TiaSara
|
Cofek -ja, razen občasno sira, ne jem nobenih mlečnih izdelkov, nič svežega sadja in zelenjave (razen banan), ne jem koruze, fižola ipd...Mali dajem kapljice Lefaxin, edino tistih s probiotiki še nismo preizkusili. Saj ne bom rekla, da ni nič boljše, ampak krči so pa še kar. No ampak tista tolažba je vedno tu: saj pri 3h mesecih minejo. IZVIRNO SPOROČILO: cofek sem ga vprašala če me ne mara in mi je rekel NE , pol sem bla pa v slepi ulici , sam sem pol hitro rekla da jaz ga tudi takrat ko tepe ne maram, pa se je hitro opravičil in rekel da ne bo več. Hja, potem pa si tam, kjer ni muh, ko ti takole nazaj vrže . Drugače pa menda ni dobro reči, da otroka ne maraš, tudi ko se grdo obnaša, ampak moraš reči, da njegovega obnašanja ne maraš: da ne maraš da tepe in ne da ne maraš njega. Saj vem, v praksi je to včasih težko ločit, se tudi meni večkrat zagovori, pa potem skušam popraviti. To naj bi bilo povezano z otrokovo samopodobo, pa ker sem imela sama s tem kar precej težav, sem sedaj še bolj pozorna na to. Bi res rada, da sta mala dva zadovoljna sama s sabo in ne da se ves čas sprašujeta kaj je narobe z njima, da je svet čuden . Lenika, Tea - sočustvujem z vama. Ni nič fino, ko vsi pričakujejo od tebe, da boš normalno funkcioniral, pa enostavno ne moreš. Žmož - upam, da bomo zvedeli, kar si nam nameravala napisati predno te je ven vrglo. Sicer pa lep pozdrav. Punčica - glede kakanja, menda je to kar pogosto pri malih in bo gotovo minilo ko bo malo večji. Glede tepenja in tvoje debate sem jo pa jaz prebrala in se v bistvu strinjam s tvojim stališčem. Pa tudi odzivi so se mi zdeli pretirani, ker je tepež pri otroku te starosti pač nagonski odziv in se mora šele naučiti, da ta reakcija ni ustrezna. Šele potem, ko že ve, da se tepsti ne sme, šele potem se meni zdijo smiselni neki res konkretni ukrepi (tako nekako velja pri šolanju psov - tam imam več izkušenj, kot pri otrocih ). Včerajšnji dan je bil super, prav lepo smo se imeli: mali je atija fino namatral na bazenu (je skakal v vodo brez rokavčkov, pa prijavi: Ne me ujet, ati ), medve sva se pa lepo sprehajale v družbi. Lep dan vsem!
|