|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
18.6.2007 10:03:19   
ŠpelaP
Zdravo punce!
Midve s Saro sva prišli včeraj domov. Poleg tega, da je "zlato" dete, je bila malo tudi zlatenična, zato sva v porodnišnici ostali do včeraj. user posted image
Več bom napisala, ko bom utegnila!
Lepo se imejte vse mamice in vaši sončki!user posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.6.2007 17:29:00   
Valentina76
Oj!

Mi smo že od 9.6. doma in smo se počasi že navadili eden na drugega. Mali je pravi cuker. Spi in je. Trudim se dojiti a zvečer zmanjka in moram dat dodatek. Upam da dojenje kmalu steče tako kot mora.

Porodna izkušnja:

6.6.2007 Odpravim se spat k Joštu, ki nekaj stoka in zato se nagnem k njemu v posteljico in mu ponudim čaj. Ko zaspi se tudi sama prijetno namestim a takrat nekaj v meni poči. Tak čuden feeling. Kar nisem upala pomislit da je to to. Nato pa nekaj toplega po nogah. Pokličem Gregorja in mu povem kako in kaj. Kar ni najbolj verjel se mi zdi. In takoj ko je odtekla voda so se pričeli popadki... in to na TRI MINUTE. Kriza. Hitro pod tuš in gremo. Jošta pa je čuval deda. No to se je vse skupaj pričelo ob 00.00. Ob 00.30 prideva v porodnišnico kjer mi odteče še preostanek vode (veliko) in takrat se je intenziteta popadkov res povečala. V sprejemni vse popišejo in me pregledajo pa babica pravi da že čuti glavico.... tak nagubana je... je rekla. O moj Bog. Kaj to gre tako hitro????? IN ob 01.00 me priklopijo na CTG. Babica reče to bo hitro. Ja ja sem si mislila. Popadki so bili ubijalski. MEni se je mešalo. Še posebaj sem čutila razliko ker sem prvič imela EA sedaj pa ne.  Ob 02.45 sem po vseh teh popadkih in mukah rodila drugega sina JAŠO(3850g, 52 cm). Tako hitro se je vse odvijalo da sem potrebovala kar nekaj časa da sem vse skupaj dojela. Rezali me niso, na srečo tako da sem bila drugi dan že fit. Po porodu je sledil prvi podoj - zelo lepa izkušnja.  Nato pa na oddelek in tako naprej.

To je bila moja porodna izkušnja zelo na hitro. Sedaj sem zaključila z rojevanjem. Grega bi sicer imel tri otroke a jaz več ne.
Sta dva fakina dovolj.

Lepo bodite in se beremo!

Valentina, Grega, Jošt in Jaša

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.6.2007 10:44:01   
Anonimen
Se opravičujem, ker vam kar uletim na forum...rada bi vam samo sporočila (čeprav najbrž že veste), da je Lunca2 rodila Ažbeja...

ZDRAVO! IME MI JE AŽBE, RODIL SEM SE OB 23.17 DNE 17.06.07, VELIK SEM 53 CM IN TEHTAM 3500 GRAMOV.SEM ZDRAV FANTEK.

Upam, da se vam kmalu pridruži...user posted image

Se še enkrat opravičujem.

LP

(odgovor članu Valentina76)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
19.6.2007 11:07:08   
ŠpelaP
pozdrav!
Jaz sem svojo porodno zgodbo napisala že pri nosečnicah junijkah, jo bom pa še sem kopirala.
Drugače sva pa s Saro danes imeli prvi obisk babice. Nama je rekla, da lahko greva že malo ven. user posted image

No, pa še moja porodna zgodba:
Torej, kot veste se mi je prejšnji vikend luščil čep. V nedeljo zvečer okoli 21.30 pa sem začela opažati, da mi nekaj curlja, kar spominja na lulanje, samo je (žal ali na srečo) curljalo iz kletnih prostorov in ne iz pipice.
Okoli 23h sta me oči in mož peljala v poprodnišnico. Po pregledu so ugotovili, da mi res odteka plodovnica, odprta 2-3 cm. svojega popadka pa nisem imela nobenega. Prečakala sem noč v upanju na lastne popadke, ki pa jih ni in ni bilo. Zjutraj (11.6.) ob 06.30 so me priklopili na umetne popadke, ob enem so mi dali tabletke za kakanje. Kljub navijanju umetnih popadkov, jih ni in ni bilo od nikoder. Končno so se pojavili nekje ob 9.20, odprta še vedno 2-3 cm. Takrat sem lahko klicala moža. Potem so se pa umetni popadki stopnjevali in boleli kot user posted image
. Malo sem sedela na žogi, malo ležala. Ko je prišel mož okoli 10.30 sem bila odprta 6-7 cm. Medtem sem dobila v rit injekcijo proti bolečinam, ki pa ni preveč pomagala, saj me je bolj bolelo spredaj kot v križu. In tudi masiranje mi to pot ni ustrezalo. Sem si pa mislila, kje so še 4cm.  Potem sem pa malo čez 11-to šla še predihavat popadke stoje ob postelji. Uspelo mi je predihati samo dva. Ob enem sem ugotovila, da sem ju avtomatsko začela dihati po pasje. In sem vedela, da je blizu porod. Samo tako blizu kot je bilo, pa si tudi nisem mislila. Pri drugem popadku stoje se je kar naenkrat ulilo iz mene (lulanje, plodovnica...). Takrat pa mi je začela babica stiskati tazadnjo in klicati drugo, naj ji hitro pripelje voz. Meni pa reče da naj hitor zlezem na posteljo. Jaz sem ji pa rekla, da če ne morem še kakega popadka predihati stoje. Je rekla, da ne, ker bomo rodili. Meni pa nič jasno! user posted image Malo prej sem še bila odprta 6-7 cm, potem bi pa že kar rodili. Potem sem med dvema popadkoma 4-krat pritisnila in na svet je ob 11.18 prijokala naša SARA. In tako si je Sara dobesedno sama privrtala zadnje cm na ta ljubi svet. V bistvu je od začetka samih morilskih popadkov do poroda trajalo dobri 2 uri.
Mož mi je bil RES V VELIKO OPORO. user posted image Imela sem pa isto babico kot pri Timu. Bila je res super. user posted image
Po porodu sem čutila močne bolečine ob krčenju maternice (kar je prvorodkam menda prizanešeno, to menda čutimo le drugo in več rodke). Drugače sem se pa kar hitro pobrala na noge. Se vidi, da je bil porod krajši in manj naporen kot pri Timu.

Edino sranje je (bilo), da sem dobila malo glivičnega vnetja (vročina, znoj, kri...), vendar že gre na bolje.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 19.6.2007 11:09:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.6.2007 11:30:15   
ŠpelaP
Še to! Sem v album dala eno slikico mojih dveh sončkov, če katero zanima, kakšna sta moja mala razgrajača! user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 30
19.6.2007 17:51:24   
Anonimen
Ahoj

Joj kok sta cotkana tvoja user posted image user posted image Špela user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz se vam javljam samo na hitro. Se mi zdi, da ne bom več taka klepetulja kot sem bila v nosečnosti user posted image . Moja porodna zgodba še pride na vrsto. za enkrat sem jo na dolgo in široko spisala le v svoj dnevnik, ko bo čas jo javim še vam.

Sva pa s Taro kar v redu. Tara je danes spet zelo pridna, cel dan spi, vmes malo poje in spet spi. Sva pa zelo zelo veliko zunaj, zato sem tudi tako malo na netu (no pa oči me matrajo).
Včasih pa jo dajejo krči. a ima še katera te probleme? Prav zoprno.
Kupček nama gre bolje od rok.
Danes sva se prvič kopale - čeprav sva jo z babico zbudile, je bila prav navdušena nad vodo. Upam, da bo tudi v prihodnje tako. Se je pa Tari popi pozdravil že prejšnji teden, to se prav po 15 dneh, ampak babica je prišla šele danes.
Čeprav je Tara majčica sem se odločila, da ostaneva kar pri vas - saj je rojena zadnjega maja. A me sprejmete user posted image ?

Lep dan

Greva še malo ven

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
20.6.2007 9:47:28   
FLASK_A
nogica, le glej, da tu ostaneš!!saj si vendar naša!pišem bolj čudno, ker imam jakca pri sebi. tko čukast me gleda, da sploh nevem, kaj naj si mislimuser posted image user posted image user posted image

mi imamo žurke že od včeraj, ker jaka sploh noče spat. čez dan je ko na baterije, čist zmešan. sploh nevem, kaj ga daje- ne more in ne more spat, ko se previja, kriči, jst bom pa kmal znorelauser posted image  vsaj ponoči da miruser posted image
ati je v službi, popoldan pa po opravkih tko da sva sama večinomauser posted image  popek se mu noče zacelit, ker se tko napenja, ko kriči, da se mu zmer na novo odpre. prav zoprno. une kapljice za krče pa nč ne nucajo.
sam tarnam aneuser posted image  saj ko se mi pa nasmeje, je pa vse za nazaj pozabljenouser posted image user posted image user posted image

jaz imam tudi mojega jakca v albumčku, če katero zanima...

pozdravček vsem

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
20.6.2007 10:12:47   
ŠpelaP
nikical, pravi korenjak je vaš Jakec in kako radovedno zre v svet! user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 33
20.6.2007 12:58:50   
Palčica*
nikical sej si verjetno že probala janežev čaj a ne? Po žlički ali v flaško pa mu ga mal daj,sej verjetno ne bo ful popil ampak nekaj malega pa že. Pravijo,da mu ga daš tudi takrat ko ni krčev-kao je bol za preventivo kakor kurativo.
Kar se pa dretja tiče- hja,tukaj smo tam tam.Tud jaz ga mam zdej v naročju pa moram počas nehat.Se beremo.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 34
20.6.2007 13:01:23   
Palčica*
Aha še to- za popek je meni babca rekla naj kupim 70% alkohol,ga dam malo na sterilno gazo in ga nežno očistim.Probej nama se je hitro začel sušit,ker alkohol suši.
Zdej pa res-čao.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
20.6.2007 19:00:10   
Drnula
Al se men sam zdi al so res fantiki bolj nemirni dojenčki, več jokajo .... Bolj ko opazujem primere bolj se mi zdi, da je tako user posted image

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
20.6.2007 20:56:21   
NRMM
Samo da vskočim predčasno,upam pa da se vam kmalu pridruzim.

Drnula pravijo,da bi naj fante bolj zvijalo kot punčke,zato tudi več jokajo,so pa potem dosti bolj prilagodljivi kot punčke in manj zahtevni.

Sej trije meseci hitro minejo,z njimi pa tudi krčki ipd.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 37
20.6.2007 21:27:13   
Drnula
Jaz delam glede popka tako kot Palčica.
Danes smo se 1. skopali, mala je bila presenečena, nič pa se ni pritoževala. Zgledala je prav zadovoljna. Kopanje je pomagalo tudi pri izpuščajčkihuser posted image user posted image . Ratali so očitno zaradi preveč oblačenjauser posted image . Pravzaprav (najverjetneje) zaradi kombinacije pampers vlažilnih robčkov in potu. Sem ji želela dobronamerno očistiti vrat, ker so se ji nabirale mucke v gubicah. Potem pa se širi naprej user posted image   Žal.

Od danes naprej smo brez vseh žaubic in mil in smo v kratkih rokavih. Neci očitno paše in izpuščajčki so še boljši user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
20.6.2007 21:44:26   
FLASK_A
Našemu so se tudi izpuščajčki pojavili- sej zdaj ga manj oblačim in je bolje! Jaz pa vlažilnih robčkov ne uporabljam... Zjutraj ga umijem z vodo, namažem z oljem po gubicah in je zaenkrat vredu. Vlažilne bom samo takrat uporabila, če bomo kje drugje kot doma- za rit obrisat.

Jaka se je odločil za dan oddihauser posted image user posted image  Danes je pridkan, ko poje- zaspi. Mi je prav super, mami se je mal spočilauser posted image  No, mogoče bo pa jutri spet dan joka, pukcev, nespanja in dudanja svoje dude...

Grem, prav oblegam tale forum sm opazilauser posted image  
Lep pozdravček, lahko nočko in čimmanj joka.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 39
21.6.2007 11:07:51   
Drnula
Nikical - jaz tudi sicer nisem uporabljala vlažilnih, samo vodo. Sam smo bili na obisku in sva jo previla tam. Takrat sem vzela vsabo vlažilne in z njimi obrisala ritko in še mal se mi je zdela umazana okrog vratu, pa sem jo obrisala še tam. Tako se je začelo ... par pikic okrog vratu in ritki, potem pa se začnejo širit naprej.

Po kopanju včeraj je občutno bolje. Babica je rekla, naj nikar ne uporabljam olj niti za gubice več, ker koža v tej vročini ne diha in tudi drugače ustvarim s tem v takem vremenu bolše okolje za izpuščajčke. Lahko pa, da je samo naša punca bolj občutljiva, kar je čist možno.
Za vse pa velja, da jih ne smemo oblačit preveč.

< Sporočilo je popravil Drnula -- 21.6.2007 11:10:59 >

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 40
21.6.2007 11:55:28   
FLASK_A
Drnula, sem si ogledala tvoj albumček- Neca je res prisrčna, pa tako je drobcenauser posted image  

Glede oblačil- jaz sem čist out, kar se tega tiče, sploh ne vem, kako pa kaj. Nekak sem se odločla za politiko: če mu je za vratom lepo toplo, je vredu, če ne- ga oblečem al pa slečem. Zdej mu kar paše bit z enim dolgim rokavčkom, hlačicami in nogavičkami. Pokrivam pa ga samo čez nogice, ko spi in se zdi, da mu paše. Joj, ko bi mi znal sam povedat, kako bi se rad oblekeluser posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 41
21.6.2007 12:43:18   
Drnula
Nikical - ja, tako drobcena, pa mi je še ni uspelo ven spravit user posted image Kolk sem bilarazočaranauser posted image user posted image

Meni je babica glede oblačenja rekla, da je potreben en rokav več kot za nas. Če bi se mi dobro počutili brez rokavov naj uporabimo kar kratke rokavčke.
Kapo če piha ali ko menjaš okolje (npr zunaj vroče, mrzel hodnik do stanovanja).
Dober kazalec so rokice, ki ne smejo biti mrzle.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 42
21.6.2007 14:02:28   
N _ B
Pozdravljene,

končno se še jaz pofočkam na starševskem čveku. Skoraj en teden sem imela računalniški mrk - beri sesul se je računalnik.

Moja porodna zgodba je tako kot Špelina med junijskimi nosečkami. Jo bom kasneje še tukaj gor pripopala.

Kaj naj rečem?
Če bo šlo tako naprej bom popolnoma zadovoljna. Jaka je maksimalno priden. Pravi user posted image . Pred porodom sem rekla, da če bo pol toliko priden kot sestrica, da bom čisto zadovoljna. No in je. Mogoče še bolj. Niko so pri tej starosti že mučili krčki in je mogoče zato zahtevala malo več. Se izključno dojiva in sicer čez dan na 3 do 3,5 ure. Zvečer potem poje med 21.00 in 22.00 uro in potem spimo do nekje 3.00-4.00 ure. Malo postoka, ga dvignem pristavim, pojeva kupčka in spi naprej. Kakšen dan ga grem previt, ker se pokaka in se mi smili, da bi ga pustila do jutra v taki plenici. Ravno danes ob štirih zjutraj sem bila še jaz pokakana in polulana, ker sem ga prekmalu odvila. user posted image  Mimogrede: pokakan je po vsakem obroku. Včasih ga moram v eni uri dvakrat previjat. Čez dan med obroki je malo buden, gleda okoli sebe in se pogovarja z eno račko, ki je živo rumene barve in mu je ful zanimiva. Ven sva šla isto popoldne, ko sva prišla iz porodnišnici (pred hišo). Pediatrinja mi je ob odpustu rekla, naj kar greva, le vročine naj se izogibava in vetra. Tako sva sedaj veliko zunaj. Ven greva okoli pol devetih za eni dve uri in potem popoldan okoli štirih. Mami sicer še ni za maratonske sprehode, ker jo matrajo noge, tako, da sva bolj okoli hiše.
Patronažna je zaključila z obiski pri nama. V bistvu ni imela kaj več hodit. Popek je bil suh že ko sva prišla iz porodnišnice, tako, da sva ga že prejšni teden kopali. V ponedeljek je še zadnjič prišla in ga stehtala in ni mogla verjet, da je v devetih dneh dobil 460 g. Sedaj je na enaki teži, kot je bila Nika pri enem mesecu . Sestrica ga je lepo sprejela. Mogoče je bila na začetku majčkeno razočarana, ker se ne more kar igrat z njim in ni kot njena punčka, ki jo vleče za roke in noge kot ji paše. Malo smo jo na začetku morali opozarjati, ker je bila pregroba, sedaj pa že ima občutek. Sodeluje pri vsem, kar se tiče Jaka. Najraje bi ga še dojila, če bi ga lahko. user posted image

Drnula in Nikical: Pampers vlažilne robčke sem probala pri Niki in se niso obnesli. Uporabljam robčke od Penatena - svetlo modre, neparfumirane. Dobita jih v Müllerju. Jaku najprej obrišem z vodo in nato z robčki. Se mi zdi koža veliko bolj voljna.

Kje ste kaj ostale ex "junijske nosečke" oz. mamice majčkov in junijčkov?

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 43
21.6.2007 14:06:35   
N _ B

Še obljubljena porodna zgodba:

Pri nas tudi drugič ni šlo brez zapletov, vendar so bili na to nekako pripravljeni in ni bilo takšne panike kot prvič. Kot sem se vam oglasila s četrtka na petek, sem imela svoje popadke, s katerimi sem šla potem v petek dopoldan na pregled. Odprta sem bila cca 2-3 cm. Šla sem na ctg, ki je zapisal popadke, ki sem jih čutila. Bili so točni kot švicarska ura – na 8 min. Moj g je predlagal, da ostanem na opazovanju, poleg tega pa je bil še on dežuren. Se sploh nisem upirala. V avto sem šla po torbo, ki sem jo imela s seboj in šla na oddelek. Popoldan me je začela bolet glava, popadki so bili še vedno takšni kot so bili. Proti večeru se je glavobol stopnjeval. Imela sem občutek, kot bi imela glavo v nekem primežu, ki mi jo stiska. Prišel me je pogledat g in me ponovno poslal na ctg, za zjutraj odredil celotne preiskave krvi in dobivala sem le še tekočo hrano. Kakšna je bila noč, vam raje ne pišem. Naslednji dan dopoldan sem dala kri (so bili že kot vampirji okoli mene), na vodo sem hodila v vrč, da so merili, koliko gre vode od mene in morala sem počivat. Za kaj več tako nisem bila sposobna. Glavobol sploh ni popustil, pritisk mi je padel na 105/50 in sem bila kar omotična. Izvidi jetrnih testov so pokazali, da je eden od encimov povišan. Dopoldanski ctg je zaznal močnejše popadke na 5-6 minut. Ko sta popoldan prišla mož in hčerka na obisk, sem ju po 10-ih minutah poslala domov, ker enostavno nisem imela moči. Popoldan naenkrat nisem mogla več na vodo. Me je tiščalo, vendar so šle od mene le kapljice. Večerjo sem kot ostale obroke dobila tekočo in ko sem spila zadnji požirek kompota sem samo letela na wc bruhat. Ob 21.00 so me peljali na ctg. Popadki so bili na 4 minute. G me je pregledal in po vseh popadkih se od petka dopoldan nisem odprla niti za prst več. G se je odločil za prekinitev nosečnosti.
Simptomi: zastajanje vode - edemi (sem bila kot polna luna v obraz, oči sploh nisem v celoti odprla), naglo povišan pritisk, bolečine v žlički, slabost, glavobol, beljakovine v urinu, zvišani jetrni testi.

Diagnoza: preeklampsija, EPH gestoza.
Čez eno uro me je čakal urgentni CR. Počakali smo le še toliko, da je minilo 5 ur od zadnjega obroka. Poklicala sem moža, ki je prišel k meni in me pospremil v operacijsko dvorano. Tako se je 02.06. ob 23.07 uri rodil naš Jaka. Babica je potem moža poklicala noter in je sodeloval pri urejanju malčka. Prvič sem se zbudila okoli polnoči, ko so mi povedali, da sem mamica sinčku. Bila sem še omotična od anestezije in sem zaspala nazaj. Potem sem se zbudila okoli pol treh. Punce, občutek je bil nepopisen. Kot bi se ponovno rodila – prerojena. Če bi v tistem trenutku lahko, bi kar vstala in šla. Seveda so se flaše za infuzijo menjale kot po tekočem traku, ampak počutje je bilo iz ure v uro boljše. Dopoldan so mi že pripeljali Jaka in sva se prvič dojila. V torek so me premestili na porodniški oddelek in tako sva bila z Jakom 24 ur skupaj. Dojenje nama je steklo brez težav in dodatek je dobil le še tisti večer, ko sem prišla na oddelek. Naslednji dan zjutraj mi ga je sestra stehtala pred in po obroku in ni mogla verjeti, da je dobil kar 50 ml mojega mleka. Ob tej priložnosti moram od srca pohvalit osebje v kranjski porodnišnici, tako na intenzivnem, kot tudi na porodniškem. Res je, da se nisem smilila sama sebi, da sem se po posegu pobrala prej, kot so pričakovali, da se ob prihodu med otročnice takoj prevzela celotno skrb za Jaka, čeprav mi ni bi bilo treba, vendar so bili vsi nadvse ustrežljivi in pripravljeni pomagat.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 44
22.6.2007 12:47:36   
Anonimen
Ojla
Vidim, da ste nekatere kar pridne s pisanjem. Jaz ne utegnem več toliko kot prej, no zdaj se moram pa spet učit, čeprav po pravici povedano ne vem kako bo to šlo, saj Tara nenehno zahteva mojo pozornost.

Tiste, ki imate težave s popijem, naj vam samo namignem, da je bolje, če ga čistite z alkoholom kot pa s fiziološko. No čeprav imam tudi sama težave s tem. Mi jo je babica že skopala, naslednji dan pa se je popi spet odprl in je ful krvavela, tako da sem se odločila, da jo sama kopam šele v nedeljo.

Evo jokec, jo dajejo krči, za znoret. Kaj pomaga? Janežev čaj pravite? Bom poskusila, če bo hotela. A krčki naj bi bili samo tja do tretjega meseca, potem pa se stanej umiri?
Nimam ene pametne knjige, ki bi mi povedala vse te stavri. A mi katero priporočate?

Moram it...

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
22.6.2007 13:50:04   
N _ B
Nogica: Niki so se krčki pojavili, ko je bila stara 2 tedna in so trajali do konca 3. meseca. Pripravljala sem ji blag čaj iz kamilic, kumine in janeža. Najprej sem ji dajala po žlički, kasneje po steklenički, ampak nikoli več kot 10 ml naenkrat med dvema obrokoma. Hranila sem jo na max 2,5 ure, ker sicer je trebušček preobremenjen. Ko sem videla, da jo res zvija, sem jo slekla in ji v smeri urinega kazalca masirala trebušček. Ji je ful pasal. Sama sem zelo pazila pri prehrani in se je stanje izboljšalo, ko sem popolnoma izločila mlečne izdelke. Pazi tudi pri sokovih. Pij čimbolj razredčene in ne naravne. Obvezno podirajta kupček, da ni napihnjena.

Pri vsakem otroku je različno in različno odreagira. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
22.6.2007 17:29:31   
lunca2
Lepo pozdravljene!

Tudi midva sva prišla danes domov. Rodila sem 17.6, moj PDP pa je bil 22.6. Težek je bil točno 3460g in velik je bil 52 cm. Rodili smo v dveh urah.user posted image Bilo pa je vseeno naporno. Imela sem super babci, ki sta lepo poskrbeli zame in tudi dr. Pogačnik me je zelo lepo zašil. Tako da sem jim vse skupaj zelo hvaležna.

Gorazdova a si še vedno doma al si že rodila?

< Sporočilo je popravil lunca2 -- 22.6.2007 17:31:07 >

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 47
23.6.2007 0:38:57   
Drnula
Našo punco tudi danes zvijajo krči. Pojedla je ogromno. Najprej na obisku pri stariših, potem pol ure vožnje do doma in doma je spet nepretrgoma jedla jedla jedla, sploh me ni hotela spustit, sesala je močno in pridno in brez prediha ali kupčka pojedla res veliko ... če sem jo odstavila, da bi podrle kupčka, je zajokala in sem ji pustila... in očitno je to bila napaka, saj se zdaj zbuja iz spanca in krčevito joka. Zdaj vem, da ji tega ne smem več dovoliti.

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 48
23.6.2007 9:18:12   
durosh
Dobro jutro, mamice.
Upam, da ste se tudi ve zbudile v malček boljše jutro (pr naas v Lj je deževalo in je zrak zaenkrat kar frišen). Za tiste, ki me še ne poznate: durosh, 10.6.2007 rodila hčerkico Nikolajo, sem se predstavila na vašem prejšnjem, nosečniškem forumu.

joj, a tako hudo je s temi krčki? se jih ful bojimuser posted image . a tisti nasvet  od dojenju na max 2,5ure, drgač je želodček preobremenjen velja le v primeru krčkov? naša je namreč v budnem stanju vsako uro na cizi (če je budna 3-4 ure skupaj, je to 3-4krat?!).

pa še eno vprašanje za tiste, k ste ble šivane. včeri sem opazla, da se mi je rana tam nekje do polovice lepo zarasla, druga polovica pa zgleda nekak tako, kot da bi bila še mal odprta, pa šivi se vidjo kokr "razrahljani"!!! a je to normalno in se bo tud drugi del zacelil, al me je dohtarca grdo zašila???
pa ne me zamorit, prosimuser posted image user posted image .

uživajte v lepi soboti...

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 49
23.6.2007 10:28:44   
zrak
Punce pozdrav.. vas reberem, ne utegnem pa kaj dosti napisati..
No najin Enei se je rodil 11.6.2007 ob 22.5o. velk 51 cm in težek 3060 g.

Vidim, da debata teče okoli krčev.. Ravno včeraj sva se o tem pogovarjale z patronažno in je rekla, da krči niso odvisni od tega kaj mamica poje, ampak kljub čisto strogi dieti jih bo user posted image  imel, če je podvržen temu.. to pride zaradi razvijanja črevesnega trakta.. in že samo črevesje povzorči pline in to ga tišči...eni user posted image  to občutijo bolj drugi manj (tako kot ljudje eni imajo večji eni pa manjši bolečinski prag) in da je enako priuser posted image .. Krči trajajo do 3 meseca.. Nastopijo vedno ob približno enaki uri in lahko trajajo od 1 do 3 ur.. To so besede patronažne.., tako tiste ki se ubadate s krći (pri nas mogoče še pridejo), da je potrebno se sprijaznit , se pripravit in ohranit mir.. sicer user posted image  začutijo nemir.

Vem, da nisem podala nobene rešitve, žal.

Ko bom imela kaj več časa vam bom napisala tudi mojo porodno izkušnjo..

lp

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?