RE: Septemberke 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (21.5.2008 9:54:30)

Kuku... js in moja kompanija smo še vedno tu. Sam dnevi tako hitro drvijo mimo nas, da se včasih zgodi, da mi niti računalnika ne uspe vklopit.  Do včeraj  je bil  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image] na očetovskem dopustu in sva  prejšnji teden izkoristila za laufarijo glede poroke (prstani se delajo, jedilnik je  izbran,  sem že zelo blizu izbiri "designa" vabil in ostale , izbrani so konfetki, okvirno zmenjeno za mojo obleko...). Pojavilo pa se je še  milijon novih idej in variant. In ko se spomnim, da imamo za izpeljavo vsega slabe tri mesece, se mi v grlu nekaj zatakne...  Pa bomo že - še  vse  sem izpeljala, pa bom še to ohcet, :).

Lumpa sta pridna - karkoli že to pomeni, :)
Ajša je, spi, radovedno gleda okrog sebe ter se 100/h buni, če se odloči, da bi spančkala na  rokah, pa ji ne ustrežemo ravno v tistem trenutku.
Tilen v vrtcu res uživa, besedni zaklad se veča iz dneva v dan in počasi preklapljamo iz kitajščine na nam razumljivo verzijo. Sedaj že res lepo obvlada žlico in vilico, doseže vse kljuke v stanovanju, šiba po stopnicah gor in dol... obožuje pa takšno vreme kot je ta teden. Samo, da so luže... Js se pa tud ne  sekiram velik. Bata škornji in palerina in gremo v akcijo. Sicer to počneta z atijem, danes bom pa verjetno js na vrsti.

Čaka me vroč likalnik, potem pa šibava z malo na luft. Upam, da naju ne bo  noter pregnal dež.

Sončica, kolk še? ja, pri nas se rolka na vozičku super obnese. Smo pa vseeno nabavli še eno marelo - za vsak slučaj.

Zdej pa je Ajša vklopila sireno.

Pozdravčki iz naših koncev,

Tea










tevža -> RE: Septemberke 2006 (21.5.2008 10:31:04)

hojla!

tejcha, super, da ste že čisto utečeni. pri poroki pa čim manj kompliciraj, ssaj se potem najlepše izide. ti povem iz prve roke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

tudi matevžev besednjak je iz dneva v dan bolj poln. se pa še vedno ni nič umiril (beri zaigra se max.  5 min) je skoz v pogonu - dobesedno. skozi leta sem in tja (tako doma kot zunaj, na grišču), brez postanka. res je zeloooo živahen in kava (kaj šele kosilo v gostilni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]) z njim definitivno odpade. sploh si ne upam razmišljat, kako bomo na dopustu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] imam še dober mesec, da ga "streniram" malo več statičnosti. kakšen dober nasvet???? bi bil zelo dobordošel!
probala sem že vse živo, pa sploh ne pali....no, zdaj sem se vsaj malo potožila

grem.....
lep dan




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (21.5.2008 16:40:21)

Žiža vidim te! Daj mi prosim tvoj naslov pošlji na zs. Ker mi je že pošteno nerodno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]

Naj še izkoristim malo časa v službi, doma že nič ne bo. Tudi pri nas dnevi kar letijo mimo, pa ne vem kdaj.

Sara je že dva dni v vrtcu, malo še nosek spušča, pa včasih še kaj izkašlja, sam je nisem imela doma kam dat, sama pa tudi nisem mogla doma ostat. Tako, da upam, da se ji ne ponovi. Bom pa junija zagotovo doma, če bo potrebno še eno okrevanje, potem bomo pa videli kako bo s službo naprej. Se situacija spreminja iz dneva v dan.

Tevža sem hotela še v petek napisati (pa sem pozabla), da druženje za kakšen teden odpade, potem pa upam, da rata. Samo, da bomo čisto zdravi, da ne okuživa Matevža. Hiperaktivnost - tablet vsekakor ne, veliko mero strpnosti in kofeina v mamici, da ga boš dohajala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ni kaj prida nasvet, ne? Sam res ne vem kaj ti naj rečem, ker sem videla, da je čisto naspidiram, pa je imel dosti mesecev manj kot ima zdaj. Bomo družbo pripeljali, da se malo zdivja s Saro.

Mejte se!




julam -> RE: Septemberke 2006 (22.5.2008 9:13:37)

Ojla!

Tejcha, super, da ste se takole ujeli. Jaz vem, da ne bi bila sposobna še poroke urejat, ko je bil mali tako mali. A Tilen se dobro drži? Nobenega ljubosumja, iskanja pozornosti? Super!!!

Tevža, proti hiperaktivnosti mislim, da ni zdravila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Tak pač je. Sej se bo po moje sčasoma umiril. Seveda bi bilo lažje, če bi bil v vrtcu, da bi tam sprostil nekaj energije, ampak...  Mi takšin težav nismo imeli ... še... tako da sem težko pametna.

IMamo pa druge težave. Najprej ga serje tavelik, je postal ful ful ful agresiven in to tako doma kot v vrtcu (so me klicali na razgovor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). NO, odkar temu posvečamo max veliko pozornosti, se zadeva umirja. Predvsem je bilo potrebno ogromno mirnih besed, močnih objemov... ne vem, verjetno se revček počuti na stranskem tiru, čeprav je ves čas, hočeš nočeš v prvem planu.

Tamali ga pa zadnji teden neki biksa. Verjetno - upam - faza. Meče stvari, grize, ne uboga...skratka lumpek. Ko pa mu držim pridigo (v smislu: mečemo žogico, kocke zlagamo; grizemo kruhka, otroke božamo...) pa na veliko kima, kot bi slemal. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Da povzamem: smo v prvi mali puberteti in me je že groza, kaj bo čez 10 let.


Sicer pa je pri nas tako kot povsod drugje. S tem, da je pri nas najljubša beseda "TUD" - ker mora VSE ponavaljat za bratom. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Grem delat!




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (26.5.2008 9:48:14)

Babike, kje ste? Ni nič za prebrat, pisat pa tudi nimam kaj posebnega.
A ima katera hiško doma? Smo jo nabavili in naš otrok bi se kar preselil noter, še v vrtec ni hotela it. Sma imeli že zjutraj borbe z odhodom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Ok, zdaj pa delat. Pa pridem pokukat, ne sem kaj sprožila.




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (26.5.2008 9:49:35)

Incabinca, vidim te!!!!! Kako ste?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.5.2008 12:40:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (26.5.2008 16:13:37)

No, vsaj eno sem priklicala, pa tulk sem kričala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Soncica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. A ti si v bolniški ali že porodniški? Kdaj točno imaš rok? Okoli nas tudi sami bušiji, tak da bo gužva na cesti z vozički. Saj je prav, kar privoščite si, mi bomo pa še kar mal na pavzi.

Še naši slikici uživantke, ki vse počne v hiški ali na toboganu. Še jogurt si je ven prinesla, noter kar ni bila lačan, tako se ji je ven mudilo.

[img]http://www4.slikomat.com/08/0526/cfp-P52500.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/08/0526/wdg-P52500.jpg[/img]

Aja, jaz sem tudi ena tistih - naš otrok pa ne bo imel vsega polno rit - in ima še več kot polno rit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Dober, da nas je več in si delimo finance, drugače bi nas tako na kant spravilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Lep sončen dan vsem!

Adrijana, Sara in sladoled izpod senčke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (26.5.2008 22:02:44)

Joj, kk sta luštna!!!

Ajde, še ostale s slikcami na plano. Verjamem, da ni nobena tolk smotana kot js glede fotkanja.

Moj dan se počasi zaključuje. Danes smo šli v knjigarno na Fifi (je mali čist usekan nanjo in smo se koooončno mal znebili Nodija...) in se je Tilen slikal s Čmrlekom, pa imam čist prazne baterije na fotkiču, pa nič placa na disku... za popi....

Jutri pa  prva posvetovalnica in bomo videli, kolk je naša bejba zrastla. Zdej je pa že res fajna. Ni treba velik ogovarjanja, da se  ji nasmešek raztegne čez cel obraz. Taka taprava lumpa je. Js pa ena izmed najbolj srečnih mamic, da imam tolk pridna otroka. In zdej ttttrrrrkaaaaaaaammmm... ponoči je 1x, mogoče 2x, odvisno kk hitro jo zmanjka.

Zdej pa tuš, pa še ene 50 strani čtiva izpod peresa našega predsednika (se kar ok bere tale solata o mednarodnem pravu) - grem 16. na  izpit... menda...  - potem pa v zaslužene mižule. Jutri pa spet v akcijo.

Ja, kaj je zdej, se bomo kej dobile al ne? Povabilo na tortico še vedno velja, če si katera upa.

Nočko!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.5.2008 22:03:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (27.5.2008 8:18:35)

Jutro!

Joj, bo danes vroče. V vseh pogledih. Zato še moram izkoristiti zadnje proste minutke za delo, potem pa garanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Soncica privoščita si posvečanje drug drugemu, potem vas bo tako verjetno iz ritma vrglo. Pa saj bo, ne Tejcha? Vse se da, če je treba.

Tortica - kje, kako, kdaj... drug teden bom verjetno doma (če ne bomo odpotovali na morje), pa bi se lahko kje dobile. Tevža... saj nama se še v Celju ne uspe. Ta teden imam pa super pestro. Čez vikend bom pa tako dol padla - v petek obletnica osnovne šole, v soboto dekliščina, v nedeljo obhajilo, v pon. pa spanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pol se pa lahko zmenimo.

UŽIVAJTE BABUŠKE!




ajne -> RE: Septemberke 2006 (28.5.2008 14:43:42)

hojla,

še od mene en glasek... nimam res nobenga časa za pisanje...

drugače pri nas vse ok (trkam). ajda govori kot raztrgan dohtar, zapoje celo pesmico kuža pazi in ringaraja. v skladu z družinsko tradicijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] spleza na vsako ograjo, tobogan in vsake stopnice (gor in dol). vozička ne poznamo več, komaj jo dohajam, ker tako hitro hodi (prehiteva celo starejšo pupo, pa ta ne hodi ravno počasi). jaz pa za njima tekam ko kak idiot (ma res, ravno zadnjič v zoo sem se počutila ko mal prtegnjena, k sem cel čas samo za njima laufala)...

lulali in kakali smo v kahlico do sedaj le enkrat (bo že!), dudo imamo samo še za zaspat, podnevi ne več.

trenutno si ajda ves čas poje refren "mi gremo pa na morje" tako da otrok očitno želi na dopust, tako kot njena mami in ati, pa sestrica tudi.

sicer smo dobili v "začasno uporabo" hrčka, pa nisem ziher, da bo tale revež dolgo pri nas. ga ves čas nekaj božata in hranita, tako da se bojim, da če ne bo hin od preveč cartanja, bo pa od preveč hranjenja. no, upam, da ne in da ga bomo srečno vrnili lastnikom (beri učencem ene osnovne šole)...

kar se mene tiče, vse po starem, zdajle sem ravno v fazi ko intenzivno tekam po okoliških potkah (julam, ko se naslednjič odpraviš v naš konec, me pokliči, bom ziher za družbo, če bo le varuška na voljo). sem bila na trojkah in v radencih in moram priznat, da je bilo kar zabavno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. bo treba še trenirat...

me je ravno začelo zvijat, k sem spet pomislila na moj pravosodni... ajajaj, če ne bo kmalu konec leta in ne bo tole kmalu za menoj, me bo kar pobralo. ker se mi zdi da nič drugega ne počnem kot razmišljam o strategiji kako se lotiti študija za PDI in samega izpita... pa nisem še nič pametnega pogruntala, voda mi bo pa glih kar začela tečt v grlo...

bom malo sledila, če bo padla kaka odločitev za srečanje in če bom lahko, zagotovo pridem...

čau






tevža -> RE: Septemberke 2006 (29.5.2008 7:58:01)

hoj!

tudi pri nas dnevi minevajo kot bi mignil.....z matevžem poskušava biti čim več zunaj; 8h -11h in popoldne jo mahneva ven malo po 16. pa tja do cca. sedmih. ko sva notri se pa posvečava knjigicam in kuhanju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . avtomobili in legice ga še zdaj ne zanimajo. drugače pa tudi on spleza na vse živo.....samo da je višina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]  

ajne, jah, tudi jaz kar bluzim s temi knjigami. sicer si ti že bila bolj pridna, a dajva se za ta "projekt" zmotivirat skupaj....evo, vzamem tvoj rok - končava do konca leta (spet prestavljam datum [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]  ) in potem juhuuu......na glavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

tejcha in adrijana, midva sva za tortico kadarkoli. le sporočita!

skupno srečanje - mi2 sva za.

nič, gremo iz pižame in ven....

lep dan




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (29.5.2008 9:12:26)

Ojla!

Ker je tak naval za srečanje, povejte, kar povejte kdaj in kje bi se dobile. V našem koncu je precej luštna lokacija otroško igrišče v Velenju - super plac za lumpe in lumpike. Tobogani, gugalnice, peskovnik, plezala in veliiiko trave za divjanje. Ima katera kakšno drugo idejo? Da ne bom spet js držala komande... Verjetno pa malčki ne bodo sedeli pri miru, ali pač? :)


Ajšo je ravno odneslo v mižule in grem zalit rože pa  pripravit za kosilo, še mal brat, ko se zbudi pa tudi midve šibava ven.

Kako ste pa oblečeni/slečeni ponoči? Tilen je v bodiju in pokrit kar s prevleko brez odeje, pa je očitno še to preveč... potem se pa razbrca, pa spet ni ok, v vreči noče bit... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ajne in Tevža, js se vama pridružujem pri akciji. Bi se  blo fajn vsej izpitov znebit do konc leta, pa potem diploma do aprila... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]

Čau!













ajne -> RE: Septemberke 2006 (29.5.2008 10:29:11)

hojla,

tevža in tejcha, ajde dejmo se zmenit in končamo vsaka svojo štorijo do konca leta... no, jaz jo bom definitivno, k me roki bašejo na tak ali drugačen način. sam če pa ruknem, potem pa ne bom šla še enkrat, k mam dost. mi je tole za par let skrajšal življenje... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

tko, zdaj se pa usedem za ustavne odločbe in mnenja vrhovnega sodišča in gremo študirat!!!

čau






tevža -> RE: Septemberke 2006 (30.5.2008 12:30:29)

oj!

ajne in tejcha, se strinjam....naj bo 20.12.2008 d-day (da imamo potem za dedka mraza še več veselja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] in izgovor za še eno decembrsko pijačo več).

tejcha, drug teden se z matevžem pripeljeva v velenje na kavico in igrišče seveda. ne, mi ne bomo pri miru! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nič, grem še kaj ponaredit..matevž trenutno spi.

ciao




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.5.2008 13:41:24)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tevža -> RE: Septemberke 2006 (3.6.2008 7:24:23)

hoj!

naj se malo javim....ta vikend smo imeli kar gužvo, saj smo se ves čas potepali....no, ni se za pritoževat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
aja, v soboto smo prevzeli nov avto, juhuuu, sem važička.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

no, drugače smo pa pri nas padli v fazo TRME. jao [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image] .....za vsako stvar, ki ni po njegovo ali "cvili" ali pa se vrže po tleh. sicer ga v tistem trenutku ignoriram in se odmaknem, da se zdere (no, zunaj je težje - ga primem in odnesem stran), a je vseeno zelooo naporno. resnično upam, da ga tole trmarjenje mine čim prej.
kako je pa pri vas? kaj ve naredite?

tejcha, kako kaže s tortico?

aja, kdaj ustajate? matevž se že cel teden zbuja ob 5.30 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . potem je pokonci do cca. 11.30, spi nekje uro in pol do dve, in potem gre spat med pol osmo in osmo. pa vaši?

lep dan.... 




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (3.6.2008 20:33:56)

Čist na  hitr...

Tevža, bi šlo v petek? Bi mela Tilna zravn za zdivjat, :)  Jutr mamo popoldan roditeljski sestanek in bi blo verjetn fajn, da je zjutri v vrtcu, bodo zgleda nekaj nastopali... Za igrišče  bom šla pa jutr bolj od blizu ščekirat, kako je stanje, ker nekaj razkopavajo - neko podpostajo delajo menda (karkoli že  to je). Drgač je pa tud na jezeru luštno poštimano. Bi se še katera pridružla?

Sm pa danes bila na "obisku" pri zobozdravniku, naslednji teden se bom pa poslovila še  od kakšnega modrostnega... Jaoo... bi šla rajš rodit...

Aja... a se ktera spomne kk je s plavanjem v bazenih in dojenjem?

Ha, zdej ma pa Tilen nafilano plenico pa Ajšin čas bo za papico. Šibam, predn me prehitita...






tevža -> RE: Septemberke 2006 (4.6.2008 8:28:04)

Tejcha, odlično. nama petek paše. upam, da nam bo vreme naklonjeno. kdaj pa si mislila? nama bi pasalo kar zgodaj dop.; med 9 in pol deseto? ali vam je to prezgodaj???

se slišiva....




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (4.6.2008 8:39:41)

Heej!

Tevža, js te pa vidiiim, :)

Se čist strinjam z uro.  Pol lahko mulca pustim doma?

Ti sporočim, ko preverim stanje na igriču.

Zdej me pa čaka skripta, pa gora za zlikat.

Čau




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.6.2008 12:20:55)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (4.6.2008 20:55:06)

Čer!

Sem že včeraj celo litanijo napisala, potem je pa net vrglo ven.

Srečanje - midve bi tudi, če naju zraven vzameta. Jaz sem do pogodbe na off v službi ( bom potem res nadomeščala porodniško, se je izcimilo po prvih pogovorih), Saro imam pa v petek doma, ker imajo vzgojiteljice nek izlet al nekaj takega. Pa so nas vprašali, če je kakšna možnost, da jih imamo doma. Tako, da bi nama pasalo, če naju sprejmete. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Trma - joj, joj tud pri nas je, kr neki se dere brez razloga, pa sploh ne pogruntam, kaj bi delovalo. Take solze krokodilje tečejo, da je cela majčka mokra. Sma glih danes zjutraj imeli borbe z kiklco(v vrtcu so imeli slikanje in sem jo morala mal bolj obleči, da bi kako zgledalo). Večkrat se zgodi, da noče česa obleči, pa tud če ima drugače rada. Take svoje fore ima. Pa včasih se razigra in dobima kakšno po nosu, potem je pa ona žalostna, ko jo kregam in joka na ves glas. Eh, saj bo - obdobje ja, optimistka![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ok, zdaj pa še grem likat pa spat, ker sem zbita. Jutri kaj več, smo danes zadnjo rundo rožic sadili (sem dolgo odlašala), pa celo hišo sem mogla obrnat, ker je bila katastrofa, še zimsko letno nisem uspela prej vsega zamenjati. Se pa malo bolje počutim.

Mirno noč, pa jutri naprej! 




tevža -> RE: Septemberke 2006 (4.6.2008 21:24:06)

tejcha, mene sicer nekaj prehlad hvata, a upam, da ne bo hujšega. in glede na to, da bomo zunaj, ni panike, da koga okužim. ajšo bo mpa tudi od daleč občudovala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]  jutri se slišiva in dogovoriva podrobnosti.

adrijana, seveda se nam pridružita. odlično. se dobiva v ce in potem dalje?

sončica, tudi jaz upam, da je to samo faza. ja, včasih vzpodbudne besede dobrodošle.

lep večer.....jaz spet samevam.....

ciao




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (5.6.2008 10:01:25)

Kje ste zdaj babike? Še velja za jutri? Sicer nam slabo kaže z vremenom, lahko se pa kje v kakšni gostilni dobimo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], sam da je kava.  Pa ura? Jaz bi morala še skočit zjutraj v Šentjur, pa bi vseeno šlo ob 9, 10h. Kakšne plane imate zdaj vidve?

Zdaj grem pa h kolegici na kavico, pa pridem potem pokukat kaj dogaja tu gor.




Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>