julam
|
Ojla mamike! Me veseli, da je večer 7.12. uspel (kljub neprijetnostim). Pa vidim, da je kar prazno tukaj gori. Men se pa tolk ne da pisat, sploh ne vem, kaj naj napišem. Sej ne, da se ne dogaja - včasih si želim, da se ne bi . Ampak ob tej uri je moja glava prazna. Dejte me potolažit, da so vaši tudi ful trmasti, pa da bi se čez oken metal, če ni po njihovo... Prosim, prosim. Ker naš mali je pravi . Prav rožički mu rinejo ven. Pa vsakič, ko popenim, se mi reži direkt v ksiht. Ne vem, no, a je to faza, al sem res že vse pozabila - ker ne spomnim se, da bi bil tavelik tak vragec. Torej, tolažba, please! Sicer pa pri nas na veliko plešemo, pojemo, ful že velik govori, ful ponavlja vse za bratom, ful pridno spi, ker je koma (ok, danes pričakujem štalo, ker tole pišem ). Me ful veseli, da pridno posluša zvečer pravljico, ki jo berem (predvsem) tavlikemu. Tamali pa zraven ali meditera, ali gleda kakšno svojo knjigico ali mečka kakšno igračko - skratka, vidi se, da me posluša. Babi ima ful voljo in ga vsakič, ko je priložnost, posadi na kahlico - bolj ali manj uspešno. Tako da se je zdaj navadil, da pove "kaka", ampak žal je to že v akciji in ne lovimo v kahlico. Ampak bomo že enkrat, men se ful ne da s tem ukvarjat . Včeraj smo bili na lutkah (v moževi službi v sklopu božička). Tavelik obsedel z odprtimi usti, mali pa ...ah, sej si predstavljata, a ne? No, božička se ni nič bal, mu je kar obsedel v naročju (po moje je bil preveč utrujen), tako da revež (božiček, namreč) ni vedel, kako naj se ga znebi . Prinesel mu je pa ksilofon (tak masiven, plastičen, prav za 18m+) - imata oba ful rada glasbo in glasbila (se vidi, da je mama iz foha). Pri možu v službi namreč starši kupijo darilo. Sicer pa pri darilih ne nameravamo pretiravat, ker vidim, da so otroc potem vsako leto bolj polnih riti in se sploh ne znajo več veseliti. Ampak dopovedat to nekaterim v žlahti... Vrtec: za tavelikega (še jasličar, v taveliki skupini) plačujemo seveda max 274 € (plenic ne rabi). Mali je letos še v varstvu 170 €. Tevža, sprijazni se, tako pač je. OK, klofam, pa nič pametnega ni od mene. Boljše, da se poslovim! Papa
|