|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
18.9.2007 14:38:56   
lillchy123
No, ko ste že pri receptih... Jst sem enkrat jedla ful noro noro ampak res noro dobro domačo čokolado. In zdaj iščem recept... Baje se nosečnice ne smemo preveč nervirat user posted image user posted image , tko da, če ga kakšna ima, naj mi ga čim prej posreduje. PLIIIIIIIIIIZZZZZZ  user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
18.9.2007 14:55:01   
pina-1
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

dolenjka, recept za ocvirkovco sem že napisala in ga imaš na 89 strani, če te zanima, drugače pa ti galahko pošljem na ZS.
Pina-1, jaz pa pod pasticcio razumam peresnike z bešamel omako in omako iz mletega mesa, medtem ko je lazanja iz rezančnega testa in ravno tako bešamela in mletega mesa. Meni to nista enaki jedi, čeprav sta si zelo podobni. OK, vmes se lahko da še marsikaj drugega kot sem jaz omenila.
žogimarogi, za ta recept se pa tudi jaz priporočam (saj so beluši = šparglji user posted image )

bamby to pa ne vem, ker mi primorci poznamo pasticcio od italijanov in oni ga delajo z lasagna testeninami in ne z peresniki. Bom šla zdej prov malo na njihov net gledat.

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
18.9.2007 15:07:19   
Suzi*
Lilčy (kako je to ime men luštno user posted image ), jaz grem v tem primeru kar v trgovinico od čokoladnice Olimje (ja,jo imamo v NM user posted image ), pa si mal lušte potešim. user posted image

< Sporočilo je popravil Suzi* -- 18.9.2007 15:12:27 >

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
18.9.2007 15:10:56   
lillchy123
Suzi, ampak men drugač sploh ni do sladkega... Kis bi pila iz flaške,user posted image   od sladkega pa niti štrukljev zdaj ne jem.pač.. user posted image . user posted image user posted image Ma sploh ne vem, od kje sem se spomnila te domače... user posted image  zdej mi pa ne da miru...

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
18.9.2007 15:17:17   
Suzi*
Veš kaj si jaz naredim, ko mi zapaše kaj čokoladnega? Eno sladičko s pudingom in albert piškoti in povrhu polito s stopljeno pravo čokolado. njami.  pa ne nardim celega pekača ampak kar v skodelice za eno osebo. naložim plast piškotov, namočenih v mleko, pa plast pudinga (jaz dam vanilijo), pa piškoti, pa puding..., končam s čokolado, vržem v hladilnik da se strdi in njamsi.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
18.9.2007 15:19:12   
pina-1
o bo tudi za sporbat..... a moraj bit prov albert piškoti ali so lahko tudi petit?

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
18.9.2007 15:21:43   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1

o bo tudi za sporbat..... a moraj bit prov albert piškoti ali so lahko tudi petit?

user posted image  ne, saj ne dam glih nujno to znamko, katere pač imam od piškotov "te vrste"....pač maslenih. če boš pa za cel pekač delala, se pa lepše strdi, če daš med puding tudi malo masla.

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
18.9.2007 15:23:28   
ŽogiMarogi
user posted image user posted image user posted image  vidim da je nastala prava znanost ta moja jed. No v glavnem na primorskem rečemo - kot je že pina povedala pasticcio = lazanje - pobrali smo od Italijanov (makaronajev - tko jim mi pravimo  user posted image ) ,  to pa so take široke ploskve testenin, vmes pa po plasteh bašamel omaka, mleto meso in sir, lahko pa zelenjavne ali kakor koli se jih poželiš.  Lahko se pa tudi široke rezance uporabi, če nimamo lasagna testenin, pa jih malo bolj na testno sestavljaš.

Da bi se pod tem imenom peresnike uporabljalo, pa še nisem slišala.

Beluši so domače pitani in so bele barve, bolj sladki, medtem ko šparglji so zelene barve in so malo bolj grenki.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
18.9.2007 15:27:55   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: ŽogiMarogi

Beluši so domače pitani in so bele barve, bolj sladki, medtem ko šparglji so zelene barve in so malo bolj grenki.

ha ha ha user posted image user posted image user posted image  domače pitani.......kot kakšne domače kokoške!!! user posted image user posted image user posted image  joj, sem se nasmejala. kaj pa sploh to pomeni? da jih doma gojite??

a mi lahko poveste, če šparglje pred kuhanjem olupite in jih potem kuhate v slani vodi?? a vodi še karkoli dodate?

(odgovor članu ŽogiMarogi)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
18.9.2007 15:28:57   
ŽogiMarogi
hm sem pa našla tudi drugo varjanto pasticcio :
Mah to je tko, vsak malo prova po svoje...

"Pasticcio" s kratkimi testeninami
user posted image

user posted image

Priporočamo:
Ceres polžki 26
user posted image

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

50 min.
 srednje zahtevno

user posted image
user posted image user posted image

Sestavine

za 4 osebe

user posted image

Mlinotestovi Ceres polžki 26
500 g

user posted image

pelati
500 g

user posted image

česen
1 strok

user posted image

majhna čebula
1

user posted image

bazilika

user posted image

sir v rezinah
200 g 

user posted image

maslo
50 g 

user posted image

oljčno olje
2 žlici 

user posted image

parmezan

user posted image

poper

user posted image

sol
ALI

Sestavine:
  • 200 gramov testenin (recimo polnozrnatih peresnikov)
  • 1 dcl lahkega jogurta
  • 180 gramov lahke kisle smetane
  • 200 gramov cottage cheesa
  • 2 jajci
  • sol
  • 100 gramov naribanega lahkega sira (na primer Šmarski rok)
  • maslo
  • začimbe po želji (poper, peteršilj)

Neposredna povezava do sporočila: 2735
18.9.2007 15:29:53   
pina-1
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

IZVIRNO SPOROČILO: ŽogiMarogi

ha ha ha user posted image user posted image user posted image  domače pitani.......kot kakšne domače kokoške!!! user posted image user posted image user posted image  joj, sem se nasmejala. kaj pa sploh to pomeni? da jih doma gojite??

a mi lahko poveste, če šparglje pred kuhanjem olupite in jih potem kuhate v slani vodi?? a vodi še karkoli dodate?

jaz beluše ne olupim ampak jihsamo pokuham... medtem ko šparglje nimaš lkaj lupit.

suzi drugo leto prideš na primorsko nabirat divje špraglje. zmenjeno???user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
18.9.2007 15:32:05   
katka37
Punce, ko pišete, kaj vse kuhate, me postane kar malo sram. med tednom nasploh pretežno kuha moj, med vikendom pa ne ustvarjam kaj preveč v kuhinji, ker mi še vedno marsikaj sploh ne paše jesti in se moji bolj prilagajajo meni, ubožčki. Se bom morala popraviti. Kmalu bo tudi pri nas spet na sporedu ocvirkovka.

Janey, super kombinacija, jaz sem tudi bolj športni tip, kar se cunj tiče, čeprav občasno se pa rada zrihtam, ampak kostimi odpadejo.

Tudi sama imam trebuh zelo napet in me vse vleče, ko berem, da nekater spite na trebuhu, vam prav zavidam, saj je to moj najljubši položaj. Imam pa absolutno že kar dva meseca prevelik trebuh, me je takoj tiščalo. verjetno je to zdaj tako, ker sem bila večkrat noseča pa še posteljico imam spredaj. Kdo b vedeluser posted image  

Z bolniško pa se še odločam, bom videla, kaj bo rekel G, ko mu bom povedala za vse težavice. Hvala za mnenja.

Neposredna povezava do sporočila: 2737
18.9.2007 15:32:27   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1

suzi drugo leto prideš na primorsko nabirat divje špraglje. zmenjeno???user posted image

zmenjeno!!!! user posted image

ajdi, šibam zdaj domov.

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
18.9.2007 15:33:14   
ŽogiMarogi
Upssss, mal čudno mi je skopiralo...user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2739
18.9.2007 15:36:01   
ŽogiMarogi
pina mi pa beluše vseeno olumimo, tako lepo potegneš dol prvo plast - so potem bolj mehki, tako mi je tašča zabičala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2740
18.9.2007 16:25:59   
dolenjka
Bambi hvala, sem skočila na 89. stran in prebrala in veš kaj je zdaj? Vsa sem slinasta ko malo dete tam okrog ust user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
Bodi prosim tako dobra in mi pošlji še recept za testo (kruh) na ZS, ker tu žal nimam prečice user posted image  samo mikroval,kar pa ni isto in jo bom delala ko bom šla v SLO in bi blo fajn met recept na zalogi, ker verjamem da je vaš idrijski tapravi user posted image
Uf, tale pasticcio je pa res celo akcijo sprožil, ste naklofale enih strani, da lahko januarčice samo sanjajo da nas bodo ujele. Polonca78 bo prav ponosna na nas!
Go girls user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

Neposredna povezava do sporočila: 2741
18.9.2007 20:11:01   
bamby
Žogi marogi, za pastičo sem mislila točno to, kar si ti prilepila. Jaz najraje uporabljam peresnike, ker fajn skupaj stojijo. Lazanjo pa delam iz listov, oziroma najraje spečem kar malce debelejše palačinke, pa naredim to lazanjo. Jo pa naredim brez bešamela, dam pa noter samo omako iz mletega mesa in mocarelo.

A veste, da jaz teh špargljev ali pa belušev še nikoli nisem poizkusila user posted image . Bo treba tudi to probat.

Mi smo bili popoldan pri mami na rojstnem dnevu in smo se tako napokali vsega, da kar gleda iz nas user posted image . Vse je bilo tako nesramno dobro, še posebno štrudelj.
Smo pa prej gledali na TV, kaj se dogaja v Cerknem, ki je samo 20 km od nas. Katastrofa!user posted image Upam, da bo do drugega tedna, ko imam zobozdravnika v Cerknem, vse vredu.
Sem se pa spraševala, od kje toliko vode, saj pri nas vseeno ni bilo toliko padavin. Se je ulilo, pa je nehako. Tudi Idrijca sploh ni visoka user posted image . Je pa res, da so v Cerknem hudourniki in očitno je bilo dol več padavin kot tu, saj je tudi Železnike, ki so na drugi strani smučišča, poplavljalo.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
18.9.2007 21:22:58   
dolenjka
O punce, tole v Sloveniji je pa kriza na kvadrat user posted image  user posted image  user posted image  Sem gledala dnevnik in potem še na teletekstu brala katere ceste vse so zaprte. Pa to je katastrofa! Sej vem da se bo mal filmsko slišalo, sam ko sem gledala posnetke sem imela kar solzne oči user posted image  user posted image  user posted image  Mal mi še hormončki nagajajo in evo, mer polna user posted image
Upam, da katere od vas ni neposredno prizadelo in niste ne ve, ne vaši najdražji ogroženi user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
18.9.2007 21:42:20   
ella79
Jaz sem tudi zdele pogledale vse na 24ur.com, pa mi je šlo kar na user posted image , tako da dolenjka nisi edina. In seveda upam, da katera od vas ali vaših bližnjih ni prizadet.
Hormončki zdej v nosečnosti res mal drugače delajo.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
18.9.2007 21:45:28   
*Naja
Evo mene spet malo....vas pridno berem, tako da sem ves čas na tekočem.
Ja tele padavine danes so pa res katastrofa. Jst sem ponoči dežurna ta teden in sem imela pravo adrenalinsko vožnjo danes v službo. Se vozim kakšnih 30 km daleč in so bile skoraj vse ceste zaprte. No, potem mi je le uspelo priti po nekem obvozu čez en kup neznanih vasi. Me je sodelavka čist prestrašena klicala, da naj ne hodim v službo, da bo kar ona ostala še ponoči....in je bila potem cela srečna, ko sem varno prispela. Ma za avto sem jst kr divja, sam danes me je pa parkrat, ko je bila voda že skoraj prek koles, kar malo stisnilo. Ampak se je vse lepo izteklouser posted image .
In kaj je bil glavni razlog, da se na noben način nisem hotela odreči tej moji nočni danes? Včeraj sem nesla s seboj v službo 2 trojanska krofa in sem si enega prišparala za danes. Cel dan sem mislila na ta ubogi krof, ki me je čakal v predalu in za nobeno ceno se mu ne bi odrekla...no, skoraj nobenouser posted image . Zdejle sem ravno zvrnila en vroč kakav, malo kasneje pa sledi krof...mljask.
Drugače sva pa danes z dragim pleskala kuhinjo in bo ful divje rdeče barve. Noro dobr je izpadlo, tak da sem res zadovoljna.
Jst že tudi kakšnih 10 dni čutim metuljčkeuser posted image user posted image . Sicer pride kakšen dan, ko se user posted image nič ne javi, ampak me ne skrbi, ko preberem, da se tudi vam dogaja podobno.
Sem pa zadnjič v Toysu v Avstriji kupila ful cart vrtiljak, za nad posteljco. Taki cartkani medeki pa slončki....user posted image ...komaj čakam, da greva po postlco, da ga pritrdim.
In še moji obroki danes. Za pozen zajtrk je padla ena jabka, kos polnozrnatega kruha s kislo smetano....kosilce je bila zelena solata s krompirčkom in jajčkom in zrezek...večerja pa Trojane kličejouser posted image .
Dejte še mal napisat, kak kaj stojijo vaše kilce. Madonca, men kr pridno gor lezejo in to zdej, ene 2 tedna. Pa sploh nimam občutka, da velik pojem. A je možno, da že sama nosečnost kej prinese, al je pač to enostavno preveč papice?

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
18.9.2007 21:56:49   
ella79
Joj, men se tudi že nekaj časa cedijo sline po trojanskih krofih. Pa jih noben ne prinese, bo treba naredit en izlet na Trojane user posted image
Kile? Raje ne premišlujem, ker vsakič ko stopim na vago pri g., pokaže dve kili več. Pa sem mal začela računat, da če bi šlo tako naprej, bi bilo pa kar mal preveč. Ne vem, al se naj sedaj mal nazaj držim. Meni se tudi ne zdi, da bi tok več jedla kot prej. Sedaj sem pridobila 5 kg. user posted image

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
18.9.2007 22:51:48   
dolenjka
Uf ella 79, ti pa si srečnica. Jaz sem jih od začetka pa do 16.8. ko me je G vagal, pridelala 5, zdaj pa sem se vagala doma, ker me je G pozabil in če vagi kažeta enako, sem user posted image  pridelala že 7,5 kg user posted image  user posted image  user posted image  Veste kaj to pomeni? Da mi kakih 25 kg ne uide, če bom s takim tempom nadaljevala user posted image  
Hlače sicer še vedno oblečem tiste (nosečniške), kot sem si jih kupila konec julija, kar me malo tolaži, saj zgleda da se bolj v trebuh redim, pa mslo v ritko no user posted image  
Tko da komaj čakam pregled 11.10. in bom kar sama skočila na vago, če bo G pozabil, da razčistim kako in kaj je z mojimi kilogrami. Je pa res, da zadnjih 14 dni malo bolj pazim in ne pojem čisto vsega, malo manj user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
19.9.2007 7:12:15   
Janey
Dobro jutro kuharceuser posted image user posted image

Jaz sem dans vse doma pozabla za jest in zdaj sem si take lušte naredla..ojojuser posted image  Do desetih sem brez koščka, tu pa rolam miško pa vidim take dobrote...packe veuser posted image user posted image .

Kak ste? Končno je ponehal ta dežek...kak je grmelo...sem mela vsaj razlog, da vgasnema tv in se cartama in stiskama in sploh ne sme stran kr lahko v tem času grmi in mene je strahuser posted image  Zdaj ko ima fraj ta tedn sem šla vsak večer sama spat, tak da je prav pasalo to grmenjeuser posted image

Očke mam še prilimane skupaj, tak da grem na kavo...

jutri pa vidim moje sončece..joooooj....komaj čakam...

Lep začetek dneva vam želim..naj vam sonček obsije buhije

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
19.9.2007 7:35:41   
Suzi*
Dobro jutro, čveke. Ja, tale dež je pa krepko zdelal gorenjsko. user posted image  Katastrofa. Pri nas je sicer deževalo zjutraj pa potem ponoči tudi fuul, ampak nič kritičnega. Pa kaj je naredilo z vsemi tistimi avti....hudo! user posted image

Jaz sem spet malo slabe volje, mali spet trmari, pa ravno po stopnicah, ko ve, da ga težko nosim. user posted image user posted image user posted image  Sem ga danes spet nosila v 3.nad. ker ni hotel it. user posted image  Časa pa tud ni, da bi se zjutraj pregovarjala z njim. Še mož naju je peljal, pa vso sitnobo name stresel, da bo pozen pa lali lali.....ma ne vem sploh zakaj naju zjutraj vozi, ko pa nima časa. Ma, sem se zaklela, da naju ne pelje nikol več. Naj gre ob petih v službo če hoče, mi je čist vseen, pa naj hodi ponoči domov. Matr, pa ta služba njegova.user posted image  Uh, sem jezna, samo je malo pomagalo ko sem tole na tipke vrgla. Sorry, ker težim. Ne brat, ok?! user posted image

Jedilnik včeraj: mojemu se je mudilo na vaje, pa smo samo pizzo naročili. Danes pa sadje, jogurt (M. user posted image ), prepečenec in zdenka sir....ful izvirno, a ne? user posted image user posted image  Kosilo? Pojma nimam. Zdaj sem take volje, da se mi ne da nič kuhat.

Uživajte.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
19.9.2007 8:06:59   
Janey
Tolko sem natipkala, pa mi je vse zbrisalo...
Suzi ne sekiraj se...možek potrebuje malo tvoje podpore zjutraj ko je nervozen, daj mu lupčka in mu bovej da bo pravočasen, ne kuri se še ti...misli na malega buhtla v trebuhu. Trma je pa normaln del razvoja otrok...vsak se z njo spopade...bo že minila...
dober tek suzi...meni pa tak kruli...jaz bi trojanski krof....hitra pošta..en krof prosimuser posted image

Grozote po naši sloveijiuser posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?