puncica
|
Dobro jutro punce Evo tako prišla na delovno mesto varno, pa zanimivo tud zaspana nisem ne vem kako. Tako odpočila sem si kokr sem si lahko varstvo v Celju je 100% uspelo in smo zelo zadovoljni z izkupičkom. Me je pa včeraj skor pobral, in se je ponovno pokazal da sem totalno paničen človek, kar pa ni ravno najbolje in kaj se je zgodilo: V soboto sem prala zavese in standar je pri nas da je poleg muh, mušic, pa ne vem kakšne golazni v bajti tud kaka osa in ko sem zavese dajala nazaj na karniso, sem vidla da se je na zaveso usedla tud tale mala osa, pa sem jo pustila češ, bo že šla ven al jo bo pa pobral od žeje kot je to standar pri nas. Zvečer gremo lepo spat, spiva z mojim tam do nekaj pred sedmo, ko L tako skurbla ven iz postelje da sem misla da se mu je zmešal, prav zares tako smešno je bilo vse skupaj da sem se še ene 5 min smejala v postli, da sem prišal k seb, in ja sred hrbta ga je pičila tale osa, je pač mislil da je na hrbtu muha in se lepo samozavestno ulegel na hrbet, osa je pol še mal letala okol, moj L pa se je šel brit, pride po 2 min nazaj in reče, ej jst se ful čudn počutim, čist brez energije, pa vse me srbi. Gledava al je res osa al je bla čebela, proučujeva in ni nič ličila na čebelo, naj povem da je L alergičen na čebele, ni pa vedel da je tud na ose, se gledava kaj zdaj in on se praska gleda pod pazduhami se mu začnejo delat pikice, jaz sem takoj ko je rekel da je brez energije speljala v kopalnico se umila in oblekla v minuti, on še kr na postli sedi, jaz njemu, pa dej greva no, ne se špilat veš kako je bilo ko si bil otrok, ko si se že dušil, pa ste mel do ambulante samo 10 min, zdej mava pa kar konkretno več. Naj povem da imamo do urgence oz. ambulante za nujno pomoč pol ure vožnje za avtom ko ni gužve saj sva mogla it v Škofjo Loko ker v Gorenji vasi (10 min to tja) ob sobotah in nedeljah ne delajo, mene je seveda dajala panika, ker sem že kr vidla kako se mi bo dušil, nisem vedla kaj narest, no končno ga spravim v avto, da greva, peljem ko zmešana, L se dere name da me bo ven vrgl, pa da naj se zberem, jaz pa že skor jokala v avtu, ga sprašujem vsako minuto kako se počuti, mu rečem kako grlo, če mu že kej oteka, reče ja mal, uh jst še bol v paniko, se mora spet mal zdret name, da se bo sam peljal naprej če se ne zberem, tolk da me ni primazal enga focna da bi se zbistrila, ker me je res čist pobil tole, sem že kr vidla kako mu bom mogla odpirat vrat da bo lahko dihal, pol sem premlevala katero številko poklical 112 al 113 al katero, vse mi je šlo iz glave, megla je bla in vozila sem brez luči , roka mu je ratla taka, čist otečena v samiih rdečih pikah, ustnca mu je otekla, prav tako veke, čist je bil lisast mal pred škofjo loko pa mi HB reče da se mu zdi da ponehava, da ga nič več ne srbi, se mi mal odahne in končno prispeva do ambulante, tam zvonim, seveda noben ne šmirla pridejo ven čez 5 min, moj kr spušča ljudi pred sabo noter, jaz rečem ej tebe je osa pičla, sestra vpraša kdaj, poveva da pred 1 uro, ga sprašujejo kaj mu je, mislim ja za brez veze je prišel tja ja, no pol pove da ma reakcijo da ga vse srbi in gre po 1 min noter, mu dajo injekcijo, 2 tableti in počakamo da tole prime al da se še kaka reakcija ne pokaže in pol kooooončno lahko greva domov. Dobro da otrok nisva imela doma, ker ne vem kam bi jih dala, saj sva poznej izvedela da sta tud tak čas šla tast in tašča na urgenco, ker je imela tašča neke prebavne motnje, uh groza, res. celo pot mi je govoril da v bolnico ne gre, ker ve kako je bilo pri čebelah da je takoj šel v LJ in so mu tam delal test in potem je 4 leta hodil na kao zdravljenje in da so mu na koncu rekla da ni nobene garancije da se to ne bo ponovilo, zato tega ne bo dajal še enkrat skoz, to je tud zdravnici povedal in mu potem ni nič več težila. No tako sva imela dobro budnico v nedeljo, pa tako sva misla da bova še zadnje urice izkoristiala za naju, šla mogoče tud k maši v miru, skratka pol pa takle začetek dneva, cel dan je bil čist brez energije, zaspan in imel nek čudn okus v ustih. Tako zdej pa ne vem kako se teh os pazit, ker je hudič, os je pa kr mal več kot čebel in imaš več možnosti da te piči osa, jaz sem jim pa napovedala vojno in vsako ko vidim kje postane pokojna, ker tega se jaz ne grem več, sploh me je pa strah da bi se kej takega zgodilo pri otrocih.