|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI avgust,september
16.8.2007 12:05:34   
Anonimen
V MB smo imele vse Diphereline en mesec (odvisno od menstr.),proti koncu tega mes.pa Gonal do stop injekcije (vse smo si dajale same v trebuh vsak dan isti čas,tudi stop injekcijo ob uri,ki so jo določili) in šle na punkcijo istočasno (čez dan in pol pribl.),pa na ET tudi vse po 5.dneh,v skupini nas je bilo 8,vse smo imele več foliklov,jaz osebno 8 in 4 so se oplodili.Vse razen ene smo zanosile po IVF postopku isti dan.
To so moje izkušnje.

(odgovor članu dajamaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 476
16.8.2007 12:16:49   
zvezdica26
2. Malo bolj filozofsko. A je katera tule zelo verna? Kako pa RKC gleda na postopke umetne oploditve? Po eni strani se mi zdi, da je ne more odobravat, ker pač otroc niso od boga dani, ampak po drugi strani, je pa verjetno vse znanje, ki ga imajo dohterji, dano od boga in je potemtakem umetna oploditev božja volja? Al kako? Pa še neki. A je ful lažje vse skupaj prenašat, če si veren? To me kar tako malo zanima, verjetno sem zato včeraj o tem razmišljala, ker je bil glih Marijin praznik.

Kakor je meni znano je RKC močno proti OBMP, ker smatrajo, da so vse oplojene celice že otroci, in ko se vse opolojene celice ne vstavijo, ampak uničijo gledajo na to kot umoruser posted image . Ne vem, mislim da je nekaj takega, naj me katera popravi. Poleg tega so proti temu, da se zdravniki igrajo bogove, ko je pa to vendar njihova služba. Sicer sem ateist, ampak sem imela vedno namen, da ko bom imela otroke jih bom vzgajala v veri. Sedaj pa se mi mnenje popolnoma spremenilo in ni šans, da bodo moji otroci hodili v cerkev.
Upam, da nisem katere užalila, to je samo moje skromno mnenje, vsak ima pa pravico živeti, kakor želi.

lp
zvezdica

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 477
16.8.2007 14:01:49   
pinkec
Koliko jaz vem, cerkev nima proti umetni oploditvi, če gre za poročen par. user posted image

(odgovor članu zvezdica26)
Neposredna povezava do sporočila: 478
16.8.2007 14:02:34   
Ozone
Zdravili Menopur in Menogon ata si bolj podobni, ker obe vsebujeta tako hormon LH kot tudi FSH. Menopur http://www.ferringusa.com/fertility_products/ je visoko prečiščen (HP), medtem ko se dobi Menogon http://www.ferring.com/therapeutic/obstetrics/Gynaecology+Products.htm in Menogon HP (razlika v ceni je 100%). Vpliva na zdravljenje to nima, lahko je samo večja občutljivost na kakšno snov  (alergijska reakcija).

V nekaterih študijah celo bolj hvalijo Menogon od Gonala, in sicer v IVF postopkih, pri ICSI  pa da ni bilo razlik.

Gonal vsebuje samo FSH hormon http://www.fertilitylifelines.com/serono/products/gonalf/pen/ .

Od tega kako katera reagira na posamezno zdravilo je odvisno, katera terapija je boljša. To pa se da preveriti samo s preizkušanjem.

Delež LH hormona, ki ga vsebuje npr. Menopur se uporablja pri ženskah, ki slabše reagirajo na stimulacijo (lowresponder), kar naj bi povečalo število foliklov.

Vendar je po moje še ena stvar pomembna: kratki ali dolgi postopek.

Glede cerkve in mnenja glede IVF pa ne vem nič ;).

lp

< Sporočilo je popravil Ozone -- 16.8.2007 14:06:37 >

Where there is a will, there is a way.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 479
16.8.2007 14:23:14   
zvezdica26
Živjo

Sicer je škoda tega foruma, da bi se začeli prepirati o takih stvareh kot je vera, ker ima vsaj svoje mnenje in ni prav, da koga prepiričujemo v svoj prav, ampak spodaj (če mi bo uspelo) je bljižnjica enega zanimivega članka, ki govori o stališču cerkve do OBMP.

http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/857F5DC2E3C1CBF5C12572BA003062B7?OpenDocument

(odgovor članu Ozone)
Neposredna povezava do sporočila: 480
16.8.2007 14:31:36   
sayuri
Oj punce. Evo mene iz morja. user posted image  Čist zares smo se spokali na morje v torek in včerajšnji dan preživeli na koprski plaži. Je blo prav luštno user posted image

Nimam veliko cajta, ker  moram po ta malega v vrtec, tko da vas nisem še prebrala. Imejte se lepo, pa se beremo.user posted image

(odgovor članu zvezdica26)
Neposredna povezava do sporočila: 481
16.8.2007 14:54:27   
DaisyE
Mater, pa res ni nobenih pravil. Ampak, da prehrana tako deluje, si pa tud ne bi mislila. Bo že zgleda držalo, si kar ješ. No ja, zdaj sem že prepozna. Pred postopkom sem se zavestno odločila, da ne bom spremenila življenjskega stila (pa bi ga morala, ne zgolj zaradi OBMP), ker me je bilo strah, da bom potem spet čisto naspidirana. Vse skupaj sem želela vzeti tako vnemar, ker bo potem manj hudo, če ne bo uspelo. Bom se potrudila poboljšati, v nadaljevanju.

Sem prebrala članek in umikam št. 2 iz dnevnega reda. Sicer nisem nič, še ateist ne, vendar se mi zdi, da je lahko vera nekaj tako lepega in tako močnega za posameznika. In v osnovi in bistvu je pozitivna. Razni Štefaniči so pa ljudje tako kot mi in se zaradi njih ne splača prepirati. Naj gre z bogom.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 482
16.8.2007 15:13:49   
Skye
Ozone hvala ti za odgovor glede špikanja. Uh ti si pa prava enciklopedija kar se zdravil tiče user posted image user posted image user posted image

Še eno vprašanje....pa v MB sploh uporabljajo katere druge injekcije kot Gonal (Menopur in Menogon )?

Tudi jaz sem se zavestno odločila, da ne bom spremenila življenjskega stila (niti prehrane) pred postopkom, ker sem že tako preveč obremenjena z vsem mogočim (predvsem službo user posted image )  in bi vsaka sprememba pomenila še dodatno obremenitev, kar pa mislim, da ni dobro.

Edino kar bom spremenila je, da bom začela z 1. dnem menstruacije začeti piti pivo (brezalkoholno)......po kosilu 1 dcl....ni mi slabo, pa še pomaga bajeuser posted image

Lep sončni pozdravček vsem

Skye

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 483
16.8.2007 15:36:26   
dajamaja
Marjetka,
Verjamem, da je težko to zdaj tako ravnat, ampak poskusi se ne obremenjevat s tem, kaj si za uspeh postopka naredila in če je to dovolj. Sej smo takrat vse iste user posted image .
Evo, še ena od Reša – v Afriki podhranjene ženske rojevajo. Največ kar si lahko naredila pravkar počneš – si v postopku OBMP, vitamini, telovadba itd. tudi po moje bolj doprinesejo k tvojemu dobremu počutju in potem je človek res bolj optimističen. In kdo pravi, da je prepozno, pejt pa pojej jabolko, mango, solato... pa na en prijeten sprehod v naravo. Sej če bi šla v ekstreme, je tudi šok za telo.
Pol se pa zvečer tle dobimo pa par neumnih raztreščmo, pa bo user posted image

Dobra volja je najbolja,
to si piši za uho,
vriskaj, piskaj ... la la la

tvoj Kekec

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 484
16.8.2007 15:47:29   
Anonimen
Punce nikakor spreminjati prehrane v zadnjem trenutko, bo samo slabše, treba je to postopoma in s pametjouser posted image .  Svetujem pa med postopkom pivo in čim manj ogljikovih hidratov, to pa če imate slabe celice ali malo s edržite, ker OH ubijajo celice.

Reš je res pameten z to izjavo, vendar afrika je afrika, ni strupov, ni OH, NI SLADKORJA, ki je praktično ubijalec. Druga klima, drug slog živlenja in predvsem kratko življenje, tam vse zanosijo že pod 20 leti, ko so najbolj plodne. Meni je tudi to reku, ap kaj sem pri njemu dobila, niti en ET in zarodka, dokler nisem spremenila prehrano.
Pravim pa da nekater lahko pojejo še strupuser posted image in jim bo uspelo, jaz sigurno v prvih postopkih n ebi nič spreminjala in se prepustila toku, vendar če ti tako ne uspe že nekaj krat, potem pa neki ni okuser posted image in je treba neki naredit a neuser posted image . No zdaj pa že mal preveč razglabljamuser posted image user posted image

marjetica vera je fajn in dobra za človeka, vendar to ni nujno vera kot krščanska, muslimaska........ vsak lahko v nekaj verjame in ga to drži pokonci in mu da moč. ali je to kaktus, hrana, telovdba, zdrav slog živlenja, pivo, matični mleček, mož, kamelauser posted image , no spet nakladamuser posted image

(odgovor članu dajamaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 485
16.8.2007 15:48:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dajamaja

Dobra volja je najbolja,
to si piši za uho,

tvoj Kekec

še bolj pa pomaga toleuser posted image

(odgovor članu dajamaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 486
16.8.2007 16:06:48   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: dajamaja

Pol se pa zvečer tle dobimo pa par neumnih raztreščmo, pa bo user posted image

Dobra volja je najbolja,
to si piši za uho,

tvoj Kekec

user posted image  user posted image  user posted image  pa Mojca, Rožle, Brincelj,...user posted image  user posted image  user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 487
16.8.2007 16:46:21   
koala
zvezdica26 začela si zanimivo temo.
Nja povem svojo izkušnjo z hrvaškim rimokatoliškim župnikom. Bila sem pri maši in ne vem kako je pridiga ravno nanesla na rodnost, družino, otroke, tudi tiste spočete z pomočjo OBMP in ta izobražen človek, si je upal izjaviti, da to niso otroci ampak da so stavri!!!!!! Jaz sem globoko prizadela in še bolj užaloščena sredi pridige vstala in iz protesta zapustila cekev, kar je bil za tisto malo skupnost pravi škandal. Tudi župnik nas je drug dan srečal in mi dejal da to se pa ne spodobi in mu nisem ostala dolžna, ter sem mu povedala, da se meni ne zdi spodobno do staršev in otrok, ki so potrebovali takšno pomoč, to kar je izjavil. Saj na koncu koncev, če ne bi bilo po božji volji se ta zarodek ali pa dva pač ne bi obdržala. In da če je nekakšen dušni pastir, da potem naj pomisli kako prizadene to par, ki si zelo želi otroka pa do njega ne more. Da je tam zato da pomaga in ne zato, da przadeja še večjo bolečino.

Sem se pa o tem pogovarjala tudi z več slovenskimi duhovniki, ki pa so mi rekli da RKC nima nič proti umetni oploditvi kot taki, da pa se ne strinjajo z uničevanjem nadštevilnih zarodkov.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 488
16.8.2007 17:34:48   
tobika
Pozdravljene punce, že kar nekaj časa nisem nič pisala vas pa redno spremljam, berem, držim pesti in želim najboljše. Tudi jaz se počasi odločam za tretji ICSI postopek in sem med tistimi, ki imam probleme s kvaliteto celic zato ti bom zelo hvaležna MIŠEK13 če lahko kaj več napišeš o dieti, ki ti je pomagala priti do takšne količine dobrih jajčec.

Lep sončen dan vsem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 489
16.8.2007 18:48:51   
DaisyE
Dva paradjza, pol paprike, olive, čebula in gobe. Ta zelenjavni miks sem zmešala z njoki. In to je moje dobro delo za danes. user posted image user posted image user posted image  Njoki so verjetno preveč, ampak vsega naenkrat pa človek tud ne more naredit.

Poleg tega ste me do srca nasmejale s temi Kekci in Pehtami. Aja pa grozdje sem jedla. Zdaj mam pa čisto vest.

Tobika tole sem jaz zvohala na sosednjem forumu http://med.over.net/forum5/read.php?67,4216060

A je že čas, da par neumnih raztreščimo? Si bom enga smajla odprla in se režala do solz.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu tobika)
Neposredna povezava do sporočila: 490
16.8.2007 20:31:06   
dajamaja
Ekola, zdej sem se (opo)tekla domov. A je katera za pirjado? Sam ne vem, če žih na tej temi, a morm tja na čvek kotiček?

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 491
16.8.2007 20:46:03   
DaisyE
user posted image na zdravje kekec!

Po moje ga lahko tule tankamo. Namreč:

1. Tankamo ga na teh temah že ene 6 mesecev

2. To ni navadno tankanje, temveč je tematsko, neobhodno povezano s folikli in reprodukcijo.

3. Torej eks velja user posted image

Aja sam to še, zakaj opotekla? Plata, zdravje (laufanje) ali pir?

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 492
16.8.2007 20:53:09   
DaisyE
Upsi moram laufat. No pa saj ste tri. Čer in nasvidenje vsem, pa ne se ga preveč napit.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 493
16.8.2007 20:54:08   
dajamaja
No, skor sem že obupala ... prebrala dieto, pol pa še par tem tam ----
user posted image user posted image user posted image  tko, jst se moram odžejat. Sem prišla s semiteka user posted image user posted image user posted image
Pa ti, si tako pridna z njoki - moja najljubša testenina!!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 494
16.8.2007 21:54:56   
GoYa
Grem lepo po vrsti, kot so hiše v trstiuser posted image .

Zalazoya, ja včasih kr pečejo te injekcije. Mogoče dej bolj počasi. Meni jih moj daje. Jst si niti ne upam dol gledat kaj in kako dela user posted image
A spanju do 11h ti praviš malo daljši spanec user posted image ? Ne vem, če sem sploh kdaj tako dolgo spala.

Dajamaja, ti kr nč ne zavidam tele plate in dela okol tega user posted image . Men tako paše, ko grejo dela pri hiši proti koncu. No, še nekaj je za naredit. Ampak itak delaš z guštom, ko veš, da boš na svojem, a ne user posted image ?

ANA_P, fajn odpravi jutri na razgovoru. Glede bolniške pa tako: rabiš jo vsaj na dan punkcije in na dan ET, čeprav so tudi primeri, ko grejo po punkciji ali ET v službo. Jaz sem ponavadi med tema dnevoma kar doma. V drugem postopku pa sem bila celo še en teden po ET (sem rabla mal cajta, da sem magistrsko napisala user posted image ).

Skye, jaz sem tudi boječka in si ne morem dajati sama injekcij. Ja, robe pa rata kr neki. Jst mam tudi dve vrečki

Cukica, mi v 4 postopkih sploh še nisva dajala kri za karkšne koli bolezni user posted image .

Ozone, a ti se pol tudi nisi na soboto poročila? Al sem jaz kaj zabluzila z matematiko user posted image ?

MARTINŠČICA, fasde že konc al ja user posted image ?

DaisyE, zdaj pa odgovori na tvoja vprašanja:
1. V prvih dveh postopkih sem imela identično terapio (dipherelin in gonal). Prvi postopek se je končal z user posted image , vendar splav v 11t. Drugi postopek se je končal negativno, poleg tega sem v drugo z istimi zdravili in isto dozo odreagirala drugače, t.j. počasi sem reagirala in sem morala terapijo podaljšati za en teden, končni rezultat (kar se tiče št. celic) pa je bil podoben. No, v tretjem postopku pa sem dobila menogon in ravno s tem imam mišolino. Tako, da vse je relativno. Ni nujno, da je menogon slab.
Kar se tiče prehrane pa jaz nikoli nisem ničesar spreminjala, ampak živela čisto normalno. Mi pa ne diši, kar je napisala MIŠEK13, da se moramo izogibati OH, ker jaz sem noraaaaaaaaa na pašto. Temu se pa ne odpovem. Ni šans user posted image . Danes sem jo jedla s tuno. Mnajmsi.
2. Nisem kaj preveč verna, sam mislim, da cerkev ni preveč navdušena nad OBMP.
3. user posted image  zate.

MIŠEK13, user posted image  upam, da boš čimprej pozdravljena. Vedi oz. že veš, da za dežjem vedno posije sonček.

Zvezdica26, se popolnoma strinjam s tabo, da je škoda tu razpravljat o veri.

Sayuri, user posted image  za tvojega user posted image , da vas je presenetil z morjem.

Koala, ne morem verjeti izjavi tistega župnika user posted image . ti lepo pobožaj svojega bušija, ker je notri eno prečudovito bitje.

Če sem kero spustila user posted image , pa jo samo lepo pozdravljam.

No, tkole, mam pred sabo deci pira. Mi ga je ljubi prnesu, sam men to smrdi. Prejle je pršu pogledat, pa pravi: Ja kaj pa pir? user posted image  Ne vem user posted image . Mogoče user posted image . Bljeksiiiiiiiiiiuser posted image .

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 495
16.8.2007 22:11:07   
GoYa
Fuuuuuuuuj. Nagravžno. Z vsakim požirkom me tako strese user posted image . Kaj vse bom naredila, da bom dobra kura.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 496
16.8.2007 22:19:31   
MARTINŠČICA
Pir pa res najlažje pijem ob pizzi. Ampak se potem samo redim.

200% MAMI

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 497
16.8.2007 22:33:08   
upajoča
Hello, včeraj sem spila dober pir,moj je rekel da je ta bil bolj za ženske,na Zatrniku,imajo domačega,za informacijo,če bo katera hodila kaj tam okrog.1 uz je za mano ,nekaj foliklčkov se je že pojavilo,so bili pa bolj na kupu,tako da nisem točno videla,imam pa še en uz,pa upam da jih bo že kaj več.Za inekcije pa je res ,da če si daš bolj na hitro,te bo peklo,tako da je bolje če počasi spuščaš. Mišek če boš lahko dobila zdravilo lineks-to ti naredi dobro floro v želodcu in pomaga pri prebavi,so pa kot kapsule ali tablete. LP upajočauser posted image

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 498
17.8.2007 7:11:57   
DaisyE
Svašta, kako je pri Rešu!!!! Tolk ljudi jaz v tej čakalnici še nisem videla...

Zame še ni punkcije. Folikli so, ampak počasi rastejo. No, kako že pravijo, za dobre stvari si je treba čas vzet in jih z ljubeznijo naredit. user posted image user posted image user posted image

Pa lačna sem nonstop. Kako naj grem na šiht, če me skoz lakota daje. Z unimi plastičnimi tuperver (vem, da ni prav napisano, ampak mi je vseeno) skledami? Kako bo pa to zgledalo?

Kafe mam kuhan, če bi ga kera pila. user posted image

(odgovor članu upajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 499
17.8.2007 7:32:29   
Anonimen
dobro jutro user posted image ,kavica po prekrokani noči vam bo pasalauser posted image . joj bi se rugelj zgražal, ne samo, da smo jalove, še pijemo gauser posted image user posted image user posted image user posted image

kaj vse se dogaja tu gor, zdaj še ta religija, nehite, ker mam drugače slabo vest, ker me ni nič k mašiuser posted image user posted image user posted image .

Tobika, ja lahk ti na hitr tle povem, ostalo me lahko na ZS kontaktiraš. Vendar kot 1. treba je vedet, da ni nujno da vsem pomaga, 2. treba se je malo dlje časa držat.

Moja dieta j etrajala 4 meseca, začela postopoma, ker mi j ebilo to najbolj grozno. V živlenju nisme marala sadja in ne zelenjave, pojedla sem ogromno svinjarije, vse bele stvari, bele testenine, bel kruh, bel riž, niti pod razno kaj črnega, fuj, fej, ogromno sladkarij, ogromno grickalic, saj nisme imela probleme s težo prej obratno, suha ko trlica, požrla sme lahko vse sveto in se me ni nič primlo, če sem se kter dan mal nazaj držala, sem shujšala še bolj. V glavnem kriza z dieto je bila, tudi zato,ker je mož jedec in pol in ker jaz rada pečem sladice in druge dobrote. Vendar vse to sme z lahkoto zamenjala, ob misli, da mi bo dalo celice in možnost user posted image
-Črtala alpsko mleko in mlečne izdelke, razen lca jogurtov (prej vsak dan skoraj 1 l mleka, sirčki, njami, smetana, ah meša se miuser posted image ) nadomestila z riževim mlekom
-Črtala belo moko, bele testenine, bel kruh, bel riž, krompir, musli in čokolino (najhuje)- nadomestila s polnozrnato, črno, najraje z ajdovo moko, testenin imaš ogromno, ki niso bele, polnozrnate, špinačne, riževe, brez glutena, te so enake kot bele
-Črtala sladice (to je bilo najhujeuser posted image ) sem pa po kosilu pojedla kako suho marelico, kavo sem vedno ful sladkala, zdaj je ni bilo treba, ker je riževo mleko sladko. palačinke in ostale zadeve sme naredila iz določenih mok in riževim mlekom.
-vsak obrok je moral imet vsaj nekaj zelenjave, razen zajtrkž
-črtala sladko sadje, saj je sadje OH, jedla jabolk, kivi, kak dan pomarančo, grenivke
- da nisem shujšala, sem jedla laneno olje, ki je idealka za telo in vse celice v telesu
-meso je ostalo na jedilniku, saj jajčne celice rabijo proteine

Dieta je v bistvo podobna dieti sladkornim bolnikom in tudi dieta PCO, ki jo je marketka zalimala, je skoraj enaka. Zakaj? Kar sem že rekla, da OH so strup za celice, to mi j eže Reš rekel v sloveniji, da se moje telo obnaša kot telo sladkorne bolnice, samo ni vedel zakaj, kako to rešit, glede na to, d ansiem imela PCO, ne sladkorne, suha sem vedno.  No pa sem jaz rešila zadevouser posted image
Celice rabijo ogromno proteinov, zato se v času postopkov prehranjujte s proteini in se izogibajte OH.
ma sigurno sem še kaj pozabila user posted image . evo še vitamini- C,E,Q-encim, Mg, Zn, Ca, Se

aja ša še zapoved oz prepoved mojega mohameda: nič kave, nič kofeina, cocacole, pravega čaja v času postopka do punkcije. po punkciji nič ananasa
mater kar nehat ne morem user posted image user posted image user posted image

Pa ne me prosim napadat zdaj s takimi: jaz v prvem psotopku nisem nič pazila, pojedla vse živo in mi je uspelo v 1. , ker me to pogrejeuser posted image , ja, jaz sem tudi vse požrla, pa mi ni uspelouser posted image user posted image . Eni pač rabimo malo več da kaj zase naredimo.

Goya to maš prav, se že bolje počutimuser posted image . vendar tu pr nas vedno sonce sije, bi si prav mal želeli dežjauser posted image user posted image .

Upajoča, kolk sme imela linexa sme g apojedla, tle g animajo, sme pa dobila druge probiotike. Jih veselo jem, baje jih bom mogla kar 2 mesecauser posted image . Sem na strogi dieti, riž, prepečenec, prežganka (brez olja), pa kak albert keks, ap banane. NIč drugega, me takoj vrže za cel dan. Se mi ap tak luštajo rebrca, pa kak steakuser posted image user posted image

tak, zdaj sem naložila da glava peče, še dobr, da sem vam kavo skuhalauser posted image , sam najbrž vam je že na sredini zmanjkalouser posted image user posted image , še za konec, da lažje prebavite to salamouser posted image

(odgovor članu upajoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zakaj je več dojenčkov spočetih v zimskih ...
Če imate več prijateljev s septembrskim rojstnim dnevom, je verjetno, da so njihovi starši devet mesecev prej zavestno a...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?