|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
26.11.2007 15:58:57   
Anonimen
Neža7... Vesela sem, da je sedaj vse v redu. user posted image Upam, da boš kmal zagledala user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 401
26.11.2007 19:41:38   
Anonimen
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 402
26.11.2007 20:22:39   
natasarobi
JOOB - pozdravljena!  Za akranijo še nisem slišala. Bom pa vseeno šlo mal po netu pogledat, ker to kar si citirala zveni zelo podobno mojemu primeru, samo mogoče z drugimi besedami povedano.

Prvo UPN sem imela junija 2006 v 21t, drugoUPN pa aprila 2007 v 18t. Po obeh UPN-jih so plod poslali na genetske preiskave in prvič sem izvide dobila po dobrih dveh mesecih, v drugo pa sva čakala dlje, ker so ponovili testiranja, ker se je dogajalo nekaj, kar niso pričakovali (mislim, da sva čakala 4 mesece na izvide). Tudi v drugo je šlo za kromosomsko napako, kar pa niso pričakovali, ker anencefalija ni povezana s kromosomi oz. je v zelo redkih primerih.

KOnec novembra sva dala oba kri in sedaj čakava izvide krvnih preiskav. Obstaja verjetnost, da je nekdo od naju prenašalec kromosomske napake, tako, da dokler ne bo izvidov sva načrtovanje nove nosečnosti prestavila. Ko bodo rezultati bova pa videla pri čem sva. Nekako se pričakuje, da bodo krvne preiskave pokazale, da je nekdo prenašalec, ker se baje take kromosomske napake pokažejo zelo redke, če pa se že, se pa skoraj nikoli ne zgodijo naključno dvakrat zaporedoma. Od rezultatov bo odvisno kako in kaj.

Ti kar pogumno naprej. Zelo malo verjetno je, da se ti kaj podobno zgodi še enkrat, razen, če bi bilo podobno kot pri nama. Ampak jaz se s tem ne bi obremenjevala. Počakajta izvide ploda z genetike. Če bi ugotovili kakšno kromosomsko napako, bi ti predlagala, da gresta s partnerjem na odvzem krvi, da vidita, da ni težava v kromosomih in da je šlo zgolj za naključje (res je, da pa ni nič 100%). Napotnico vama lahko napiše tudi splošni zdravnik.

Kot sem ti že napisala in druge tudi - če jemlješ folno kisline že prej in še kasneje, ne bi smela imeti nobenih težav. Predozirati se ne moreš, ker se itak prevelika količina izloča z urinom (tako so povedali meni). Tablete folne kisline dobiš v lekarni brez recepta (tudi Folacin:ena tableta vsebuje 5mg folne kisline - to so predpisali meni). Pri takih primerih, kot sva midve predpisujejo toliko večjo dozo, ker naj bi to bil 'glavni vzrok' takih napak. Kot si videla v tvojem citatu 'vzrok v večini primerov ni poznan' - mislim, da to pove vse. Ali ne?

Ali sta vidva že imela posvet na genetiki? Kdo vaju je sprejel?

lp, Nataša

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 403
26.11.2007 20:43:41   
natasarobi
joob- še kar se krvavitve tiče. Če krvavitev po abraziji traja dlje ni nič narobe - telo se čisti. Če bi se pa slučajno pojavila sveža kri in večje krvavite, lahko vročina ali pa ne je pa potrebno iti nazaj, ker se zna zgoditi, da te niso dobro sčistili. 

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 404
27.11.2007 8:09:12   
KAHLO
Dobro jutro pupikeuser posted image user posted image

Neža7 evo danes je že 37 dan une pa še od nikjeruser posted image user posted image user posted image user posted image !!!!

Gantar kar se pa tiče tvojega recepta okrog rdečega vinca.....mi je v petek prjatlca isto predlagala...in pol se je ta najina terapija zavlekla od popoldneva po službi pa vse do poznega večera.....pa hudiča ni.....nevem pa zakaj je prjatlca vztrajno z mano po rdečem vino tolka...če ima redno menstruacijouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   no v glavnem razen  tega da se mi je pol vrtelo ni bilo nobenega učinka...

JOj jaz si tud tako močno želim biti nosečka...da je kar jojjjjjjjjj.....ampak sem prav včeraj razmišljala.....da sploh nevem zakaj se obremenjujem s tem časom ....bo že....bo pa pač mal kasneje user posted image user posted image user posted image ....thja narave ne moram prisilit ......ampak ona pa se z mano lahko pošteno poigra ...to pa ni ferrrrrrrr!!!!user posted image no pa glede na to da ste večina opisoale da je pol tekla ta rdeča teta v potokih....
in ker mene tako pošteno zajebava....bi lahko celo bilo tako da nesramnica čaka in bo prilezla jutri...ko imamo v službi kosilo in se bo še kje takrat najbl vlila.....!!!! glede na to kakšno srečo imam jazuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 405
27.11.2007 9:44:11   
Anonimen
Ojla!

KAHLO... Vidim, da moj recept in recept tvoje prijateljice ni bil pravi. Sem se pa vsaj mal nasmejala, k sm prebrala user posted image . Če bi men tolk zamujala, bi se mi že zmešal. Vem, ker sm bila tud sama tako na trnih, kdaj bo. Pa sije vzela zadnji možni termin. Če boš user posted image  dobila jutri, ti lahko povem, da sva si kar podobne. Če bi bila jst sedaj na tvojem mestu, bi jo dobila (sm 99,99%). Kadar sva z možem (takrat je bil še fant) kam šla na dopust, vedno sem tečko glih tisti dan dobila. Al je tolk prej prišla, al je imela pa tako gromozansko zamudo. Še na poročni dan bi jo morala dobit. Pa sem jo raje premaklnila s enimi tabletki, da nebi umazala poročne obleke.
V glavnem KAHLO, ne se sekirat. To škoduje. Zato pa prejmi moje user posted image  user posted image  user posted image  .

Ostale punce pa, držite se, pa tud ne se preveč sekirat, tudi za nas bo enkrat posijalo sonce. user posted image  user posted image

(odgovor članu KAHLO)
  Neposredna povezava do sporočila: 406
27.11.2007 10:01:01   
KAHLO
Gantar jaz  tudi ponavadi to teto rdečko....vzamem sabo ali na dopust poleti ali pa na smučanje....hujše mi je k jo moram na smučanje zraven vzet.....ker pol k grem na smučišču na wc moram zarad kombinizona cel striptis vžgatuser posted image user posted image user posted image no ampak kot moj lubi pravi, saj je vseeno samo da se imamo lepouser posted image   Me zanima kako bi mu blo lepo k si bi on mogel pleničke menjavat v takih višavahuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 407
27.11.2007 10:08:08   
murva
KAHLO, user posted image user posted image user posted image , dobro ti tole s svojo user posted image  opisuješ...ja, ja, jutri kar veselo na kosilo, pa naj ti pokaže svoje rožičke. Ma sej smo vse prbližno na istem...ko je u planu kakšno dopustovanje al pa druženje, se takoj prkaže user posted image  in te al nenormalno zaliva al pa hudo črviči. Ma ji bomo me pokazale rožičke nazaj in jo "odstavle" na stranski tir, ker bomo vse slej al prej user posted image , a ne?!
Se je u mojih ex-domačih krajih tej user posted image  zmerej reklo in se še reče fešta user posted image user posted image user posted image  ... mi ni blo takrat jasno zakaj, ma zdej mi je user posted image .
Drgač je pa danes v Oni intervju z ustanoviteljico društva Spominčice...nisem mogla brat, ker v službi pa res ne morem jokat. Boli, boli spomin na moje triuser posted image user posted image user posted image .

user posted image user posted image user posted image  vsem skupej!

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 408
27.11.2007 10:13:21   
KAHLO
murvauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mah pr nas so jo imeli za vse od fešte do tete iz amerike.....zadnič mi je ena omenila da je Francka...te pa še nisem slišalauser posted image user posted image user posted image ...Drgač mi je vseeno ....lahko je kaj hoče..........sam da že pride ta hudič user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Grem jaz v Ono poškilit.....če bom lahko prebrala.....ker z  solzami v očeh pa res ne moram v službi sedet...zato grem pa res samo poškilituser posted image , mogoče bom pa našla kak skrit nasvet notuser posted image

(odgovor članu murva)
Neposredna povezava do sporočila: 409
27.11.2007 10:31:26   
...Martina...
Živijo punce, vidim da ste vse v redu.
Razen boga Kahlo, k čaka ta user posted image . Kahlo, ma kaj ti čakaš komaj prvo po SS. Kdaj si točno imela SS.

Prejšnji teden sem pa jaz končala krvavet po SS, upam, da bom drugi teden že dobila user posted image . Upam da me ne čaka kalvarija "čakanje".

Jaz sem zelo zmedena. Ne vem kaj nardit. Ko sem bila noseča, sploh nisem pomislila na smučanje. Zdej pa, kar listam po katalogih, računam ugodnosti...
Problem je, ker ne vem, kdaj bi šli, ker ne vem kdaj bom dobila mensto, kdaj bom šla na operacijo pregrade na maternici, ne vem nič. Sm kot en osel, ker ko se z možem meniva in se že dogovoriva, mi spet šine v glavo, kaj pa če...

Kake probleme imam, ni za verjet.

Lep dan vam želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 410
27.11.2007 10:32:55   
...Martina...
Kahlo, pojej kaj mastnega... meni je ponavadi prej prišla...

(odgovor članu ...Martina...)
Neposredna povezava do sporočila: 411
27.11.2007 10:42:41   
Anonimen
Murva... Tudi iz moje strani prejmi user posted image .
Kolk imenu ima ta naša user posted image .  K sem zadnjič brala, jo je res ena poimenovala Francka user posted image user posted image user posted image . Še sreča, da sem vedela zakaj gre, ker drugače... user posted image user posted image user posted image

KAHLO... Po moje bo bolje, da jo zaroge primeš in ven potegneš, pa bo user posted image

A mi lahko ena pove, kakšen intervju in kje. Nisem čist na tekočem... Hvala! Sej mogoče, bi bilo bolje, če ga jst nebi brala, ampak vseeno.

(odgovor članu KAHLO)
  Neposredna povezava do sporočila: 412
27.11.2007 10:59:48   
KAHLO
Martina...........nevem če tud za mastno kaj vela....ker sem za vikend požrla še dve vrečki čipsa.......in rezultat je nulaaaaaa.....sam mozolov mam zaj en kup...user posted image user posted image ja ss sem imela 22.10........danes teče 37 DAAAAAAAANuser posted image user posted image user posted image user posted image UNE pa ni kjer ....niti iza ovinka me ne kuka..........
Drgače sem se pa mogla kar mal nasmejat tvojemu postu....k si rekla da si k en osel...jaz tud....kako naj človek kaj planira.............če ne ve kdaj se bo kak hudič pojavil.....jaz sem se od smučanja odjavla...ker sem pričakovala da bom srečka nosečka takrat že v 5 mesecu.....zdaj se pa ne moram več prjavit..

Gantar skoraj res bi jo mogla povleč!!!!!!!!!!!!! ampak mam občutek da se je prav zagradila tam not...........hmmm...mogoče bo treba mal prešejkat to situacijo tam doliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 413
27.11.2007 11:02:38   
KAHLO
Aja gantar v reviji ONA je en članek oz. intervju z eno mamico k je ob rojstvu zgubila punčko in je ustanovila društvo SPOMINČICE  ..se mi zdi da je prav za nas........kr preberi.....jaz sem iz njega še razbrala da dost podobno žalujemo in imamo podobne občutke ženske...res zanimiv članek...zdaj me še samo zanima kje se nahaja to društvo

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 414
27.11.2007 11:05:45   
Anonimen
Hvala Kahlo. Bom prebrala, sam do One moram še priti.

(odgovor članu KAHLO)
  Neposredna povezava do sporočila: 415
27.11.2007 11:08:32   
murva
Ja, gantar, zgleda da si vsaka vas izmisli svoje poimenovanje za tole user posted image . Joj, ko se spomnim na študentske dni...sem mela na faksu kolegico k je rekla de je bolna - pa jo gledam ko en čukec, ker se mi je zdelo de ji čisto nič ne fali - pol sem pa počasi skapirala, de ma user posted image . Lolek jaz user posted image user posted image user posted image .
Intervju je pa v prilogi Dela - Ona. Začne se pa z osebno izkušnjo te gospe, ki je potem ustanovila društvo. Kako se potem nadaljuje ne vem, ker sem začutila da sem tik pred tem da izbruhnejo user posted image . Takole branje je bel za med štiri stene, pa še sama bi mogla bit doma...user posted image  bi bil sicer razumevajoč, ampak mu pol hitro živc popusti in mi začne težit naj že enkrat neham gledat nazaj. Eee, j user posted image  ga, tako čutim kot čutim.
Hvala vsem za vse user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 416
27.11.2007 11:11:16   
KAHLO
Murva...vidiš tud ta gospa omenja...da ženske dlje potrebujemo ......in da naši user posted image ne bi smeli tako odreagirati ( moj mi tud kar naprej pravi kdaj bom nehala bit žalosta)...... res je za prebrat ta članek....
jaz grem še malo na internet pogledat če ima to društvo kakšno stran!!!

(odgovor članu murva)
Neposredna povezava do sporočila: 417
27.11.2007 11:29:53   
Anonimen
Punce, na moške se sploh ne smemo ozirat. Oni so pozabili, kwa je bilo en teden nazaj, ne pa da bi se spomnili, kwa je bilo pred enim mesecem. Vejo že, da smo izgubile user posted image , sam oni pač živijo naprej, ne tako kot me. Jst bi tud rada živela naprej, kot da se ni nič zgodilo. Sam ne morem. To je bil moj user posted image , on je bil del mene in jst tega ne morem pozabit. Mogoče tud nočem. Sej ne vem. Upam samo, da mi bo ratal zanosit, k pravijo, da psiha dela svoje. Tud strah me je ponovne zanositve, ker se preveč bojim, da bi se kaj ponovilo.

Drugače pa bom prebrala Ono. Nisem še šla v trgovino, bom pa šla in kupila cajtnge.

(odgovor članu KAHLO)
  Neposredna povezava do sporočila: 418
27.11.2007 11:37:06   
KAHLO
Gantar poglej na njihovo spletno stran društvo solzic....imajo tud forum....sam meni nekaj ne rata da bi se prijavlauser posted image user posted image thja zdaj nevem ali sem tak štor...ali pa majo kakšne posebne pogoje user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 419
27.11.2007 12:15:02   
Anonimen
Kahlo... Jst sem že tud našla ta forum, sam sem imela občutek, da sploh ne pašem tja. Sploh ne vem zakaj. Zdelo se mi je, da moj ss ni bil nič proti tistim, kar doživljajo mame, k so jim user posted image  umrli med porodom, ali tik po njem... Jst občudujem mojo sestrično. Najprej je imela ss zaradi pregrade. Potem so ji pregrado odstranili, je rodila zdravo punčko. Potem je po enem letu ponovno rodila, vendar ji je zaradi neke bolezni nekaj dni po porodu user posted image  umrl. Nato je rodila še dva zdrava user posted image , sedaj pa ima rok spet decembra. Jst ne vem, če bi m ratalo tako. Nisem iz takega testa. Jst bi se ful bala vsega. Ampak zanjo pa sem ful vesela. 

(odgovor članu KAHLO)
  Neposredna povezava do sporočila: 420
27.11.2007 12:32:04   
KAHLO
Joj jaz imam tud eno prjatlco...se je tud po tem forumu dost  razgovorila....in mi je za vzgled....najprej je rodila zdravo punčko....pol drugič je rodila punčko z DS in še napako na srčku in je misim da 11 mesecev kasneje punčka umrla ( sem jo šla obiskat v bolnico in je bla taka majhna živahna punčka....v življenju je ne bom pozabila!!!), no pol je ponovno zanosla in mislim da v 20 t izgubila fantka......zdaj je spet nosečka in januarja pričakuje.....je pa res da svoje zgodbe v najini okolici ni obešala na velik zvon.....mislim da malo kdo ve kar vse je prestajala.....razen RR-jevke.......še pa nisem zbrala poguma da bi se ji v rr- ju razkrila in ji povedala da sem jaz tudi tukaj......nevem se mi zdi da si obe želiva ostati na tem forumu jaz kot KAHLO (neznana oseba) in ona ........(neznana oseba).

Skratka ob njej je moja zgodba prava kapljica (čeprav boli kot sto hudičev), ampak mi daje ta punca toliko upanja....da je se treba pobrati in pogumno naprejuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 421
27.11.2007 17:40:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO

Joj jaz imam tud eno prjatlco...se je tud po tem forumu dost  razgovorila....in mi je za vzgled....najprej je rodila zdravo punčko....pol drugič je rodila punčko z DS in še napako na srčku in je misim da 11 mesecev kasneje punčka umrla ( sem jo šla obiskat v bolnico in je bla taka majhna živahna punčka....v življenju je ne bom pozabila!!!), no pol je ponovno zanosla in mislim da v 20 t izgubila fantka......zdaj je spet nosečka in januarja pričakuje.....je pa res da svoje zgodbe v najini okolici ni obešala na velik zvon.....mislim da malo kdo ve kar vse je prestajala.....razen RR-jevke.......še pa nisem zbrala poguma da bi se ji v rr- ju razkrila in ji povedala da sem jaz tudi tukaj......nevem se mi zdi da si obe želiva ostati na tem forumu jaz kot KAHLO (neznana oseba) in ona ........(neznana oseba).

Skratka ob njej je moja zgodba prava kapljica (čeprav boli kot sto hudičev), ampak mi daje ta punca toliko upanja....da je se treba pobrati in pogumno naprejuser posted image user posted image

Vem, o kateri punci govoriš. Ona je res prava borka. user posted image

(odgovor članu KAHLO)
  Neposredna povezava do sporočila: 422
27.11.2007 19:46:06   
silvya
Pozdravljene!

Slučajno sem danes spet malo pokukala k vam in vidim, da imate težave s partnerji, ki ne morejo razumeti, da dalj časa žalujete za svojimi otročički.
Ženske smo drugačne od moških. Naši otročki so za nas nekaj posebnega od samega začetka. Ni važno kdaj se zgodi njihova izguba, je vedno težko. Že po naravi smo bolj povezane z njimi, saj pričenjajo rasti v nas, so del nas.
Partnerji pa različno reagirajo glede tega. Moj me samo objame, ko vidi da mi je hudo. Včasih mi je hudo, ker se mi zdi, da se premalo pogovarjava o izgubljeni dojenčici, včasih pa mi je objem dovolj. Le-ta mi v bistvu pove, da mu ni vseeno, da čuti z menoj.
Tudi sama preberem vse v zvezi s takimi dogodki. In je prav, da se o tem javno spregovori in piše. Zakaj bi skrivali to kar se nam je zgodilo? To, da smo izgubili otroka ni nobena sramota, niti nekaj kar bi morali povsem pozabiti. Je del nas in našega življenja. Ena izkušnja več v našem življenju, ni lepa, je pa naša. In iz nje se učimo, učimo o sebi in svojih bližnjih.

Vse dobro vam želim,
Silvya

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 423
27.11.2007 19:54:16   
Anonimen
Zaključujem s svojo kariero jamranja in problemov na RR- tko,da ne bom več pisala na tem forumu (na RR še ostajam).

user posted image

(odgovor članu silvya)
  Neposredna povezava do sporočila: 424
27.11.2007 21:41:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: silvya

Tudi sama preberem vse v zvezi s takimi dogodki. In je prav, da se o tem javno spregovori in piše. Zakaj bi skrivali to kar se nam je zgodilo? To, da smo izgubili otroka ni nobena sramota, niti nekaj kar bi morali povsem pozabiti. Je del nas in našega življenja. Ena izkušnja več v našem življenju, ni lepa, je pa naša. In iz nje se učimo, učimo o sebi in svojih bližnjih.

To si pa ful lepo napisala in to bi morali tudi drugi prebrati, ne samo me, ki smo na takih forumih.

user posted image  

(odgovor članu silvya)
  Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

firma
jang

katera firma avtot vam je najbolj priljubljena!

volkswagen (42%)

citroen (14%)

renault (20%)

peugeot (9%)

hiunday (5%)

toyota (10%)

Število vseh glasov: 179

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!