lepa posadka
|
Dobro jutro! Danes sem spala kot top, pa ne zato, ker sem bila prijetno utrujena, ampak ker me je včeraj pozno zvečer tako zvilo v trebuhu - na trenutke sem že pomislila, da imam hude popadke, saj je bolelo kot hudič. NO, pa sem se hvala Bogu v eni urci sčistila, in še s kozarcem svežih kamilic na postelji zaspala in spala in spala vse do jutra. Danes se počutim spet kar fit. Samo s hrano bom bolj previdna...včeraj priznam...nisem bila. Nekatere sprašujete glede vozička pri večjih otrocih... Bom poskušala pomislit na ta prvega, ki je bil tudi aprilski... No, pri nas ni bil nobeden hudo odvisen od vozička in kmalu, ko so začeli hodit, se niso več radi vozili...no, pa potem pride spet faza, ko se jim en da hodit... NO, prav gotovo smo ga uporabljali do druge zime (to je pri dobrem letu in pol), potem pa pozimi (vsaj pri nas, k smo bolj na vasi) ne pride več tako prav. Bolj smo potem za daljše sprehode en dober ruzak nabavili. No, ko je bil dobre dve leti star, je prišla že sestrica in vem, da smo takrat nabavili eno ajfah marelco v BC - za takrat dobrih 6000 SIT. In je odslužila veliko - vsaj na morju, ko smo hodili na večerne sprehode v grad... Sicer pa ni bilo problema. Mi smo imeli PP Pliko 3 in, ko so se otroci še pri dveh letih ali več igrali z vozičkom, je ritka čisto lepo pasala notri... Ne vem - preverite v trgovinah, če je širina pri Skate vozičku toliko manjša. Sicer pa sem se spomnila še ene stvari, saj verjetno že veste, pa vseeno, morda katera ne: železo v nosečnosti. Jaz sicer niam ponavadi veliko problemov s tem, le zadnji mesec dobim ponavadi kakšen dodatek, ki pa mi gre na živce, saj, če hočeš, da je efekt, moraš pojest na tešče, potem pa ti je pogosto rado slabo, pa še prebava je spet zaspana in si zaprt. Tako se to nosečnost še posebej trudim, da bi dobila čim več železa po naravni poti: en fajni recept je, da se poje veliko suhih sliv in takoj zatem še kakšno mandarinco ali drugo obliko C vitamina, ker tako se železo hitreje in učinkoivteje absorbira v kri. To je to. Tudi glede drugih vitaminov... Jaz tudi folne kisline nisem nikoli jemala. Je ravno v času moje prvo nosečnosti ena prijateljica po tistih tabletaih imela full slabosti, pa mi je potem ginekologinja rekla, da je to res samo modna muha. Da, če se poje dovolj vseh svežih vitaminov, da je tudi OK. Torej, veliko zelene zelenjave ipd... Isto je s Kalcijem - jaz redno ne bi jemala, če opazim kakšno belo lisico na nohtih, potem si že omislim kakšno kalcijevo šumečo tableto ali pa, če se obeta prehlad tudi. Sicer pa redno uživam mlečne izdelke. Najraje kar za zajtrk pojem kakšen jogurt - vsak dan. Magnezij pa le, še posebej, če imate krče (priporočajo Magnesol). To je moj povzetek. Sedaj pa me že kličejo na delu :-((( Lep dan...menda bo danes bolj sončen, pa topel,...pa PETEK JE!!!!
|