tipriga
|
Evo, že vem, da bom miljon stvari pozabila napisat, ampak... Jaz si tudi nisem nič drgnila bradavic v nosečnosti. Pa je bilo vse ok. Malo skeli, malo je hecen občutek, ampak se hitro navadijo in ni panike. Meni v bistvu ni bolelo, ko je vlekel, ampak potem. In sem jih konstantno mazala z linolinom in je bilo hitro ok. Najbolj je pasalo, če so bile na svežem zraku - to se pravi brez modrca v luftig majci. Nekatere so prakticirala tiste spodnje hlače za enkratno uporabo, ki jih dobiš v porodnišnici - prerežeš sredino in jih daš gor kot modrc. So čisto lahke in za prve dni res super paše, ker modrc vseeno bolj 'drgne' po bradavicah. Aja, mi je pa babica pri g povedala, da naj si nikar ne drgnem bradavic, ker si kasneje v nosečnosti, ko si z takim močnim drgnjenjem lahko sprožiš začetek tvorjenja mleka - ker si s tem lahko povzročiš prezgodnji porod. Resnično srečna, držim pesti! Zolika, počivaj, boš videla, kako hitro mine, ko ni več take nuje za počivanje. Aha, še glede sexa: če izcedka ni več, sem prepričana, da lahko. Samo nežno. To je meni na ns prejšnjič rekla g, ker jaz sem bila rizična zaradi pregrade. Oz. sem še kar. Aja, se spomnim, da ste nekaj o pregradi tudi pisale. Meni je na 3d uz dr. Reševa rekla, da ima kar 3/4 žensk bolj srčaste maternice - oz. da gre za malo pregrado. Splav nastopi le v primeru, če se plod vsidra ravno tja, ker tam se ne more razvijat. In da v bistvu ženske sploh ne vejo za pregrade. Sicer se meni zdi to huda bedarija, da potem trpimo in se sekiramo pol nosečnosti. Meni jo je namreč tudi na prvem pregledu v nosečnosti odkrila. Ampak hvala bogu ni bilo panike. Evo. Sem se razpisala. Mali spi. Pa ni mi treba kuhat, ker gremo k tašči na kosilo. Imam v petek glih ob taki neumni uri ns, da bom morala malega tam pustit, ker moje mame ni doma. Se bojim, da bom celo ns razmišljala samo o tem, če mali kaj hoče jest, pa če se ne dere na polno. Ni najbolj navdušen nad taščo, mogoče kaj telepatsko čuti preko mene??
|