natasarobi
|
JOOB - pozdravljena! Za akranijo še nisem slišala. Bom pa vseeno šlo mal po netu pogledat, ker to kar si citirala zveni zelo podobno mojemu primeru, samo mogoče z drugimi besedami povedano. Prvo UPN sem imela junija 2006 v 21t, drugoUPN pa aprila 2007 v 18t. Po obeh UPN-jih so plod poslali na genetske preiskave in prvič sem izvide dobila po dobrih dveh mesecih, v drugo pa sva čakala dlje, ker so ponovili testiranja, ker se je dogajalo nekaj, kar niso pričakovali (mislim, da sva čakala 4 mesece na izvide). Tudi v drugo je šlo za kromosomsko napako, kar pa niso pričakovali, ker anencefalija ni povezana s kromosomi oz. je v zelo redkih primerih. KOnec novembra sva dala oba kri in sedaj čakava izvide krvnih preiskav. Obstaja verjetnost, da je nekdo od naju prenašalec kromosomske napake, tako, da dokler ne bo izvidov sva načrtovanje nove nosečnosti prestavila. Ko bodo rezultati bova pa videla pri čem sva. Nekako se pričakuje, da bodo krvne preiskave pokazale, da je nekdo prenašalec, ker se baje take kromosomske napake pokažejo zelo redke, če pa se že, se pa skoraj nikoli ne zgodijo naključno dvakrat zaporedoma. Od rezultatov bo odvisno kako in kaj. Ti kar pogumno naprej. Zelo malo verjetno je, da se ti kaj podobno zgodi še enkrat, razen, če bi bilo podobno kot pri nama. Ampak jaz se s tem ne bi obremenjevala. Počakajta izvide ploda z genetike. Če bi ugotovili kakšno kromosomsko napako, bi ti predlagala, da gresta s partnerjem na odvzem krvi, da vidita, da ni težava v kromosomih in da je šlo zgolj za naključje (res je, da pa ni nič 100%). Napotnico vama lahko napiše tudi splošni zdravnik. Kot sem ti že napisala in druge tudi - če jemlješ folno kisline že prej in še kasneje, ne bi smela imeti nobenih težav. Predozirati se ne moreš, ker se itak prevelika količina izloča z urinom (tako so povedali meni). Tablete folne kisline dobiš v lekarni brez recepta (tudi Folacin:ena tableta vsebuje 5mg folne kisline - to so predpisali meni). Pri takih primerih, kot sva midve predpisujejo toliko večjo dozo, ker naj bi to bil 'glavni vzrok' takih napak. Kot si videla v tvojem citatu 'vzrok v večini primerov ni poznan' - mislim, da to pove vse. Ali ne? Ali sta vidva že imela posvet na genetiki? Kdo vaju je sprejel? lp, Nataša
|