|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: neplodnost
1.4.2007 21:56:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: raho

IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Mene tudi to najbolj čuti? Od kje ti motiv in vzgib za takšno razmišljanje?

In če si tako prepričana v svoj prav in svojo pamet, zakaj nisi iz njene zakladnice potegnila obzirnejših stavkov?

Sorry Mič, ne razumem tvojega namigauser posted image

Ups, nisem jasno naslovila. Namenjen je anonimni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 101
1.4.2007 22:08:54   
caillou
To je moje osebno mnenje, ki se si ga ustavrila na podlagi izkušenj.

Mene pa samo tole zanima. Kakšne pa so vaše izkušnje, na podlagi katerih ste si ustvarili osebno mnenje ?

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 102
1.4.2007 22:23:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

a) Deloma sem vzroke iskala tudi pri tistih, ki se za otroka odločijo šele po 35 letu, ko je odstotek uspešnosti zdravljenja nizek. 
b) Pač sem izhajala iz tega, da tisti, ki so toliko dolgo odlačali z otrokom, so si v tem času zagotovili nek stabilen finančni položaj, in so sposobni kriti stroške postopka. To je moje osebno mnenje, ki se si ga ustavrila na podlagi izkušenj. 
c) Jaz sem se oddaljia in zgolj realno gledala na stvari.
d) In da vi tiste, ki zavedno odlašajo z materinstvom do 35 leta, morale sprejeti v akup tudi to dejstvo, da si bodo morale krit stroške zdravljenja.  Ne vem, neka meja mora tudi obstajati. In ta je  v tem primeru predvsem biološki mejnik.

Ti bom pa kar še na to odgovorila, ker mi tvoj post enostavno ne gre v glavo. Tvoje trditve sem označila z alineami, tako,d a bodo moji odgovori utemeljeni.

a) Odstotek uspešnost ni odvisen samo od starosti. To bi ti lahko bilo jasno. Kako potem lahko razlagaš oploditve pri 50. in 60. letih? In zakaj naj se ženske po 35. letu ne bi odločale za otroka? Kaj pa če je prisotna sekundarna neplodnost (saj si že slišala zanjo, ne?)
b) Stabilen finančni položaj je dandanes v Sloveniji izjemno vprašljiva zadeva. Če postopek stane 30.000€, si ga povprečen Slovenec lahko privošči samo, če vzame stanovanjski kredit, ker noben kratkoročni kredit ne ustreza vsoti. In če smo že ravno pri tem... Potem bi si po 35. letu otroka lahko privoščil samo par, ki je bogat, kar bi še povečevalo socialne razlike.
c) Realno gledanje bi bilo morda tako, če bi napisala, da naj imajo pri postopkih umetne oploditve prednost tite ženske, ki so še plodne (torej do anstopa mene).
d) Oprosti - v zakup vzeti dejstvo???? - pa kaj se ti šališ? Biološki mejnik pa je lepo postavljen - nastop mene.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 103
1.4.2007 22:31:47   
Anonimen

Samo tiste, ki prej kariero furajo, pa do 35 leta ne razmišljajo o otrocih, pač ne bi financirala iz zdravstevne blagajne.

Kako pa veš, o čem razmišljajo? A imaš njihovo glavo in vidiš, kaj je v njej?

Jaz si tud zobarja vsakič plačam, pa vsem plačujem prispoevke. Če si ne bi plačala, bi se morala azdovoljiti z osnovnimi storitvami.

Jaz tudi. In kaj potem?
In če sem brez zoba, komot funkcioniram, jem lahko in celo kariero furma, ne boš verjela.

Osnovna storitev, praviš?
Celo ustava mi določa mojo osnovno pravico, da odločam o rojstvu svojih otrok. Osnovne pravice do lastnih zob v njej nisem našla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 104
1.4.2007 22:33:52   
Anonimen
ANONIMNA:    jaz sem  B.B.   (brez besed)

Moje mnenje:
Ga ni človeka, ki ga želim srečati s takim razmišljanjem! In pika!

Upam, da kaj takega ne boš doživela ti ali tvoj bližnji, ki ga imaš neizmerno rada. Stara sem 25 let, pa sem na začetku te kalvarije, ki jo prestajajo ženske že več kot 10 let.In zaradi tvojega razmišljanja NE BOM obupala, ker po domače povedano, nisi vredna besede MAMA.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
1.4.2007 22:48:52   
Anonimen
Nisem brala vseh postov, vendar bom nekaj napisala...

Anonimna,če si mama,mi je prav hudo za tvojega otroka,ker mora imeti za mamo takšno kot si ti..
Prav žal mi je,da obstajajo hudičevke kot si ti..

Vem tudi jaz, kdo si, stalno si tu in spremljaš... user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 106
1.4.2007 23:06:16   
agnes
Ojoj! Zelo pridno berem poste, odgovorit pa ne morem. Cmok v grlu. Ne vem, kaj naj napišem. Ne vem, kaj odgovoriti nekomu, ki tako razmišlja. Oddajo sem napovedala in upala, da jo bodo številni ljudje gledali in potem podpisali peticijo. Tudi sama težko čakam, da pridem na vrsto prav v mbuser posted image . Zdaj ste me pa tako presenetile, da se mi roke tresejo. S pomočjo prijateljev zbrala številne podpise za peticijo. Kaj pa naj napišem anonimni. Pameten profesor me je naučil, da so nekatere nekatere stvari tako nizkotne, da NE ZASLUŽIJO komentarja.
Vse dobro, Agnesuser posted image

Biti moramo pripravljeni, da se odpovemo življenju, ki smo ga načrtovali, da bi zaživeli življenje, ki čaka na nas. -j.c.-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
1.4.2007 23:09:11   
Anonimen
Mene pa zanima zakaj Anonimna nič več ne komentira?mogoče je malo pomislila?Lahko pa ima isti problem kot me pa ne ve kako se ga lotit?Mogoče pa ima preveč cajta v lajfu in se sprehaja po forumih in drka narod v zdrav mozag?Punce brez veze se sploh spuščat v take debate.Saj vidite da so nekateri malo omejeni.Raje dajajte energijo vase in nase.Take je pa treba samo ignorirat!
Živjo Mišek.Vidim da si se čist razkurla .Kako si kaj.A si še v Dubaju?
Punce držte se.
Pikovit

Evo, to so bile prave besede! Čestitke Pikovit, zadela si jo že na začetku vseh postov.Žalostno a resnično!

(odgovor članu pikovit)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
1.4.2007 23:09:14   
Anonimen
Agnes, a si se mogoče prepoznala?? Mislim ne... Sej nam je vse jasno... 

(odgovor članu agnes)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
2.4.2007 0:03:53   
Niovi
Mene je tale post spomnil na **Naci** režim. No offence darling ampak res nimaš pojma o čemu govoriš. Mešaš jabolka in hruške in na suho si zračunala nekaj kar je bilo malce vzeto iz konteksta.

...samo da ne zmanjka keša za oklepnike in opremo, ki se bo morebiti zamenjala l.2012.... le plačuj davke, pa lahko zaprosiš za povišanje, ker zveniš kot tapravi slovenceljski domoljubni patriot.

Ženske po 35 so si same krive, da nimajo otrok,  imajo keš naj plačajo.....ti kar misliš, da karieristke a la Cvetka Selšek (samo ona mi je zdaj padla na pamet) trumoma derejo na kliniko in se drenjajo na postopkih???? Ali pa recimo, ko si star 35 let, ti dajo no limit bančni račun od kjer lahko črpaš keš za postopke...
LuPca draga, te ženske, ki so kot višek nesramnosti presegle 35 leto, opravljajo različne poklice od trgovk, šivilj, frizerk -ki btw niso znane po visokih dohodkih-sploh pa ne dosegajo stroškov posega, pa tudi do diplomiranih ekonomistk in lalala vseh ostalih profilov....

O psihični plati te kalvarije ne bom niti razglabljala, ker ne vem če bi lahko razumela. Vsaj videti ni, da dosegaš to stopnjo evolucije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 110
2.4.2007 0:17:27   
ž i v a
Na tem forumu se zelo redko oglasim, no praktično nikoli. Skušam sicer vedno obvestit o dogajanjih na področju neplodnosti in posvojitev več mi pa čas ne dopušča.
Tokrat pa se mi zdi prav, da napišem par vrstic. Peticija in vse pisanje po medijih je namreč naše delo in mi je zelo žal, če je vzrok takim pogovorom. Cilj je vsekakor povsem drugi.

Bom pa začela na koncu. Vseh odgovorov nisem prebrala vendar čutim, da moram povedat, da Agnes je članica društva Živa in aktivno sodeluje pri tej peticiji. Samo administrator lahko pove, kdo je prvi avtor in kdo je Agnes. Jaz sem želela samo potrditi, da je to ena izmed nas, ki se zdravi zaradi neplodnosti in istočasno je zadnji mesec vložila ves svoj prosti čas zato, da smo to peticijo izpeljali tako uspešno. Več ne morem vedeti se mi je pa zdel pomemben podatek. Oziroma lahko potrdim vzrok njene objave sporočila o oddaji na tem forumu.
Več o peticiji bom objavila v novem sporočilu.

SEdaj pa še konkretno o tej temi.
To kar predlaga anonimni je mogoče celo pametna ideja. Jaz se takoj strinjam z njo. Seveda pod pogojem, da država omogoči redno šolanje vsem, po končanem šolanju omogoči službo in nakup stanovanja. Poskrbljeno mora biti tudi za preventivo neplodnosti. To pomeni osveščenosti, redni ginekološki pregledi za vse spolno aktivne, preventivni pregledi kot so uz, spremiogram ipd. In vsa kontracepcija mora biti zastonj. Posebej pa kondomi, ki ne samo da bi morali biti zastonj tudi na vsakem koraku bi morali biti dostopni.
Par, ki ima težave kljub vsem tem ukrepom mora biti na kliniki pregledan v nekaj mesecih in diagnostika zaključena v enem samem dnevu tako kot je to v tujini. Če je edina rešitev obmp pa najdaljša čakalna doba 3 mesece za vsak postopek. To seveda tudi za pare, ki čakajo darovano spolno celico. Ko bo vse urejeno se bo lahko tudi starostna doba znižala.

Dokler pa ni tako in se pari starajo v čakalnih vrstah prvi post dokazuje samo veliko nepoznavanje problematike.
Prof. Vlaisavljevič je res povedal, da postopek pri starejšem paru stane veliko več. Vendar ne zato, ker bi tem parom to bilo potrebno prepovedat ampak zato, ker mora država poskrbeti, da bodo pari prišli pravočasno na vrsto. Tako bo prihranila zelo veliko denarja.

Pri vsem tem pa ne smemo pozabiti, da je en velik procent sekundarne neplodnosti. Kaj so pa oni zakrivili? Za prvega otroka so se odločili pravočasno in se tem izgubili pravico do 2,3 itd?

Mogoče še v vednost. Zzzs krije paru 4 postopke obmp. Tej 4 postopki so omejeni s plačilom 2000 postopkov na leto. Če opravijo več kot 2000 postopkov letno ne porabijo niti € več, le časovno so drugače razporejeni. Oziroma v kolikor bi jih porabili prej bi veliko prihranili saj kot je sam anonimni napisal, pri mlajših parih postopek stane manj.
Kakorkoli obrnemo vedno so to 4 postopki. Vprašanje je le ali bomo na vrsti dovolj zgodaj zato da bomo imeli visoko uspešnost ali bomo na vrsti prepozno.
Upam, da se bo v nekaterih strinjanjih z avtorjem prvega sporočila dovolj jasno razumelo, da njegovemu razmišljanju ostro nasprotujem in da kot društvo, ki se bori za pravice neplodnih parov na kaj takega še zdaleč ne pomislimo. Kdo ve, mogoče pa predlagamo, da se rodno obdobje podaljšauser posted image

Lep pozdrav Eva Cerkvenik

< Sporočilo je popravil ž i v a -- 2.4.2007 0:22:07 >

Društvo Živa - Informiranje, preprečevanje in zdravljenje neplodnosti
drustvo.ziva@gmail.com 040/ 219392
Zavod S.O.S, otroci in mednarodne posvojitve
sosotroci@gmail.com

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
2.4.2007 6:06:26   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: tosja
4) Primoža user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  sem že zasledila tvoje razmišljanje, da po tridesetem tiktaka ura... pa ne mešaj hrušk in jabolk! Team RR je tokrat popušil....popolnoma!

user posted image user posted image

Če pa mogoče mislite moje spodnje sporočilo pa sploh ne vem kaj naj si mislim:

primoza

titleAndStar(3059,0,0,false,"","")
user posted image

user posted image
Objave: 3059
Član od: 14.12.2003
Kraj: Kamnik
Status: prisoten user posted image

Bojevita je napisal/a:

Sem gledala po iskalniku, pa ni hotelo nicesar primernega naji, zato se obracam na vas user posted image .

In sicer je tako, da je minilo eno leto, odkar se z user posted image trudiva zanositi. Vedno je receno, treba je pocakati ano leto, ampak kako sedaj naprej user posted image ?

Drug teden imam termin pri zdravnici, pa niti ne vem kaj naj vprasam in kako.
Naj se povem, da delam in zivim v tujini (Nemciji), tako da sem se bolj zmedena, ker tu verjetno kaj drugace poteka kot pri nas.
Strah me je, da zdr. ne bo rekla, da je treba se cakati, itd., ker jaz bi namrec rada opravila preiskave, ki so potrebne, da vidimo ce je kaj narobe. Kakor tudi moj user posted image . In to je problem, ker ne veva kaj sploh sedaj sledi. H kateremu zdr. pa more on?

Jaz sem ze oz. se vedno dnevno pijem eno tableto folne kisline, ker je ena znanka po dveh mesecih zanosila.
A katera ve kako se Klomifen imenuje v nemskem jeziku? A ste ve zdr. na to nagovorile, ali to oni sami predpisejo? user posted image user posted image

Za kakrsenkoli odgovor bom hvalezna user posted image user posted image

Pri osebnem ginekologu dobodite napotnico za semle:

ZZZS št. 3193543    
REŠ PRIMOŽ, dr. med., spec. gin.    
ULICA BRATOV BABNIK 10
1000 LJUBLJANA    (01) 510 68 00

ORDINACIJSKI ČAS         &nb sp;     
brez odmora za malico                

ponedeljek     12:00  &nb sp;  -     19:00
torek     6:30   &nb sp; -     13:00
sreda      6:30    &n bsp;-     13:00
četrtek     12:00      -     19:00
petek      6:30    &n bsp;-     13:00

Ne delam neke reklame, vendar imam zelo dobre sveže informacije o njegovi strokovnosti. Ker ti postopki so že tako ali tako zelo neprijetni tako, da se izplača poiskati strokovnjaka. In ne odlašati, pač ura tiktaka.

Tudi "futranje" s klomifemom na slepo, kot ga radi predpišejo nekateri ginekologi ne pomaga, če je vzrok kje drugje.

< Sporočilo je popravil primoza -- 2.4.2007 6:09:18 >

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 112
2.4.2007 6:49:23   
saša80
punce....anonimna sigurno ni Agnes.. preveč se trudi na našem forumu živa in resnično dvomim, da bi ona kaj takega napisala, če si sama želi sončka..

lep dan vam želim in imejte se radi med seboj... uživajte vsako minuto in jo maksimalno izkoristite..
lp saša

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 113
2.4.2007 6:53:31   
Anonimen
No zdaj se je pa zgodilo tisto kar sem predvidevala,da se bo.Ker administratorji niso na naš poziv razkrili prvo anonimno,je prišlo do tega,da je nekdo obtožil,da je to Agnes.Mislim,da ne smemo obtoževati,če nismo sigurni.Punci je zdaj zelo hudo in ne bi si želela biti v njeni koži.Ker je zelo prizadeta bi bila edina rešitev,da se razkrije prva anonimna,ker če se ne bo,bomo Agnes naredili veliko krivico.
Sploh si ne morem predstavljati kako bi mi bilo,če bi me nekdo javno obsodil za nekaj,kar nisem kriva.Groza.
Lepo prosim naredite nekaj v to smer,saj ne morem nehati premišljevati,kako se ta punca počuti.Bodimo človeški.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
2.4.2007 7:07:07   
Anonimen
Če sem včeri bila user posted image user posted image , se lahko danes samo user posted image user posted image user posted image . brez besed za tiste, ki na tak način vohljajo, ki čisto nič ne pove. Jaz sem tudi cele dneve gor in prijavljena in bi lahko bila cel dan na tej strani, pa bi potem bila jaz kriva?????
Če anonimna ne odgovarja, je po vsej verjetnosti tudi odjavljena, če ima kaj v glavi, pa ravno iz tega razloga, da je kdo ne odkrijeuser posted image .

lahko se motim, ampak vohlanje pa mi ne pride na kraj pameti, je prenizko, da bi se tako daleč spuščalauser posted image .

Ne razumem pa kaj ima ta zadnje primozevo sporočilo veze s temuser posted image . dajte me razsvetlit, zgleda da sem čist mimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
2.4.2007 7:53:27   
Sulfinija
Punce,jaz mislim,da je takole početje zelo nesramno,da se od nekoga avatar kopira na forum in ga obdolži,da je anoninem prav on.Splo ve,ki ste tolk obtoževala poznate zgodbo od naše Agnes,čaka na iVF postopek v MB in si želi tkole user posted image  kot vse me zato niti slučajno ne mislite,da je tale anonima 1 ona.Žalostno,da ne more RR ukrepšat proti temu,da se takela izjvce pišejo gor in da se tkole spravite na eno osebo.Z eno besedo žalostno in nečloveško.Me sploh ne briga,če bo tale moj post zbrisan glavno,.da se javno povedala svoje mnenje,da ste ene zelo nečloveške osebe.
Tudi jaz ko vidim,da mi kaže da je nekdo napisal nov komentar pod tole temo grem vedno pogledat kaj je bilo novega napisano in prav tako je naredila agnes in verjamem,da ne bi če bi vedela,da bo po krivem obdolžena česar sploh ni kriva.

Drugič pa tkole povem punce tudi mne bolijo te besede anonimne,kakor tudi vse vas,tudi sama sem v postopku v IVF zato vam povem le nekam.Tale anonimna se pošteno smeje in nas vseh  in naših izjavm zato vas prosim,da se izogibate te teme in jo pustimo na miru kljub temu,da nas zelo boli ona pa naj le uživa v svojih bedarij sreče tkole ne bo imela nikoli.Pa srečno anonimna z takimi izjavami!

LP Mojca

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 116
2.4.2007 8:06:43   
Saša27
Res zelo težke besede za eno ženskouser posted image , ki verjetno sama ima otroka, pa vseeno, če bi malo pomislila....

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 117
2.4.2007 8:59:14   
Anonimen
Če svo se zmotili Anonimna in za njo še jaz, se sama, v svojem imenu javno opravičujem Agnes, vendar me je zbodlo prav to, kar je Anonimno II, in sicer dejstvo, da je bila cel večer prijavljena na tej temi. Upam, da bo moje opravičilo sprejela.

Sedaj pa še en apropo: Bojim se, da bo pri meni odkrita sekundarna neplodnost, stara sem že 34, zato me je post anonimne I tako zbodel.

(odgovor članu Saša27)
  Neposredna povezava do sporočila: 118
2.4.2007 9:21:31   
Saša27
Veš Raho, tudi nas, ki smo mlajše je ta post zelo zabolel, ker kljub starosti, smo vse v istem "zosu" neplodnosti, verjamem pa, da je vas, ki ste v tej starosti skupini za katere anonimna piše bolj osebno prizadete.
Če bi bila jaz stara sedaj 40-45 let, pa če bi mi zdravnik rekel, da imam samo 1% možnosti, da zanosim, bi verjetno izkoristila vse možnosti, da bi zanosila, ker če nebi, bi si v pozni starosti vejetno očitala, da pa le nisem izkoristila vse možnosti, da dobim otroka, ki si ga tako zelo želim.

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 119
2.4.2007 10:22:53   
Tia-na
Najprej se sploh nisem hotela oglasti na to provokacijo, ker ta post je točno - provokacija.
Ko pa berem, da nekdo pomisli, da je to agnes. ... lepo prosim, punca se bori za otroka!

Drugače pa ... če bo šlo s tako hitrostjo naprej bom tudi sama kmalu presegla 35 let in naj grem zato kar pred Žale čakat ali kako?

Eh, ni vredno izgubljat besed.

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 120
2.4.2007 10:45:18   
čiška
Tudi mene je prizadel ta post in hvala bogu,da je malo takih ljudi na svetu!Mogoče ,pa punca ni čist razmislila kaj sploh piše?Ali je pa res totalno provokativna?Ne vem,vem pa da boli!

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 121
2.4.2007 10:55:03   
tinkamiška
Tudi jst par dni prebiram tale post, pa nisem hotela ničesar napisat...me je razžalostil, da nekdo sploh razmišlja na tak način, zakaj bi bilo treba postavljat meje za to, kdo lahko pride do svojega otročka? A je ne postavljajo že vsi drugi zunanji dejavniki? Zakaj se ne bi pomagalo, če se da...Pa kaj hudiča je vedno denar zadaj??? Eh, jst rečem vsemu temu drek! Briga me kaj si drugi mislijo, če se mi ponudi priložnost jo bom izkoristila dokler se da....

Kar se pa tiče obsojanja...vem, da je post zadel ravno tja, kjer najbolj boli...ampak punce, ne sodit, ne obsojat, povejte svoja menja izlijte čustva, samo obsojati ne, ker se res lahko naredi krivica...

Jst stiskam pestke za vse, tiste, ki nimajo problemov, tiste, ki jih imajo malo, najbolj pa za tiste, ki zelo, zelo počasi stopate proti svojim sončkom...Mislim na vas!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu čiška)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   DA TE NI SRAM
2.4.2007 11:22:04   
Skorpija
Pa ravno danes sem mogla odpreti tole temo, ko že tako ni moj dan. Stara sem 28 let in najbrž se bom danes morala sprijazniti s tretjim neuspešnim postopkom in se posloviti od četrtega zarodka in ko berem tole mi je res lažje pri srcu. user posted image  Za otroka sva se odločila, ko sem bila stara 25 let in najbrž bom lahko zelo vesela, če bom kakšnega rodila kje pred 35. letom. In ti si upaš o tem presojati in temu soditi? O največji stiski, ki lahko doleti dva človeka, o stiski, ki je tako dolgotrajna in naporna, tako psihično in fizično, da te lahko popolnoma izčrpa. In meniš, da si lahko ob določenih letih par reče, da ne bo več poizkušal, ker to stane... In takrat so večinoma vsi že na samoplačniških postopkih!

Res te je lahko sram!

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: DA TE NI SRAM
2.4.2007 12:22:49   
ElaM
Nisem vsega brala,le začetno in končno stran, glede na začetni post pa samo toliko, tako razmišljanje je egoistično in neumno.
Nimam takih problemov, vendar mi na kraj pameti ne pade, da bi sodila do kdaj naj bodo postopki brezplačni.
Ne vem Anonimna, a potem tudi bolniku, ki ima aids ne bi privoščila zdravil, v stilu naj prej umre, pa bodo stroški manjši. Mislim, ljudje, kam gre ta svet.user posted image
Pa še to, da ste eno članico, kar obsodili, glede na to, da je bila cel večer na tej temi, je pa tudi neumno in nesramno. Tudi sama imam včasih po cel dan odprto kakšno temo, pa to ne pomeni, da skoz gledam kaj je novega, ampak sem jo samo pozabila sklopit.

:)

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: DA TE NI SRAM
2.4.2007 12:47:27   
Anonimen
Ojla..

Tudi jaz se opravičujem, ker sem po avatarju sklepala, da je anonimna Agnes..Iz srca se opravičujem user posted image

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.