|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neplodnost
31.3.2007 13:10:04   
Anonimen
Bom raje anonimna, ker je to zelo občutljiva tema, pa mi ni do izpostavljanja.
Pravkar sem gledala Nočnega kluba, kjer je bilo govora o neplodnosti. Med drugim je bilo povedano, da skupina starejših neplodnih žensk za svoje zdravljenje državo stane tudi do
30 000 evrov. In to pri samo 5 % uspehu. Da ne omenim vsega drugega denarja, ki se nameni zdravljenju neplodnosti. Slovenija je na tem področju ena najliberalnejših držav kar se tiče zgornje meje starosti. Potem so tu še neke peticije....
Jaz bi omejila to trošenje denarja do starosti 35 let. Potem naj si same plačujejo, če želijo otroka. Prvič je že biološko gledano to nekakšen mejnik plodnosti in uspehi zanositve po tem letu strmo padajo. Ženskam do tridesetega leta bi namenila več denarja za poskuse obmp, kasneje do tridesetega leta tako kot sedaj, potem naj si pa same plačujejo.
Ne vem kako se nekaterim zdi samoumevno, da jim države najprej financira fax, po možnosti še podiplomca. Ko so pa enkrat dobro situirane, si pa one zaželijo še otroka. Ampak zaradi starosti se dostikrat vse ustavi pri željah. In zdaj naj jim države plačuje še vsa ta draga zdravljenja?

< Sporočilo je popravil katrin -- 31.3.2007 22:33:15 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neplodnost
31.3.2007 13:21:10   
Anonimen
Veš draga anonimna,nekatere ženske se zdravijo par let,tudi do deset.To pomeni,da bi ti tiste,ki se bližajo 40.letom prenehala zdravit,čeprav se že par let zdravijo,oziroma bi predlagala,da si same plačajo.
A misliš,da boš ti zaradi tega prej zanosila?Vsaka ženska plačuje zdravstvo tako kot ti,zakaj bi potem imela slabše pogoje?
Tvoje razmišljanje je zelo egoistično,in čudi me,da ženska,ki si želi otroka tako premišljuje.
Na smrt bolnim tudi dajejo najdražja zdravila,čeprav vedo,da jim ne pomagajo več,vendar je humano človeku pomagati dokler se da,in tukaj denar ne igra nobene vloge,pač pa etika in morala.
Zdaj pa malo premisli.Kaj če ti par let ne bo uspelo zanositi,in boš tudi ti stara blizu 40.,ali boš zadovoljna ko boš brala takšne stvari,katere danes pišeš?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
31.3.2007 13:25:17   
Anonimen
ja po moje ne bi rinla z glavo skozi zid... če ne gre pač ne gre. Zakaj pa bi meni morala država pri 40 plačevati za tako drage postopke? Jaz sem bolj za to, da se s tem denarjem pomaga otrokom, ki so že na svetu, mladim družinam...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.3.2007 13:26:09   
sayuri
Anonimna, močno upam, da ti bo ponoči zatekel jezik user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2007 13:31:21   
Anonimen
In zato moraš biti anonimna? Dokler ti zdravniki dajo upanje,ne rineš z glavo skozi zid.
Vsaka ženska,ki so ji zdravniki rekli,da nima možnosti,je prenehala zdravljenje z medicinsko pomočjo.
Veš,sem prav razočarana nad takimi izjavami,ki jih daješ in upam,da je malo žensk,ki razmišljajo kot ti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
31.3.2007 13:42:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Anonimna, močno upam, da ti bo ponoči zatekel jezik user posted image

Se skoraj strinjam. Noben predpis ne more pospešiti ali zaustaviti želje po otroku.

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
31.3.2007 13:43:17   
Anonimen
Pa kaj vam zdaj ni jasno punce???
Saj ne pravim, da jim ne bi dala možnosti. Samo tiste, ki prej kariero furajo, pa do 35 leta ne razmišljajo o otrocih, pač ne bi financirala iz zdravstevne blagajne. Same si pa zared mene lahko plačajo. Stokrat, če jim tako paše.
Jaz si tud zobarja vsakič plačam, pa vsem plačujem prispoevke. Če si ne bi plačala, bi se morala azdovoljiti z osnovnimi storitvami.

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
31.3.2007 13:46:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Med drugim je bilo povedano, da skupina starejših neplodnih žensk za svoje zdravljenje državo stane tudi do
30 000 evrov. In to pri samo 5 % uspehu.

90% denarja se v zdravstvu nameni za ljudi, ki umrejo v naslednjih 6-ih mesecih.

Če se že delaš pametno, si poglej dejstva. Da ne premoreš občutka človečnosti, pa raje ne razglabljam user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
31.3.2007 13:46:28   
Anonimen
Ja splični razumem, ampak za kaj bi potem mi morali plačevat za tako drage postopke? Pa še v večini primerov je možnost pri starejših zelo zelo nizka. Preveč denarja se zmeče za tak nizko procentni uspeh. Raje bi ta denar namenili parom v najbolj plodnih letih, da bi imeli na voljo več plačanih poizkusov in krajše lakalne vrste.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
31.3.2007 13:48:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Narava že ve....

Se strinjam.

Za vsako rit raste palica.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
31.3.2007 13:52:35   
Anonimen
Eni ljudje so pač bolj odgovorni oddrugih, ali pa bolj skrbni, ali pa mogoče bolj "komplicirajo", ali pa jih mogoče tista ŽELJA res obide pozneje. Ljudje smo različni in nihče ne more zdaj pa kar določit, kateri so"pravi" in kateri ne. Na vseh področjih je tako.

Kako smo si različni, dokazuje že dejstvo, da sem pa jaz ob gledanju te oddaje včeraj razmišljala, kako rada bi nakazala denar kam, kjer bi dejansko šel za take mamice, ki se trudijo zanosit, ki čutijo tisto gromozansko ŽELJO po otroku, pa ga ne morejo imeti po naravni poti. Ne vem, jaz se lahko vživim v to občuitje iz dna srca in privoščim čisto, čisto vsaki iz svega srca, da bo k sebi stisnila tako želenega otročička. Če bi mi ko povedal, na kakšen način lahko kaj pomagam, bi res z velikim, velikim veseljem takoj to storila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
31.3.2007 14:10:39   
Anonimen
Splišni to je pa res lepo od tebe.Nimam besed. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
31.3.2007 14:17:16   
Anonimen
Draga anonimna prosim ne kopaj dreka tam, kot ti ni nič jasno in ko ne veš kaj je dejansko na stvari.
Takih žensk o katerih ti govoriš je zelo malo, minimalno in zaradi tega, kar bi ti naredila, ne bi rešila nič, niti tolarja prihranila. vEČINA ŽENSK JE KAR DO 35 LETA (ups črke), jaz sem pod 30 pa se že 5 let trudim, pa lahko se zgodi, da se še bom 10 let in ne bom odnehala in mi ena kura, ki si ne upa niti predstaviti ne bo solila pameti, naj se sprijaznim, da ne bo otrok. Ker dobro vem, če bi bila ti na tem mestu, tega ne bi govorila. Lahko te je sram, drugo nimam kaj povedati. zakaj potem res zdravimo ljudi z aidom, z rakom, če pa itak vemo, da jih bo večina umrla. Zakaj jaz ne smem imeti sreče in se postarati z otroci, dobiti vnuke...????
Malo si poglej dejansko sliko in šele nato napadi, VEČINA NAS JE MLADIH!!!!!!!! Zdaj pa če se najde ene par starejših, ap se tudi ne bo podrl svet in ti ne boš nič bolj siromašna. Pa kaj če so čakale in se posvetile karieri, te stane kaj, si siromašna, kako hudiča lahko nekomu želiš slabo???? Pa tudi izmed teh starejših  se najdejo take, ki niso karieristke, ampak so bile bolane, brez keša, menjava partnerja, in še milijon vzrokov je.
Jaz čakam v vrsti, meni bi lahko šle take na živce, ker mi kratijo čas, in ker ne morem takoj priti na vrsto, jaz bi lahko bila vesel,da da bi imela več postopkov plačanih, če takih 40 letnic ne bi bilo, ampak ti povem, da niti enkrat nisem bila tol egoistična in sebična, da bi sploh pomislila na kaj takega, kaj šele da bi stegnila jezik, kot ti. 
Denar država še bolj potratno vstran meče, avioni, srečanja, tanki, orožje....... Teh nekaj postopkov tisti peščici žensk pri 40 letih, halo je kaplja v morje, nasproti političnim kiksom in lapsusom.

ah bolje da neham, kdor ne okusi na svoji koži, lahk blebeta vedno, še bolj pa tak, ki si ne upa niti predstavit

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
31.3.2007 14:20:38   
Anonimen
Anonimna, predstavljaj si sebe v naši koži. Res si lahko samo predstavljaš, vedet pa ne moreš kako je in če bi ti bila v naši koži potem nebi imela takšnega odnosa do omenjene zadeve.
Predstavljaj si, da si stara 25 let, kar je relativno primerna starost za otroka, se poročiš, in z možem se dve leti trudita, da bi zanosila. Po dveh letih te osebni ginekolog napoti na kliniko za neplodnost, na kateri ugotovijo raznorazne stvari. Preden se postavi diagnoza traja cca.3 leta, se pravi si stara sedaj že 30 let. Po postavljeni diagnozi se prične zdravljenje, ki traja nekje od 3-5 let, nakar lahko par šele pride na spisek za OBMP. Ko prideš na spisek traja še kakšno leto da prideš na vrsto za sam postopek in po tvojih trditvah si takrat že prestar za oploditev.

Raja še enkrat premisli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.3.2007 14:26:39   
Anonimen
še to, omenjaš peticijo. Spet nimaš pojma. Na en postopek se čaka 1 leto, pred tem porabiš 2 leti ali celo več za vse preiskave. Zdaj pa preračunaj. Jaz imam za sabo 4 postopke, se pravi en dva in se obrne 5-7 let naokoli. pri tem še začetnega 1-2 leti poiskušanja in je spet 7-9 let naokoli in kje sem v starostni meji, za katere trdiš, da bi se moralo vse ukint. In potem moram poslušat take kure, da sem prestara, a noben ne vidi, kdaj dejankso kdo začne. Nekatere se še tako bojijo vsega tega, da kar doma po 4 leta poskušajo in šele nato zberejo pogum, potem pa še dolgoletne preiskave in še 1 letno čakajne na postopek, ki pa itak vemo, da moraš imet presneto srečo, da ti v prvo uspe. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
31.3.2007 14:27:55   
Anonimen
user posted image user posted image anonimna si me prehitelauser posted image user posted image . no bo vsaj videla, da niam pojma in oboja nekoga po krivem

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
31.3.2007 14:31:52   
Anonimen
Samo še to.

Državni budget predvideva 2000 oploditev letno. To državo in tebe kot davkoplačevalko stane popolnoma isto, če so v tem paketu 19 letne "smrklje" ali ženske po **** letu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
31.3.2007 14:48:39   
Anonimen
še neki, pismo ko kar ne morem nehatuser posted image . tolk te skrbi ta keš. Večina nas gre kar samoplačniško, ker enostavno ne moreš tako dolgo čakat, še posebi starejše, ki tebi tako gredo v nos. Jaz npr. imam za sabo kar 3 samoplačniške postopke, tudi v tujini, vse skupaj sem dala že več kot 2 milijona sit, pa nisem edina, Izkoristila sem samo 1 postopek na ZZZS. Vsaka se ne more včakat in čakati leta, zato gre vsaj enkrat samoplačniško in si plača za svoje snaje-otroka sama. Aja tega ti itak ne vidiš, ker nimaš pojma, ker se ne pozanimaš. Žalostno! upam, da bom zaključila danes s tem, ker imam previsok pritisk

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 31.3.2007 14:49:29 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
31.3.2007 14:56:36   
sayuri
MIŠEK13user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.3.2007 15:56:47   
Dejča
Ok, anonimna, lahko te je sram, da tako razmišljaš. Ali si "ornk tupa" v glavo ali pa si le brez srca. Sama se hvala bogu nisem soočila z neplodnostjo (nasprotno, ratalo je v prvo), pa mi na kraj pameti ne pade, da bi samo pomislila na kaj takega, kar ti predlagaš. Imam kar nekaj zelo bližnjih prijateljic/kolegic, ki se s tem srečujejo in vem, kako boli vso to čakanje - človeka lahko psihično ubije. Pa so začele že davno prej, kot bi ti postavila mejo.
Jaz sem bila stara 29 let, ko sva z možem začela razmišljati o user posted image . Na srečo je uspelo takoj - v nasprotnem primeru bi bila po tvojem predlogu kar kmalu izločena iz igre. Zakaj sva čakala tako dolgo? Lahko naju označiš za karierista, ampak želela sva imeti službe idr. pogoje, pa tudi potem nisva kar drvela v plenice ipd. Po tvojem naj imajo otroke ljudje, ki nimajo pogojev, so marsikdaj še nezreli zanje, sploh še ne srečajo pravega partnerja - samo zato da ne bodo v breme državi, ki za nas tako ne naredi dosti. In razmere se še slabšajo, tako da mislim, da bo tvoj predlog enkrat celo uzakonjen. Resnično upam, da se ne boš takrat po glavi tepla, ker boš čez magičnih 35 in še brez otroka. Zarećenega kruha se --- saj veš, kaj.
Pa še tole: ali morda kadiš? Piješ? Se bašeš s hrano? No, če boš kdaj zbolela za boleznijo, ki jo le-te ali podobne razvade povzročajo, ti prav privoščim, da bodo zdravniki (ali pa država) rekli, tebe pa ne bomo zdravili, saj si sama kriva za svojo bolezen.
Premisli malo sama pri sebi, če si dovolj stara za kaj takega.

< Sporočilo je popravil Dejča -- 31.3.2007 15:59:01 >

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.3.2007 16:44:22   
soncek.djukelica
moram se oglasiti! user posted image user posted image user posted image
javno se vzpostavljam, sem 36 let stara in "kradem"  državi denar, ker sem v postopku umetne oploditve!sej ga tudi plačujem v obliki davkov! user posted image
sej morda se ti zdi škoda vsega tega denarja,ampak kaj vse je škoda in se vseeno plačuje! user posted image
za božjo voljo, a je kakšna oseba kriva,da ne zanosi po naravni poti!a si ena tistih,ki je dobila otroka, ker si pač "s user posted image "! ma dej no, nehi tule gor kritizirat in obsojat nekoga, ki si pomaga in mu zdravnik pomaga! Sploh nimaš pravice obsojat, ker boš sama obsojena! user posted image user posted image user posted image

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.3.2007 17:23:09   
Špelka
Veš kaj, anonimna, ti po moje nisi s tega sveta.

Pol pa samo par točk za razmislek, čeprou ne vem če je vredno:
1. tudi ženske nad 40 plačujejo zdr. zavarovanje, zato jim zdravljenje priprada!
2. tudi ženske nad 40 plačujejo davke - in po tvojem naj one pravice do zdravjenja neplodnosti ne bi imele, morale pa bi s svojimi davki plačevati za otroke drugih ljudi, ni (nekateri) brez, da bi imeli pogoje preživetja klanfajo otroka za otrokom????? Se ti to zdi fer???? In ker so se trudile zagotoviti otroku primerni status, in so bile torej odgovorne, bi jih ti kaznovala s tem, da zdaj pa ne zaslužijo zdravljenja????
3. nekatere ženske pri 40-tih so fizično mlajše od svojih let ter imajo dovolj energije za otroke.
4. mnoooogooo žensk pri 40-tih imajo v glavi veliko bolj pošlihtano in so zato super mame!

In za konec - le glej, da se ti tole tvoje razmišljanje ne bo obrnilo proti tebi - upam, da ne boš pri 40-tih rabila zdravljenja neplodnosti. Ker veš kaj - noben ne bo hotel zte plačati! user posted image

Pa še to: anonimnost te ne reši pred lastno vestjo - če je sploh imaš kaj!

LP, Špelka

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.3.2007 17:30:52   
Bety upa
Pozdravljena!

To, kar si ti napisala je tudi meni povedal dr.Reš. On tudi misli tako, da naj si starejše ženske vse postopke plačujemo, če si že želimo otroka.

Kaj bo v bodočnosti, pa bomo videli. Mislim, da bomo kar vse mogle plačevati in se bo Država enostavno izmuznila z izgovorom, da nima več denarja.

Problem pa bo nastal šele takrat, ko bo 95% žensk želelo imeti prvega otroka po 35.letu starosti (Tako je že na Nizozemskem) in mi, starejše ženske, ne bomo več diskriminirane.

Tebi Anonimna pa vseeno hvala, ker si odprla to temo....Nam, starejšim, je hudo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.3.2007 17:35:15   
rija
Anonimna, tvoje razmišljanje me je pa res razpizdilo!

A tega, da starejše, dobro situirane ženske prispevajo neprimerno več denarja in dalj časa v zdravstveno blagajno ti pa ni kapnilo v to noro bučo?

Ej, sorry res me je razkurila.....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.3.2007 18:01:04   
koala
Draga anonimna!
Očitno pojma nimaš kaj pomeni želeti si otroka pa ga ne imeti, kaj prinašajo meseci neuspehov, podrtih upov in načrtov.
Če bi to enkrat spoznala, bi vrjetno govorila drugače.
Je že res, da je nekaj žensk takšnih, ki si najprej želijo kariero, ampak če jih to izpolnjuje in osrečuje je to samo v plus njihovim bodočim otrokom, ker otrok z zagrenjeno mamico se mi smili.
Pa še nekaj a slučajno veš, koliko časa traja od trenutka ko s partnerjem začneš načrtovati potomstvo, pa do trenutka ko imaš šanso, da prideš na vrsto za postopek??????
A veš kako se ženska počuti, ko prideš k zdravniku in zaupaš svoje težave, pa te ta najprej odpravi z stavkom:"Saj ste še mladi, se še nikamor ne mudi!"
Ko mesece čakaš na preiskave, pa se pol po možnosti še kaj zalomi, ker so pri ženski vezane na ciklus.
Ko poln upanja da boš kmalu navrsti visiš na telefonu, glas na drugi strani pa ti samo reče"za ta mesec je kvota zapolnjena, pokličite prihodnji mesec?"
Tudi če se par mlad odloči za naraščaj, se lahko zeloooo zavleče leta pa letijo.

Draga moja upam, da stiskaš svoje sončke, ker takšnega trpljenja, kot ga dajemo skozi neplodi pari ne želim niti najhujšemu sovražniku.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.