilca smo uporabljali od septembra dalje) user posted image . Pa smo imeli čist normalen paušalni mesečni obrok, okrog 12 jurjev

IZVIRNO SPOROČILO: nicolina

Komaj čakam, da dobim pumpico od rije, mogoče bo šlo kaj več ven.

nicolina... mi jo že imamo, enkrat sem jo sprobala (tud pri Stašu, ker ima pod noskom herpes in se ni mogel useknit). Dela fenomenalno in povsem nemoteče za otročke. Ven pa pride svašta user posted image

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu buba1131)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
27.12.2007 21:19:28   
mamuška
Živjo!

Zdajle ne utegnem brat za nazaj, poročam pa, da se mi s svetlobno hitrostjo bližamo 12 tednom (v nedeljo bo)user posted image in meni ni jasno, kam gre čas oz. kdaj mineva.  14 dni nazaj je naša štruca ravno lepo pasala v oblačilca št. 50, 56 je blo še zlo na komot, ta teden pa je večina 56 oblačilc krepko pretesnih, preozkih, prekratkih, tko da je 62 kot ulita. Halooo??? Začeli smo s št. 44 za nednošenčkeuser posted image Če naša tehtnica ne laže, ima naš pobalinko krepkih 5.300 gr, ki jih krepko občutim tam v križu. 

Tik pred prazniki sem imela precejšnjo krizo z mlekom, sem tudi sama že kar obupavala, vendar ker je DOminik resnično 100% odvisen od mojega mleka zaradi alergij, sem vztrajala. Poklicala sem eno od svetovalk za dojenje in dobila par nasvetov, trikov, tako da se je čez 2 dni situacija spremenila in umirila. Je pa res 2 dni D. visel od jutra do večera na meni, sem čist "obgrižena" in tudi dojke bolijo ko user posted image od te pospešene stimulacije. Med drugim zdaj vem, da so nihanja v količini mleka čist normalna in da upad količine ne pomeni, da mleka ne bo več.  Zdaj spet normalno prehranim čmrlja, pa še nekaj ostane za zalogo "za hude čase". Bolj ali manj dojim na 2 uri, ponoči pa, kakor se zbudi in še vedno zraven tudi črpam.

Odpraznovali smo prvorojencev 5. rojstni dan, s torto za alergike, ki se nam je vsem zdela veliko boljša od tiste "navadne". Jaz se učim peke brez mleka, jajc in pšenične mokeuser posted image , nekaj je dobil koš, nekaj pa tudi jaz.

no, s teto M me pa ne strašituser posted image user posted image Poleg vseh ceremonij okoli dojenja samo še to nadlogo rabimuser posted image

Mi mso bili do teh praznikov redno zunaj, zdajle pa nam je zahladilo na krepkih minus 11, pa še veter je, če ni vetra, je pa megla do podna, tko da smo samo nosek pomolili ven. Je le nedonošen in zelo bčutljiv.

Noči nam, razen hranjenja, potekajo dokaj mirno, sem pa vseeno ko zombi, ker najprej dojim, nato pa črpam in vse skupaj traja okoli cele ure, komaj zaspim, sem že za naslednji obrok pokonciuser posted image K sreči mož res ogromno naredi in čez dan za kako uro, dve poskrbi za oba frkolina, da jaz ukradem kako uro spanja.

Dominik je cela maza, daleč najraje se crklja, skuša se že "pogovarjat" - agu, abu, gee,  smeji se pa le, kadar je naspan, sit in čist, drugače pa ni tako zelo radodaren z nasmeški. Končno smo sanirali tudi kakanje in kožo, zdaj kaka lepo, včasi 1x dnevno, drugič 2x, včasih pa 1 x na 2 dni, predvsem brez tiste vode. Zdaj tudi redno konstantno pridobiva na teži, kar prej ni. Tudi koža se je unesla, zato pa smrdi po crknjenih ribahuser posted image , ker ga mažem samo z ribaderminom. Umivam ga zgolj z oljem, kopam zelo poredko, približno na 10 dni in koža končno ni več vneta, luskasta in ne srbi. Jaz sis icer nepredstavljam, kako je, če te 10 dni umivajo samo z oljem , ampak njemu to več kot očitno paše, saj je zdaj 5 x bolj zadovoljen otrok, kot je bil prej. Ga pa strahovito zateguje, da me že kar skrbi, zaradi praznikov nama je še NFTH odpadla (nevrofizioterapija - pomaga sanirat težae z mišičnim tonusom in pomaga k pravilnemu gibalnemu razvoju otroka), sama sicer nekaj delava, ampak to ni TO. Pa priznam, da vmes kdaj prav šlampasto pozabim na hendlinguser posted image , potem sem sama nase jezna, pomaga pa ne kaj dosti.

Težave s krči so se z mojo dieto povsem umirile, le še zvečer dam sab simplex, dam pa kakšno žličko čaja čez dan, prav lepo popije z žličke. Edino prdi pa še vedno ko star fičouser posted image in vetrovi so smrdljivi za umretuser posted image Menda je to posledica moje prehrane in bi kar verjela, ker bi tudi sama pred sabo najraje kar ušla š školjke Matr, če vsi Kitajci tkole smradijo s to svojo riž-prehrano, pol ni čudno, da nam gre atmosfera v malorouser posted image Pazim zdaj veliko manj, kot sem prej, jem mandarine, jabolka, banane, tudi večino zelenjave, jedla sem tudi prekajeno meso za Božič, edino mleka, jajc in glutea se držim, pa malega vseeno ne kolje niti 10% toliko, kot ga je prej.  Očito res traja 3-4 tedne, da se dieta začne ornk poznat in da začne učinkovat pri otroku. Menda da se beljakovine mleka in jajc čistijo iz teles debele TRI tedneuser posted image

Pumpico bom tudi jaz jutri naroila in plačala, bolje da jo imam, dokler je še ne rabim, kot potem v rinke skakat. Evo, toliko za zdaj iz naših logov.  Mirno noč vsem!

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
28.12.2007 7:13:02   
nicolina
Dobro jutro, danes vam jaz skuham eno velikooo user posted image , ker jaz jo že rabim. Danes imamo prvi pregled user posted image  in Tin je star 1 mesec. Čestitke sinček moj user posted image .
Prav tako čestitam Scubini Lani, čestitke princeska user posted image . ( Še nekdo ima danes 1 mesec, pa se zdaj ne spomnem, ne mi zamerit in bit hude user posted image ).

Naša današnja noč je bla še kar, glede na to, da ima čisto zabasan nos in komaj diha, poleg tega se mu še zliva v grlo in potem še kašlja. Sem mu včeraj zvečer kar spucala nosek, tako da je blo malo lažje.
Ker je moj user posted image  delel skoraj do 1.00 (gostinci namreč, kajne Nayya ? user posted image ), ga je moj mami imela zvečer za 3 ure, tako da sem si malo odspala. Koj e prišel moj domov, sem mu dala jest, previla, v nosek fiziološko in mal spucala. No, potem je kar zaspal, ampak v spanju se skos premetava.
Zdej še oba spita, jaz sem že pokonci.

To sem tudi jaz opazila, da je veliko imen na T...user posted image
Jaz sem tudi že jedla pršut in potico, pa Tin ni imel nobenih težav. user posted image
Scuba, čimprej ozdravi...user posted image
Potepinka, tebi želim, da boš čimbolje prestala operacijo in s čimprej vrnila domov Marku. user posted image

Lep dan vam želi, se oglasim, ko pridemo domov...

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
28.12.2007 9:50:39   
Tanayya29
Dobro jutro.

Tin in Lana user posted image user posted image user posted image ob prvi obmesečnici.user posted image user posted image Bravo fantek in punčkauser posted image .

Nicolina fajn opravite in sporoči rezultate.

scuba upam,da ti gre na bolje.Imam pa tudi jaz eno vprašanje in sicer,mene full boli želodec,pa ne vsak dan...in to prot večeru,ko sem full utrujena.Meni se zdi,da je ti zaradi tega,ker dopoldne sploh ne jem(zajtrk),če pa pol popijem čaj je pa ok.Sem se zdaj odločla,da bom vsak jutr jedla topel zajtrk.Je pa tut res,da pijem zjutri sam uno močno kavo na prazen želodec....user posted image

potepinka kdaj pa imaš operacijo?Meni tudi skoz kontrolirajo ta bris,ker sem mela hpv(genitalne b.) virus.No,sej tega je tok,da je res pomembno,da se hodi redno na preglede in,da odkrijejo še preden se kaj razvije.Škoda ,da Mark ne gre zravenuser posted image .Mislim,pa da te bojo hitro spustli.Držim pesti.

tudi jaz sem naročila pumpicouser posted image .

buba mi2 imava candy pa ne vem katere številke so zraven(bi mogla pogledat).je pa super
.
jah nicolina sam delajo,sej bo v januarju bolje...pa dajica je na istemuser posted image .....ampak je treba delatuser posted image user posted image ...

nič,šibam malo pospraviti.

Lep dan.

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
28.12.2007 10:13:42   
manca
Sem klicala na EUROFON in vprašala, če otrok rabi za prehod meje osebno izkaznico ali gre lahko kar z rojstnim listom.
Odgovor je spodaj:

Ljubljana,  27.12.2007       Spoštovani,   pošiljamo Vam odgovor na vprašanje, ki ste ga zastavili na evrofon. Zanimalo Vas je, ali morate en mesec stari hčerki izdelati osebno izkaznico za potovanje v Avstrijo.      Zakon o osebni izkaznici http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r00/predpis_ZAKO500.html (Ur.l. RS, št. 100/2005-UPB1) določa, da je do osebne izkaznice upravičen vsak državljan Republike Slovenije, ne glede na starost, ki ima prijavljeno stalno prebivališče v Sloveniji. V zvezi z vpisom otrok v potni list staršev velja, da z začetkom veljave zakona  (5. 8. 2000) vpis otroka v potni list staršev ni več mogoč, zato mora imeti otrok svojo osebno izkaznico za izkazovanje istovetnosti (za potovanje v Avstrijo (območje schengena) ne potrebujete več potovalnih dokumentov, temveč le osebni dokument za izkazovanje istovetnosti znotraj posamezne države)   Za osebno izkaznico otroka vloži vlogo zakoniti zastopnik. Vloga se lahko vloži na kateri koli upravni enoti, v nujnih primerih tudi na Ministrstvu za notranje zadeve. Otrok mora biti ob vložitvi vloge navzoč, če se je sposoben na vlogo tudi sam podpisati. Istovetnost otroka se izkaže s priložitvijo otrokove stare osebne izkaznice, potnega lista ali vozniškega dovoljenja. Če otrok nima nobenega od navedenih dokumentov, zadostuje izpisek iz matičnega registra o rojstvu.   V  Vašem primeru je torej zakonsko obvezno izdelati osebno izkaznico za otroka (tudi za novorojenčka).   Vir:  Ministrstvo za notranje zadeve   Zahvaljujemo se Vam za vprašanje. Če imate še kakršno koli vprašanje, ki zadeva slovensko članstvo v Evropski uniji, vključitev Slovenije v schengensko območje ali predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije v letu 2008, nas lahko pokličete na evrofon, brezplačno telefonsko številko 080 2002, vsak delavnik med 9. in 19. uro. Svoje vprašanje nam lahko zastavite tudi na evrodopisnici ali pa pošljete po elektronski pošti na naslov: evrofon@gov.si. Obenem Vam priporočamo ogled našega spletnega mesta z informacijami o življenju v Evropski uniji http://evropa.gov.si.     Prijazen pozdrav,   Urad Vlade RS za komuniciranje

Neposredna povezava do sporočila: 1017
28.12.2007 12:27:43   
Ilije
Ojla!

En prav lep zimski pozdrav vsemuser posted image . Pri nas nič novega, vse poteka po ustaljenih tirnicah.

Čestitke vsem, ki danes praznujeje tedne, mesec ali dvauser posted image

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
28.12.2007 12:55:25   
Nana Liza
Hojla!

Da se še tukaj malo oglasim!

Pri nas smo tudi danes ponoči začeli šmrkati in še dobro, da sem naročila pumpico. Sicer je še nisem uporabila, do sedaj samo chicco-tovo. Mi je kar malo prehudo jo namontirati na sesalnik.user posted image AMpak bomo probal, ker ven pa res potegne velik in potem lahko lepo zaspančka.

Spanje - ponoči spi od 22 pa tam do 2h zjutraj, potem se podojiva in spi do 4-5h potem se pa vsako noč premetava (beri maha z rokicami) in jambra tudi do 2 ure. Sicer ni potrebe, da ga vzamem iz postelje, vmes tudi zaspim za 15 minut in potem me spet prebudi. Danes pa itak ni spal, ker je imel nosek zabasan. Potem pa odspi še eno rundo do 8-9ih zjutraj .

Čišča - trajala je 5 tednov. Pri prvi je trajala 6 tednv in je bil mir 10 mesecev, dokler sem jo dojila vsaj 2-krat na dan.

Imena na t. Tudi naš ima ime na t.
Ajtak, nam je bil tudi všeč vaše ime, samo mi smo mislili dati (Ma)Tjaž, zdaj je pa Tevž.

Plenice - ugotovila, da so zakon Mullerjeve. Pri fantkih moraš paziti, da je sprednji del malenkost bolj potegnjen od spodnjega. Plennica po večini nočeh zdrži od 22ih do 6ih zjutraj. Če je prej moker, pa ga ponoči preoblečem.

Velikost oblačil - naš je od 2900 pridobil že skoraj 2 kg v 5ih tednih. Tako da nekatere stvari ga moram oblačit že v 68. user posted image Bom vidla, kaj bo rekla P naslednji teden na pregledu.

skuba, potepinka
user posted image

NL

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
28.12.2007 13:23:07   
Oranža
Pozdravljene.

No končno se še jest mal javim. Je blo včeri kar naporno. user posted image  je šel v službo, Timon ni dopoldan prav ni9č spal, razen na zizi al pa v naročju...za znoret...pa še Enej je bil doma, ampak je bil priden ko user posted image . Sem ful vesela da ga imama, mi je ful pomagal, pa tolk je potrpežljivuser posted image . No popoldan je pol mali spal ko ubit 4 ure, zvečer je bla pa spet veselica do 23.30 - pol se je pa ob 04h zbudil, no pol je pa do 08.30 potegnil.
Dons sem ga pa kar v spalnico odnesla, ker spet ni hotel zaspat, noa pa je tam mal pojokcal (2min) pa sem vrtiljka zalaufala in glej ga vrabca, je zaspaluser posted image user posted image . No jutri pa ziher ne bo k se tolk širokoustim.user posted image user posted image .

Nayya  - imena imajo naši novemberčki res lepa, pa ogromno jih je res na T. No naš bi bil Tristan, če bi se enej strinjal pa se ni. Mi je pa toolk lepo to ime. Pa tvoja kombinacija tud, mi je prav čarobna.
Ajtak in Scuba - glavno da so otroci siti, previti, zdraviuser posted image  in predvsem ljubljeni, pol pa ni važno kako so futrani.
Scuba upam da si že kaj boljše in da si šla k zdravniku!
Potepinka držim pesti da bo čimhitreje mimo in da te ne bodo preveč zdelaliuser posted image .

Lana in Tin happy one month user posted image user posted image .

Ena prošnja: enkrat ste že povedale kje se naroči ta pumpica za nosek, pa bi jo tud jst preventivno kar naročila. A lohk še enkrat objavite naslov, k se mi res ne da nazaj po forumu iskatuser posted image user posted image .
Hvala hvala hvalauser posted image user posted image .

Zdej pa šibam do konca skuhat, pa neki se že mali oglaša. Se beremo kasneje...

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
28.12.2007 14:36:39   
Mamathea
Pozdravljene

Najprej iskrene čestitke vsem enomesečnim dojenčkom in dojenčicam in seveda tudi mamicam in očkom, ker ste prvi mesec že prestali. Pravijo, da po 1. mesecu je življenje vsak dan samo še najlepše, saj se speče štručke prelevijo v prav zabavne dojenčke.

Nayya glede želodca pa ti toplo svetujem, da še pred jutranjo kavico daš vsej kaj malega v usta, magari en keks, košček kruha.. ker od moje mame stric je celo življenje pil kavo in to ful močno na prazen želodec, zdaj ima pa tako rano na želodcu, da revček ful trpi, ampak zdaj vsem, ki radi pijejo kavo svetuje, da vsej nekaj malega dajo v usta preden si privoščijo to pregrehouser posted image user posted image user posted image . Sicer pa imam tudi sama probleme z želodcem in to že 10 let, kot najstnica sem imela gastritise (vnetja želodca) vsakokrat, ko sem pojedla ali popila kaj premrzlega oz. prevročega, pa vračanje kisline nazaj v požiralnik, preveč kisline... Skratka sem stara znanka želodčnih težavuser posted image user posted image . Kave nikoli nisem pila, pa že npr., če jem Tiramisu (kjer je kava noter) me zelo boli želodec, zato ga jaz delam s kakavom. Boljše si je pazit želodec, dokler je še zdrav, ker ko enkrat nastanejo problemi res ni luštno. Sigurna sem, da je zate še pravi čas, da ukrepaš in držim pesti, da ti bo uspelo.
Scuba upam, da si zdaj res že boljše in da se z Lano vsej malo že lahko cartata.
Ajtak bravo za podvig glede user posted image user posted image user posted image , sej naslednjič bo bolje. Jah mi pa bomo še kr nekaj časa čakali, da bo kaj akcije, sej mene še vedno zelo boli na mestu, kjer so bili šivi, pa sej bo, čas zaceli vse rane.
Drugače pa je naš Tijan zgleda zamenjal dan z nočjo, podnevi se dojiva na 3 ure, pa vendar po vskakem hranjenju tako trdno zaspi, da ga ni možno zbudit, smo probali že na sto načinov pa ni uspeha. V ležalniku se pa začne tako tulit, da ga cel blok sliši, pol ga pa ven vzamemo pa takoj zaspi. Noči so pa zato zelo svtele, danes je uspel zaspati nekje okoli 3 zjutraj in je spal do 5.30 potem je bilo hranjenje in po hranjenju konec, nič več spanja, ni pomagala ne dudica, ne kapljice... skratka nič, je tako budno gledal kot čukec. Danes popoldne mu ne bomo pustili spati, da si bo noč vsej mal podobna postala. Mogoče je krivo to, ker še vedno nismo bili nič zunaj, pa sej kako pa naj gremo ven v tej megleni Lj. Pri nas na Koroškem pa menda tako lepo sonček sije, mi sporoča mama. Joj, joj, mogoče bi morali na pot, pa se mal kam odpeljat in se sprehodit, sam prvič je itak lahko zunaj sam 5 min zato se pa ne spalča kam daleč vozit. Pa bo že, nekako bomo že ujeli pravi ritem in prišli nazaj na noč in dan.
Zdaj se bo počasi pikec prebudil in greva spet na previjanje pa hranjenje, pol ga bom pa skušala mal budnega držat.
Lepo se imejte, bodite suer fajn in se beremo.

Na prelepi torkov dan 04.12.2007 Tijan pokukal je na plan. Mamica in očka sta zelo vesela, da sta ga končno lahko objela in k sebi vzela.

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
28.12.2007 14:47:37   
ajtak
Hej, hej,

mali je koncno mal zadremal, je bil od jutra buden in se je skoz napenjal in zvijal ker ga je nekaj matralo. No pred eno uro sem mu dala cajcek in vetrovne kapljice pa se je pokakal in sedaj je boljse. Zaspal mi je pa na trebuhu v polozaju za kravice past in sem ga sedaj komaj prelozila, da se nebi zbudil... no ampak je operacija uspela user posted image .

... pa sej ne morem verjet me ze klice...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Mamathea)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
28.12.2007 15:09:50   
Oranža
Mamathea hvalauser posted image . Zlata siuser posted image .
Ajtak, a niso super tile user posted image , dokler so v naročju spi ko bubica, ko ga odložiš in že zmago slaviš je pa alarmuser posted image user posted image . Ah sej vseeno ful lušno ane.user posted image

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
28.12.2007 15:23:44   
scubadiver
Ojla punce,
Hvala vsem v Laninem imenu za čestitke ob enem mesecu. Čestitke tudi tvojemu Tinu Nicolina, Tianni Velika britanija in Tamari Neli99 user posted image  user posted image

Potepinka prav hudo mi je slišat za operacijo. Sej glede na to, da so takoj odkrili ne bo nič hudega, sam fajn pa ni user posted image . En objem zate user posted image
Mamuška tudi zate en topel objem. Dominik ima res srečo da ima tako skrbno in predano mami, ki se tako trudi zanj user posted image user posted image

Vanja pumpica je res zakon. Lana ima od včeraj čist zamašen nosek in tale pumpica potegne ven vsega boga. Sploh ne vem kako ima lahko tako majhen nosek toliko vsebine user posted image . Pošlji zasebno sporočilo uporabnici Riji. V iskalnik vtipkaj Rija in to bo vrglo ven njene poste, pa ji pošlji ZS.

Moje počutje je bistveno boljše. Veliko bolj kot tablete proti bolečinam mi pomaga Ice gel, ki pomaga pri vnetjih mišic. Tko da zdej samo še čutim nekaj, pa niti več ne morem rečt da je bolečina. Tablete sem tako kr ukinila.

Sem nazaj od pediatra. Naša enomesečnica je zrasla 4 cm, obseg glavice tudi pridelala 4 cm, o teži pa raje ne govorim user posted image . Odpustno težo je imela 3120g, sedaj pa ima 4.980g. Pač je bolj krepek otrok, kaj naj naredim. No, pa nisem bla nič kregana, je rekla pediatrinja, da naj se sploh ne sekiram. Da otrok že ve kok rabi. Sem se kar oddahnila. Drugače pa jo je ful pohvalila, da je izredno močna in da naj bom ponosna da se tako lepo razvija. No ja, sej glavico je samostojno držala že v porodnišnici. Sem bla prav vesela. Tudi s pediatrinjo sem zelo zadovoljna. Dali mi je recept za kapljice. Mi je hotla dat za AD3, pa sem rekla da sem slišala precej slabih stvari glede krčkov. In mi je potem napisala samo za neke Plivit kapljice, ki so samo vitamin A, D bomo pa dali ko bo stara 3 mesece, da se ji prebava uredi. Kar se tiče cepljenja za ROTA virus, pa je rekla, da ona toplo svetuje tistim otrokom, ki bodo šli v vrtec. Tko da mislim, da se bomo mi odločili za to cepljenje.

Sem še kaj pozabila pokomentirat? No sigurno sem, se opravičujem v naprej user posted image

< Sporočilo je popravil scubadiver -- 28.12.2007 15:30:12 >

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Mamathea)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
28.12.2007 15:34:01   
Dajica
Hoj!
Nasa noc je bila danes tudi bolj budna kot zaspana. Najprej semuser posted image jo jaz podojila in jo skusala uspavati, potem pa se je se ocka matral z uspavanjem. Je bila med nama v postelji in je po par minut zaspala, pa spet bila budna in gledala kot cukec (podobo kot tvoj, Mamathea user posted image ). Tudi dudica ni za dolgo casa zalegla, se je na vsake par minut zajokala, pa napenjala se je in stokala. Uf, take noci pa se ni bilo. Sem bila zjutraj kot zombi. No, zdej cez dan pa spet spi kot top. Zgleda, da je nasa tudi zamenjala dan za noc. Pa jo skusam cez dan imeti budno, ampaka ne gre. Takoj, ko se podoji,ze spi, ta nas mali polhek. Sva obe tako trdno spali, da se telefona nicem slisala, ko je moj klical iz sluzbe.

Ja Nayya in nicolina, zgleda, da smo na istem, kar se nasih moskih tice. Na zalost... Komaj pa cakam na januar, ko se bo vse poleglo, pa se moj bo 20.1. doma, se ni koristil ocetovskega dopusta. Jupi user posted image Ima pa se rojstni dan in to 2.1. Ko ste enkrat o kozorogih govorile...

Sva se pa z mojim odlocila, da bova odprla tekoci racun za Kajo in bova vsak mesec polozila denar in ji ne bova povedala za to do njenega 18.leta. No, to je vsaj najin nacrt, kako pa bo res, pa bomo videli. Tako da je sel moj danes na banko in ze polozil prvih 100eurov na njen racun. Jah no, ce bo res vsak mesec 100eurov, se bo v 18 letih kar veliko nabralo.

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?