aurora28
|
Pozdravljene! Najprej čestitke vsem, ki ste dobro opravile morfologijo in GP. Naty ja naša postaja pravi čuvaj, verjamem, da je še premlada, da bi znala pravilno odreagirati, če bi tujec stopil v stanovanje, edino kar je bi lajala, ampak približala pa se mu ne bi.... sicer je pa že to veliko, da opozori. Če vidi kakšnega delavca se mu sploh ne upa približati in kakšnega ki šepa ali je pijan, ga kar postrani gleda in je na preži. Anitka in Sesil jaz sem včeraj bila na telovadbi za in so povedali kako se blažijo bolečine v hrbtu. Sama se zbujam z groznimi bolečinami, sicer čez čas ko vstanem popustijo, ampak proti jutri pa zateguje bolečina. Skratka, veliko si lahko pomagamo z blazino za dojenje, ki je v obliki črke U, saj je kot kača in si jo prilagodiš. Najbolj je priporočljivo spati na levem boku, ker je na desni strani pomembna žila dovodnica, ki dovaja kri in je dobro za kot za da je dovod kri in kisika nemoten. Ko ležimo na boku je 1. pravilo to, da imamo vzglavje dvignjeno do višine kot je naša razdalja med glavo in vratom, ne sme biti previsoko in ne prenizko....vse to vpliva na bolečine v križu. 2. pravilo ko ležimo na boku je, da moramo obvezno imeti blazino ali kovter ali poušter med nogami in sicer tako visoko, da je med bokom in kolenom ravna linija. Si predstavljate? Noga ne sme biti prenizko, ker te drugače zateguje v vezeh in križu in zaradi tega nastopijo bolečine. Ko se bo trebušček povečeval je dobro, da si medtem ko ležimo na boku pod trebuh damo nizko blazino ali si zložimo brisačo, saj nam bo le ta pomagala proti bolečinam v križu. Ker ko je trebuh večji, nas med spanjem avtomatsko potegne naprej in ne spimo zravnane, zato pa nastopijo bolečine v križu. Poleg tega je še dobro, da imamo pri velikem trebuščku še kakšno blazino za hrbtom in tako spimo čim bolj zravnano v križnem delu. Zato je zelo primerna blazina za dojenje, saj si en del blazine zatlačiš med nogi in drugi del blazine zatlačiš za hrbet. A sem dobro razložila, no upam, da boste razumele, ker sem kar pisala, vse kar sem se spomnila.