tejč
|
Čer! Putka, riževo mleko sem jaz Ajši dajala zelo zgodaj, tudi MAši ga bom, saj, probaj ga, je res dober, ker je sladek, tako da ni vrag, da ne bi marali. ZA rižev puding pa ne vem, nisem kupvala. NO? Kaka je scena? Mene so dons smrklje izžele. PAnkrti, mali! Ajša je začela že v vrtcu. Zdej pa povejte, če je to normalno-kak dan ni problema z njo in je kot cuker. DAnes pa , že v vrtcu ni hotla domov. Sicer sem imela Mašo v avtu in sem bla vsa živčna, pa je najbrž čutla, čeprav sem hotla spretno skrit. NAjprej pravi vzgojiteljica: No, Ajša, pejt, MAša te čaka." Ajša pa:"Ne, jaz se bom z Lukatom igrala tuki." ...lalalalalala....pa sem šla lepo na hodnik in gledala eno revijo par sekund in je prišla. Uf, si mislim, še dobro! Pol se je pa šele dobro začelo. NAjprej, da gremo ene izdelke gledat. OK. Toleriram in ji mirno rečem, da samo še to, potem pa gremo, ker se mudi. In pol še obeske, pa slike, pa fotke, pa vrč, pa....In pol jo spretno zvito pregovarjam in pridemo že na hodnik. Pol se pa ona zmisli in začne trmarit in ritat in tulit, da ne gre. JAo, jao, vsi so me čudno gledali. KAj?! A to je Ajša?! JA, jeb..., si mislim, VALDA! Pr vas je pa vsa medena in pridna. ITAK! Tako je ponavadi, doma pa druga scena. In pol v garderobi, res nimam navade kričat in težit, pol sem ji pa mogla prav na glas rečt, da naj neha, pa me sploh ni šljivila, vrgla je kapo in čevlje ob tla, da ne gre. KAj takega?'!!! Men je kar film pokal, sem jo komaj gledala. Se sunkovito obrnem in grem do vrat:"JAz grem!" In ona me ne šljivi, mislim , helllo, drugi se bojijo, da bodo sami ostali, ona pa...kot kak cigan..briga jo! JAo! In skoz mi je un fleš delal:/Maša je sama v avtu in se dere na vse grlo,s pet bo vsak skuhana v lupinci./ (sveda je blo vse res) In trma mala, se po skoraj 20 min komaj uspem odpravit z njo do avta. V avtu jo kregam vso pot in se grdo držim zraven, skoraj prevozim rdečo luč in ob vhodu v garažo tiščim kartico za vrtec v režo za kartico za garažo. Pridemo gor. Maša mi rukne cel lonček korenčka po tleh. Ajša hitro vse popaca. Počistim. /Mojega moža seveda ni doma./ Potem prevzame glavno vlogo MAša vse do večera-trmari, kruli, tuli, vpije, pa ne jest, pa ne spat, NIČ. Vse do zdaj. Vmes je prišel dragi in stuširal sebe in Ajšo. Ona se je seveda drla :"Maaaamiii me bo umiiiiiila!" IN zdaj? Blažen MIR! O, kaka obletnica!