|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 8.5.2007 22:59:23
|
|
|
|
ija
|
Evo, sanja70, da ti jaz iz prve roke razložim - sem tudi že imela postopek z Dipherelinom in Menopurjem. Oba sta za v trebuh, tako da se kar pripravi na špikanje "od spredaj". Seveda lahko, celo priporočljivo je menjavati strani. Se boš pa hitro navadila na trebuh, mene celo manj boli kot v ritko razlike s suprefactom in Menogonom v bistvu ni, edino to je, da se pač ta zdravila dobijo v Slo in so zato pri Rešu uporabljana pri koncesijskih postopkih. Za Menopur vem, da je kao boljše in tudi precej dražje zdravilo (boš vidla po postopku, ko boš domov prejela informativni izračun cene postopka, ki pa ga itak krije zdr. zavarovanje). Špikaš se z Menopurjem časovno enako kot z Menogonom - začneš 2. dan M, potem maš 8. dan UZ, pol je pa odvisno od velikosti foliklov. Diphereline imaš kar ves čas zraven, če se prav spomnim, proti koncu (pred punkcijo) z njim nehaš, da pustiš foliklom prosto pot za shranjevanje ni nič treba komplicirat. Stranskih učinkov pa jaz, kolkor se spomnim, nisem imela, jaz sem se v vseh postopkih, če sem se, slabo počutla šele po ET No, se mi zdi, da sem odgovorila na tvoja vprašanja. Če te bo še kaj matral, pa kar povej zato smo pa tukaj pa bravo za začetek postopka in tebi, sayuri, tudi (saj se obisk pri Rešu že lohk skoraj šteje za začetek, a ne ) mene to čaka pojutrišnjem, komaj čakam pozdravček vsem puncam, aja, mojca9000, čestitkeeeeee še enkrat - pa fajn počivaj jutri pred punkcijo ija
|
|
|