|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
31.7.2008 21:41:51   
Sulfinija
Pozdrav punce!

Imam eno vprapanje za vas katere ste imele ponavljajoče se splave.Tudi jaz sem ena izmed tistih vendar tukaj zelo redko klepetam.

7.7 sma z možem dala kri kariotop genetika.Nama je zdravnica rekla,da se izvide čaka tri tedne in če bo kajkoli narobe naju bodo poklicali nazaj h genetiku,vendar je tri tedne mimo in hvala bogu klica ni bilo.Kaj menite je čas da se začnem veseliti,da so najini splavi bili slučajnost.Mi je pa rekla,da če bodo izvidi ok jih pošlje direktno v LJ k Zornu kjer imava posvet 21.8 in takrat se odločimo kako naprej.Punce tole čakanje je zame čisto prava živčna vojna,vendar po mojem je prišel čas veselja,ker klica ni.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
31.7.2008 22:18:36   
*Junona*
Mojca, pozdravljena.

Že dolgo te nisem zasledila na forumu. Upam, da si vsaj malo prebolela izgubo in da si v redu.
Tudi sama imam za sabo da zaporedna spontana splava in sedaj ponovno poskušava zanositi. Me je pa strah, da se mi ne bi spet ponovil ss. Koliko ss-jev si imela ti? In v katerem tednu?

Glede izvidov - držim pesti, da bo vse okuser posted image user posted image . Če te niso klicali, je to že nekaj pozitivnega.
Ko izveš, čimprej sporoči.

papa, J.user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
1.8.2008 7:32:57   
Sulfinija
Junona prvi splav z abrazijo sem imela po naravni zanositvi 8t5dni,drugi splav po IVF takoj po pozitivnem testu test bil + jaz sem krvavela in se je sčistilo samo in sedaj naravna zanositev po laparoskopijo splav je bil 10t1dan obakrat je plodu nehalo biti srce.
Rezultate izvem čez dobrih 20.dni v LJče ne bo kakega klica prej upam da ne sem nekako pozitvna jeseni pa grema v nove boje po razgovoru v LJ.

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

Neposredna povezava do sporočila: 1528
1.8.2008 11:30:07   
*Junona*
Srečno, Mojcauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bom mislila nate in držala pesti user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

Neposredna povezava do sporočila: 1529
1.8.2008 18:05:31   
Rakica_80
Nevem če lih spada pod temo, ampak,....
Nekaj bi vas rada vprašala in srčno upam, da me neboste napadale!!!!!!

Pred par dnevi sem delala dvakrat test za nosečnost in je pokazal malo kasneje dve črtici, samo druga je bila zeloo rahla, ampak se je videlo na proste oči!!!
No včeraj mi je pritekla ta groznauser posted image  in je tako čudna, kot še nikoli od kadar vem da imamuser posted image
Sploh niuser posted image , iz mene teče samo neka vlečljiva krvava sluz v ogromnh količinah pa + kosi.
Za kose mi je že znano da je to normalno, ampak ta sluz mi ne da mirauser posted image
Sedaj me zanima, če je katera imela podobne izkušnje in mi pove če je lahko prišlo do SS!!!!!!
In kakšni so znakiuser posted image
Hvala in vsem velik in močanuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
1.8.2008 18:45:24   
pikica36
če ti je test pokazal+ potem si zagotovo noseča in to ni M temveč splav.
jaz sem imela pred 14 dnevi ss, sem se sama sčistla in ja- veliko krvi kot zelo močna M ,sluz, in pa koščki strjene krvi oz. neke krvave nitkeuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  do G pa le pojdi, če prej ne po krvavitvi, da pogleda če si se ščistla tako kot je treba.
in pa... meni so v Bolnuci rekli, da če začnem full močno krvavet, ali da če krvavitev ne bi ustavila, ali v primeru močnih krčev, takoj na urgenco!!

pa smo spet tam, kjer smo bili- nikjer!!

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
3.8.2008 13:59:09   
detelja
moja prijateljica je prvi dan ko ji je izostala m naredila test pa je bil +,sicer tak čist slab, dan kasneje je dobila m 3. dan je naredila spet test pa ji je spet pokazal + ta se je dosti bolj videl kot na prvem testu, potem je poklicala gin. kaj naj naredi pa so ji rekli, da se naj pride pokazat...in je sedaj srečna nosečka...gin je rekla, da je to vgnezditvena krvavitev...pol so jo prvih par mesecev malo bolj mirkali sedaj pa je vse ok...
BEBIII jaz bi ti svetovala, da narediš ponovno test, če se + vidi močneje si noseča.... je pač bila neka vmesna krvavitev, če se pa ne vidi ali pa je slabši potem pa...saj ogromno žensk krvavi pa itak vse ok pa donosijo...

držim pesti BEBIII....sporoči kako bo...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
4.8.2008 7:49:15   
Anonimen
Mene pa ti testi martrajo...user posted image

Delam BC teste in se vedno nekaj obarva. Včasih takoj, v 10.minutah, samo ni to rdeča črta, temveč ena sivina. Točno veš, kje je druga črtica. In ta se pozna še dolgo dni potem.

Potem naredim drug dan test zjutraj in se ta sivina pojavi pol ure po testiranju.

Naj bi bilo vse to negativno. Trdijo, da se to dogaja samo s temi BC testi in da je to nedopustno. Dogaja se zelo pogosto tudi drugim.

Mene pa razveseli in potem razjezi.

Kako teste ne delati, ko pa smo razočarane in upamo....user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1533
4.8.2008 9:30:08   
Anonimen
anonimen a to delaš test takrat ko ti m izostane ali kar tko vmes....no meni je sedaj m izostala pa sem naredila test (različnih znamk) pa so se rahlo obarvale, rdeče oz roza barve...matra me samo to, da nimam nobenega občutka, da bi bila noseča...no razen, m ni, skoz sem lačna pa spala bi noč in dan...pa še neki me zanima, npr. če delaš test zvečer pa čez dan veliko piješ ali je možnost, da se zaradi tega črtica bolj slabo vidi???...
tk me je strah, ko je za mano že en ss...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1534
4.8.2008 11:32:06   
pilotina
IZVIRNO SPOROČILO: BEBIII

Nevem če lih spada pod temo, ampak,....
Nekaj bi vas rada vprašala in srčno upam, da me neboste napadale!!!!!!

Pred par dnevi sem delala dvakrat test za nosečnost in je pokazal malo kasneje dve črtici, samo druga je bila zeloo rahla, ampak se je videlo na proste oči!!!
No včeraj mi je pritekla ta groznauser posted image  in je tako čudna, kot še nikoli od kadar vem da imamuser posted image
Sploh niuser posted image , iz mene teče samo neka vlečljiva krvava sluz v ogromnh količinah pa + kosi.
Za kose mi je že znano da je to normalno, ampak ta sluz mi ne da mirauser posted image
Sedaj me zanima, če je katera imela podobne izkušnje in mi pove če je lahko prišlo do SS!!!!!!
In kakšni so znakiuser posted image
Hvala in vsem velik in močanuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ojla Bebiii...sem ti poslala zasebno sporočilo

papa

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
5.8.2008 9:26:44   
VITA74
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mene pa ti testi martrajo...user posted image

Delam BC teste in se vedno nekaj obarva. Včasih takoj, v 10.minutah, samo ni to rdeča črta, temveč ena sivina. Točno veš, kje je druga črtica. In ta se pozna še dolgo dni potem.

Potem naredim drug dan test zjutraj in se ta sivina pojavi pol ure po testiranju.

Naj bi bilo vse to negativno. Trdijo, da se to dogaja samo s temi BC testi in da je to nedopustno. Dogaja se zelo pogosto tudi drugim.

Mene pa razveseli in potem razjezi.

Kako teste ne delati, ko pa smo razočarane in upamo....user posted image user posted image

V veliki želji, da bi zanosila vidiš tudi tisto kar ni namenjeno da vidimo. Poznam tudi jaz to sivo črto, vendar to je tista črta na kateri je zbran tester, ki se obarva kadar je v urino nosečniški hormon. In če se NE OBARVA z barvo (roza, plavo.. ali kakršnekoli barve piše, da naj bi bila) to pomeni, da NISI noseča. In na vsakem testu ti piše, da po 5 oz. 10 min niso več veljavni, zato test preverjat čez pol ure nima smisla (BTW da ne boš mislila da ga tudi jaz nisem, sem si rekla "za vsak slučaj" vendar ni bilo nikoli nič).

Jaz sem vedno delala test z unimi baby mini, ki sta dva v paketku. Nikoli ni bilo problemov.

Draga anonimna, srečno na tvoji potiuser posted image

srečna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
19.8.2008 15:09:48   
Muca83
No končno se pri meni nekaj premika. Danes sem imela pregled za bris in sva se še o moji nosečnosti pogovarjale. Ker sta za mano že dve neuspešni nosečnosti in zdaj že skoraj eno leto, kar mi ne uspe zanositi, se je ginekologinja odločila za klomifen.

Začnem ga jemati po naslednji menstruaciji in zdaj res upam, da bo uspelo. Ker drugače me pa čaka kup preiskav...

Samo, da ne bom na koncu kar dvojčka pokasirala, da se mi povrne vse za nazaj user posted image Še dobro, da tega nimamo v družini, ampak po klomifenu so baje povečane možnosti. user posted image

No ja, še vedno je možnost, da mi uspe že ta mesec še na naraven način. Ko bi vsaj...

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
19.8.2008 20:40:55   
Mavrica32
Muca, držim pesti, da ti bo uspelo!
E, bodo pa dvojčki... čeprav ti tudi jaz priznam, da kljub vsej smoli...bi imela vseeno raje enega kot pa dva na enkrat..
Vsem user posted image user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
19.8.2008 21:45:55   
Fargesia
ojla! dobila sem svojo prvo M po abraziji! mela sem jo 11.7., že v soboto se mi je začelo z izcedki, danes ponoči se je vlila!!!

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Mavrica32)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
20.8.2008 14:21:19   
MAŠKA
Pozdravlljene punce...

in takole se še jaz selim k vam, ki ste imele bridke izkušnje z izgubo svoje pikice. Prav v veselje mi je bilo prebirati debate na RR, ko sem bila s puncami na temi "M ne pričakujem julija" in res je ni bilo že julija. Uspelo nam je v prvem krogu. Z velikim veseljem in polna pričakovanj sem se priključila k Marčevkam 2009. V bistvu nisem kaj veliko pisala, bolj sem jih brala in spremljala, ker sem se počutila super, prav nobenih težav nisem imela in v bistvu nisem imela kaj pisati.
Pogledi so mi že uhajali po nosečniških oblekah, po vozičkih, kar nekako sem se že videla kako mi bo fajn v porodniški, vsak dan sem pogledala nosečniški koledarček in si kar nekako v mislih ustvajla podobo malega bitjeca, ki je rastlo pod mojim srcem.
In potem se je zgodila tista nesrečna sobota. V bistvu enaka vsakemu drugemu dnevu, skupaj s celo družino smo se prebudili v sobotno jutro, naredili plan, da gremo popoldan s kolesi na obisk k babici, česar se je sploh razveselila naša princeska, ki se tako rada vozi s kolesom. Naj omenim, da že nekaj časa izraža željo, da bi rada imela pravega dojenčka, s katerim bi se lahko igrala.
Po kosilu sem še dala našo princesko spat, tudi midva z dragim sva se ulegla na kavč pred TV, počutila sem se dobro.
Nato se je mala zbudila, oblekla sem jo, bili smo že na odhodu k babici. Ampak kot večina žensk moram tudi jaz na WC preden grem iz hiše. V tistem trenutku, ko sem prišla na WC se mi je zazdelo, da se mi ruši svet. Na hlačkah sem opazila majhno, komaj opazno rahlo roza obarvano kapljico. Krvavitev je bila tako rahla, da v bistvu sploh nisem vedela, če je krvavitev ali je samo nek izcedek. Omenila sem možu in kot moški ni prav dobro vedel, kako reagirati. Še enkrat sem šla na WC preveriti, če je to kri in še enkrat nisem vedela pri čem sem. Vseeno sem poklicala v bolnico, ženska na drugi strani mi je prijazno svetovala, naj se pridem pokazati, saj v nosečnosti krvi naj ne bi bilo.
Namesto, da bi šli na kolo, smo šli v bolnico. Med vožnjo so se v moji glavi izmenjavale najrazličnejše misli. Po eni strani sem pričakovala, da je to lahko tudi konec, po drugi strani sem si dopovedovala, da mogoče bom ostala le na opazovanju, da mi bo G na ultrazvoku rekla, da nič narobe ne kaže, da že bom videla malo bitjece na ekranu, kako mu veselo bije srček. V bistvu sem si želela le to. Pregleda do takrat še  namreč nisem imela, bila pa sem noseča 8 tednov.
Zelo hitro sem se znašla v ambulanti, zdravnica mi je takoj na začetku povedala, da v nožnici že vidi kri, sledil je ultrazvok z grenkim izrazom na obrazu ginekologinje. Ob pogledu na njen obraz so se mi ulile solze, vedela sem, da je konec. Nato je spregovorila. Povedala, da je gestacijska vrečka že ponižana, o plodu ni bilo več sledu. Sledila je abrazija. Na poti na poseg se je iz mene dobesedno usula ogromna kepa strjene krvi, v tistem momentu sem se resnično zavedla, da je konec.
Nekako sem si očitala, da sem morda naredila napako, ker sem pred parimi dnevi kolesarila. Bila je to penzionistična tura, kakšnih 5 km. Ampak dovolj, da se mi je zbudila slaba vest. Zato sem to tudi povedala zdravnici, kar nekako sem si želela, da me okrega, zdelo se mi je da sem zaslužila kazen, da v nosečnosti delam takšne traparije. In prav presenečena sem bila, ko mi je prijazno odgovorila, da to nikakor ni mogel biti vzrok, da bi se videlo, če bi bil vzrok preobremenitev, da je najverjetnejši vzok kromosomska napaka in da je telo samo izločilo plod, ker se pač ni pravilno razvijal.
No, v roku dveh ur je bilo vsega konec. Od prvega suma na krvavitev, do trenutka, ko sem se že prebudila iz narkoze. Solze so mi lile v potokih, čeprav sem si in si še vedno dopovedujem, da je bolje tako, kot pa da bi se napaka ugotovila kasneje, da bi se morala sam odločat o tem ali bom bitje obdržala ali ne, ali, da bi bilo z otročkom karkoli narobe.
Sedaj se počasi pobiram, skušam kaj prebrati na RR, ampak v bistvu ugotavljam, da je trenutno tema o sponatnem splavu za mene edina aktualna. Zdi se mi, da v tem trenutku, nimam na ostalih temah kaj napisati. Ko pogledam na temo "Marčevke" me le stisne v srcu, ko me ni več na seznamu in vedno znova vsaki v mislih zaželim, da bi le srečno donosile in rodile zdrave otročke.

Vem da ste tukaj takšne, ki imate za seboj še veliko hujše izkušnje. Resnično sočustvujem z vami. In zdi se mi, da nas življenje s takšnimi in drugačnimi izkušnjami opozarja na našo ranljivost. Dokler ne doživiš preizkušnje na lastni koži, vedno živiš v nekem prepričanju, da bo vse vredu. Ob trenutku, ko nam pa narava pokaže svojo premoč, se v trenutku zavemo neprecenjljivosti tistega kar že imamo, kar se nam je do sedaj dobro izteklo. Neizmerno sem žalovala za izgubljenim bitjecem, in hkrati sem bila bogu neizmerno hvaležna, da imam zlatega moža, da imam že enga prekrasnega otročka, da smo sicer zdravi, da imamo svoj dom poln ljubezni. In hkrati sem se spomnila vseh tistih, ki ste že preživeli hujše preizkušnje, vseh, ki vam še ni uspelo priti vsaj do enega otročka... vsem vam želim, da bi enkrat zaživeli v sreči in da bi znali prisluhniti vsakomur in vsakemu zaželeti dobro. In prav hudo mi je, ko prebiram tukaj različne teme, kako znajo ene obsojati nekoga, ki se je znašel v težavah...

Najbrž se bo kateri zdelo, da nakladam, ampak nekako sem čutila, da moram dati svoje občutke iz sebe.
Punce, še enkrat, želim vam vsem vse dobro...

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
20.8.2008 14:42:51   
Fargesia
Maška, (soimenjakinja) žal mi je za tvojo izkušnjo...jaz imam danes kar nekakšno krizo...11.7. sem imela abrazijo (3 dni pred mojim RDuser posted image ) in včeraj sem dobila prvo M po abraziji... (včeraj je imel moj dragi RD)...in danes pospravljam po stanovanju in zagledam vrtnico ki mi jo je dragi kupil ko sva izvedela da sva noseča (po IUI) in me je popadla neznanska žalost in jok...

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
20.8.2008 14:55:48   
MAŠKA
Ne vem, danes je takšen čuden dan. Tu in tam se mi zdi, da se že pobiram in potem spet privre žalost na plan. Ti imaš za seboj še težjo pot. Jaz imam vsaj enega otroka, ampak ti povem, da je kljub temu zelo hudo preboleti izgubo drugega, ki je bil tako zaželjen in načrtovan.

Iz srca ti želim, da čimprej postaneš mamica in prepričana sem, da bo tudi zate posijalo sonce!user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
20.8.2008 16:03:01   
Muca83
MAŠKA user posted image user posted image user posted image , žal mi je, da se nam pridružila...

Fargesia, tudi zate user posted image user posted image user posted image . Boš videla, čas zaceli vse rane (samo brazgotina pa vseeno ostane). Držim pesti, da bo naslednji IUI uspešen in boš spet srečka nosečka.

Mavrica, hvala za spodbudo. Čeprav dvojčkov raje ne bi, če lahko izbiram, ker me bo potem še bolj strah zapletov.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
20.8.2008 19:06:14   
veri
Maška, tudi jaz sočustvujem s tabo.Veš, kako je z mano, 27.6.2007 sem v Mb bolnišnici v šestem mesecu rodila mrtvo deklicouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Šest mesecev za tem ss.Nočem se smiliti niti tebi, niti ostalim,ampak veš, samo ti si tista oseba, da zdržiš do konca.Nočem, te plašiti, ampak dejstvo je,da se po več, kot letu še nisem pobrala. Tako, kot ti si tudi jaz neizmerno želim otroka,ampak po teh mukah, ki sva jih preživela se trudiva že šest mesecev pa ne rata.Zato pa skupaj z mano bodi trdna in ne obupaj.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
20.8.2008 21:30:39   
MAŠKA
No ob takšnih zgodbicah se mi trga srce. Ob nesreči sem v bistvu imela srečo, da se je vse skupaj zgodilo še tako zgodaj.  Ampak občutek ranljivosti in negotovosti je ostal.

Glave pokonci in veliko sreče želim vsem!user posted image

< Sporočilo je popravil MAŠKA -- 20.8.2008 21:33:38 >

(odgovor članu veri)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
21.8.2008 15:15:04   
lupči
Dekleta, ko tole berem, sama podoživljam vse trenutke, ki sem jih že dala skoz. Imela sem 4 ss, vse v zgodnji nosečnosti. Najprej sem imela enega, potem sem donosila zdravega fantka (star bo 5 let), po njem pa še 4 splave. Iščeš odgovore, pa jih ni. Še sreča, da je moja gineko posumila, da bi bilo lahko kaj z dednim materialom. Po 3 ss ti tako ali tako pripada genetska analiza materiala, ki ga izvrže maternica. Ker pri nama ni bilo več horionskih resic v ostankih, ki so se izločili pri čiščenju oz. po abraziji, so nama vzeli na genetiki kri in potem sva čakala na rezultate. Spomnim se, kako vesela sem bila, ko so vendarle nekaj odkrili. Meni je to ljubše, kot da ne poznam odgovora na nenehno zastavljeno vprašanje: zakaj. Tako so se potem postopki lahko nadaljevali pod nadzorom zdravnikov in sedaj sem v 22. tednu nosečnosti (čeprav lahko tudi ne bi bila ali pa bi imela dvojčke - tudi tega bi se neznansko veselila in bi ju sprejela odprtih rok).

Punce, ne obupajte. Ko/če boste imele 3 (zaporedne) ss (toliko je pač norma), le pobarajte svoje zdravnike, naj vas pošljejo naprej na preiskave. Obrnite bolečino ss v tisto bojno energijo, ko se boste podale na bojišče raziskav, kjer je treba imet živce za zdravnike in njihovo "hitrost", za trkanje od vrat do vrat, za celodnevna čakanja v čakalnicah, za morebitne operacije....Nadenite si nasmeh in bodite prijazne, kajti s tem boste dosegle vse - tudi trdno zaprta vrata se vam bodo odprla. Seveda ni garancije, kaj vas/nas čaka na koncu, ampak to, kar šteje, je pogum in zavedanje, da sem naredila vse, kar je bilo v moji moči. Čez to ne morem. Žal je tako. user posted image  

Vsak nerojeni otrok ti nekaj vzame, ti pa tudi ogromno da: trdnost, močno voljo, odločnost - borila se bom naprej, do konca!user posted image

Je pa tudi tu, na teh straneh, ogromno podpore, tako da res ni za obupat.

(odgovor članu veri)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
22.8.2008 9:26:46   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: Sulfinija

Pozdrav punce!

Imam eno vprapanje za vas katere ste imele ponavljajoče se splave.Tudi jaz sem ena izmed tistih vendar tukaj zelo redko klepetam.

7.7 sma z možem dala kri kariotop genetika.Nama je zdravnica rekla,da se izvide čaka tri tedne in če bo kajkoli narobe naju bodo poklicali nazaj h genetiku,vendar je tri tedne mimo in hvala bogu klica ni bilo.Kaj menite je čas da se začnem veseliti,da so najini splavi bili slučajnost.Mi je pa rekla,da če bodo izvidi ok jih pošlje direktno v LJ k Zornu kjer imava posvet 21.8 in takrat se odločimo kako naprej.Punce tole čakanje je zame čisto prava živčna vojna,vendar po mojem je prišel čas veselja,ker klica ni.

Sulfinija, kako je bilo pri Dr. Zornu???
Kaj sta odpravila?

Neposredna povezava do sporočila: 1547
22.8.2008 21:38:55   
Pikabu
Čeprav bo od mojega ss-ja kmalu eno leto, še vedno pridem sem gor prebirat vrstice. Žal mi je za vse vas, ki se znajdete tu in ste morale dati to grenko izkušnjo čez.

Maška, sama sem doživela ss pri 3. nosečnosti v 9. tednu in mi je bilo tudi neskončno hudo. Čeprav sem imela dva cukrčka doma, mi tiste prve dni po ss-ju nista mogla odvzeti bolečiine ob izgubi 3. otročka. Šele, ko sem dojela, da delam njima krivico, ker sta tu in lahko še veliko naredim zanju, za 3. pa nič več, sem se pobrala in sem se lahko ukvarjala z njima. Zdaj je veliko lažje.Tudi se je kasneje izkazalo, za kaj vse je bilo boljše tako, ampak če se spomnim na tega otročička, mi je pa še vedno hudo in še vedno razmišljam, koliko bi bil velik, kakšen bi bil. In moj otročiček se je boril do konca, le uro pred dokončnim ss-jem, je bil na UZ-ju še videti srček, potem sem pa tudi videla malo bitjece in čutila, kako mi je padel ven. Ko sem prišla k sebi, sta me gor držala moja dva sončka, pa seveda mož in misel, da tudi 3. še pride. Sicer sva se zdaj odločila, da malo dlje počakava, ampak počasi se že začenjam veseliti nazaj, pričakovati, kdaj pride tisti najin čas in se tudi ne več bati nove nosečnosti. Ti si vzemi čas za žalovanje. Najhuje je, ko ti kakšni pametni okoli tebe dajejo "brihtne" nasvete o tem, kako je bilo itak vse tako zgodaj, kako je bolj tako in podobne fore. Jaz sem morala sama priti do tega, da mi je bilo lažje in vsi, ki so dali čez, so mi rekli, naj si vzamem čas za žalovanje. Želim ti čim boljše okrevanje, pa da boš kmalu lahko začela ramzišljati o novem user posted image . Srečno. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
24.8.2008 13:42:33   
Sulfinija

Sulfinija, kako je bilo pri Dr. Zornu???
Kaj sta odpravila?

Ojla!

Malce z zamudo poročilo o pregledu pri dr.Zornu.Moški kariotop v mejah normale,ženski kariotop v mejah normalno torej punce user posted image user posted image user posted image user posted image .Vendar najbolj pomembnega izvida niso poslali v LJ od protiteles,da bi ugotovili vzrok zaradi ponavljajočih se ss.Potem sem klicala v MB in izvidi so mi poslala domov po pošti in ga bom na naslednji pregled nesla s seboj v LJ.Vendar nisme zdržala in sem prosila za razlago izvida dr.Pušenjaka in izvid je ok user posted image user posted image user posted image user posted image  ne vidi se razlog za ss torej so bili vsi slučajnost kar sem še posebej user posted image user posted image user posted image user posted image .

Potem mi je dr.Zorn naredil UZ sem mu obrazložila kaj mojo G moti od abrazije da me naroča nazaj,...in je uZ pokazal da je vse ok kot mora biti.

Sedaj pa smo potem naredili bojni plan za naprej.Tale mesec brez pomoči sem v času O me noro bolijo jajčniki komaj hodim  ali je kriva O ali pa sem se kje prehladila sem se kopala zunaj ka vreme čudno kaj pa vem no.

Bojin plna pa je:september in oktober boma probala še naravno z pomočjo klomifena če ne bo uspeha kar vsi upamo da bo potem pa kontrola novembra v LJ in v rokah imam že tudi napotnico za iVF takole preventivno ker imamo vsi trije upanje da nam bo kar ratalo in se izognemo IVF ter da končno donosim tako željeno zdravo user posted image .Se pa tudi zelo pomirjena da sma oba ok,in da vem da je bil le zgolj slučaj.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
24.8.2008 15:17:17   
Balonchy
Sem prav vesela, da sta z user posted image  OK in izvidi tudi... user posted image user posted image user posted image

Želim vama vso srečo naprej... user posted image user posted image user posted image
Poročaj kako in kaj! Velja?  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?