|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
23.10.2008 20:40:16   
Anonimen
že dolgo se nisem oglasila, trudila sem se tudi da nisem brala in na sploh sem hotela odklopit pa mi nekako ne ratuje najbolje...septembra je bil moj mesec....ki pa ga nisem dočakala..tokrat sem imela parcialno molo (nekoliko lažje mi je bilo, ker se nisem obtoževala da sem sama kriva, da je bilo bolje tako kot je bilo...a vseeno me boli)...v mojem kraju je deklica, ki je rodila ravno na moj dan PDP punčko...vsakič ko jo vidim se skoraj zjočem...

žal mi je da berem toliko novih zgodb, toliko nove žalosti a hkrati nek optimizem, ki tudi meni vrača voljo in energijo...malce sem pozabila, da pogovor z vami lajša bolečino in me ohranja normalno user posted image , žal mi je za vsako od vas in vsako posebej, naši angelčki nas čuvajo....
Sulfinija zate pa sem še posebej vesela novih in veselih novic, bravo user posted image user posted image  

Jaz še čakam na izvide fosfolipidnega sindroma - rekli so 4 tedne - kri sem dala 9.9. pa še niizvidov, sem poklicala v Lj, pa so mi rekli da je normalno da toliko traja...tole čakanje ubija grrrr

srečno punce, vsem in vsaki posebej pa user posted image
lp (B.sepembrka bila)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1576
24.10.2008 11:21:48   
pilotina
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
24.10.2008 11:37:10   
Anonimen
Punce... vabljene tudi k temi "Vpričakovanju druge M"... , tudi tam smo žalostne.. , zato pridite... , mamo seznamček, pa se bomo skupaj spremljale..., jokale ali se veselile.. Upam, da kmalu...

(odgovor članu TanjaK)
  Neposredna povezava do sporočila: 1578
4.11.2008 10:20:01   
tane
punce, tudi jaz sem ena izmed vas invas že dolgo nisem brala ali kaj napisala, zdaj se ponovno oglašam, ker je ta čas ravno čas, ko sem bila lani noseča in nato splavila 17.12.
kjlub temu, da sem ravno v novem boju za pikico, mi je te dni zelo težko, edino vam lahko potožim, ker ostali tega sploh nočejo več slišati...sem se že navadila, da ko te nekdo vpraša kako si  pričakuje odgovor 'dobro, hvala' nihče noče slišati, da ko sem bila prejšnji teden na praznovanju rojstnega dne od prijateljice, da sem podoživljala bolečine in spomin na leto nazaj, ko sem ravno na ta dan začela krvaveti in imela hude krče ter bila naslednji dan sprejeta v bolnišnico, nihče noče slišati, da letos niti slučajno ne morem iti na pokopališče 1.11 ker je tam grobek moje 14tednov stare pikice, ki sem jo držala v rokah, ker bi spet bruhnila v jok, nihče noče slišati, da se letos ne veselim martinovanja, ker sem lani ob tem času bila noseča ampak se je potem 17.12 vse končalo. Zadnjič sem sesala in naenkrat bruhnila v nekontroliran jok in stekla k mojemu v objem, tako sem jokala, da sploh nisem mogla povedati zakaj, ko sem mu povedala, da se pač spet ful živo spominjam vsega je tudi on dobil solzne oči.

Na grobek od moje pikice še nisem šla, ker nimam moči, verjamem pa tudi v to, da lahko kjerkoli in kadarkoli mislim nanjo, se jo spominjam in ji prižgem svečko v mojem srcu.
te bolečine ob izgubi najine prve pikice ne bom nikoli pozabila, sem mislila, da mi je sčasoma uspelo preboleti vendar zdaj vem, da mi nikoli ne bo, da me bo ob tem času vedno in vsakič vse spominjalo na 14 tednov moje nosečnosti.

Zdaj sem že nekaj časa v novem boju za pikico vendar nama ne uspe, ampak borila se bom do konca in upala do konca, da bi enkrat držala pikico v svojem naročju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
4.11.2008 10:46:18   
pilotina
user posted image user posted image user posted image user posted image    user posted image

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
4.11.2008 16:00:07   
strumf
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
4.11.2008 18:52:41   
*manca*
včeraj sem na ns izvedela da moji pikici srček ne bije več. šok! dobro, da je bil fant z menoj!
nisem vedela kako, kaj, zakaj,...
sem v 13 tednu noseča in jutri me čaka abrazija.
počasi se sprijaznim z mislijo, da pikice ni več. vem, da je bolje tako kot da bi se rodil bolan... vendar mi to nekako ni v veliko tolažbo. otrok je bil res zaželen!
najtežje mi je, ko moram staršem, prijateljicam povedat, da ne bom mamica. takrat solz ne morem zadrževati in se mi kar ulijejo.
najbolje me je znala potolažiti moja mami, ker se je tudi njena prva nosečnost končala s splavom, ravno tako v 13 tednu. se mi zdi kot da me razume. na koncu sva obe jokale, vendar sem se potem nekako bolje počutila.
zgleda, da mi pač ni bilo usojeno. moja mami je splavila prvega otroka, fantovi mami je prvi otrok umrl, ko je bil star 3 mesece (kar je še veliko huje kot moja izkušnja), in sedaj sem še jaz izgubila svojo pikico. vendar sta nato obe imele lepe nosečnosti in zdrave otroke. tako da imam upanje, da se bo tudi nama sreča nasmehnila.
sedaj samo čakam, da bo splav za mano, da lahko zaključim s tem obdobjem, se s fantom posloviva od pikice, počakava nekaj časa in poskusiva znova!

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
4.11.2008 20:28:20   
strumf
user posted image user posted image user posted image manca nimam besed user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *manca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
5.11.2008 8:46:25   
pilotina
*manca* velik user posted image

(odgovor članu *manca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
5.11.2008 10:14:39   
tane
*manca*,user posted image user posted image user posted image vem kako je to in vem, da je zdaj pred teboj hudo obdobje, ker taka izguba res potre človeka, spodbudna novica pa je, da je bilo pri tvoji mami isto vendar ji je potem le uspelo, tako, da vedi da bo uspelo tudi tebi.

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
5.11.2008 15:34:01   
Fargesia
Manca....nimam besed...žal mi je...user posted image user posted image user posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
6.11.2008 18:49:21   
Anonimen
Manca tudi zate velik user posted image

Tane..poznam te občutke, ki jih ne moreš deliti z okolico, ker jih dejansko ne zanima ali pa jih je prevelč strah in ne vedo kako in kaj naj rečejo/naredijo, zato upajo da si ok, da se jim ni treba s tem obadat...poznam to in poznam to, da tudi jaz letos nisem šla prižigat svečk...jih bom šla v naslednjih dneh..prižgat svečko vsem mojim 4 angelčkom.....
Tudi jaz se ne veselim novega leta in praznovanja, ker sem bila lani noseča in mi je bilo slabo, a vseeno sem bila najsrečnejša doma...letos pa...
Tane mislim nate user posted image  in stiskam pesti user posted image  

srečno vsem user posted image

(B.septembrka bila)

(odgovor članu Fargesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 1587
7.11.2008 17:24:43   
Maxy
Punce,  delim z vami vse bolečine in kot veste niste same. Res en velik user posted image . Drugače je pa sedaj že 7 tednov od moje abrazije in se mi zdi, da je bolečina ostala in je še vedno nekje v meni. Še vedno se nisem sprijaznila s tem in tudi solze imam velikokrat v očeh, včasih celo v službi. Jih skrivam, sam se mi zdi, da mi kar ne uspeva. Tako da, vas popolnoma razumem in mislim na vse. Ker je bil pa zdej 1. november, se mi zdi, da sem spet na začetku, čeprav sem se že počutila bolje. Zdi se mi najbolje , da živimo z našimi  user posted image . Pa lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
8.11.2008 23:10:05   
Argojuhica
Podobno kot Manci se je zgodilo tudi meni.
Pred štirimi dnevi sem imela rjav izcedek in močan krč v desnem jajčniku, naslednji dan je bilo vse OK. Zvečer zopet bolečine kot pred M in rjav izcedek, Naslednji dan vse OK. Zvečer pa kri. Hitro grem k dežurni, da me pregleda. Noseča sem bila 11t in 5dni. Pa me gleda in reče, da nisem toliko noseča, nato še, tudi utripa ni zaznati. V hipu se mi je sesul svet. Velikost plodka je bila za 8t, torej je takrat odmrl.
Predlagala mi je, da pridem naslednji dan na abrazijo. Celo noč sem prejokala, tako mi je bilo hudo, najraje bi tulila. Okrog 6 zjutraj sem imela par krčev tako močnih kot popadke. Ko sem vstala se dobesedno vsuje iz mene. Pogledam in na hig. vložku zagledam plodek v gestacijski vrečki. Ne morem vam opisat bolečine, ki sem jo bila deležna ob pogledu na to lepo, majceno bitje, ki ga nilkoli več ne bom videla.
Kljub temu sem bila včeraj čiščena, drugače fizično se počutim v redu, psihično se pa trudim, čeprav je še sveže in mi ne ravno uspeva.
Manca in ostale, vas razumem in res je hudo. G je rekel, da naj poskušamo po treh ciklih. Ampak midva sva se trudila za tega črvička 20 mesecev. Vprašanje časa. lp

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
8.11.2008 23:17:02   
Fargesia
argojuhica...kakšna grozna izkušnja...žal mi je...user posted image user posted image user posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Argojuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
9.11.2008 7:58:48   
Anonimen
Žal mi je za vaše pikice, ki ste jih izgubile...user posted image user posted image user posted image ..Tudi jaz sem doživela, da na vložku dobim plodek in GV....in veliko abrazij...

Tane....Ali mi lahko malo pojasniš, če si ti bila 14t noseča in si izgubila pikico ali si pa že rodila in ti je umrl dojenček, star 14t??? Pa oprosti za težka vprašanja! Zdi se mi nenavadno, da po abraziji dobiš pikico za pokop. Mene niso nič vprašali, če si to želim. In po abraziji so vedno vse skupaj odnesli tam nekje v laboratorije in raziskovali. Enkrat dobiš izvid teh raziskav in večkrat sploh ne.user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Fargesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 1591
12.11.2008 16:56:21   
tane
Anonimen, jaz sem na žalost splavila doma v 14.tednu nosečnosti, iz nedelje na ponedeljek okrog 1h ponoči so se mi spet začeli krči, ki zdaj vem so bili v resnici popadki, ki so se stopnjevali in pa pritisk v maternici, ter seveda spet veliko krvi. tako, da sem okrog 4h, ko sem spet morala iti na stranišče v bistvu že vedela in do zadnje sekunde upala, da ni res...moj otroček je padel ven in bil še vedno na popkovini. tako, da sva ga oba držala v rokah in ko je moj mene odpeljal na urgenco je potem odšel na Žale in jim ga tam predal, da so ga pokopali. Odločila sva se, da ga ne odneseva na urgenco, kjer bi ga sigurno dali na preiskave.
No, potem sem imela samo abrazijo posteljice in takrat so postavili tudi sum na pregrado.

< Sporočilo je popravil tane -- 12.11.2008 16:57:39 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
12.11.2008 17:00:19   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tane..poznam te občutke, ki jih ne moreš deliti z okolico, ker jih dejansko ne zanima ali pa jih je prevelč strah in ne vedo kako in kaj naj rečejo/naredijo, zato upajo da si ok, da se jim ni treba s tem obadat...poznam to in poznam to, da tudi jaz letos nisem šla prižigat svečk...jih bom šla v naslednjih dneh..prižgat svečko vsem mojim 4 angelčkom.....
Tudi jaz se ne veselim novega leta in praznovanja, ker sem bila lani noseča in mi je bilo slabo, a vseeno sem bila najsrečnejša doma...letos pa...
Tane mislim nate user posted image  in stiskam pesti user posted image  

(B.septembrka bila)

se spominjam tvoje zgodbe, hvala za tolažilne besede oz. da me razumeš.
kako je s teboj si že zbrala moč za nov boj, mene to žene naprej...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
12.11.2008 21:45:59   
Anonimen
Tudi jaz sem spet med vami.
Lani sem izgubila svoje dete tik pred porodom. Letos aprila pikico v 8. tednu in predvčerajšnjim še eno pikico v 6. tednu. user posted image
Ne gre in konec!

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 1594
17.11.2008 11:50:12   
smuglibugli
Hj!

Kar nekja časa sem že prijavljena na ta forum, a do zdaj še kar nekako nisem mogla napisat moje izkušnje...
23. 8. 2008 sva se s svojim poročila in že v naslednjem tednu (medeni teden) sem zanosla. V 1.ko sva se rekla, zdaj pa v akcijo...
Res sva bila srečna, ker si oba želiva otroka.
ves mesec me je strašno zbadalo v desnem pregibu. 23. 9. 2008 se zjutraj zbudim in krvavim. Grem direkt v celjsko bolnico (moj ginekolog je imel ravno tisti teden dopust), kjer so me sprejeli vsepovsod preko vrste...
Pri pregledu mi je dr. reku, da sploh nisem noseča in da imam user posted image . Sn si misla, ja kak pa to, če pa so 3 testi pokazali user posted image . Me pošlje naUZ, kjer pokaže da sem noseča.
Me sprejemjo v bolnico, kjer nisem počela drugega kot ležala-nobenih tablet, preiskav-nič. Samo čakanje, kaj bo.
Naslednji dan mi naredijo UZ in vzamejo kri, da preverijo nivo nosečnikega hormona v krvi-otročka ni več blo.
Kar pa mi je blo najbolj grozno je to, da je k meni prišla ena mlada zdravnica, ki me je samo na hitro ošinila z očmi in mi nrekla imeli ste zgodnji spontani splav, lahko greste domov.
Niti kančka sočutja ni pokazala ob tej novici.
To je bil moj 1.SS, pri 23-ih. Upam, da zadnji.
Vem, da ko mi bo naslednjič zamujalauser posted image , bom presneto več dni čakala, preden bom šla delat test. Zaradi sebe..

Naslednji dan ko se že bila potem doma, pa so se začele bolečine in sicer na desni strani v pregibu-tako močne, da nisem mogla normalno hodit (sem šepala). Po 14 dneh je bolečina minila. Osebna zdravnica mi je rekla, da je to zaradi hormonskih sprememb in da se nimam česa bat.

Pri pregledu je moj ginekolog ugotovil, da ni nobene pregrade in niti karkšnegakoli vzroka, da bi morala čakat...
Torej smo ponovno v akciji in upamo na najboljše.
Dal mi je dabroston. In to je to.

Upam, da kmal bo.user posted image

lp

< Sporočilo je popravil smuglibugli -- 17.11.2008 11:52:20 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
17.11.2008 15:18:45   
*manca*
smuglibugli user posted image user posted image user posted image
žal mi je...
user posted image tudi vsem drugim, ki ste izgubile svoje male angelčke!!

(odgovor članu smuglibugli)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
18.11.2008 17:24:32   
Anonimen
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: tane

Tane mislim nate   in stiskam pesti user posted image  

(B.septembrka bila)

se spominjam tvoje zgodbe, hvala za tolažilne besede oz. da me razumeš.
kako je s teboj si že zbrala moč za nov boj, mene to žene naprej...

Tane, moja moč je pa je spet ni...kaj pa vem kakor kašen dan...se pa zelo trudim da ne premišljujem za nazaj in se ne sekiram....sem se javila tudi na "II pričakujemo novembra" kar je že velik korak zame...
Drži se...

Prav tako vsem ostalim novim in starim veliko topel user posted image
B.septembrka bila

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 1597
21.11.2008 20:02:20   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: tane

Anonimen, jaz sem na žalost splavila doma v 14.tednu nosečnosti, iz nedelje na ponedeljek okrog 1h ponoči so se mi spet začeli krči, ki zdaj vem so bili v resnici popadki, ki so se stopnjevali in pa pritisk v maternici, ter seveda spet veliko krvi. tako, da sem okrog 4h, ko sem spet morala iti na stranišče v bistvu že vedela in do zadnje sekunde upala, da ni res...moj otroček je padel ven in bil še vedno na popkovini. tako, da sva ga oba držala v rokah in ko je moj mene odpeljal na urgenco je potem odšel na Žale in jim ga tam predal, da so ga pokopali. Odločila sva se, da ga ne odneseva na urgenco, kjer bi ga sigurno dali na preiskave.
No, potem sem imela samo abrazijo posteljice in takrat so postavili tudi sum na pregrado.

Kako grozno user posted image user posted image user posted image  Jaz nisem imela kaj naredit, ker sem v P rodila v 20.t in so dali našo pužiko na preiskavo. Niti pomislit nočem kaj so delali z njo.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
21.11.2008 20:06:10   
Neža7

Tudi jaz sem spet med vami.
Lani sem izgubila svoje dete tik pred porodom. Letos aprila pikico v 8. tednu in predvčerajšnjim še eno pikico v 6. tednu. user posted image
Ne gre in konec!

user posted image user posted image user posted image   tako mi je žal...

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
23.11.2008 18:44:43   
strumf
smuglibugli user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?