|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI avgust,september
15.8.2007 9:11:17   
GoYa
Jaz sem zrihtala takole. Zjutraj ob 6.30 (to je moj cajt za se zadet) sem kar Reša poklicala in je rekel, da oboje vzamem. Tako sem danes že dobila prvo dozo. Uffff, sem že mal pozabila, kako to zgleda. Diphereline me je mal bolel, menopur pa skori nič.

DaisyE, zakaj pa si slabe volje, ko greš k Rešu in od njega? Važno, da imaš lepe foliklčke, ki se bojo kmalu prelevili v še bolj čudovite zarodke in le-ti potem v najlepšega user posted image .

MIŠEK13, nič ne utrujaš. Ta forum je tu, da se zjočemo in ena drugo tolažimo. Potem nam je vsaj malenkost lažje.

Moj postopek z zamrznjenčkom je zgledal takole: 5. do 13.dan (se mi zdi) sem jemala klomifen, vmes sem imela UZ-je, dobila sem stop in potem 5. dan ET.

Punce, lepo se imejte. Pojdite v naravo in izkoristite lep dan.

Lep pozdravček vsem.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 451
15.8.2007 9:24:46   
Ozone
Dobro jutro, čeprav vidim, da ste kar zgodnje. Da se pohvalim, danes imam obletniso poroke (pa ne povem katere user posted image user posted image user posted image ), tako da sem si včeraj že kupila darilo user posted image user posted image user posted image user posted image . Pozdravljene vse nove: tassi,.... sedaj pa šibam ven v naravo in zvečer pridem nazaj.

Lp

Where there is a will, there is a way.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 452
15.8.2007 9:33:43   
GoYa
IZVIRNO SPOROČILO: Ozone
(pa ne povem katere user posted image user posted image user posted image )

Četrta ali enajsta ali osemnajsta itd +7let. user posted image user posted image user posted image  A sem zadela?
No, tko je če si se poročila na soboto. Jaz sem se na sredo user posted image .

(odgovor članu Ozone)
Neposredna povezava do sporočila: 453
15.8.2007 9:37:49   
cukica
Lep praznični dan vsem skupaj.Men je g rekla da mi bodala sam tri ampule in naj bi si inekcije dajala vsak drugi dan,ker naj nebi bilo problemov.Pol pa ko berem tukaj da mate ene po dve zdravili se mi zdi vse skupaj mal čuden.

Eh sej bom kmal vidla kja bo!
Lep pozdrav in lepo ga preživite.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 454
15.8.2007 9:40:00   
GoYa
Cukica, jaz jemljem zraven še diphereline, ki naj bi preprečil predčasno pokanje foliklov. Tiste, ki tega nimate, pa potem pred stop injekcijo dobite cetrotide (ali nekaj takega), ki ima isto funkcijo. Tako, da verjetno boš tudi ti še kaj dobila.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 455
15.8.2007 11:03:36   
zalazoya
danes sem si privoščila malo daljši spanec in je ful pasal, čeprav sem se vmes zafiksala z diph. Peeče, jaz to sploh ne razumem kao da vas nič, kaj narobe delam user posted image .
Marjetica nisem vedla da si imela UZ, zakaj slaba volja, ko se pa dogaja, rastejo folilčki, ne pozabi na pir.
Cukica vsak ima svojo terpaijo, če je manj zdravil toliko bolje.
Mišek user posted image user posted image user posted image drži se; strinjam se s tabo čas je za spremembo in napredek na tem področju. Naj se začne s tvojimi dobrimi izvidi.
Jaz grem danes na prijatejičin RD in bom pridno pila pivo in uživala v dobri družbi. Zvečar pridem počekirat kako ste.

Lep dan.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 456
15.8.2007 14:10:20   
dajamaja
Halo, čveke!
Mišek, ne imet slabega občutka, če kdaj kaj potožiš. Kaj ne bi, če te pa takole daje. Ti se kar z RR s Slovenijo poveži pa ne boš sama. Me smo s tabo. Izvidi bodo super, boš videla. Pol pa naprej še po user posted image . Mora gret!!!

GoYa, Zalazoya, Marjetica in vse ostale špricerke, kar pogumno po pivu, na takle topel dan se kar prileže.
Kar preveč nas je da bi vsako posebej pozdravila, želim pa vsem nam vse tabolš.

Mi smo plato vlili, danes še do konca pospravili, ker smo včeraj vlili ob 10., pospravili na grobo, se najedli in bili nazaj doma za polnoč .... zdej se bo bajta za nekaj cajta umaknila s 1. mesta, ker gremo v torek po municijo in na juriš!!!! 

(odgovor članu zalazoya)
Neposredna povezava do sporočila: 457
15.8.2007 15:33:33   
ANA_P
user posted image user posted image user posted image  bravo, čveke, veliko ste že napisale.  V petek imava razgovor v MB, pa vam javim, še jaz, s kakšnim postopkom in kakšnimi mukami.
Očitno bom tudi jaz stopila med drogerašice user posted image , koliko sem zdaj to vse prebrala.
Aja, sem prebrala, da se pogovarjate o nekih bolniškah. A je potrebno slučajno kaj it na bolniško? Menda samo pri punkciji, ne?

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 458
15.8.2007 18:19:30   
DaisyE
Od punkcije do ET-ja si ziher na bolniški, razen, če si superwoman. Mislim, da v MB in LJ prakticirajo bolniško kar do testa. Lahko pa seveda po ETju greš kljub temu na šiht.

Goya user posted image  eks velja. Na uspešno špikanje.

Zakaj sem jaz slabe volje, ko hodim k Rešu, pa verjetno ne bom znala ustrezno razložit, ker še meni ni čisto jasno. Mislim, da zato, ker vem, da mi v teh 4 mesecih od prejšnjega postopka, ni uspelo zgradit enga obrambnega zidu okol sebe. Strah me je, kaj bo, ko bo vsega konc. Nimam občutka, da bi se lahko tole dobro končalo, ker se mi zdi, da ne naredim dovolj, da bi bil postopek uspešen. In z vsakim obiskom Reša sem bolj blizu koncu. Pol bo treba pa spet jovo na novo. Zmedeno, ne. Hja, tako pač je. Jaz pač ne bi bila jaz, če ne bi kaj takega pogruntala. Pa ne se spuščat v to, ker še meni ni jasno, kaj hočem povedat. user posted image user posted image user posted image

A upajoča se je že kje javila? Ona je spredaj. Mogoče ima v petek že punkcijo?

Dajamaja, saj to torka tud ni treba silno pretiravat. Šparaj se za juriš. user posted image user posted image user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 459
15.8.2007 18:37:58   
Skye
Lep pozdravček vsem novim borkamuser posted image user posted image user posted image

No jaz sem v ponedeljek začela z injekcijami Diphereline in moram povedati, da mi sploh niso všeč........sploh priprava ......se mi tko roke zraven tresejo da je jojuser posted image ....tako, da sva se z dragim zmenila, da mi jih bo on pripravljal, jaz se bom pa samo piknila.

Ker je to zame 1. postopek sem bila prav šokirana da sem dobila za domov kar celo vrečko pripomočkov (4. škatle Diphereline-7 ampul v vsaki, potem injekcije, in velike ter male igle)....v glavnem, kdor me je videl z tole vrečko, si je moral misliti....oh bogo dekle, ta pa mora biti bolanauser posted image

Eno vprašanje.....ali je normalno, da injekcija peče....danes me je malo zapeklo...včeraj ničuser posted image

Toliko za enkrat.

Lp vsem
Skye

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 460
15.8.2007 19:19:27   
cukica
Morda sem tečna ne vem ampak bom kr vprašala.
Midva nisva še dala krvi za spolno prenosljive bolezni napotnic pa tudi nimam,pa sem pisala na kliniko so mi rekli naj prideva tja po napotnice v svetovalnico.
Danes pa sem se pogovarjala z znanko,ki gre že tretjič v postopek in je rekla da verjeten ne bom dobila ker moram imet od svoje g ona je pa do septembra na bolniški.
Zdaj pa nevem kaj naj nardiva.
A ktera kaj ve kako gre to?Sem v Lj.

Hvala

< Sporočilo je popravil cukica -- 15.8.2007 19:26:48 >

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 461
15.8.2007 19:23:46   
Skye
Napotnico za pregled krvi za spolno prenosljive bolezni sem jaz dobila kar v ambulanti za zdravljenje neplodnosti. Nisem rabila iti do svoje ginekologinje. Se pa zdravim v MB.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 462
15.8.2007 20:06:32   
dajamaja
Skye, da zapeče je običajno. Moj se na vse pretege trudi, da mi ne bi povzročil bolečine in mu povečini tudi uspe. Inekcijo čist počasi prazni, poskusi, mogoče je to ključ do uspeha.

Marjetka, tvoji občutki niso le tebi lastni. Tokrat grem še hitreje v postopek in mi nekak kr ne paše najbolj. Ko čakaš na postopke imaš upanje, pol se pa kar nekam razblini. Do testa se mal vleče, pol si pa tak tam kjer si.
Neki zaslug ima gotovo tudi Reško, ker že tudi jaz v čakalnici razmišljam, kako bi blo najboljš da bi spodaj brez že not uletela itak me pa tud čaka torkov pozdravni nagovor mojemu EMŠOju. Sej jaz ga čist štekam in vem zakaj grejo zadeve tko ko grejo, pa o seb sem si tud na jasnem kolk mam šans. Ampak tisto nekaj v meni pa še vedno išče mal sreče, če ne bi že vrgla puško v koruzo. In tako grem tudi jaz v nov krog in poskušam čez njega it z mal samoironije in piva. Torej, na zdravje foliklov!

A je še kdo za user posted image  na ta lep praznični večer?

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 463
15.8.2007 20:12:40   
tosja
Ti je že Skye odgovorila user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 464
15.8.2007 20:15:53   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: cukica

Danes pa sem se pogovarjala z znanko,ki gre že tretjič v postopek in je rekla da verjeten ne bom dobila ker moram imet od svoje g ona je pa do septembra na bolniški.

Al je že tako daleč njen prvi postopek... ta znanka te z NEPRAVILNIMI informacijami  brezveze živcira user posted image
Ti kr stop v neplodnostno, ti bodo dali te napotnice user posted image  

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 465
15.8.2007 21:19:14   
MARTINŠČICA
Hojla,
tudi jaz imam sestanek za 1. IVF 3. 9. in moram s seboj prinesti napotnico svojega ginekologa v LJ, ki pa začne delati šele 4. 9. Na svetovanju so rekli, naj se oglasim v sprejemni pisarni v Leonišču in bodo že kakšno sestro dobili, da bo napotnico napisala (baje prazno ali nekaj takega). Važno da zrihtajo. Se nič ne obremenjujem s tem.

200% MAMI

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 466
15.8.2007 22:10:02   
DaisyE
Dajamaja, ni je čez samoironijo in pir!

Pa se ga nacukajmo!
Na zdravje! user posted image

V ozadju pa zborovska izvedba
user posted image
Na juriš, na juriš...

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 467
15.8.2007 22:10:04   
Ozone
za GoYo: -2 pa bo točno ;)

Cukica: napotnico ti res dajo v neplodnostni, tudi če si v ljubljani. tako ti je najlažje in najhitreje. Izvide pa greš potem iskat v Leonišče v sprejemno in jih neseš s sabo na vpis.

Skye: Diphereline sicer nikoli nisem imela. Je pa najbolje, če stiskaš injekcijo čim bolj počasi, lahko se tudi ustaviš za sekundo in potem naprej. Tako je pri Suprefactu.

Vsem pa hvala za odgovore (kam si dajete injekcije). Do sedaj sem si jih dajala v nogo, eno v eno drugo v drugo. Bom pa sedaj preverila, ali je bolje v trebuh. na nogah imam zelo plitke žila, tako, da se kar matram na katero mesto ubodem.

lp in lahko noč.

Where there is a will, there is a way.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 468
16.8.2007 7:05:05   
zalazoya
jutro

Pa bo treba spet v službo, pupe a ste uživale včeraj. Jaz sem bila cel dan na sončku. Danes bo spet lep dan. Zakaj je trebe delat user posted image .
Jaz še vedno nisem dobila tečke user posted image  pa nisem noseča sem že naredila test, municije mi je zmanjkal, tako da moram jutri k Rešu po novo, ah upam da bo dons.
V glavnem uživajte.

(odgovor članu Ozone)
Neposredna povezava do sporočila: 469
16.8.2007 7:24:19   
DaisyE
Jutro zalazoya. Bom jaz tvojga hudiča malo v roke vzela, pa da vidimo, če mam še kaj avtoritete... user posted image

Upam, da ne bo preveč zamujala, pa da pol v miru začneš.

Kavico si že pila? Evo user posted image

En lep dan vsem.

(odgovor članu zalazoya)
Neposredna povezava do sporočila: 470
16.8.2007 7:49:34   
MARTINŠČICA
Jutro.
Tudi jaz sem včeraj uživala na sončnem Jakobu. Danes pa spet fasadarji. Upam, da bodo že kmalu zaključili.
user posted image  se še vedno ni pokazala v pravi obliki. Že od 10.8. imam samo izcedek. Itak vem, da bo prišla, ampak če že misli, naj pride v takem zaletu, kot je treba, ne pa, da se samo packa. Uhhhh, sem že kar jezna nanjo.

200% MAMI

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 471
16.8.2007 7:50:49   
dajamaja
Zalazoya, ne sekiraj se za zamudo, je nekje normalna pri diphelerinu. Meni je zamudila 5 dni, pa je blo pol dost jajčk, no naprej ..... Ti kr pejt po patrone!

Jutro zaspanke!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 472
16.8.2007 10:26:07   
DaisyE
Ene par vprašanj (se vidi, da mi je dolgcajt)...

1. Kakšne so vaše izkušnje z različnimi zdravili. Vem, da je že Mišek pisala, da je vsaka ženska in vsak ciklus drugačen in da ni pravila kako se bo človek odzval, ali ipak. Mislim, da je Pušenjak enkrat pisal, da je Menogon slabši od Gonala in Menopurja, pa ne vem zakaj že. Zanima me sledeče. Kako ste se odzivale, ko so naredili menjavo? A ste se boljše odzivale na Menopur kot na Menogon? Zanima me tudi, kake so bile spremembe, ko so vam povečali dozo? Meni je zdaj dal trojno, namesto dvojno. Občutki so precej drugačni, včasih se mi zdi, da me je povozil valjar, ne zdi se mi pa, da bi bila kaj bolj napihnjena ali pa da bi se težje premikala. Pa saj ne vem, sploh ni primerjave.

2. Malo bolj filozofsko. A je katera tule zelo verna? Kako pa RKC gleda na postopke umetne oploditve? Po eni strani se mi zdi, da je ne more odobravat, ker pač otroc niso od boga dani, ampak po drugi strani, je pa verjetno vse znanje, ki ga imajo dohterji, dano od boga in je potemtakem umetna oploditev božja volja? Al kako? Pa še neki. A je ful lažje vse skupaj prenašat, če si veren? To me kar tako malo zanima, verjetno sem zato včeraj o tem razmišljala, ker je bil glih Marijin praznik.

3. Ni vprašanje, ampak ugotovitev. Čisto vsem od A do Ž, ki si želijo svojega otroka, privoščim, da ga tudi dobijo. Nisem več fouš. In ob pogledu na mamice ne pravim več, zakaj pa jaz ne? Upam, da je to trajna sprememba v mojem karakterju (grem hitro na les trkat user posted image ) in sem ponosna na to.

Tako, zdaj pa hitro kaj napisat, če ne mam jaz preveč časa, pol mi grejo pa take bedarije po glavi. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 473
16.8.2007 11:01:33   
Anonimen
Hvala punce, ki ste mi izkazale podporo in mi dale malo upanjauser posted image user posted image user posted image . Stanje še vedno ni ok, na trenutke daleč od tega, vendar neka sila me vleče naprej. Čimprej se moram pozdravit, saj drugače septembra ne bom videla svojih sončkov.

Tebi marjetica pa dogajauser posted image user posted image s takimi vprašanji. NO naj ti pomagam odgovorit in te s tem odrešit vsega hudegauser posted image .
1 postopek:  menopur in suprefact (okrog 15 foliklov) 4 celice, nobenega zarodka
2 postopek: pol tabletke klomifena (6 foliklov) 0 celic
3 postopek: menogon in diphereline (okrog 15 foliklov) 3 celice, nobenega zarodka
4 postopek: samo gonal, 15 celic, samo 4 zrele, 3 bolj slabi zarodki
5 postopek: samo gonal (ista doza) 21 celic, 9 zrelih, 7 zelo lepih zarodkov

Pred četrtim sem mal več dala na prehrano in dodatke, vendar še vedno ne velik. Pred 5 pa temeljito spremenila prehrano s kar nekaj mesečno dieto. rezulatati so očitni

Poznam punco, ki ji gonal ni pomagal, ni dobila nobene celice, z menogonom pa je dobila skoraj hiperstimulacijo, pa seveda zanosila je tudi.

Drugo tvoje vprašanje: sem verna, vendar se ne ubadam s takimi vprašanji. Kar me drži v postopku pokonci je to, da sem nekaj naredila zase oz za boljše celice, npr, začela sem z vitamini in matičnim mlečkom, to mi j edalo voljo, mogoče bo pa ravno topomagalo, potem drugič refleksna masaža, joga, prehrana, dieta, vedno nekaj najdem, kar bi mi lahko pomagalo in to mi da veliko upanje in voljo, ter moč. si ne predstavljam da bi šla v postopek brez tega, z mislijo, ah saj bo. to sem naredila prvič in drugič ter tretjič in je bila katastrofa od postopkov. Saj enim res upse brez da bi kaj naredili zase in boljše celice, vendar smo pač tudi taki, ki nam to ne pomaga

3 vprašanje: to kar si ti zdaj ugotovila, počnem jaz že dlje časa. Nobeni ne zavidam, sem vesela za njih, pa saj niso nič krive. V zadnjem neuspelem postopku, pa me je en dan malo vseeno prijelo user posted image , ap n enobenmu povedatuser posted image . Će pa sta mi dve med. sestre z velkima trebuhoma plesale pred mano, jaz pa skoraj eno uro čakala na razgovor z mohamedom.

zdaj pa grem kar k prijateljiciuser posted image , me kličeuser posted image . upam, ad sem ti kaj pomagal, če drugo ne, pa vsaj skrajšala dan z branjemuser posted image

(odgovor članu DaisyE)
  Neposredna povezava do sporočila: 474
16.8.2007 11:38:17   
dajamaja
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

Ene par vprašanj (se vidi, da mi je dolgcajt)... user posted image user posted image user posted image  sej temu je dopust namenjen- brezdelju. Evo moj prispevek k znanosti:

1. Kakšne so vaše izkušnje z različnimi zdravili.
Pri meni je tudi dozo vsakič menjal tako, da direktne primerjave ni. Sem pa vsakič več zvalila, več je bilo oplojenih, zbral je pa tko vedno samo 2, ostale niso bile konkurenčne. 

2. Malo bolj filozofsko.
O veri ne bom razkladala, ker sem ateistka. Sem pa poskusila tudi z dodatki. Ko sem Reša vprašala o tem je rekel, da če jaz verjamem, da mi bo pomagalo je OK, ker škodi tudi ne (šlo je pa za Q10). Mal sem pa razmišljala o tem, da je bistveno, da je prekvavitev dobra, tkivo prožno .. torej sem se odločila za redno rekreacijo in povečano količino sadja in zelenjave, ki jo je zdaj na pretek. Mleček mi je ogaben, bom raje med. Pivo pa itak.

3. Pri meni je to čist od faze odvisno, v kateri trenutno sem. 

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj je več dojenčkov spočetih v zimskih ...
Če imate več prijateljev s septembrskim rojstnim dnevom, je verjetno, da so njihovi starši devet mesecev prej zavestno a...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?