sonček balonček
|
Hojla, punce in (redki) fantički! Tudi mi smo danes v znamenju vrtca. Ker smo punce same (še do jutri), nimam niti koga, ki bi me bodril in tolažil. Sem se morala precej kontrolirat, da mi pred Laro niso kakšne solzice tekle. Ampak jaz sem današnji dan ostala z njo, kot so priporočile vzgojiteljice. Dobro uro sva bili tam, da sva si ogledali igralnico in malo opazovali otroke. Potem je vzgojiteljica rekla, da se bodo tisti, ki so jih starši pustili same odpravili spat, tisti ki so prišli s starši pa naj se počasi odpravimo. Jutri pa jih pustimo za 1-2 uri same. Tam sta bila 2 otroka, ki sta jokala tako, da so še meni solze silile na oči. Ena od teh je bila punčka, ki niti slovensko ni znala (govorila je samo hrvasko). Ker je vzgojiteljica ni vzela v naročje, je zlezla najprej k eni drugi mamici, potem še k meni. Lara ni hotel sodelovati z vzgojiteljico in pomočnico, niti se ni igrala z drugimi otroki. Je pa bila pozitivno nastrojena in se je vrtca že celo poletje veselila. Tam se je hotela pa igrati z menoj. Sem jo vprašala, če ve zakaj je tista punčka jokala in je rekla da ve, da zato ker ni bilo mamice. Sem ji povedala, da jutri tudi jaz grem, pa je rekla da ne bo jokala. Tako da punce, držite pesti, da se uvede brez joka. S to varuško, ki jo je imela do sedaj, ni bilo nobenih problemov. S prejšnjo pa ja. Upam, da tudi tukaj ne pride do kratkega stika z vzgojiteljico, ki tudi meni ni preveč simpatična. Ne vem a sem jaz totalno mehkužna, ampak se mi zdi, če bi Lara tako jokala, kot je tista punčka danes, jaz ne bom zdržala. Kljub temu, da mi kolegice pravijo, da je to normalno da otroci jokajo, ipd. Jaz enostavno ne prenesem pogleda na prestrašenega otroka, ki ga nihče ne objame, ko joka, ker mu ni jasno, zakaj ga je mama pustila samega! Lonja čestitke za ! A bo Manca? Pa res ti je fajn, ker še imaš varstvo za Ajdo in se ti še ni potrebno ubadat z vrtci. Bino, lepo da uživaš v službi! Mml, tvoja Manca je res prava korenjakinja. NRMM, super za tvoji dve pogumni deklici. Nana Liza, tudi tvoji princeski želim uspešen začetek v vrtcu!
|